Engjujt Shqipetare Forum/portal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Shko poshtë
Shqiptare
Shqiptare
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 4177
<b>Hobi</b> Hobi : shqiptaria
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Shqiperi
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 24/07/2011

default Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

prej Thu 16 Aug 2012 - 19:39
Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim Lorilir Sinanaj/Entela Resuli -Disa dëshmi të rinjsh shqiptarë që jetojnë dhe studiojnë në Francë dhe Gjermani. Sa kushton jeta dhe studimet në këto dy metropole të Perëndimit

Lorena Shalari nga Tirana ka vite që jeton në Gjermani si studente. Ajo ndjek prej dy vitesh një master për Psikologji në Universitetin e Mynihut. Lori, siç e thërrasin miqtë, është përpjekur shumë për të arritur të përballojë studimet dhe jetën e shtrenjtë në Mynih. Gjatë një vizite në Tiranë, e takojmë Lotin dhe flasim për të rreth jetës si studente në Mynih.

Mynihu, studime dhe punë, por kujdes ligjin!

“Për të përballuar shpenzimet, në vend të një shtëpie ose apartamenti më vete, qeraja e së cilës do më rëndonte shumë buxhetin, kam zgjedhur të jetojë brenda shtëpisë së një familje gjermane. Ata janë mjekë dhe kanë katër fëmijë, i ndihmoj me fëmijët dhe gatimin dhe paguaj një qira minimale vetëm për njërën nga dhomat e shtëpisë”. Shumë studentë për të përballuar jetën punojnë në vende të ndryshme. Pjesa më e madhe paguhen jo më shumë se 400 Euro. “Megjithatë e drejta për të punuar është e kufizuar. Çdo studenti i lejohet të punojë vetëm 90 ditë të plota në vit, pra 8 orë punë në 90 ditë, ose 4 orë punë në 180 ditë”.

Shpenzimet minimale, 750 euro për semestër

Në pjesën më të madhe të universiteteve në Gjermani, studentët paguajnë rreth 750 Euro për semestër. Me përjashtim të landit ku përfshihet qyteti i Maincit, ku studentët vazhdojnë të paguajnë vetëm rreth 200 euro për çdo semestër. (si rrjedhojë e presionit politik të SPD-së në këtë land).

Parisi, një kartë studenti të kursen shumë

Rudi Thoma studion Inxhinieri Elektronike në Universitetin “Pierre et Marie Curie” në Paris. “Pjesa më e madhe e kohës kalon në korpusin e universitetit, qoftë në auditorët e leksioneve, qoftë nëpër biblioteka të cilat janë të shumta. Por Parisi është edhe qytet i madh ku kohën e lirë e kalon këndshëm për faktin se ka shumë kinema, kafene, teatro etj. Me pak fjalë ka shumë aktivitete për të rinjtë dhe me kartën e studentit ke ulje të shumta çmimesh” – thotë ai.

Të qetë, sidomos nga ana shëndetësore

Shqiptarët që studiojnë në Francë thuajse të gjithë thonë se Franca është një vend shumë social. “Sistemi shëndetësor është shumë i mirë dhe i lirë. Shteti ofron ndihmë financiare për studentët, madje edhe për studentët e huaj” – thotë Rudi, ndërsa ndër gjërat që nuk i pëlqejnë është moti dhe stili i jetesës. “Ajo që nuk më pëlqen në qytetin e Parisit është moti jo i këndshëm që nuk përshtatet shumë me natyrën tonë mesdhetare. Gjithashtu në fillim përshtatja me stilin e jetës franceze është e vështirë sepse ndryshon shumë nga mënyra e të jetuarit në Shqipëri” – thotë ai për “Shekullin”.

Hapat, procedurat dhe shpenzimet për të studiuar në Gjermani

Në Gjermani ekzistojnë rreth 350 shkolla të larta, dyert e të cilave janë gjithnjë të hapura për studentët e huaj. Por për të studiuar në Gjermani duhen të kalosh disa stacione.

Hapi i pare

Hapi fillestar është ai i aplikimit në një shkollë të lartë gjermane dhe që këtu fillojnë problemet e para. Ndër dokumentet e nevojshme është dëftesa e shkollës së mesme, të cilën një maturant në Shqipëri e merr sipas rregullit rreth fillimit të korrikut. Pas noterizimit dhe legalizimit edhe në ambasadën gjermane, kopja e dëftesës duhet të dërgohet përpara datës 15 korrik, pasi ky është afati i fundit i dorëzimit të kërkesës për studimin në Gjermani, pavarësisht se në cilin Universitet.

Pas pranimit

Nëse shkolla e lartë pranon kërkesën e studentit shqiptar, ky i fundit merr një ftesë, me të cilën paraqitet në ambasadë për të marrë fillimisht një visë studentore. Për këtë visë duhen paraqitur vërtetime shëndetësore si dhe vërtetime bankare dhe pas këtij hapi, me pak fat gjendesh në një nga qytetet e Gjermanisë. Përsa i përket vizës në Gjermani, duhet të paraqitesh në zyrën e të huajve me dokumentat e nevojshme si vërtetimin e universitetit, sigurimin shëndetësor apo vërtetimin bankar, me një shumë prej rreth 7000 eurosh të cilat sigurojnë qëndrimin për një vit. Vështirësitë e fillimit Pas mbërritjes nisin problemet e vërteta të fillimit në vend të huaj. Sot është më e vështirë sesa vite më parë, pasi është rritur niveli i jetesës por edhe kërkesa dhe niveli i universitetit. Ajo çka ndryshon nga vendet e tjera, është se në Gjermani pjesa dërmuese e studentëve nuk fillojnë menjëherë shkollën e lartë, pasi dëftesa e shkollës së mesme në Shqipëri është e nevojshme, por jo plotësisht e vlefshme.

Do përballësh vetë edhe shumë përgjegjësi që nuk lidhen me shkollën”

Dorin Rama mbaroi studimet për Ekonomi të Përgjithshme dhe pret të nisë Masterin për Financë- Bankë në shtator. “Kam zgjedhur Francën dhe më saktësisht Parisin. E di që jeta në Francë nuk është e lehtë. Është një zgjedhje që të detyron të marrësh edhe shumë përgjegjësi që nuk lidhen me shkollën, me të cilat duhet të përballesh çdo ditë. Do të jem i detyruar të marrë çdo gjë përsipër vetë, duke filluar nga strehimi, ushqimi dhe pajisja me dokumentat e duhura apo gjëra të tjera të përditshme. Nga ato që kam lexuar, konstatoj se veçoria kryesore e sistemit arsimor francez është ngarkesa dhe intensiteti i lartë i leksioneve dhe detyrave: ka ndërthurje të kontrollit të përditshëm të detyrave me fleksibilitetin e përgjithshëm që të ofron universiteti. Pas Masterit, dëshiroj të kthehem në Shqipëri, megjithatë nuk mund të jem kategorik dhe mendoj se do vlerësoj çdo mundësi që do më ofrohet”

“Sapo kam mbyllur javën time të parë të punës, ndihem mirë me diplomën”

Laert Bejtaj sapo është diplomuar në “Telecom ParisTech” (shkollë e renditur e para në Francë, për teknologjitë e informacionit dhe komunikacionit) për "Sistemet e Imbarkuara". Aktualisht është punësuar te Multiposting, një kompani franceze qe operon në fushën e shpërndarjes automatike të ofertave të punës në internet. “Sapo kam mbyllur javën time të parë të punës. Zgjodha Francën para 6 vitesh sepse njihja shqiptarë të tjerë që studionin në Francë dhe nga bisedat me ta krijova një përshtypje mëse pozitive. Jeta e studentit? Me ndryshime te vogla besoj që jeta e studentit është e njëjtë kudo në Perëndim. Prioritet kam pasur të kem një diplomë që vlen në tregun e punës. Besoj se e kam arritur. Rreth kësaj kam bërë edhe zgjedhjet e tjera si të jetuarit vetëm dhe jo shumë larg nga shkolla. Kthim në Shqipëri? Shqipërisë i nevojiten njerëz që t’i imponojnë asaj ndryshimin dhe jo studentë të sapo diplomuar që kërkojnë të ndërtojnë së pari një jetë të vetën. Për mua, 35 vjeç e sipër duhet të jenë forca shtytëse për ta bërë vendin. Besoj do jem aty ne çastin e duhur”.

“Filloj në 8 e gjysmë dhe mbaroj në 18.00, ha vetëm në pushimin e drekës”

Lisiena Hysenaj vazhdon studimet për inxhinieri indesh (biomjekësi). “Kur kam ardhur në Francë gjërat nuk ishin të lehta. Fillimisht m'u desh shumë kohë të gjeja një apartament. Gjeta një apartament relativisht të shtrenjtë dhe jo shumë komod. Sot pas 4 vjetësh mendoj se bëj të njëjtën jetë si dhe studentët francezë. Kam shumë volum për të mësuar dhe kam gjithashtu shumë praktika. Filloj çdo ditë shkollën në 8 e gjysmë dhe mbaroj në orën 18. Ne pushimin e drekës mundohem të organizohem për të ngrenë dhe pas shkolle shkoj në bibliotekë. Në fundjavë mundohem të dal për t'u shplodhur. Herë pas here, bëj ndonjë punë të vogël për të paguar shpenzimet extra që kam. Kam mësuar si të përdor buxhetin tim, kam mësuar t'i dal vetë ballë problemeve. Franca është një shtet me një sistem shëndetësor dhe me një kontroll agroushqimor që është për të çmuar. Ndjehem më e sigurtë se në atdhe në këto aspekte. Por e keqja është që jam larg nga familja dhe nga miqtë e mi. Nëse do të kthehem apo jo në Shqipëri do ta peshoj këtë gjë me të mirat dhe të këqijat e saj pas 3 vjetësh.

“Ndryshe nga Tirana, këtu pedagogët na mësojnë si të mendojmë vetë”

Oltion Muzaka sapo ka përfunduar Masterin për të Drejtën e Biznesit Ndërkombëtar në Universitetin Paris 1 Panthéon-Sorbonne, mbasi u diplomua po ne te njëjtin universitet. “Unë jam rritur në një ambient frankofon dhe frankofil në familjen time dhe studimi në Francë, ka qenë qysh në fëmijërinë time një ëndërr dhe njëkohësisht një objektiv. Pothuajse e gjithë dita më shkon duke mësuar në kohën kur nuk jam në leksione e seminare. Por kur më krijohet ndonjë hapësire e lirë kohe, Parisi të ofron shumë aktivitete të ndryshme kulturore dhe sociale. Të studiosh drejtësi në Francë, aq me tepër për një të huaj, është një punë dhe mision shumë i vështirë, por me ndihmën e Zotit dhe padyshim mbështetjen e familjes, u diplomova me rezultate shumë të mira. Sistemi i mësimdhënies në Francë është shumë i ndryshëm nga ai shqiptar, dhe në fillim hasa në shumë vështirësi të përshtatesha me metodologjinë franceze. Ajo që më ka bërë përshtypje, është fakti që pedagogët përqendrojnë energjitë e tyre për t’i mësuar studentët sesi të mendojnë dhe si të analizojnë. Kthim në Shqipëri? Vendimi im për t’u kthyer në Shqipëri pas përfundimit të studimeve ka qenë një vendim që nuk ka ndryshuar asnjëherë. Edhe për motive personale familjare, zgjedhja ime është për t’u kthyer në Shqipëri mbas përfundimit të studimeve...”

Frankfurt, zyra për të Huajt: Ja si klasifikohen studentët shqiptarë

Në Frankfurt ka një zyrë të posaçme për studentët e huaj. Ata japin shpjegimin zyrtar të mëposhtëm: "Nxënësi që zotëron një dëftesë të shkollës së mesme në Shqiperi, ka të drejtën për të vizituar Studienkolegun në Gjermani. Ndërkohë studenti, që ka vizituar një vit apo ka marrë një nga provimet pranuese në shkollat e larta në Shqipëri, mund të fillojë menjëherë me shkollën e lartë". Studienkoleg është faza e parë e universitetit në Gjermani. Ai është një vit përgatitor dhe me fillimin e tij, çdokush zotëron statusin e studentit, biletën studentore si dhe të drejtën për të jetuar në një nga konviktet e universiteteve. Por për të hyrë në studienkoleg duhet së pari të marrësh provimin pranues, ku vihen në provë njohuritë bazë të gjermanishtes dhe në sajë të degës, për të cilën studenti apo studentja ka aplikuar, ndjek intensivisht gjuhën gjermane dhe degë të tjera, si kimia matematika, fizika, letërsia, sociologjia, biologjia apo ekonomia. Përfundimi i Studienkoleg- ut është një nga rrugët për të studiuar në Gjermani, - shkruan Deutsche Welle. ShekulliValbona
Valbona
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 10075
<b>Hobi</b> Hobi : muzika, piktura, poezia.........
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne mes tingujve .....
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 08/07/2012

default Re: Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

prej Thu 16 Aug 2012 - 23:06
ne shpirt eh ne xhepa bahhhhhhh


Arti nuk mësohet, se në art nuk ka mësues.
Fantazia e artistit është realitet më i bukur se realiteti i rëndomtë.
Te puthësh në errësirë, të flesh në diell,të hash në qetësi,ja tri budallallëqe.

Life is to short so....KISS slowly,LAUGH insanely,LOVE truly and FORGIVE quickly...
Love doesn't need to be perfect...It just need to be true...
Happiness is a journey...not a destination....
I love it when you hug me ...It's the best feeling in the world..
Hearts will never be practical until they are made unbreakable...
Silvana
Silvana
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
 <b>Mosha</b> Mosha : 28
<b>Postime</b> Postime : 9370
<b>Hobi</b> Hobi : moda,leximi,poezia..ecc
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : In Italia
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 03/10/2011

default Re: Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

prej Thu 16 Aug 2012 - 23:11
ne te dy rastet varet nga momenti...
Nese ke pun,ose mbeshtetjen e familjes,dhe je i rregullt me leket,xhepat do i kesh gjithmon ok...dmth aq sa te duhen
cti besh se shpirterisht,shum her s'je ok...aryset mund te jen te ndryshem...sic mund te jet malli per shqiprin,ndjehesh shum her i huaj,ndryshe ecc...por ne pergjthsi,flas per vete jam ok...dal gjithmon nga cdo situat te keq,dhe mundohem qe te mos arris deri ne ate pik qe te tjeret te me bejn te ndihem keq...


Gabojmë
gjithmonë. Gabojmë nga inati, nga dashuria, nga xhelozia. Gabojmë për
të mësuar. Mësojmë që të mos përsërisim kurrë disa gabime. Gabojmë për
të kërkuar falje, për të pranuar që kemi gabuar. Gabojmë për tu rritur,
për t’u pjekur. Gabojmë sepse nuk jemi perfekt!

Meshkujt janë si macet. Kur i ushqen të gërvishtin. Kur i nxjerr jashtë, qajnë pas dere.

Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim Image
Valbona
Valbona
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 10075
<b>Hobi</b> Hobi : muzika, piktura, poezia.........
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne mes tingujve .....
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 08/07/2012

default Re: Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

prej Thu 16 Aug 2012 - 23:14
une nuk kam jetuar per kohe t egjata jashte pra nuk e kuptoj aq sa mund ta kuptosh ti silvi


Arti nuk mësohet, se në art nuk ka mësues.
Fantazia e artistit është realitet më i bukur se realiteti i rëndomtë.
Te puthësh në errësirë, të flesh në diell,të hash në qetësi,ja tri budallallëqe.

Life is to short so....KISS slowly,LAUGH insanely,LOVE truly and FORGIVE quickly...
Love doesn't need to be perfect...It just need to be true...
Happiness is a journey...not a destination....
I love it when you hug me ...It's the best feeling in the world..
Hearts will never be practical until they are made unbreakable...
Silvana
Silvana
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
 <b>Mosha</b> Mosha : 28
<b>Postime</b> Postime : 9370
<b>Hobi</b> Hobi : moda,leximi,poezia..ecc
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : In Italia
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 03/10/2011

default Re: Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

prej Thu 16 Aug 2012 - 23:17
ta shpejgoj un...persa i perket xhepave,funksioni per te gjoth ashu sic thas...persa i perket shpirtit varet nga personaliteti qe kan....
Nese dikush esht si puna ime,qe sme rri goja nje second pa llap,qe bej shaka qesh ecc,krijo miqesi shpejt dhe ske probleme...s'shikohet shum dallimi...
Nese dikush esht e turpshme dhe e mbyllme,do ket gjithmon veshtersi dhe sdo ndjehet asnjher rehat...


Gabojmë
gjithmonë. Gabojmë nga inati, nga dashuria, nga xhelozia. Gabojmë për
të mësuar. Mësojmë që të mos përsërisim kurrë disa gabime. Gabojmë për
të kërkuar falje, për të pranuar që kemi gabuar. Gabojmë për tu rritur,
për t’u pjekur. Gabojmë sepse nuk jemi perfekt!

Meshkujt janë si macet. Kur i ushqen të gërvishtin. Kur i nxjerr jashtë, qajnë pas dere.

Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim Image
EpiKada
EpiKada
WebMaster
WebMaster
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 3107
<b>Hobi</b> Hobi : Jam fisnike kam zemren gure Si Shqiponja ne flamure Mburrem dhe jam krenare Qe kam lindur Shqiptare nga do qe te jem me ndjek fati se jam vajze LaBe hesapi!!
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Cteduhetty
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 13/02/2011

default Re: Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

prej Thu 16 Aug 2012 - 23:22
Po shume e vertete !!!
Vetem se kriza po na i veshtireson Mbijetesen Studentore !
Studentet shqiptar zakonisht ruajne shpezat minimale , ajo qe mund te vrase eshte Qeraja ose me sakte dhe rruga nqs eshte teper e gjate.
Por nqs ti fiton Shtepi me ane te Pikeve te mbledhura nga Kreditet dhe Ardhjet mujore ja qe me kujtuat drejte une duhet te kompletoje Kerkesen e burses se Studimit o_O !!! Drejte dhe kjo duhet bere dhe kjo te garanton qerane e shtepise dhe Mensen te hash pa leke cdo dreke ne mens !
Vete mendoje se eshte nje Shanc mese i mire , gje qe studentet Shqiptar ne MEMEDHE NUK E KANE .
Jane mundesi shume te mira qe po pate shkathtesi dhe ti dish ti shfrytezosh dhe te orientohesh dhe te dish te perdoresh E - MAIL dhe Gjuhen , menyren si u drejtohesh ; ) s'ka burre nene te te nderpresi !!
Pra studentet shqiptare te ZOTE JA ARRIJNE dhe ua bejne tete me dy .
Ishallah dhe me krizen qe eshte ta marre dhe kete vit sepse dhe pse Piket i kam mjaft te larta dhe te ardhurat te uleta..kriza shkurton dhe tek studentet ka shkurtuar :(


Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim 705491909
Valbona
Valbona
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 10075
<b>Hobi</b> Hobi : muzika, piktura, poezia.........
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne mes tingujve .....
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 08/07/2012

default Re: Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

prej Thu 16 Aug 2012 - 23:23
Silvana shkruajti:ta shpejgoj un...persa i perket xhepave,funksioni per te gjoth ashu sic thas...persa i perket shpirtit varet nga personaliteti qe kan....
Nese dikush esht si puna ime,qe sme rri goja nje second pa llap,qe bej shaka qesh ecc,krijo miqesi shpejt dhe ske probleme...s'shikohet shum dallimi...
Nese dikush esht e turpshme dhe e mbyllme,do ket gjithmon veshtersi dhe sdo ndjehet asnjher rehat...
une qenkam si kjo e para grrrr grrrr grrrr pupup i nxorrem te gjitha


Arti nuk mësohet, se në art nuk ka mësues.
Fantazia e artistit është realitet më i bukur se realiteti i rëndomtë.
Te puthësh në errësirë, të flesh në diell,të hash në qetësi,ja tri budallallëqe.

Life is to short so....KISS slowly,LAUGH insanely,LOVE truly and FORGIVE quickly...
Love doesn't need to be perfect...It just need to be true...
Happiness is a journey...not a destination....
I love it when you hug me ...It's the best feeling in the world..
Hearts will never be practical until they are made unbreakable...
Silvana
Silvana
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
 <b>Mosha</b> Mosha : 28
<b>Postime</b> Postime : 9370
<b>Hobi</b> Hobi : moda,leximi,poezia..ecc
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : In Italia
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 03/10/2011

default Re: Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

prej Thu 16 Aug 2012 - 23:25
Te them qe ne shqipetare,duke qen ne pergjthsi te mos pasur,ateher dim te jemi ekonomist te mir,dhe se leshojm lekun kollaj...sidmos kur kemi nje objektiv perpara sic esht shkollimi...


Gabojmë
gjithmonë. Gabojmë nga inati, nga dashuria, nga xhelozia. Gabojmë për
të mësuar. Mësojmë që të mos përsërisim kurrë disa gabime. Gabojmë për
të kërkuar falje, për të pranuar që kemi gabuar. Gabojmë për tu rritur,
për t’u pjekur. Gabojmë sepse nuk jemi perfekt!

Meshkujt janë si macet. Kur i ushqen të gërvishtin. Kur i nxjerr jashtë, qajnë pas dere.

Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim Image
Silvana
Silvana
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
 <b>Mosha</b> Mosha : 28
<b>Postime</b> Postime : 9370
<b>Hobi</b> Hobi : moda,leximi,poezia..ecc
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : In Italia
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 03/10/2011

default Re: Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

prej Thu 16 Aug 2012 - 23:26
Valbona shkruajti:
Silvana shkruajti:ta shpejgoj un...persa i perket xhepave,funksioni per te gjoth ashu sic thas...persa i perket shpirtit varet nga personaliteti qe kan....
Nese dikush esht si puna ime,qe sme rri goja nje second pa llap,qe bej shaka qesh ecc,krijo miqesi shpejt dhe ske probleme...s'shikohet shum dallimi...
Nese dikush esht e turpshme dhe e mbyllme,do ket gjithmon veshtersi dhe sdo ndjehet asnjher rehat...
une qenkam si kjo e para grrrr grrrr grrrr pupup i nxorrem te gjitha
qenkemi njesoj...zakonsiht ne pik te mengjesit me thon "mos vall ke hor gazeta,se s'pushove 1 sekond..."


Gabojmë
gjithmonë. Gabojmë nga inati, nga dashuria, nga xhelozia. Gabojmë për
të mësuar. Mësojmë që të mos përsërisim kurrë disa gabime. Gabojmë për
të kërkuar falje, për të pranuar që kemi gabuar. Gabojmë për tu rritur,
për t’u pjekur. Gabojmë sepse nuk jemi perfekt!

Meshkujt janë si macet. Kur i ushqen të gërvishtin. Kur i nxjerr jashtë, qajnë pas dere.

Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim Image
Valbona
Valbona
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 10075
<b>Hobi</b> Hobi : muzika, piktura, poezia.........
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne mes tingujve .....
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 08/07/2012

default Re: Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

prej Thu 16 Aug 2012 - 23:29
Silvana shkruajti:
Valbona shkruajti:
Silvana shkruajti:ta shpejgoj un...persa i perket xhepave,funksioni per te gjoth ashu sic thas...persa i perket shpirtit varet nga personaliteti qe kan....
Nese dikush esht si puna ime,qe sme rri goja nje second pa llap,qe bej shaka qesh ecc,krijo miqesi shpejt dhe ske probleme...s'shikohet shum dallimi...
Nese dikush esht e turpshme dhe e mbyllme,do ket gjithmon veshtersi dhe sdo ndjehet asnjher rehat...
une qenkam si kjo e para grrrr grrrr grrrr pupup i nxorrem te gjitha
qenkemi njesoj...zakonsiht ne pik te mengjesit me thon "mos vall ke hor gazeta,se s'pushove 1 sekond..."
edhe ket ma thone mua grrrr


Arti nuk mësohet, se në art nuk ka mësues.
Fantazia e artistit është realitet më i bukur se realiteti i rëndomtë.
Te puthësh në errësirë, të flesh në diell,të hash në qetësi,ja tri budallallëqe.

Life is to short so....KISS slowly,LAUGH insanely,LOVE truly and FORGIVE quickly...
Love doesn't need to be perfect...It just need to be true...
Happiness is a journey...not a destination....
I love it when you hug me ...It's the best feeling in the world..
Hearts will never be practical until they are made unbreakable...
EpiKada
EpiKada
WebMaster
WebMaster
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 3107
<b>Hobi</b> Hobi : Jam fisnike kam zemren gure Si Shqiponja ne flamure Mburrem dhe jam krenare Qe kam lindur Shqiptare nga do qe te jem me ndjek fati se jam vajze LaBe hesapi!!
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Cteduhetty
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 13/02/2011

default Re: Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

prej Thu 16 Aug 2012 - 23:29
Silvana shkruajti:ta shpejgoj un...persa i perket xhepave,funksioni per te gjoth ashu sic thas...persa i perket shpirtit varet nga personaliteti qe kan....
Nese dikush esht si puna ime,qe sme rri goja nje second pa llap,qe bej shaka qesh ecc,krijo miqesi shpejt dhe ske probleme...s'shikohet shum dallimi...
Nese dikush esht e turpshme dhe e mbyllme,do ket gjithmon veshtersi dhe sdo ndjehet asnjher rehat...

Ne fillim isha shume e mbyllur , madje zihesha me 27 vete ne klase dhe mesuesit Rracist .
Keta ca cop fshataresh dhe pse qytet i thone ketu zona me industrializuar e me e pasur po MONTANARI ...
Kur vajta ne Universitet rigjeta veten , dhe ato te se mesmes me vinin dhe me peruleshin , eh varua.
Keto s'marrin vesh ku kane koken ..jo me te me gjenin kembet mua .
Pfff c'beje ne universitet kercet XHAMADANI VIJA VIJA Razz Eshte Kosova a Shqiperia Very Happy
Eh gallata te forta ....ne fakt jam shoqja e te gjitheve por e ASKUJT ....e pak 2 e shumta 3 kokrrave te zgjedhura :)


Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim 705491909
Silvana
Silvana
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
 <b>Mosha</b> Mosha : 28
<b>Postime</b> Postime : 9370
<b>Hobi</b> Hobi : moda,leximi,poezia..ecc
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : In Italia
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 03/10/2011

default Re: Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

prej Thu 16 Aug 2012 - 23:30
zot si qenkemi njesoj....sna rri goja neve shihet edhe ketu...ama si bojm keq kujt,se ka llafazane e llafazane...


Gabojmë
gjithmonë. Gabojmë nga inati, nga dashuria, nga xhelozia. Gabojmë për
të mësuar. Mësojmë që të mos përsërisim kurrë disa gabime. Gabojmë për
të kërkuar falje, për të pranuar që kemi gabuar. Gabojmë për tu rritur,
për t’u pjekur. Gabojmë sepse nuk jemi perfekt!

Meshkujt janë si macet. Kur i ushqen të gërvishtin. Kur i nxjerr jashtë, qajnë pas dere.

Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim Image
Valbona
Valbona
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 10075
<b>Hobi</b> Hobi : muzika, piktura, poezia.........
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne mes tingujve .....
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 08/07/2012

default Re: Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

prej Thu 16 Aug 2012 - 23:32
hhaha jo per ti bo keq jo po sna rrihet pafol jo per gjo po flasim bukur


Arti nuk mësohet, se në art nuk ka mësues.
Fantazia e artistit është realitet më i bukur se realiteti i rëndomtë.
Te puthësh në errësirë, të flesh në diell,të hash në qetësi,ja tri budallallëqe.

Life is to short so....KISS slowly,LAUGH insanely,LOVE truly and FORGIVE quickly...
Love doesn't need to be perfect...It just need to be true...
Happiness is a journey...not a destination....
I love it when you hug me ...It's the best feeling in the world..
Hearts will never be practical until they are made unbreakable...
Silvana
Silvana
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
 <b>Mosha</b> Mosha : 28
<b>Postime</b> Postime : 9370
<b>Hobi</b> Hobi : moda,leximi,poezia..ecc
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : In Italia
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 03/10/2011

default Re: Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

prej Thu 16 Aug 2012 - 23:33
EpiKada shkruajti:
Silvana shkruajti:ta shpejgoj un...persa i perket xhepave,funksioni per te gjoth ashu sic thas...persa i perket shpirtit varet nga personaliteti qe kan....
Nese dikush esht si puna ime,qe sme rri goja nje second pa llap,qe bej shaka qesh ecc,krijo miqesi shpejt dhe ske probleme...s'shikohet shum dallimi...
Nese dikush esht e turpshme dhe e mbyllme,do ket gjithmon veshtersi dhe sdo ndjehet asnjher rehat...

Ne fillim isha shume e mbyllur , madje zihesha me 27 vete ne klase dhe mesuesit Rracist .
Keta ca cop fshataresh dhe pse qytet i thone ketu zona me industrializuar e me e pasur po MONTANARI ...
Kur vajta ne Universitet rigjeta veten , dhe ato te se mesmes me vinin dhe me peruleshin , eh varua.
Keto s'marrin vesh ku kane koken ..jo me te me gjenin kembet mua .
Pfff c'beje ne universitet kercet XHAMADANI VIJA VIJA Razz Eshte Kosova a Shqiperia Very Happy
Eh gallata te forta ....ne fakt jam shoqja e te gjitheve por e ASKUJT ....e pak 2 e shumta 3 kokrrave te zgjedhura :)
per cdo persona ashu esht...dhe ne fillim edhe un kisha veshtersi,ama pastaj kisha me besim ke vetja dhe fillova te nxjirrja koken...ta mbroja me shum veten,te jepja mendimin....dhe tani shkolla me esht bo si shpija...kaloj me shum koh atje se sa ne shpi...dhe cod fundvit,un per 2-3 ore vetem qaj... :sad26:


Gabojmë
gjithmonë. Gabojmë nga inati, nga dashuria, nga xhelozia. Gabojmë për
të mësuar. Mësojmë që të mos përsërisim kurrë disa gabime. Gabojmë për
të kërkuar falje, për të pranuar që kemi gabuar. Gabojmë për tu rritur,
për t’u pjekur. Gabojmë sepse nuk jemi perfekt!

Meshkujt janë si macet. Kur i ushqen të gërvishtin. Kur i nxjerr jashtë, qajnë pas dere.

Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim Image
Valbona
Valbona
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 10075
<b>Hobi</b> Hobi : muzika, piktura, poezia.........
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne mes tingujve .....
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 08/07/2012

default Re: Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

prej Thu 16 Aug 2012 - 23:34
naten epikada dhe silvi se u kenaqem tu bo muhabet sot


Arti nuk mësohet, se në art nuk ka mësues.
Fantazia e artistit është realitet më i bukur se realiteti i rëndomtë.
Te puthësh në errësirë, të flesh në diell,të hash në qetësi,ja tri budallallëqe.

Life is to short so....KISS slowly,LAUGH insanely,LOVE truly and FORGIVE quickly...
Love doesn't need to be perfect...It just need to be true...
Happiness is a journey...not a destination....
I love it when you hug me ...It's the best feeling in the world..
Hearts will never be practical until they are made unbreakable...
Silvana
Silvana
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
 <b>Mosha</b> Mosha : 28
<b>Postime</b> Postime : 9370
<b>Hobi</b> Hobi : moda,leximi,poezia..ecc
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : In Italia
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 03/10/2011

default Re: Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

prej Thu 16 Aug 2012 - 23:34
Valbona shkruajti:hhaha jo per ti bo keq jo po sna rrihet pafol jo per gjo po flasim bukur
shyqyr...se mu serioziteti sme ka lezet fare...aty ku duhet po,ama ne jeten e perditshme jo...
edhe pse ne surrat dukem shum serioze e mendjemadhe... afro


Gabojmë
gjithmonë. Gabojmë nga inati, nga dashuria, nga xhelozia. Gabojmë për
të mësuar. Mësojmë që të mos përsërisim kurrë disa gabime. Gabojmë për
të kërkuar falje, për të pranuar që kemi gabuar. Gabojmë për tu rritur,
për t’u pjekur. Gabojmë sepse nuk jemi perfekt!

Meshkujt janë si macet. Kur i ushqen të gërvishtin. Kur i nxjerr jashtë, qajnë pas dere.

Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim Image
Valbona
Valbona
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 10075
<b>Hobi</b> Hobi : muzika, piktura, poezia.........
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne mes tingujve .....
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 08/07/2012

default Re: Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

prej Thu 16 Aug 2012 - 23:36
edhe mua keshtu me thone serioziteti vetem per raste festash zyrtare edhe aty i boj per te qesh


Arti nuk mësohet, se në art nuk ka mësues.
Fantazia e artistit është realitet më i bukur se realiteti i rëndomtë.
Te puthësh në errësirë, të flesh në diell,të hash në qetësi,ja tri budallallëqe.

Life is to short so....KISS slowly,LAUGH insanely,LOVE truly and FORGIVE quickly...
Love doesn't need to be perfect...It just need to be true...
Happiness is a journey...not a destination....
I love it when you hug me ...It's the best feeling in the world..
Hearts will never be practical until they are made unbreakable...
EpiKada
EpiKada
WebMaster
WebMaster
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 3107
<b>Hobi</b> Hobi : Jam fisnike kam zemren gure Si Shqiponja ne flamure Mburrem dhe jam krenare Qe kam lindur Shqiptare nga do qe te jem me ndjek fati se jam vajze LaBe hesapi!!
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Cteduhetty
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 13/02/2011

default Re: Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

prej Thu 16 Aug 2012 - 23:39
Silvi ti je ne te Mesme a te Larte ? Jo une s'qaje hiç , qaje por qaje kur mu semur mami ...qaja pa llogaritur ku isha ne tram, ne tren , ne bus, ... se mbaja dot veten .
Mbaj mend kete vit kur vajta ne uni diten pasi e kisha marre vesh semundjen , qaja pafund ishte dhe datelindja e shoqes time te ngushte , ajo eshte shqiptare <3 more mio qe eshte ne Shqiperi ajo tani :'( . Pastaj ajo me perqafoi aq forte , ishte per te filluar nje mesim , s'me rrihej rehat ...ja plasa te qarit me ngasherim ne oren e Letersise Angleze... isha teper e deshperuar....zot thoja hapma gropen dhe te futemmm .
Por ama gjeta dhe mbeshtetjen shume te shoqerise Italiane dhe te nje shoqeje shqiptare. Se shqiptareve ketu t'u nxjerresh syte ...zot ....jemi te vetmit qe i rrijme larg nj-tj .
Nje shoqe kam une ....e kam Pikerisht nga Durresi ...te vdese per te qe e kam aq te mire <3 ..te tjerat i kam provuar dhe s'me eshte pjekur muhabeti, katra patra ...sdine te lidhin dy fjale ..vine ne uni per tu bere Ekspozite :( .
Nejse ....s'di cte them ....njoh pak te gjithe Unin ..... EH KESHTU ...por kete vit e vitin e pare .ti mbaje mend .....
Po une turiste kam mbetur gjithe jeten .....sa ne Itali , sa ne Evrope e sa per vitin tjeter ...te shofim cdo na thote shteti tjeter o_O ehmmmmm Wink


Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim 705491909
Silvana
Silvana
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
 <b>Mosha</b> Mosha : 28
<b>Postime</b> Postime : 9370
<b>Hobi</b> Hobi : moda,leximi,poezia..ecc
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : In Italia
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 03/10/2011

default Re: Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

prej Thu 16 Aug 2012 - 23:40
Valbona shkruajti:edhe mua keshtu me thone serioziteti vetem per raste festash zyrtare edhe aty i boj per te qesh
sa mir ua bon... grrrr


Gabojmë
gjithmonë. Gabojmë nga inati, nga dashuria, nga xhelozia. Gabojmë për
të mësuar. Mësojmë që të mos përsërisim kurrë disa gabime. Gabojmë për
të kërkuar falje, për të pranuar që kemi gabuar. Gabojmë për tu rritur,
për t’u pjekur. Gabojmë sepse nuk jemi perfekt!

Meshkujt janë si macet. Kur i ushqen të gërvishtin. Kur i nxjerr jashtë, qajnë pas dere.

Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim Image
Silvana
Silvana
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
 <b>Mosha</b> Mosha : 28
<b>Postime</b> Postime : 9370
<b>Hobi</b> Hobi : moda,leximi,poezia..ecc
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : In Italia
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 03/10/2011

default Re: Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

prej Thu 16 Aug 2012 - 23:44
EpiKada shkruajti:Silvi ti je ne te Mesme a te Larte ? Jo une s'qaje hiç , qaje por qaje kur mu semur mami ...qaja pa llogaritur ku isha ne tram, ne tren , ne bus, ... se mbaja dot veten .
Mbaj mend kete vit kur vajta ne uni diten pasi e kisha marre vesh semundjen , qaja pafund ishte dhe datelindja e shoqes time te ngushte , ajo eshte shqiptare <3 more mio qe eshte ne Shqiperi ajo tani :'( . Pastaj ajo me perqafoi aq forte , ishte per te filluar nje mesim , s'me rrihej rehat ...ja plasa te qarit me ngasherim ne oren e Letersise Angleze... isha teper e deshperuar....zot thoja hapma gropen dhe te futemmm .
Por ama gjeta dhe mbeshtetjen shume te shoqerise Italiane dhe te nje shoqeje shqiptare. Se shqiptareve ketu t'u nxjerresh syte ...zot ....jemi te vetmit qe i rrijme larg nj-tj .
Nje shoqe kam une ....e kam Pikerisht nga Durresi ...te vdese per te qe e kam aq te mire <3 ..te tjerat i kam provuar dhe s'me eshte pjekur muhabeti, katra patra ...sdine te lidhin dy fjale ..vine ne uni per tu bere Ekspozite :( .
Nejse ....s'di cte them ....njoh pak te gjithe Unin ..... EH KESHTU ...por kete vit e vitin e pare .ti mbaje mend .....
Po une turiste kam mbetur gjithe jeten .....sa ne Itali , sa ne Evrope e sa per vitin tjeter ...te shofim cdo na thote shteti tjeter o_O ehmmmmm Wink
kam per te be universitetin...te mesmen e marova por me duhet te ik nga italia shum shpejt dhe skam ngel as knej e as anej,dhe tani po beja nje professionale,per te mos nejt kot....te shohim...
gjithsesi ke te drejt me ate qe the,qe ne shqiptaret se shikojm dot me sy njeri tjetrin...kam tek 3 shoqe shqiptare...korca,durrsi dhe kosova...por jam me e lidhur me ate te kosoves....


Gabojmë
gjithmonë. Gabojmë nga inati, nga dashuria, nga xhelozia. Gabojmë për
të mësuar. Mësojmë që të mos përsërisim kurrë disa gabime. Gabojmë për
të kërkuar falje, për të pranuar që kemi gabuar. Gabojmë për tu rritur,
për t’u pjekur. Gabojmë sepse nuk jemi perfekt!

Meshkujt janë si macet. Kur i ushqen të gërvishtin. Kur i nxjerr jashtë, qajnë pas dere.

Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim Image
EpiKada
EpiKada
WebMaster
WebMaster
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 3107
<b>Hobi</b> Hobi : Jam fisnike kam zemren gure Si Shqiponja ne flamure Mburrem dhe jam krenare Qe kam lindur Shqiptare nga do qe te jem me ndjek fati se jam vajze LaBe hesapi!!
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Cteduhetty
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 13/02/2011

default Re: Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

prej Thu 16 Aug 2012 - 23:51
Une kisha nje nga Kavaja, nje djale kosovar , keta lidheshin bashke benin c'benin bashke dhe me thoshin mua ti je xheloze per ne o_O une isha e dashuruar dhe jam e dashuruar ... .
Ky djali me vinte neper uni dhe therriste emrin tim me te madhe ....dhe une thoja DUE COJONI.... i eliminova te dy .
Ajo beri incident , kur mami im ishte bere operim per te paren here dhe une i shkova per vizite se Aventuriere , hipen ne makine me kedo ....ajo me dergoi sms me pas .....ME DHEMB KETU E ME DHEMB ATJE , me pas me tha nqs mund te me japesh shenimet e mesimeve ,nqs do dhe ti paguaj ........ PA ME PYETUR AS SI JE , AS SI E KE MAMAN TE VDIQ A TU NGJALL.....puro interesse...... e mora ne tel i thash shif se si kam shenimet se kam maman te semure ..... eh .....varja ketyre per zotin ...se si duroje dot.
Une idiotja hajt lidhu per SHQIPTARINE ...me Zemer po keta ta fusin sa t'iu haje krahu,,,, nejse :) .

Jam e lumtur se varet ke te takosh , takova te keqinj por takova dhe te mire :) pra pa merak ....jam ulur para nje muaji me nje shoqe nga Kukesi dhe me vellain e saj dhe nje djale kosovar ai shume i turpshem ......gallata e qyfyre me vellain e saj , se ai me ngacmonte he komuniste me thoshte cdo na thuash Razz eh te medha ....shqyenin syte shqiptaret e tjere se une jam teper serjoze ne uni Very Happy le njehere qe vishem FIX ....dhe kam nje qe me shikon saa dhe i dashuri me eshte bere xheloz Razz ahahahaha o zot

Eh cte kujtoje :) eshte bukur te kesh dhe SHOQERI SHQIPTARE po varet si te qellojne !! Zakonisht mbaj distanc .....se i shof dhe ne rruge them SUI KUSHURINJTE TANE Very Happy

ishim njehere me shoqen time dhe do kalonim rrugen dhe ishte nje shqiptar dhe ne po flisnim shqip .....dhe ky na pergjigjet HE CFARE I THA AJO ....ju ktheva qesha dhe kaluam rrugen te dyja .......o zot .... cfare robi Very Happy ekzemplare i rralle dukej Very Happy i dale nga malet Razz


Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim 705491909
Silvana
Silvana
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
 <b>Mosha</b> Mosha : 28
<b>Postime</b> Postime : 9370
<b>Hobi</b> Hobi : moda,leximi,poezia..ecc
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : In Italia
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 03/10/2011

default Re: Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

prej Thu 16 Aug 2012 - 23:56
e bukur por ama e veshtir knej...se shqiptari se duro shqiptarin...
Djemet jan akoma mir,ama vajzat ste flasin fare...te shkelin me kom,i kam myt bukuria...dhe i ka harru mencuria...them un


Gabojmë
gjithmonë. Gabojmë nga inati, nga dashuria, nga xhelozia. Gabojmë për
të mësuar. Mësojmë që të mos përsërisim kurrë disa gabime. Gabojmë për
të kërkuar falje, për të pranuar që kemi gabuar. Gabojmë për tu rritur,
për t’u pjekur. Gabojmë sepse nuk jemi perfekt!

Meshkujt janë si macet. Kur i ushqen të gërvishtin. Kur i nxjerr jashtë, qajnë pas dere.

Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim Image
EpiKada
EpiKada
WebMaster
WebMaster
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 3107
<b>Hobi</b> Hobi : Jam fisnike kam zemren gure Si Shqiponja ne flamure Mburrem dhe jam krenare Qe kam lindur Shqiptare nga do qe te jem me ndjek fati se jam vajze LaBe hesapi!!
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Cteduhetty
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 13/02/2011

default Re: Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

prej Fri 17 Aug 2012 - 0:01
Djemte disi...por ka dhe nga ata me Dengla dhe me P....qe cte te them !!
Thashe pak BURRERI DREQI E MORI ...jam me burrerore une qe jam femer.
Nje dite ishim ne bar dhe keta e dinin qe jam shqiptare dhe flisnin shqip...desha ti kthehesha HEJ KUSHURIRI E KKE TE SHKRUAJTUR NE BALLE QE JE DORA IME .... po ske pse me flet me ate dialektin katunarce ...per te me thene qe je ALBANISH.....azzoooooo


Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim 705491909
Silvana
Silvana
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
 <b>Mosha</b> Mosha : 28
<b>Postime</b> Postime : 9370
<b>Hobi</b> Hobi : moda,leximi,poezia..ecc
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : In Italia
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 03/10/2011

default Re: Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

prej Fri 17 Aug 2012 - 0:03
un zakonisht skam probleme me djemet...smerrem me ta hic fare,mirmengjesi mirmbrema dhe kaq...


Gabojmë
gjithmonë. Gabojmë nga inati, nga dashuria, nga xhelozia. Gabojmë për
të mësuar. Mësojmë që të mos përsërisim kurrë disa gabime. Gabojmë për
të kërkuar falje, për të pranuar që kemi gabuar. Gabojmë për tu rritur,
për t’u pjekur. Gabojmë sepse nuk jemi perfekt!

Meshkujt janë si macet. Kur i ushqen të gërvishtin. Kur i nxjerr jashtë, qajnë pas dere.

Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim Image
Sponsored content

default Re: Si ndihet në shpirt dhe në...xhep një student shqiptar në Perëndim

Mbrapsht në krye
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi