Shko poshtë
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 12:34
O Zoti im! Jeten e kam dhurate nga Ty e askush nuk ma mer vec Teje..
Dua ta jetoj ne menyren me te mire dhe te bukur...
Ashtu sic ma fale Ti...


Edituar për herë të fundit nga Essi në Sat 29 Oct 2011 - 12:43, edituar 1 herë gjithsej


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 12:34
O Allah , o Zoti ynë na bën neve që të arijmë dashurinë Tënde , na bën neve të jemi prejtë dashurve të Tu , o Allah ne duam prej Teje që të fitojmë dashurinë e atyre që ti I don dhe kërkojmë prej Teje o Allah që të na japësh sukses të bëjmë vepra me të cilat do të fitojmë dashurinë Tënde.


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 12:35
Z U L L U M I - P A D R E J T E S I A

Falenderimet e lavderimet i takojne ALLAHUT.xh.sh.salatet e selamet qofshin mbi Muhamedin.a.s. per te cilin ALLAHU.xh.sh.ne Kuranin Fisnik thote: “…ai nuk flet nga hamendja,gjithe ate qe e flet ai eshte inspirim nga ALLAHU.”
Thote Muhamedi.a.s.ne hadithet e meposhteme per padrejtesine ndaj njeri tetrit:

Muhammedi s.a.v.s. u tha të pranishmëve: “Ndihmojeni vëllanë tuaj të padrejtë dhe atij që i bëhet padrejtësi!”; Të pranishmit i thanë: “O i Dërguari i Allahut, dakord – do ta ndihmojmë ndokënd që i bëhet padrejtësi, po si ta ndihmojmë të padrejtin!?”; I Dërguari s.a.v.s. u përgjigj: “Duke e ndalur nga padrejtësia që bën.”

Një herë tjetër i Dërguari i Allahut (s.a.v.s.) tha: “Nëse njerëzit shikojnë një të padrejtë i cili është duke bërë padrejtësi dhe nuk e ndalojnë atë, Allahu do ti përfshijë që të gjithë në dënim.

Imam Samarkandi ka thënë: “Nuk ka mëkat më të madh se padrejtësia, sepse nëse mëkati është mes teje dhe Allahut, Allahu është Bujar dhe ta fal, por nëse është mes teje dhe njerëzve, atëherë duhet që të ta falë vetë njeriu të cilit i ke bërë padrejtesi “

“Me të Vërtetë gjaku dhe pasuria juaj janë të shenjta për ju, derisa të takoheni me Krijuesin tuaj, ashtu siç ëshë e shenjtë kjo ditë në këtë muaj dhe në këtë vend. “

“Kush ka nderment te lere vasijet (do te thote,te lere testament dicka nga pasuria e tij)
mos kalojne dy net e ate porosi mos e kete shkruar “

“Nuk ka sadaka me te mire dhe me te dashur te ALLAHUse sa fjala e vertete “1443

“ALLAHU e mallkofte ate qe e ndan nenen prej femijes dhe vellane prej vellait “1300
“Nuk eshte gjynah te flitet per ate qe ska turp,dhe kjo me nuk eshte pergojim “1571

“Ate qe mundohet te beje percarje ndermjet jush,perderisa jeni te bashkuar,ekzegutonia “ Libri hadithe te zgjedhura 1501

“Nuk do te hyje ne xhennet ai qe i shkeput lidhjet familjare “1929
“Ai qe rin idherueshem e si flet vellaut te vet me teper se tre dite ,hyn ne zjar te xhehnemit “

“ Diten e kijametit ALLAHU dy pale njerzish nuk i veshtron me sy meshire ,ato qe ndahen e nuk e shikojne farefisin,dhe ato qe nuk shkojne mire me fqinjet “

“Shenohet se Sufjan Thevri ka thene: “Te takohesh me ALLAHUN me 70 mekate,te cilet jane ne mes teje dhe Atij,e ke me lehte se sa te takohesh me Te me nje mekat,i cili eshte ne mes teje dhe ndonje njeriu tjeter “

“Shenohet se Ebu Beker Verraku ka thene: “Me shume cka e nxjrr imanin nga zemra eshte padrejtesia ndaj njerzeve”

“ALLAHU ne hadithin kudsij thote: O roberit e Mi ! Une padrejtesine e bera haram per Veten Time,po ashtu e bera haram edhe per ju ,prandaj mos beni padrejtesi “

“Ruajuni nga padrejtesite ,se padrejtesia eshte eresire Diten e Gjykimit”
“Lutja e atij qe i behet padrejtesi nuk refuzohet,edhe nese eshte nga kriminelet,po kriminaliteti i takon atij”

“Lutja e atij qe i eshte bere padrejtesi ,edhe nese eshte jobesimtar,nuk ka pengese tek ALLAHU”
“Frikesoju nga lutja e te demtuarit ,sepse vertete mes lutjes se tij dhe ALLAHUT.xh sh..nuk ekziston asnje pengese” ( Buhariu )

“Nuk lejohet pasuria e muslimanit pervec kur ajo jepet me deshiren e tij “

“Kush ja mer nje pjese te pasurise nje muslimani ( me pa te drejte ) ALLAHU atij do tja obligoj zjarin e xhehnemit dhe do tja ndaloj xhennetin “


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default FEJA E SHQIPTARIT NUK ËSHTË SHQIPTARIA, AI E KA ZGJEDHUR FENË E VET!

prej Sat 29 Oct 2011 - 12:36
Message reputation : 0% (1 vote)
FEJA E SHQIPTARIT NUK ËSHTË SHQIPTARIA, AI E KA ZGJEDHUR FENË E VET!
Dëshira për t'u respektuar nga tjerët shërben si nxitje për vepra të mira.
Të njëjtën e kërkoj në përputhshmëri me rregullat e caktuara nga Zoti, por me një përjashtim!

- Nuk e dua respektin e të vetëquajturve “ateist(i pa Zot)”.
... Të hutuar në mosbesim nuk përfillin asnjë vlerë moralo-njerëzore, boshllëkun në zemrat e tyre të sëmura mundohen ta plotësojnë me ofendime ndaj atyre që mendojnë ndryshe.

Duke mos pasur as idenë më të vogël se ç’ka do të thotë “Feja e Shqiptarit është Shqiptaria!” ata janë më të zëshmit në këtë drejtim!

O ateist nga e merr guximin të flasësh për tjerët?!
Ti o ateist je frikacak, meqë s’ke se ku të mbështetesh.
Mos u thirr në shkencë, ngase shkencat ekzakte janë të panjohura për ty!
Të kanë mbetur vetëm filozofit boshe të bazuara në hiç!

Oh sa mirë ndihem kur ateistët më urrejnë, vazhdoni dhe mos u ndalni!
Sa më e madhe urrejtja e juaj, aq më afër Zotit ndihem.
Kështu me frikë para Zotit lutem që dikur edhe ju të udhëzoheni.

E përsërisë:
Ne Myslimanët Shqiptarë dhamë shumë dëshmorë në mbrojtje të Atdheut dhe jemi në gjendje ta bëjmë përsëri, por s'pranojmë që "Shqiptaria" t'jet fe e jona, e kemi përzgjedhur Islamin si fe dhe e dallojmë shumë mirë Kombin nga Feja.
As Shqiptarët Katolik dhe Ortodoks që gjithashtu e dallojnë mirë Kombin nga Feja s'duan që "Shqiptaria" t'jet fe e tyre, e kanë Biblën dhe Isain(Mesiha).

Kemi dhënë prova të mjaftueshme të bashkëjetesës krahas njëri-tjetrit.

Ateist, "Shqiptaria" si fe vlen vetëm për ty dhe askënd tjetër, mbaje për vete, falë të qoftë!


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 12:37
Një ditë profeti më tha: “Lexo Kur’an, se dua të të dëgjoj!” Unë i thashë: “O i Dërguari i Allahut! Si të të lexoj unë ty Kur’an, kur Kur’ani të është zbritur ty!” “Mua më pëlqen të dëgjoj kur të tjerët lexojnë”, më tha. Pas kësaj, nisa të lexoj nga fillimi suren Nisa. Kur arrita te ajeti: “Si do të bëhet, kur prej çdo populli të sjellin dëshmitarë dhe të të sjellin ty (o Muhamed!) për dëshmitar mbi të gjithë ata?!” (Nisa 4/41), u dëgjua zëri i profetit që më tha “Mjaft! Mjaft!”. U ktheva nga ai, po ç’të shoh! Profeti qante e lotët i rridhnin krua. Zemra sa nuk po i dilte nga vendi, nuk ishte i zoti të duronte më. Aq e rëndë ishte ajo tablo që i kishte sjellë ai ajet para sysh


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 12:37
“Allahu i ka krijuar qiejt dhe Tokën me qëllim të plotë.
Kjo është një shenjë për besimtarët!”


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 12:39
Flisni të vërtetën - Kur'an 3:17
Flisni drejt - Kur'an 33:70
Flisni drejtësinë - Kur'an 6:152
Flisni me mirësi - Kur'an 2:83
Flisni me edukatë - Kur'an 17:53
... Flisni në mënyrë të drejtë - Kur'an 17:28
Flisni butë - Kur'an 20:44
Flisni me mirësjellje - Kur'an 17:23
Flisni jo kot - Kur'an 23:03
Mos flisni gënjeshtër - Kur'an 22:30
Flisni por mos përgojoni - Kur'an 49:12
Flasin por jo pa prova - Kur'an 2:111
Mos flisni shpifje - Kur'an 33:58


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 12:43
Sikur të kisha veç pak jetë!
Fenë islame ta praktikoj.
Allahun ta përmendja në çdo moment!
Bukuritë e Xhenetit t’i shijoj!


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 12:44
O ALLAH largoj prej Prinderve te mi çdo tmerr dhe llahtar dhe vetëm Xhenneti të jetë vendi i tyre e gjitha kjo nëpërmjet mëshires Tënde o më i Mëshirëshmi i të mëshirëshmëve


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Luan_Valikardi
Luan_Valikardi
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 34
<b>Postime</b> Postime : 21327
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 28/08/2010

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 12:46
Essi shkruajti:FEJA E SHQIPTARIT NUK ËSHTË SHQIPTARIA, AI E KA ZGJEDHUR FENË E VET!
Dëshira për t'u respektuar nga tjerët shërben si nxitje për vepra të mira.
Të njëjtën e kërkoj në përputhshmëri me rregullat e caktuara nga Zoti, por me një përjashtim!

- Nuk e dua respektin e të vetëquajturve “ateist(i pa Zot)”.
... Të hutuar në mosbesim nuk përfillin asnjë vlerë moralo-njerëzore, boshllëkun në zemrat e tyre të sëmura mundohen ta plotësojnë me ofendime ndaj atyre që mendojnë ndryshe.

Duke mos pasur as idenë më të vogël se ç’ka do të thotë “Feja e Shqiptarit është Shqiptaria!” ata janë më të zëshmit në këtë drejtim!

O ateist nga e merr guximin të flasësh për tjerët?!
Ti o ateist je frikacak, meqë s’ke se ku të mbështetesh.
Mos u thirr në shkencë, ngase shkencat ekzakte janë të panjohura për ty!
Të kanë mbetur vetëm filozofit boshe të bazuara në hiç!

Oh sa mirë ndihem kur ateistët më urrejnë, vazhdoni dhe mos u ndalni!
Sa më e madhe urrejtja e juaj, aq më afër Zotit ndihem.
Kështu me frikë para Zotit lutem që dikur edhe ju të udhëzoheni.

E përsërisë:
Ne Myslimanët Shqiptarë dhamë shumë dëshmorë në mbrojtje të Atdheut dhe jemi në gjendje ta bëjmë përsëri, por s'pranojmë që "Shqiptaria" t'jet fe e jona, e kemi përzgjedhur Islamin si fe dhe e dallojmë shumë mirë Kombin nga Feja.
As Shqiptarët Katolik dhe Ortodoks që gjithashtu e dallojnë mirë Kombin nga Feja s'duan që "Shqiptaria" t'jet fe e tyre, e kanë Biblën dhe Isain(Mesiha).

Kemi dhënë prova të mjaftueshme të bashkëjetesës krahas njëri-tjetrit.

Ateist, "Shqiptaria" si fe vlen vetëm për ty dhe askënd tjetër, mbaje për vete, falë të qoftë!

O Essi te respektoj qe je besimtare e fese qe ti beson, por ketu po gabon!
Nuk ka pse te jeshe fanatik ekstrem per te besuar diku, se sa te jeshe besimtar i bindur per ate qe beson.
Per mua ka Zot por nuk eshte as allahu, as krishterimi, as buda apo dikush tjeter qe thote "imagjinata njerezore".
Sepse ato jane thjeshte teori te njeriut se si e perfytyron Zotin, por nese duam vertete t'i bindemi besimit ndaj Zotit atehere duhet te jemi Zot vete.
Pra mos e moho qe Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria.


Drita e Zemrës.. 6ds9w0
Kushtrimi4
Kushtrimi4
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 19845
<b>Hobi</b> Hobi : fudball
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : linc ne austri
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 15/01/2011

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 12:54
i nderuar vella luan te jesh fetar besimtar i fes islame katolike ortodokse do te thot i beso nje zoti dhe na permes fes tone u lutesh zotit krijusit ton ka disa libra te shajtit kuranin ekam lexua po dhe biblen zoti thot rrespekto vlaun dhe motren tone mislimane katolike sepse te gjith jeni bit bijat e ademit alej selam.Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 12:58
Message reputation : 0% (1 vote)
Luan_Valikardi shkruajti:
Essi shkruajti:FEJA E SHQIPTARIT NUK ËSHTË SHQIPTARIA, AI E KA ZGJEDHUR FENË E VET!


Pra mos e moho qe Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria.

FEJA E SHQIPTARIT NUK ËSHTË SHQIPTARIA, AI E KA ZGJEDHUR FENË E VET!


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Luan_Valikardi
Luan_Valikardi
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 34
<b>Postime</b> Postime : 21327
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 28/08/2010

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 13:07
Essi shkruajti:
Luan_Valikardi shkruajti:
Essi shkruajti:FEJA E SHQIPTARIT NUK ËSHTË SHQIPTARIA, AI E KA ZGJEDHUR FENË E VET!


Pra mos e moho qe Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria.

FEJA E SHQIPTARIT NUK ËSHTË SHQIPTARIA, AI E KA ZGJEDHUR FENË E VET!

Essi mos m'u pergjigj me kokefortesi, por pergjigjmu me llogjike.

Luan_Valikardi shkruajti:
Essi shkruajti:FEJA E SHQIPTARIT NUK ËSHTË SHQIPTARIA, AI E KA ZGJEDHUR FENË E VET!
Dëshira për t'u respektuar nga tjerët shërben si nxitje për vepra të mira.
Të njëjtën e kërkoj në përputhshmëri me rregullat e caktuara nga Zoti, por me një përjashtim!

- Nuk e dua respektin e të vetëquajturve “ateist(i pa Zot)”.
... Të hutuar në mosbesim nuk përfillin asnjë vlerë moralo-njerëzore, boshllëkun në zemrat e tyre të sëmura mundohen ta plotësojnë me ofendime ndaj atyre që mendojnë ndryshe.

Duke mos pasur as idenë më të vogël se ç’ka do të thotë “Feja e Shqiptarit është Shqiptaria!” ata janë më të zëshmit në këtë drejtim!

O ateist nga e merr guximin të flasësh për tjerët?!
Ti o ateist je frikacak, meqë s’ke se ku të mbështetesh.
Mos u thirr në shkencë, ngase shkencat ekzakte janë të panjohura për ty!
Të kanë mbetur vetëm filozofit boshe të bazuara në hiç!

Oh sa mirë ndihem kur ateistët më urrejnë, vazhdoni dhe mos u ndalni!
Sa më e madhe urrejtja e juaj, aq më afër Zotit ndihem.
Kështu me frikë para Zotit lutem që dikur edhe ju të udhëzoheni.

E përsërisë:
Ne Myslimanët Shqiptarë dhamë shumë dëshmorë në mbrojtje të Atdheut dhe jemi në gjendje ta bëjmë përsëri, por s'pranojmë që "Shqiptaria" t'jet fe e jona, e kemi përzgjedhur Islamin si fe dhe e dallojmë shumë mirë Kombin nga Feja.
As Shqiptarët Katolik dhe Ortodoks që gjithashtu e dallojnë mirë Kombin nga Feja s'duan që "Shqiptaria" t'jet fe e tyre, e kanë Biblën dhe Isain(Mesiha).

Kemi dhënë prova të mjaftueshme të bashkëjetesës krahas njëri-tjetrit.

Ateist, "Shqiptaria" si fe vlen vetëm për ty dhe askënd tjetër, mbaje për vete, falë të qoftë!

O Essi te respektoj qe je besimtare e fese qe ti beson, por ketu po gabon!
Nuk ka pse te jeshe fanatik ekstrem per te besuar diku, se sa te jeshe besimtar i bindur per ate qe beson.
Per mua ka Zot por nuk eshte as allahu, as krishterimi, as buda apo dikush tjeter qe thote "imagjinata njerezore".
Sepse ato jane thjeshte teori te njeriut se si e perfytyron Zotin, por nese duam vertete t'i bindemi besimit ndaj Zotit atehere duhet te jemi Zot vete.
Pra mos e moho qe Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria.


Drita e Zemrës.. 6ds9w0
Kushtrimi4
Kushtrimi4
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 19845
<b>Hobi</b> Hobi : fudball
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : linc ne austri
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 15/01/2011

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 13:07
per kombin ton dhe jeten e japi per fen time baj qmos te mbaj dhe ti lutem zotit timLuan_Valikardi
Luan_Valikardi
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 34
<b>Postime</b> Postime : 21327
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 28/08/2010

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 13:14
Kushtrimi4 shkruajti: i nderuar vella luan te jesh fetar besimtar i fes islame katolike ortodokse do te thot i beso nje zoti dhe na permes fes tone u lutesh zotit krijusit ton ka disa libra te shajtit kuranin ekam lexua po dhe biblen zoti thot rrespekto vlaun dhe motren tone mislimane katolike sepse te gjith jeni bit bijat e ademit alej selam.

O vella, ZOTI I VERTETE thirret edhe nga nje memec, shikohet edhe nga nje qorr, ndegjohet edhe nga nje i shurrdher...
Njeriu, sipas interesave bashkesore ka thurrur fete...

Dhe nuk jemi te gjithe bijte e bijat e "ademit alej selam.".

Une jam biri i Gjergj Kastriotit

Besoj ne Zot dhe jo ne teori.Drita e Zemrës.. 6ds9w0
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 13:33
Message reputation : 0% (1 vote)
Luan_Valikardi shkruajti:
Essi shkruajti:
Luan_Valikardi shkruajti:
Essi shkruajti:FEJA E SHQIPTARIT NUK ËSHTË SHQIPTARIA, AI E KA ZGJEDHUR FENË E VET!


Pra mos e moho qe Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria.

FEJA E SHQIPTARIT NUK ËSHTË SHQIPTARIA, AI E KA ZGJEDHUR FENË E VET!

Essi mos m'u pergjigj me kokefortesi, por pergjigjmu me llogjike.

Luan_Valikardi shkruajti:
Essi shkruajti:FEJA E SHQIPTARIT NUK ËSHTË SHQIPTARIA, AI E KA ZGJEDHUR FENË E VET!
Dëshira për t'u respektuar nga tjerët shërben si nxitje për vepra të mira.
Të njëjtën e kërkoj në përputhshmëri me rregullat e caktuara nga Zoti, por me një përjashtim!

- Nuk e dua respektin e të vetëquajturve “ateist(i pa Zot)”.
... Të hutuar në mosbesim nuk përfillin asnjë vlerë moralo-njerëzore, boshllëkun në zemrat e tyre të sëmura mundohen ta plotësojnë me ofendime ndaj atyre që mendojnë ndryshe.

Duke mos pasur as idenë më të vogël se ç’ka do të thotë “Feja e Shqiptarit është Shqiptaria!” ata janë më të zëshmit në këtë drejtim!

O ateist nga e merr guximin të flasësh për tjerët?!
Ti o ateist je frikacak, meqë s’ke se ku të mbështetesh.
Mos u thirr në shkencë, ngase shkencat ekzakte janë të panjohura për ty!
Të kanë mbetur vetëm filozofit boshe të bazuara në hiç!

Oh sa mirë ndihem kur ateistët më urrejnë, vazhdoni dhe mos u ndalni!
Sa më e madhe urrejtja e juaj, aq më afër Zotit ndihem.
Kështu me frikë para Zotit lutem që dikur edhe ju të udhëzoheni.

E përsërisë:
Ne Myslimanët Shqiptarë dhamë shumë dëshmorë në mbrojtje të Atdheut dhe jemi në gjendje ta bëjmë përsëri, por s'pranojmë që "Shqiptaria" t'jet fe e jona, e kemi përzgjedhur Islamin si fe dhe e dallojmë shumë mirë Kombin nga Feja.
As Shqiptarët Katolik dhe Ortodoks që gjithashtu e dallojnë mirë Kombin nga Feja s'duan që "Shqiptaria" t'jet fe e tyre, e kanë Biblën dhe Isain(Mesiha).

Kemi dhënë prova të mjaftueshme të bashkëjetesës krahas njëri-tjetrit.

Ateist, "Shqiptaria" si fe vlen vetëm për ty dhe askënd tjetër, mbaje për vete, falë të qoftë!

O Essi te respektoj qe je besimtare e fese qe ti beson, por ketu po gabon!
Nuk ka pse te jeshe fanatik ekstrem per te besuar diku, se sa te jeshe besimtar i bindur per ate qe beson.
Per mua ka Zot por nuk eshte as allahu, as krishterimi, as buda apo dikush tjeter qe thote "imagjinata njerezore".
Sepse ato jane thjeshte teori te njeriut se si e perfytyron Zotin, por nese duam vertete t'i bindemi besimit ndaj Zotit atehere duhet te jemi Zot vete.
Pra mos e moho qe Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria.
qe kur qenka be shqiptaria fe


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Luan_Valikardi
Luan_Valikardi
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 34
<b>Postime</b> Postime : 21327
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 28/08/2010

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 13:46
Essi shkruajti:
Luan_Valikardi shkruajti:
Essi shkruajti:
Luan_Valikardi shkruajti:
Essi shkruajti:FEJA E SHQIPTARIT NUK ËSHTË SHQIPTARIA, AI E KA ZGJEDHUR FENË E VET!


Pra mos e moho qe Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria.

FEJA E SHQIPTARIT NUK ËSHTË SHQIPTARIA, AI E KA ZGJEDHUR FENË E VET!

Essi mos m'u pergjigj me kokefortesi, por pergjigjmu me llogjike.

Luan_Valikardi shkruajti:
Essi shkruajti:FEJA E SHQIPTARIT NUK ËSHTË SHQIPTARIA, AI E KA ZGJEDHUR FENË E VET!
Dëshira për t'u respektuar nga tjerët shërben si nxitje për vepra të mira.
Të njëjtën e kërkoj në përputhshmëri me rregullat e caktuara nga Zoti, por me një përjashtim!

- Nuk e dua respektin e të vetëquajturve “ateist(i pa Zot)”.
... Të hutuar në mosbesim nuk përfillin asnjë vlerë moralo-njerëzore, boshllëkun në zemrat e tyre të sëmura mundohen ta plotësojnë me ofendime ndaj atyre që mendojnë ndryshe.

Duke mos pasur as idenë më të vogël se ç’ka do të thotë “Feja e Shqiptarit është Shqiptaria!” ata janë më të zëshmit në këtë drejtim!

O ateist nga e merr guximin të flasësh për tjerët?!
Ti o ateist je frikacak, meqë s’ke se ku të mbështetesh.
Mos u thirr në shkencë, ngase shkencat ekzakte janë të panjohura për ty!
Të kanë mbetur vetëm filozofit boshe të bazuara në hiç!

Oh sa mirë ndihem kur ateistët më urrejnë, vazhdoni dhe mos u ndalni!
Sa më e madhe urrejtja e juaj, aq më afër Zotit ndihem.
Kështu me frikë para Zotit lutem që dikur edhe ju të udhëzoheni.

E përsërisë:
Ne Myslimanët Shqiptarë dhamë shumë dëshmorë në mbrojtje të Atdheut dhe jemi në gjendje ta bëjmë përsëri, por s'pranojmë që "Shqiptaria" t'jet fe e jona, e kemi përzgjedhur Islamin si fe dhe e dallojmë shumë mirë Kombin nga Feja.
As Shqiptarët Katolik dhe Ortodoks që gjithashtu e dallojnë mirë Kombin nga Feja s'duan që "Shqiptaria" t'jet fe e tyre, e kanë Biblën dhe Isain(Mesiha).

Kemi dhënë prova të mjaftueshme të bashkëjetesës krahas njëri-tjetrit.

Ateist, "Shqiptaria" si fe vlen vetëm për ty dhe askënd tjetër, mbaje për vete, falë të qoftë!

O Essi te respektoj qe je besimtare e fese qe ti beson, por ketu po gabon!
Nuk ka pse te jeshe fanatik ekstrem per te besuar diku, se sa te jeshe besimtar i bindur per ate qe beson.
Per mua ka Zot por nuk eshte as allahu, as krishterimi, as buda apo dikush tjeter qe thote "imagjinata njerezore".
Sepse ato jane thjeshte teori te njeriut se si e perfytyron Zotin, por nese duam vertete t'i bindemi besimit ndaj Zotit atehere duhet te jemi Zot vete.
Pra mos e moho qe Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria.
qe kur qenka be shqiptaria fe

Ti pranon se beson ne Zot apo ne teori?

Nese pranon qe beson ne Zot, Zoti eshte NDERI.

Nese pranon qe beson ne teori, zgjidh cilen Fe te duash duke menduar se beson ne Zot!

Nuk po te them se Feja nuk ka Nder, po te them se Zoti eshte njeriu i mire.

NDER=MBI

Pra, Zoti i vertete eshte MBI njeriun.

Pra, MBI NJERIUN E NDERSHEM.

Pra, ZOTI PER SHQIPTARIN KA SHFAQ SHQIPTARINE.

Dhe jo teorite perendimore, lindore, jugore apo veriore qe ka bota!

Mund te besosh ku te duash, por jo te mohosh NDERIN NJEREZOR.


Drita e Zemrës.. 6ds9w0
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 13:56
Message reputation : 0% (1 vote)
Luan_Valikardi shkruajti:
Essi shkruajti:
Luan_Valikardi shkruajti:
Essi shkruajti:
Luan_Valikardi shkruajti:
Essi shkruajti:FEJA E SHQIPTARIT NUK ËSHTË SHQIPTARIA, AI E KA ZGJEDHUR FENË E VET!


Pra mos e moho qe Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria.

FEJA E SHQIPTARIT NUK ËSHTË SHQIPTARIA, AI E KA ZGJEDHUR FENË E VET!

Essi mos m'u pergjigj me kokefortesi, por pergjigjmu me llogjike.

Luan_Valikardi shkruajti:
Essi shkruajti:FEJA E SHQIPTARIT NUK ËSHTË SHQIPTARIA, AI E KA ZGJEDHUR FENË E VET!
Dëshira për t'u respektuar nga tjerët shërben si nxitje për vepra të mira.
Të njëjtën e kërkoj në përputhshmëri me rregullat e caktuara nga Zoti, por me një përjashtim!

- Nuk e dua respektin e të vetëquajturve “ateist(i pa Zot)”.
... Të hutuar në mosbesim nuk përfillin asnjë vlerë moralo-njerëzore, boshllëkun në zemrat e tyre të sëmura mundohen ta plotësojnë me ofendime ndaj atyre që mendojnë ndryshe.

Duke mos pasur as idenë më të vogël se ç’ka do të thotë “Feja e Shqiptarit është Shqiptaria!” ata janë më të zëshmit në këtë drejtim!

O ateist nga e merr guximin të flasësh për tjerët?!
Ti o ateist je frikacak, meqë s’ke se ku të mbështetesh.
Mos u thirr në shkencë, ngase shkencat ekzakte janë të panjohura për ty!
Të kanë mbetur vetëm filozofit boshe të bazuara në hiç!

Oh sa mirë ndihem kur ateistët më urrejnë, vazhdoni dhe mos u ndalni!
Sa më e madhe urrejtja e juaj, aq më afër Zotit ndihem.
Kështu me frikë para Zotit lutem që dikur edhe ju të udhëzoheni.

E përsërisë:
Ne Myslimanët Shqiptarë dhamë shumë dëshmorë në mbrojtje të Atdheut dhe jemi në gjendje ta bëjmë përsëri, por s'pranojmë që "Shqiptaria" t'jet fe e jona, e kemi përzgjedhur Islamin si fe dhe e dallojmë shumë mirë Kombin nga Feja.
As Shqiptarët Katolik dhe Ortodoks që gjithashtu e dallojnë mirë Kombin nga Feja s'duan që "Shqiptaria" t'jet fe e tyre, e kanë Biblën dhe Isain(Mesiha).

Kemi dhënë prova të mjaftueshme të bashkëjetesës krahas njëri-tjetrit.

Ateist, "Shqiptaria" si fe vlen vetëm për ty dhe askënd tjetër, mbaje për vete, falë të qoftë!

O Essi te respektoj qe je besimtare e fese qe ti beson, por ketu po gabon!
Nuk ka pse te jeshe fanatik ekstrem per te besuar diku, se sa te jeshe besimtar i bindur per ate qe beson.
Per mua ka Zot por nuk eshte as allahu, as krishterimi, as buda apo dikush tjeter qe thote "imagjinata njerezore".
Sepse ato jane thjeshte teori te njeriut se si e perfytyron Zotin, por nese duam vertete t'i bindemi besimit ndaj Zotit atehere duhet te jemi Zot vete.
Pra mos e moho qe Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria.
qe kur qenka be shqiptaria fe

Ti pranon se beson ne Zot apo ne teori?

Nese pranon qe beson ne Zot, Zoti eshte NDERI.

Nese pranon qe beson ne teori, zgjidh cilen Fe te duash duke menduar se beson ne Zot!

Nuk po te them se Feja nuk ka Nder, po te them se Zoti eshte njeriu i mire.

NDER=MBI

Pra, Zoti i vertete eshte MBI njeriun.

Pra, MBI NJERIUN E NDERSHEM.

Pra, ZOTI PER SHQIPTARIN KA SHFAQ SHQIPTARINE.

Dhe jo teorite perendimore, lindore, jugore apo veriore qe ka bota!

Mund te besosh ku te duash, por jo te mohosh NDERIN NJEREZOR.
Nuk thash se e mohoj Nderin Njerzor ,

Zoti nuk esht Njeriu i mir ..por esht ai qe krijoi njeriun .. kshtut qe Zoti nuk krahasohet me asgje ...


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Luan_Valikardi
Luan_Valikardi
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 34
<b>Postime</b> Postime : 21327
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 28/08/2010

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 14:12
Essi shkruajti:
Luan_Valikardi shkruajti:
Essi shkruajti:
Luan_Valikardi shkruajti:
Essi shkruajti:
Luan_Valikardi shkruajti:
Essi shkruajti:FEJA E SHQIPTARIT NUK ËSHTË SHQIPTARIA, AI E KA ZGJEDHUR FENË E VET!


Pra mos e moho qe Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria.

FEJA E SHQIPTARIT NUK ËSHTË SHQIPTARIA, AI E KA ZGJEDHUR FENË E VET!

Essi mos m'u pergjigj me kokefortesi, por pergjigjmu me llogjike.

Luan_Valikardi shkruajti:
Essi shkruajti:FEJA E SHQIPTARIT NUK ËSHTË SHQIPTARIA, AI E KA ZGJEDHUR FENË E VET!
Dëshira për t'u respektuar nga tjerët shërben si nxitje për vepra të mira.
Të njëjtën e kërkoj në përputhshmëri me rregullat e caktuara nga Zoti, por me një përjashtim!

- Nuk e dua respektin e të vetëquajturve “ateist(i pa Zot)”.
... Të hutuar në mosbesim nuk përfillin asnjë vlerë moralo-njerëzore, boshllëkun në zemrat e tyre të sëmura mundohen ta plotësojnë me ofendime ndaj atyre që mendojnë ndryshe.

Duke mos pasur as idenë më të vogël se ç’ka do të thotë “Feja e Shqiptarit është Shqiptaria!” ata janë më të zëshmit në këtë drejtim!

O ateist nga e merr guximin të flasësh për tjerët?!
Ti o ateist je frikacak, meqë s’ke se ku të mbështetesh.
Mos u thirr në shkencë, ngase shkencat ekzakte janë të panjohura për ty!
Të kanë mbetur vetëm filozofit boshe të bazuara në hiç!

Oh sa mirë ndihem kur ateistët më urrejnë, vazhdoni dhe mos u ndalni!
Sa më e madhe urrejtja e juaj, aq më afër Zotit ndihem.
Kështu me frikë para Zotit lutem që dikur edhe ju të udhëzoheni.

E përsërisë:
Ne Myslimanët Shqiptarë dhamë shumë dëshmorë në mbrojtje të Atdheut dhe jemi në gjendje ta bëjmë përsëri, por s'pranojmë që "Shqiptaria" t'jet fe e jona, e kemi përzgjedhur Islamin si fe dhe e dallojmë shumë mirë Kombin nga Feja.
As Shqiptarët Katolik dhe Ortodoks që gjithashtu e dallojnë mirë Kombin nga Feja s'duan që "Shqiptaria" t'jet fe e tyre, e kanë Biblën dhe Isain(Mesiha).

Kemi dhënë prova të mjaftueshme të bashkëjetesës krahas njëri-tjetrit.

Ateist, "Shqiptaria" si fe vlen vetëm për ty dhe askënd tjetër, mbaje për vete, falë të qoftë!

O Essi te respektoj qe je besimtare e fese qe ti beson, por ketu po gabon!
Nuk ka pse te jeshe fanatik ekstrem per te besuar diku, se sa te jeshe besimtar i bindur per ate qe beson.
Per mua ka Zot por nuk eshte as allahu, as krishterimi, as buda apo dikush tjeter qe thote "imagjinata njerezore".
Sepse ato jane thjeshte teori te njeriut se si e perfytyron Zotin, por nese duam vertete t'i bindemi besimit ndaj Zotit atehere duhet te jemi Zot vete.
Pra mos e moho qe Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria.
qe kur qenka be shqiptaria fe

Ti pranon se beson ne Zot apo ne teori?

Nese pranon qe beson ne Zot, Zoti eshte NDERI.

Nese pranon qe beson ne teori, zgjidh cilen Fe te duash duke menduar se beson ne Zot!

Nuk po te them se Feja nuk ka Nder, po te them se Zoti eshte njeriu i mire.

NDER=MBI

Pra, Zoti i vertete eshte MBI njeriun.

Pra, MBI NJERIUN E NDERSHEM.

Pra, ZOTI PER SHQIPTARIN KA SHFAQ SHQIPTARINE.

Dhe jo teorite perendimore, lindore, jugore apo veriore qe ka bota!

Mund te besosh ku te duash, por jo te mohosh NDERIN NJEREZOR.
Nuk thash se e mohoj Nderin Njerzor ,

Zoti nuk esht Njeriu i mir ..por esht ai qe krijoi njeriun .. kshtut qe Zoti nuk krahasohet me asgje ...

Po pra, ZOTI ESHTE NDERI NJEREZOR.

Nese njeriu nuk eshte i ndershem e i dashur por i cmendur e i frikshem, ku ma ke Zotin?!...
Ku ishte Zoti ne lufterat boterore, e te tjera?!...

Zoti vertet e krijoi njeriun, por NJERIUN e krijon morali.
Pra Zoti eshte MIRESIA e njeriut.

Ndersa Fete jane PERRALLA me mbeshtetje artificiale, te bazuara sipas interesit seicila mbi besimin e shenjte!

Zot ka dhe per seicilin popull, Zoti eshte Atdheu i seicilit popull.
Per Shqiptarin eshte Shqiptaria

Nje kurreshtje, ne vetvete: -Si e do Zotin, po nuk do Atdheun tend?!


Drita e Zemrës.. 6ds9w0
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 14:19
Message reputation : 0% (1 vote)
Luan_Valikardi shkruajti:
Po pra, ZOTI ESHTE NDERI NJEREZOR.

Nese njeriu nuk eshte i ndershem e i dashur por i cmendur e i frikshem, ku ma ke Zotin?!...
Ku ishte Zoti ne lufterat boterore, e te tjera?!...

Zoti vertet e krijoi njeriun, por NJERIUN e krijon morali.
Pra Zoti eshte MIRESIA e njeriut.

Ndersa Fete jane PERRALLA me mbeshtetje artificiale, te bazuara sipas interesit seicila mbi besimin e shenjte!

Zot ka dhe per seicilin popull, Zoti eshte Atdheu i seicilit popull.
Per Shqiptarin eshte Shqiptaria

Nje kurreshtje, ne vetvete: -Si e do Zotin, po nuk do Atdheun tend?!

Me fal Luan un te respektoj e nuk me intereson ca fe ke ti

por vertet e shoh se ti kurr nuk ke lexuar se si Zoti ka kriju njeriun e par, e si ka ardh bota deri tek gjerat e liga ,, skam qa te them me ...ndoshta nje dit do lexosh dhe do kuptosh shum qka


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 14:37
Kujdesni temen pak e mos i merrni personalisht gjerat..perderisa tema esht e kategorise se religjioneve fetare cdo kush mund te sjell shkrime lidhur me te...por kjo sdo te thote qe te gjithe qe i lexojme ato i besojme apo i pranojme...respektojme cdo fe qe mund te besoj cdo kush esht e drejta e tyre dhe kaq si dhe e jona ne ate ku besojme ne...nga ana tjeter Shqiperia si komb ka nje popullate ku perbehet nga fe te ndryshme jo vetem ate ORTODOKSE apo iSLAME ..pra kemi nje shume llojshmeri fesh nga me te ndryshmet por per te qen te bashkuar e nje nga popujt qe kurr sesht bere debat as percarje persa i perket fese duhet te jemi krenar e te mundohemi ta mbajme ate sa me gjate ndaj dhe feja e te gjithe Shqiptareve esht Shqiptaria dhe me i rendesishmi kombi yne...nuk kemi nevoje per tu bere ne grupe ne baze te fese qe kemi me e mira esht se jemi te gjith Shqiptar nje gjak nje komb e kemi te njejtat qellime patriotike,kjo esht primare per te shkuar vendi perpara e jo per tu percare..


Drita e Zemrës.. Engjuj17
Portali ~ Forumi ~ St@ff ~ Rregulloria Forumit

Keni paqartesi... Me kontakto ne PM
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 14:42
Ajo qe ka prek Luanin esht kjo
"FEJA E SHQIPTARIT NUK ËSHTË SHQIPTARIA, AI E KA ZGJEDHUR FENË E VET"

Shqiptaria esht Komb e jo fe !.....


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Luan_Valikardi
Luan_Valikardi
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 34
<b>Postime</b> Postime : 21327
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 28/08/2010

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 14:45
Essi shkruajti:
Luan_Valikardi shkruajti:
Po pra, ZOTI ESHTE NDERI NJEREZOR.

Nese njeriu nuk eshte i ndershem e i dashur por i cmendur e i frikshem, ku ma ke Zotin?!...
Ku ishte Zoti ne lufterat boterore, e te tjera?!...

Zoti vertet e krijoi njeriun, por NJERIUN e krijon morali.
Pra Zoti eshte MIRESIA e njeriut.

Ndersa Fete jane PERRALLA me mbeshtetje artificiale, te bazuara sipas interesit seicila mbi besimin e shenjte!

Zot ka dhe per seicilin popull, Zoti eshte Atdheu i seicilit popull.
Per Shqiptarin eshte Shqiptaria

Nje kurreshtje, ne vetvete: -Si e do Zotin, po nuk do Atdheun tend?!

Me fal Luan un te respektoj e nuk me intereson ca fe ke ti

por vertet e shoh se ti kurr nuk ke lexuar se si Zoti ka kriju njeriun e par, e si ka ardh bota deri tek gjerat e liga ,, skam qa te them me ...ndoshta nje dit do lexosh dhe do kuptosh shum qka


Fjalet serioze nuk shkojne me dredha.
Shqiptaria eshte vetia e Zotit per Shqiptaret.


Ymri i njeriut a eshte njerezia?
Keshtu eshte edhe ymri i Shqiptarit, Shqiptaria.

Mbi kete teme te kam folur shume qarte dhe paster.
As edhe nje fe nuk e ka per nder t'i besoje Zotit, nese ajo nuk respekton vete NDERIN NJEREZOR.

Pra mos be me propagande, por BESO sipas ndjenjes qe ti kupton.

Qe te them dhe mbroj qe FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA, une s'po te luaj fene por po te tregoj BESIMIN, jo si ne menyren tende propagandike!Drita e Zemrës.. 6ds9w0
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 14:48
Message reputation : 100% (1 vote)
Shqiptaria eshte qellimi kryesor per te besuar e ta mbeshtesim te gjithe ate se nese e marrim sipas feve secili nga feja e tij nuk do kemi mirekuptime Essi se cdo kush do thote ate qe i intereson nga ana e tij ti nga feja jote e te tjeret nga feja e tyre pra me shume perzerje mes nesh ndaj ne kuptimin metaforik feja e shqiptarit eshte shqiptaria pra bashkimi i kombit mbi te gjitha...


Drita e Zemrës.. Engjuj17
Portali ~ Forumi ~ St@ff ~ Rregulloria Forumit

Keni paqartesi... Me kontakto ne PM
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 14:51
Te mbyllet tema ketu sepse e shikoj qe po hapet debat per fene prap....mundohuni te argetoheni e te mos merremi me keto si pune e politikaneve tani...Jemi nje mbi te gjitha te gjithe prej kockash,mishi,e gjak keshtu qe qetsohuni pak


Drita e Zemrës.. Engjuj17
Portali ~ Forumi ~ St@ff ~ Rregulloria Forumit

Keni paqartesi... Me kontakto ne PM
Luan_Valikardi
Luan_Valikardi
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 34
<b>Postime</b> Postime : 21327
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 28/08/2010

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 14:54
Essi shkruajti:Ajo qe ka prek Luanin esht kjo
"FEJA E SHQIPTARIT NUK ËSHTË SHQIPTARIA, AI E KA ZGJEDHUR FENË E VET"

Shqiptaria esht Komb e jo fe !.....

Pikerishte eshte, Shqiptaria eshte Komb i cili mbi emrin e tij tregon besimin dhe mbeshtetjen e Zotit te vertete.

Ndersa feja eshte thjeshte menyre!


Drita e Zemrës.. 6ds9w0
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 14:55
un skam qa ju them me shum .... un nuk e krijova kte tem per kto debate, e mbyllim


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Luan_Valikardi
Luan_Valikardi
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 34
<b>Postime</b> Postime : 21327
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 28/08/2010

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 15:13
Essi shkruajti:un skam qa ju them me shum .... un nuk e krijova kte tem per kto debate, e mbyllim

Essi nuk ka pse te kycet tema, perqendrimi te ben te kuptosh...
Cfare kam thene me siper, nuk ishin kundershtimi i kesaj teme...
Ishin kundershtimi i shprehjes qe ti the, duke ta cituar une me pas...

Mbi kete toke ka disa fe, por ti mohove qe "Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria"...
Seicili ka te drejten e tije per te besuar dhe kuptuar, por dituria e vertete do shume dije...

Respekti i tregohet cdo besimi, por kuptimi eshte nje.

Nuk dua te mbetet keqkuptimi...


Drita e Zemrës.. 6ds9w0
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 15:20
Luan_Valikardi shkruajti:
Essi shkruajti:un skam qa ju them me shum .... un nuk e krijova kte tem per kto debate, e mbyllim

Essi nuk ka pse te kycet tema, perqendrimi te ben te kuptosh...
Cfare kam thene me siper, nuk ishin kundershtimi i kesaj teme...
Ishin kundershtimi i shprehjes qe ti the, duke ta cituar une me pas...

Mbi kete toke ka disa fe, por ti mohove qe "Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria"...
Seicili ka te drejten e tije per te besuar dhe kuptuar, por dituria e vertete do shume dije...

Respekti i tregohet cdo besimi, por kuptimi eshte nje.

Nuk dua te mbetet keqkuptimi...
shiqo esht e vertet qe mbi ket tok ka disa fe ... por ka edhe shum kombe . e feja shqiptarit esht e zgjedhur vet prej tij, ndersa kombi esht shqiptaria.
O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 15:28
cfare fola une bre pak me pare....Luan ,Essi ka plot tema te tjera te postoni e te argetoheni lerini keto pqe aty ku shkon vendi e pozita se sjemi ne ketu per keto gjera..e njehere mos shikoj replika nga te dy ju...Shpresoj ne mirekuptim perndryshe do marr masa te tjera..


Drita e Zemrës.. Engjuj17
Portali ~ Forumi ~ St@ff ~ Rregulloria Forumit

Keni paqartesi... Me kontakto ne PM
Luan_Valikardi
Luan_Valikardi
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 34
<b>Postime</b> Postime : 21327
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 28/08/2010

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 15:37
Essi shkruajti:
Luan_Valikardi shkruajti:
Essi shkruajti:un skam qa ju them me shum .... un nuk e krijova kte tem per kto debate, e mbyllim

Essi nuk ka pse te kycet tema, perqendrimi te ben te kuptosh...
Cfare kam thene me siper, nuk ishin kundershtimi i kesaj teme...
Ishin kundershtimi i shprehjes qe ti the, duke ta cituar une me pas...

Mbi kete toke ka disa fe, por ti mohove qe "Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria"...
Seicili ka te drejten e tije per te besuar dhe kuptuar, por dituria e vertete do shume dije...

Respekti i tregohet cdo besimi, por kuptimi eshte nje.

Nuk dua te mbetet keqkuptimi...
shiqo esht e vertet qe mbi ket tok ka disa fe ... por ka edhe shum kombe . e feja shqiptarit esht e zgjedhur vet prej tij, ndersa kombi esht shqiptaria.Po shkojme serish ne postimin e pare dhe nuk ben ta nisim nga e para...
Te dy themi qe, "Kombi i Shqiptarit eshte Shqiptaria".
Ndersa kur thuhet qe, "Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria" do te thote se Shqiptari beson ne vetvete, te Kombi i tije, aty eshte Zoti per ne.
Nuk eshte as te Krishti, as te Muhamedi, e as te ku di une kush...

Te pakten keshtu besoj une.
Per te tjeret, respekt.


Drita e Zemrës.. 6ds9w0
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 17:01
Luan_Valikardi shkruajti:
Essi shkruajti:
Luan_Valikardi shkruajti:
Essi shkruajti:un skam qa ju them me shum .... un nuk e krijova kte tem per kto debate, e mbyllim

Essi nuk ka pse te kycet tema, perqendrimi te ben te kuptosh...
Cfare kam thene me siper, nuk ishin kundershtimi i kesaj teme...
Ishin kundershtimi i shprehjes qe ti the, duke ta cituar une me pas...

Mbi kete toke ka disa fe, por ti mohove qe "Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria"...
Seicili ka te drejten e tije per te besuar dhe kuptuar, por dituria e vertete do shume dije...

Respekti i tregohet cdo besimi, por kuptimi eshte nje.

Nuk dua te mbetet keqkuptimi...
shiqo esht e vertet qe mbi ket tok ka disa fe ... por ka edhe shum kombe . e feja shqiptarit esht e zgjedhur vet prej tij, ndersa kombi esht shqiptaria.Po shkojme serish ne postimin e pare dhe nuk ben ta nisim nga e para...
Te dy themi qe, "Kombi i Shqiptarit eshte Shqiptaria".
Ndersa kur thuhet qe, "Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria" do te thote se Shqiptari beson ne vetvete, te Kombi i tije, aty eshte Zoti per ne.
Nuk eshte as te Krishti, as te Muhamedi, e as te ku di une kush...

Te pakten keshtu besoj une.
Per te tjeret, respekt.

mir qe paske cek kte Te pakten keshtu besoj une.
pasi kshtu mendon ti ... e un jo !

Respekt


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Luan_Valikardi
Luan_Valikardi
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 34
<b>Postime</b> Postime : 21327
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 28/08/2010

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 17:05
Faleminderit, gjithashtu edhe une kam respekt per ty.
Por jam njeri i cili mund te krijoj "Fe" me vete.
Keshtu qe nuk besoj shume ne "Fete" qe thot Bota.
Zot mbi ne ka, por vete duhet te jemi Zot qe ta njohim Zotin e vertete.
Ndaj dhe besoj qe, Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria.
Me me shume vemendje mund te me kuptosh ne sqarimet qe te kam dhene.
Une jam Atdhetar, me pas jam besimtar.


Drita e Zemrës.. 6ds9w0
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Re: Drita e Zemrës..

prej Sat 29 Oct 2011 - 17:12
e kuptova edhe me par kte !


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Re: Drita e Zemrës..

prej Mon 14 Nov 2011 - 18:41
‎- Mos urrej asnjë njeri, sado që të gabojë ndaj teje!
- Mos u brengos asnjëherë dhe vetëm shtoji duatë!
- Jeto në thjeshtësi, sado që të jesh i ngritur!
- Mendo për të mira, sado që sprovat janë të shumta!
- Buzëqesh (vazhdimisht), edhe atëherë kur zemra të pikon gjak!

Këto janë të bukurat e lumturisë shpirtërore.


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
MeMories
MeMories
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Gjermania
<b>Postime</b> Postime : 1088
<b>Hobi</b> Hobi : Leximi...
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Diku Neper Bote...
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 03/12/2011

default Re: Drita e Zemrës..

prej Thu 8 Dec 2011 - 16:32
Message reputation : 100% (1 vote)
Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

Thuaj: Ai, All-llahu është Një!
All-llahu është Ai që çdo krijesë i drejtohet (i mbështetet) për çdo nevojë.
As s’ka lindur kë, as nuk është i lindur.
Dhe Atij askush nuk i është i barabartë
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Re: Drita e Zemrës..

prej Thu 17 May 2012 - 11:03
Mos shpresoni asgje nga askush ne kete jete,vetem nga i Madhi
Zot,Qe eshte Nje dhe i Vertet.Mos u frikesoni nga te ligat e huaja,por
te keni frik nga mekatet e juaja.Mos u turperoni te thoni:nuk di! Nese
ndokush ju pyet per cfare s'keni njohuri. Por,perpiquni te mesoni ate qe
ju ka kaluar,dhe mos ngurroni kurre per te mesuar. Nuk ka kurrfare
miresie nga nje trup pa krye,as nuk ka besim nje zemer që s'ka
durim.....


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Re: Drita e Zemrës..

prej Thu 17 May 2012 - 11:06
Të jesh musliman

Ta quash veten musliman,
në fenë islame është:
të dëshmosh se nuk ka Zot
tjetër pos Allahut
Dhe se Muhamedi është
rob e i dërguar i Tij.

Të kesh iman është:
të besosh në një Zot,
në Allahun e Madhërueshëm.
Në engjujt e Tij.
Në librat e Tij.
Në të dërguarit e Tij.
Të besosh në Ditën
e Kiametit.
Dhe caktimin nga
ana e Zotit,
në të mirën dhe
në të keqen.

Të jesh musliman është:
ta adhurosh Allahun
Sikurse e sheh,
megjithëse ne nuk e shohim,
Ai na sheh neve.

Kthehuni në Islam,
o njerëz!
Në rrugën e Allahut.
Sepse veprat tua vlerësohen,
sipas qëllimit që ke, o njeri!

Kush bën hixhret,
për hir të Allahut dhe
për të dërguarin e Tij.
Ai do të shpërblehet nga
Allahu dhe i dërguari i Tij.

Kurse ai që bën hixhret,
për të fituar ca të mira
të kësaj bote.
Do e arrijë atë që ka pasur
për qëllim.

Por në atë dynja
do e paguan me
dënim…


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Abdulgafuri
Abdulgafuri
V.I.P Forumi
V.I.P  Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
 <b>Mosha</b> Mosha : 41
<b>Postime</b> Postime : 1419
<b>Hobi</b> Hobi : futbolli
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : kastriot
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 10/05/2012

default Re: Drita e Zemrës..

prej Thu 17 May 2012 - 12:06
Luan_Valikardi shkruajti:
O Essi te respektoj qe je besimtare e fese qe ti beson, por ketu po gabon!
Nuk ka pse te jeshe fanatik ekstrem per te besuar diku, se sa te jeshe besimtar i bindur per ate qe beson.
Per mua ka Zot por nuk eshte as allahu, as krishterimi, as buda apo dikush tjeter qe thote "imagjinata njerezore".
Sepse ato jane thjeshte teori te njeriut se si e perfytyron Zotin, por nese duam vertete t'i bindemi besimit ndaj Zotit atehere duhet te jemi Zot vete.
Pra mos e moho qe Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria.
meqe jemi ne nje forum ku kemi hy per te shkemby mendime atehere desha edhe une te jap mendimin tim tek kjo teme.
i nderuar nese per ty ka nje Zot qe ju e besoni ne menyren tuaj ne edhe pse mund te mos pajtohemi me kete ne e respektojme mendimin tend. per ne muslimane ky Zot eshte All-llahu.per ne kjo nuk eshte teori por bindje e plote ne Krijuesin tone. per ne ka nje fe ajo eshte feja islame. sepse keshtu na urdheron ky Zot qe ne e besojme dhe na ka dhene argumente per te plotesu bindjet kah do qe te kthejme syrin e te shikojme.
ne nuk e mohojme qe kemi lind si shqiptar por ne fal All-llahu fuqiplote e kemi zgjedh islamin dhe krenohemi me kete fe.
s ai perket kesaj qe feja e shiqptarit qenka shiptaria ketu i nderuar e keni gabim shume. po ata qe jetojne ne kosove e qe tash po i quajne kosovar atehere per ata kush qenka fe?
nese shqiptari eshte nje grup njerzish qe kerkojn legalizimin e prostitucionit, lejojne dhe konsumojne droge , lejojne dhe bejne prostitucion, lejojne dhe marrin mito ,korrupcion , tentojne te shkaterrojne kete shoqeri te shendosh qe eshte nje nder shoqerite me te reja ne rajon une vet personalisht hjeki dore nga kjo shqiptari , po ja fali kujt do kete shqiptari nje shqiptari e tille nuk me duhet asgje


5:3.Sot përsosa për ju fenë tuaj, plotësova ndaj jush dhuntinë Time, zgjodha për ju islamin fe.

3:102. O ju që besuat, kini frikë All-llahun me sinqeritet të vërtetë dhe mos vdisni, pos vetëm duke qenë muslimanë (besimtarë)!

18 : 27. Lexo çka të është shpallur ty nga libri i Zotit tënd! Nuk ka kush që mund t'i ndryshojë fjalët e Tij dhe pos Tij, nuk mund të gjesh strehim.
18:29. E ti thuaj: “E vërteta është nga Zoti juaj, e kush të dojë, le të besojë, e kush të dojë, le të mohojë. Ne kemi përgatitur për jobesimtarët zjarr që muret e tij (të flakës) i rrethojnë ata, e nëse kërkojnë shpëtim, ndihmohen me një ujë si katran që përzhit fytyrat. E shëmtuar është ajo pije, e vend i keq është ai”.
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Re: Drita e Zemrës..

prej Thu 17 May 2012 - 12:21
Pajtohem edhe une me Ju Albdulgafuri


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Sponsored content

default Re: Drita e Zemrës..

Mbrapsht në krye
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi