Shko poshtë
Malwina
Malwina
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Sweeden
 <b>Mosha</b> Mosha : 28
<b>Postime</b> Postime : 2624
<b>Hobi</b> Hobi : nthg
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 28/07/2011

default 100 Vecori Te Muhammedit, Alejhi's Selam

prej Mon 19 Sep 2011 - 22:48
Kjo eshte rezymeja e 100 vecorive me te cilat Muhammedi, alejhi's selam u shqua nga pejgamberet tjere.

A) Gjera me te cilat Allahu e nderoi ate personalisht ne kete dynja.

1. Mori bese per te nga te gjithe pejgamberet, alejhimu's selam se do ta besojne.
2. Ithtaret e librit (cifutet dhe te krishteret) ishin ne dijeni te plote per te.
3. Ishte pejgamber kur Ademit, alejhi's selam ende nuk i qe dhene shpirti.
4. Ishte i pari i muslimaneve.
5. Ishte vula e pejgambereve, alejhimu's selam.
6. Ishte pejgamberi i fese islame.
7. Kishte me shume te drejte ne pejgambere se sa popujt e tyre.
8. Kishte me shume te drejte ne muslimanet se sa ata ne vetveten e tyre ndersa grate e tij ishin nena te besimtareve.
9. Ishte dhurate, qe Allahu ua dhuroi njerezimit.
10. Ishte krijesa me e mire dhe zoteriu i njerezimit.
11. Respekti dhe dhenia e beses atij eshte sikurse respekti dhe dhenia e beses Allahut Fuqiplote.
12. Besimi ne te eshte paralel me besimin ne Allahun.
13. eshte meshire per mbare botet.
14. eshte ruajtes per ummetin e vet.
15. Shpallja e tij eshte gjitheperfshire se.
16. Allahu e ka marre persiper ruajtjen dhe mbrojtjen e tij.
17. Allahu ka garantuar ruajtjen e fese se tij.
18. Betimi ne jeten e tij.
19. Betimi ne qytetin e tij.
20. Betimi per te.
21. Nuk e ka thirre ne emer.
22. eshte permendur i pari prej pejgambereve.
23. Ndalimi qe te thirret ne emer.
24. Nuk ngritet zeri mbi zerin e tij.
25. Dhenia e sadakase para se te flisnin me te por kjo me vone u anulua.
26. Allahu e ka bere drite-nur.
27. Nje pjese e legjislacionit te tij eshte obliguar ne qiell.
28. Pergjigjen per te e ka marre persiper Allahu.
29. Vazhdimi i renies salavat per te.
30. Israja dhe Miraxhi me te.
31. Mrekullite e tij.
32. Allahu ia ka falur te gjitha mekatet.
33. Depozitimi i lutjes se tij per Diten e Kiametit.
34. I jane dhene fjalet e shkurtra por kuptimplota (oratoria).
35. I jane dhene celesat e pasurise se tokes.
36. Karini (xhini shoqerues) i tij e ka pranuar Islamin.
37. eshte ndihmuar me frike kunder armikut ne distancen nje mujore.
38. Deshmia e Allahut dhe melaikeve per te.
39. Pozita e tij si imam i pejgambereve ne Kuds.
40. Shekulli i tij shekulli me i mire i njerezimit.
41. Siperfaqja ne mes shtepise dhe minberit te tij eshte kopsht prej kopshteve te Xhennetit.
42. carja e henes i eshte dhene si mrekulli.
43. Sheh edhe pas shpine.
44. endrrat e tij jane te verteta.
45. I jane prezantuar pejgamberet me popujt e tyre.
46. Vula e pejgamberllekut i eshte vene ne mes te kraheve.
47. I jane deftuar disa nga sekretet e se ardhmes (gajbit).

B) Gjerat me te cilat Allahu e nderoi ne ahiret.

48. E pershkroi me deshmi.
49. I eshte mundesuar ndermjetesimi.
50. I pari qe ringjallet.
51. eshte prijes (imam) dhe ligjerues i pejgambereve.
52. Te gjithe pejgamberet jane nen flamurin e tij.
53. I pari qe e kalon Siratin.
54. I pari qe troket deren e Xhennetit.
55. I pari qe hyn ne Xhennet.
56. I eshte dhene vesileja (pozita me e larte ne Xhennet) dhe fadileja.
57. I eshte dhene mekami mahmud (ndermjetesimi me i madh).
58. I eshte dhene Keutheri, i cili eshte lum ne Xhennet.
59. I eshte dhene flamuri i falenderimit.
60. Do ta kete nje karrige ne te djathte te Arshit.
61. eshte pejgamberi me me se shumti pasues.
62. Eshte zoterou i tere njerezimit ne Diten e Kijametit.
63. eshte i pari qe ndermjeteson dhe ndermjetesohet.
64. eshte pergezues i njerezve ne diten kur edhe pejgamberet shkojne tek ai.
65. Gjerat me te cilat frymezohet gjate kohes sa eshte ne sexhde para Arshit jane gjera qe askujt as me pare dhe as me pas nuk do t'i jepen.
66. Minberi i tij do te jete mbi kroin e tij.

C) Gjerat me te cilat e nderoi ne ummetin e tij.

67. eshte ummeti me i mire.
68. Allahu i ka quajtur muslimane dhe i ka vecuar me Islam.
69. Allahu ua ka persosur fene dhe ua ka plotesuar dhuntine.
70. Allahu ua ka larguar veshtiresite.
71. Namazi i Isait pas imamit musliman.
72. U jane lejuar preja dhe placka e luftes.
73. Safat e tyre jane bere sikurse safat e melaikeve.
74. Tejemmumi dhe namazi kudo ne toke.
75. Vecimi me Diten e Xhuma.
76. Vecimi me kohen e permbushjes se duase Diten e Xhuma.
77. Vecimi i tyre me Naten e Kadrit.
78. Ummeti i tij jane deshmitaret e Allahut ne toke.
79. Jane te pershkruar fisnikerisht ne fete e meparshme (shpalljet-librat e mehershme).
80. Nuk shkaterrohen me uri dhe as qe mundet ndonje armik i jashtem ta shkaterroje rrenjesisht.
81. eshte vecuar me namazin e jacise.
82. Beson ne te gjithe pejgamberet.
83. eshte ruajtur nga shkelja e se drejtes se Allahut.
84. Nje grup ende vazhdon ne te verteten.

D) Gjera me te cilat Allahu e ka nderuar ummetin e tij ne ahiret.

85. Deshmues per pejgamberet kunder popujve te tyre.
86. Te paret qe e kalojne Siratin.
87. Te paret qe hyjne ne Xhennet.
88. Vecimi me hyrjen ne Xhennet nepermjet deres ejmen (te djathte).
89. Do te shpaguhet (kursehet nga zjarri i Xhehennemit) me ummete tjera.
90. Nga shenjat e abdesit vezullojne.
91. Jane ne numer me se shumti ne Xhennet.
92. Allahu do ta beje te kenaqur Pejgamberin e Tij ne ummetin e vet.
93. Shumefishimi i shperblimit edhe pse pak vepra.
94. Tere ummeti hyjne ne Xhennet pervec atyre qe me mekatet e tyre refuzojne te hyjne ne Xhennet.
95. Ndermjetesimet e shumta ne ummetin e tij.
96. Deshira e pabesimtareve per te qene muslimane.
97. Jane te fundit ne dunja por te paret ne ahiret.
98. Nje shifer e madhe hyjne ne Xhennet pa llogari.
99. Kane shenje me te cilen e njohin Zotin e tyre.
100. Ne kete ummet do te kete zoterinj te Xhennetit.

Pershendetjet qofshin mbi Muhammedin, familjen, shoket dhe tere pasuesit e tij gjer ne amshim!


Prayer is an open line to ALLAH..

No cards to use,
No low battery problem,
No network error,

No charging,
always good signal and all messages sent.

▓▓▓▓█░▓█░░░▓█░░░▓▓▓▓█░▓█░▓█
▓█░▓█░▓█░░░▓█░░░▓█░▓█░▓█░▓█
▓▓▓▓█░▓█░░░▓█░░░▓▓▓▓█░▓▓▓▓█
▓█░▓█░▓█░░░▓█░░░▓█░▓█░▓█░▓█
▓█░▓█░▓▓▓█░▓▓▓█░▓█░▓█░▓█░▓█

──────────██
─────────█▒▒█
─────────█▒▒█
─────────█▒▒█
──────██▒█▒▒█
────██▒▒██▒▒█
──██▒▒█▒█████
─█▒▒█▒▒█▒▒▒▒▒█
█▒█▒▒█▒▒███▒▒▒█
─█▒█▒▒█▒▒█▒█▒▒█
─█▒█▒▒███▒▒▒▒█
──█▒██▒▒▒▒▒▒█
───█▒▒▒▒▒▒▒█
────█▒▒▒▒▒▒█
[/b]
my 100 Vecori Te Muhammedit, Alejhi's Selam  Zemer beats for ALLAH
Mbrapsht në krye
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi