Shko poshtë
Princo
Princo
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Ilirida
<b>Postime</b> Postime : 3887
<b>Hobi</b> Hobi : Leximin
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Mbi Token e Zotit
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 26/03/2012

default Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sat 25 May 2013 - 18:05
Message reputation : 0% (1 vote)
Të mbulohem, apo të mos mbulohem? Kjo është një pyetje që shumë të reja muslimane ia parashtrojnë vetes së tyre. Ndoshta ti je prej atyre që nuk të pëlqen ideja që te vishesh me mbulesë islame (Hixhab) dhe ndoshta e ke mendimin që ta veshish hixhabin kur të plakesh, në atë kohë kur burrat s’do dëshirojnë që të shikojnë në trupin tënd që veçmë është plakur. Sidoqoftë… një ditë ti do të mbulohesh prej në fund të këmbëve dhe deri në maje të kokës dhe do të lëshohesh në varr… pra motër mos e bën që kjo të jetë dita e parë dhe e fundit në këtë botë kur ti do të jesh e mbuluar.

Mbulesa islame është urdhër i Allahut në Kur’an për femrat muslimane, ndërsa femrat jomuslimane nuk janë të obliguara që ta mbajnë hixhabin. Shumë motra muslimane nuk e kanë kuptuar qëllimin dhe rëndësinë e hixhabit, disa motra muslimane të cilat mendojnë se e kanë kuptuar qëllimin e mbulesës i sheh ata se janë të mbuluara pjesërisht. Mbulesa e tyre më tepër zbulon sesa që mbulon, mbulesa e tyre është e ngushtë dhe i zbulon pjesët tërheqëse të trupit të femrës dhe ndoshta është me ngjyra tërheqëse, gjë që e tërheq syrin tradhëtarë të meshkujve. Qëllimi i hixhabit është bindje ndaj urdhërit të Allahut dhe është devotshëmri dhe adhurim, poashtu qëllimi është që hixhabi t’i pengojë sytë e urritur të meshkujve nga të kënaqurit me shikimin e femrave. Pa mos u ndalur shumë në këtë temë e cila poashtu ka nevojë që të shtjellohet dhe t’u qartësohet femrave gjysëm të mbuluara se hixhabi i tyre nuk është hixhab sheriatik, ne do të vazhdojmë të flasim në vijim rreth një kategorie të femrave muslimane të cilat nuk e mbajnë hixhabin aspak, ose e veshin atë vetëm kur falen.

Thotë Allahu (subhanehu ue teala): “Nuk i takon besimtarit dhe besimtares që të kenë zgjidhje tjetër, kur në atë çështje kanë vendosur Allahu dhe Pejgamberi. Kush bën mëkat ndaj Allahut dhe Pejgamberit të Tij vetëmse ka shkuar në humbje të vërtetë”. (el Ahzabë 36)

Dhe është betuar Allahu dhe ka thënë: “Për Zotin tënd (O Muhamed) ata nuk kanë besuar përderisa nuk të marrin ty si gjykues në konfliktet mes tyre dhe të cilët më pastaj nuk gjejnë ngushtësi në vetet e tyre (prej asaj që ke gjykuar) dhe nuk dorëzohen me dorëzim të plotë (ndaj gjykimit)”. (en Nisaa 65)

Për shumicën e femrave muslimane këta që i përmendëm ndoshta nuk janë argument i majftueshëm për t’u mbuluar, atëherë ne vetëm të parashtrojmë disa pyetje.

Supozojmë se ti hyn në një shitore që të blesh një ëmbëlsirë dhe ti në shitore gjen vetëm dy ëmbëlsira. Njëra prej ëmbëlsirave është e mbështjellur plotësisht, ndërsa ëmbëlsira tjetër nuk është e mbështjellur dhe shumë insekte fluturojnë përreth asaj. Cilën prej këtyre dy ëmbëlsirave ti do ta kishe zgjedhur? Ëmbëlsirën e mbuluar dhe të mbështjellur apo ëmbëlsirën e pambështjellur…?

Sigurisht do ta zgjedhish ëmbëlsirën e mbështjellur dhe të mbuluar. Apo jo?

Pyetja tjetër është: Kë do ta fajësosh për faktin se ëmbëlsira është e pambështjellur dhe e shpaluar? Pronarin e shitores apo mizat që fluturojnë përreth? Padyshim do ta fajësosh pronarin e shitores, pasiqë ai nuk e ka mbuluar ëmbëlsirën me qëllim që ta ruaj nga sulmet e mizave dhe insekteve dhe nëse nuk mbulohen sigurisht do të sulmohen nga insektet! Në të nëjtën mënyrë motër, femra e pambuluar është tërheqëse dhe sprovë për sytë dhe duart e meshkujve. Pra meshkujt janë fajtorë që i shikojnë femrat e pambuluara, por faji nuk qëndron shumë tek ata, faji më i madh është tek femrat që me veshjet e tyre i provokojnë meshkujt që nuk e dijnë se kur është mjaft.

Vetëm mendo logjikisht se si një ëmbëlsirë që kushton vetëm 5 denarë që blehet në shitore është e mbuluar, pse atëherë ti motër nuk mbulohesh, kur vlera e yte si muslimane e ndershme është aq e madhe saqë nuk mund të blehet me para.

Motër e nderuar mos u bën sikurse hëna që të gjithë lirisht e shohin, por bëhu sikurse dielli i cili i bën që t’i përkulin shikimet ata që përpiqen të shikojnë.

Ruani bukurinë tuaj ekskluzivisht vetëm për burrat tuaj dhe mos ua mundësoni njerëzve në rrugë që të kënaqen me shikimin në trupat tuaj.

Veshja e mbulesës islame nuk don të thotë se ti je e pashkolluar, por kjo aludon në atë se ti i ke lexuar argumentet Kur’anore dhe je bindur se duhet të dorzohesh përpara urdhërit të Krijuesit.

Mos e vesh mbulesën nëse nuk je e bindur në Allahun dhe mos e vesh mbulesën vetëm për syefaqësi, ajo vepër që është për Allahun do të mbetet, ndërsa ajo vepër çka nuk është për Allahun do të asgjësohet.

Bën durim në rrugën tënde për t’u kthyer tek Allahu dhe gëzohu me këtë përgëzim me të cilin Allahu i ka përgëzuar besimtarët dhe besimtaret për në botën tjetër.

“Dhe kush i frigohet qëndrimit përpara Zotit të tij dhe i cili e ka ndaluar veten e tij prej epshit. Për atë Xheneti është vend i tij”. (en Naziat 40-41)


Mos u deshpro nese njerezit nuk te kuptojne. Ata e degjojne zerin tend, ndersa ne koke i kane mendimet e veta.

"Islami është si diell, atë nuk mund ta shuash me frymë; është si dita, ti duke i mbyllur sytë ndaj saj nuk mund të bësh natë, ai që i mbyll sytë vetëm për vetën e tij e ka bërë natë
Të mbulohem apo të mos mbulohem? J5zhxd
Kushtrimi4
Kushtrimi4
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 19845
<b>Hobi</b> Hobi : fudball
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : linc ne austri
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 15/01/2011

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sat 25 May 2013 - 18:37
Message reputation : 0% (1 vote)Arian 123
Arian 123
V.I.P Forumi
V.I.P  Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Gjermania
<b>Postime</b> Postime : 4194
<b>Hobi</b> Hobi : Shume.
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Gjermani
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 27/08/2012

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sat 25 May 2013 - 18:42
Mbulesa per arsye fetare nuk i perket kultures kombetare te vendit tone.Ne jemi nje komb me shume besime.Do te ishte tradheti per besimtaret e fese tjeter.


Wer nicht mehr liebt und nicht mehr irrt, der lasse sich begraben.

Johann Wolfgang von Goethe
Princo
Princo
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Ilirida
<b>Postime</b> Postime : 3887
<b>Hobi</b> Hobi : Leximin
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Mbi Token e Zotit
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 26/03/2012

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sat 25 May 2013 - 18:56
Message reputation : 0% (1 vote)
Arian 123 shkruajti:Mbulesa per arsye fetare nuk i perket kultures kombetare te vendit tone.Ne jemi nje komb me shume besime.Do te ishte tradheti per besimtaret e fese tjeter.
Pse mendon se mbulesa nuk ka baz ne fet e tjera ncncnncndash ne hebreizam ndash ne krisherizem mbulesa ka baz dhe eshte e rendesishme tjeter eshte ajo se sa e praktikojn...

Po ashtu edhe ne kulturen ton kombtare mbulesa eshte pjes e kultures ton Kombtare ... nese don fakte dhe argumente ke plote..


Mos u deshpro nese njerezit nuk te kuptojne. Ata e degjojne zerin tend, ndersa ne koke i kane mendimet e veta.

"Islami është si diell, atë nuk mund ta shuash me frymë; është si dita, ti duke i mbyllur sytë ndaj saj nuk mund të bësh natë, ai që i mbyll sytë vetëm për vetën e tij e ka bërë natë
Të mbulohem apo të mos mbulohem? J5zhxd
Anonymous
Vizitor
Vizitor

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sat 25 May 2013 - 19:23
Mbulesa eshte ligj per Muslimanet por jo detyrim, kush do e ben me deshire dhe kush nuk do , askush nuk e detyron .
Dasa
Dasa
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
<b>Postime</b> Postime : 3512
<b>Hobi</b> Hobi : Me flejt
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne Tok te Zotit
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 27/04/2012

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sat 25 May 2013 - 19:27
Message reputation : 0% (1 vote)
Arian 123 shkruajti:Mbulesa per arsye fetare nuk i perket kultures kombetare te vendit tone.Ne jemi nje komb me shume besime.Do te ishte tradheti per besimtaret e fese tjeter.
Po miniqi i perket kultures ton,po kimoni i perket kultures ton
Kjo veshje qe bohet sod ne Kosov ka qen po thu kultur e jon a


Kurrë mos e ngatërro personalitetin tim me sjelljen time, sepse personaliteti është i imi ... kurse sjellja ime, mvaret shumë edhe prej teje!

'' Kush jane njerezit qe mundohen te me gjykojne mua dhe jeten time??
Une e di qe nuk jam perfekt dhe nuk pretendoj qe te jem i tille , por para se te me drejtoni gishtin e gjykoni mundohuni te shifni duart tuaja nese jan te pastra.
...
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sat 25 May 2013 - 19:31
Nuk eshte e detyruar por mund te them se femrave duan apo sduan ju imponohet ajo nga ana e mashkullit kur ai logjikon me kendveshtrimin e tij..Pra une kam pare besimare te cilet edhe pse e dine qe mbulesa nuk eshte detyrim ata detyrojne grate e tyre ose femrat e shtepise te mbulohen vetem sepse per ata keshtu duhet,keshtu ju pelqen te shohin femren e tyre ose sepse mbulesa ne nje femer tregon moralin e saj..


Të mbulohem apo të mos mbulohem? Engjuj17
Portali ~ Forumi ~ St@ff ~ Rregulloria Forumit

Keni paqartesi... Me kontakto ne PM
avatar
Legjenda
Anetar i perjashtuar
Anetar i perjashtuar
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 36
<b>Postime</b> Postime : 5560
<b>Hobi</b> Hobi : FUTBOLL
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : ne vendi e dashur quhet tetova
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 19/02/2012

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sat 25 May 2013 - 19:32
veshja varet qfar edukat jepe familja vajze


Ti Shqipëri më jep nder,më jep emrin shqipëtar - Naim Frashëri Respekto te tjeret, ashtu si deshiron te jesh i respektuar!
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sat 25 May 2013 - 19:40
Dasa shkruajti:
Arian 123 shkruajti:Mbulesa per arsye fetare nuk i perket kultures kombetare te vendit tone.Ne jemi nje komb me shume besime.Do te ishte tradheti per besimtaret e fese tjeter.
Po miniqi i perket kultures ton,po kimoni i perket kultures ton
Kjo veshje qe bohet sod ne Kosov ka qen po thu kultur e jon a

Pse beni krahasime kaq banale gjithmone e kapeni me cdo gje vetem per te kundershtuar mendimin e pales tjeter..Kush tha se ato xhveshjet e tepruara prej "lavire" ne i pranojme dhe vishemi me veshje te tille..Ne rastin tjeter une mund te pohoj se nese kjo xhveshje konsiderohet shthurrje e shoqerise atehere ajo mbulese per mua e shume te tjere konsiderohet nenshtrim per gjinine femerore dhe mos respektim te te drejtave te saj si ne shoqeri dhe brenda familjes...


Të mbulohem apo të mos mbulohem? Engjuj17
Portali ~ Forumi ~ St@ff ~ Rregulloria Forumit

Keni paqartesi... Me kontakto ne PM
Dasa
Dasa
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
<b>Postime</b> Postime : 3512
<b>Hobi</b> Hobi : Me flejt
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne Tok te Zotit
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 27/04/2012

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sat 25 May 2013 - 19:48
Message reputation : 0% (1 vote)
AnGeLiC shkruajti:
Dasa shkruajti:
Arian 123 shkruajti:Mbulesa per arsye fetare nuk i perket kultures kombetare te vendit tone.Ne jemi nje komb me shume besime.Do te ishte tradheti per besimtaret e fese tjeter.
Po miniqi i perket kultures ton,po kimoni i perket kultures ton
Kjo veshje qe bohet sod ne Kosov ka qen po thu kultur e jon a

Pse beni krahasime kaq banale gjithmone e kapeni me cdo gje vetem per te kundershtuar mendimin e pales tjeter..Kush tha se ato xhveshjet e tepruara prej "lavire" ne i pranojme dhe vishemi me veshje te tille..Ne rastin tjeter une mund te pohoj se nese kjo xhveshje konsiderohet shthurrje e shoqerise atehere ajo mbulese per mua e shume te tjere konsiderohet nenshtrim per gjinine femerore dhe mos respektim te te drejtave te saj si ne shoqeri dhe brenda familjes...
Krahasimet dhe temat e juaja jon banale,nese keni pak logjik me i shiku
Nese pra kto qe po zhveshen jan lavire,paramendo neper shkollat tona sa lavirja qenka,neper darsmet tona,neper tubime etj etj...
Nese ti i thu mbulesa eshte nenshtrimi,un them edhe shum shum tjer se zhveshja eshte loder dhe nenqmim,tregti etj etj per femnat tona.


Kurrë mos e ngatërro personalitetin tim me sjelljen time, sepse personaliteti është i imi ... kurse sjellja ime, mvaret shumë edhe prej teje!

'' Kush jane njerezit qe mundohen te me gjykojne mua dhe jeten time??
Une e di qe nuk jam perfekt dhe nuk pretendoj qe te jem i tille , por para se te me drejtoni gishtin e gjykoni mundohuni te shifni duart tuaja nese jan te pastra.
...
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sat 25 May 2013 - 20:19
Dasa shkruajti:
Krahasimet dhe temat e juaja jon banale,nese keni pak logjik me i shiku
Nese pra kto qe po zhveshen jan lavire,paramendo neper shkollat tona sa lavirja qenka,neper darsmet tona,neper tubime etj etj...
Nese ti i thu mbulesa eshte nenshtrimi,un them edhe shum shum tjer se zhveshja eshte loder dhe nenqmim,tregti etj etj per femnat tona.

Ti nuk po kupton cpo them une,une po them ate me logjiken qe sipas meje as xhveshja e tepruar nuk eshte e mire dhe e pranueshme per ne por as mbulesa tek nje femer..Secila prej ketyre per te njetat arsye dhe kjo varet nga kendevshtrimi i dikujt..pra si e xhveshura dhe e veshura e mbuluar konsiderohen njejte pothuajse atehere pse mos jemi pro per nje femer me veshje normale e brenda rregullave te shoqerise Shqiptare dhe traditave se saj se nuk e mohoj ka shume nga ato qe thua si pune "lavirash" edhe pse per mua veshja e dikujt me tregon deri diku se cfare personi eshte por kurrsesi nuk mund te paragjykoj dike duke u bazuar vetem ne veshjen e tij...


Të mbulohem apo të mos mbulohem? Engjuj17
Portali ~ Forumi ~ St@ff ~ Rregulloria Forumit

Keni paqartesi... Me kontakto ne PM
SuSeRe
SuSeRe
Anetari ri
Anetari ri
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 30
<b>Postime</b> Postime : 46
<b>Hobi</b> Hobi : Te pikturoj ate qe s'dua ta harroj!
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Atje ku diskutojn engjujt:D
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 23/05/2013

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sat 25 May 2013 - 20:29
Mbulesa është një obligim fetar.
Qëllimi i hixhabit është bindje ndaj urdhërit të Allahut dhe është devotshëmri dhe adhurim...

Shum qartë thuhet se është urdhër i Zotit, dhe jo i burrit, apo babas ose dikujt tjeter. Nëse dikush ka bindje të forta mbi atë që e beson, normale që do e praktikoj atë që e urdhëon Krijuesi. Por, kjo nuk nuk duhet të jetë se është e vendosur dhe do e bëjë, por duhet të hulumtohet dhe të shqyrtojm mirë e gjatë për të gjetur arsyen ose urtësin e kësaj veshje. Nëse dikush vendos të mbulohet në këto parametra, atëher mund të thuhet se ai ka pranuar vërtet mesazhin hynjor, por nëse e bënë në nënshtrim dhe për hater të dikujt ajo edhe nuk do zgjas dhe nuk do ket efek, e kjo patjeter se do ket pasoja. Por ne nuk mund të dim gjith njerzit se si e kan pranuar këtë lloj veshje pa pasur kontakte me vet ata, prandaj edhe cdo lloj paragjykimi do jetë i tepërt.
Nëse dikush vendos të mbartë një veshje të till, mendoj se nga shoqëria duhet të pranohet, dhe të mos injorohet përshkak bindjeve të saja, apo më tepër të paragjykohet.

P.s. mendoj se cdo kush duhet të jetë i lirë të vishet ashtu si ai don, si ai beson dhe si ai ndihet komod.


Zemra ka disa arsye, që mendja nuk mund t'i shpjegoj.

Po qan?
Më hyri dicka në sy.
C'farë?
Një Kujtim!
Hotlani
Hotlani
V.I.P Forumi
V.I.P  Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Ilirida
<b>Postime</b> Postime : 1151
<b>Hobi</b> Hobi : lexim dhe shkrim i poezive
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Në hapsirën shqiptare
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 14/11/2012
http://www.engjujtshqiptare.com

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sat 25 May 2013 - 23:23
Çdo gjë e mbuluar është më e vlefshme!


FEMIJA RRITET DUKE FJETUR ,POR NESE NJI POPULL FLEN AI VDES. ISMAIL QEMALI
Arian
Arian
V.I.P Forumi
V.I.P  Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 2612
<b>Hobi</b> Hobi : Topi
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne fole te djallit!
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 12/11/2010

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sat 25 May 2013 - 23:55
Dasa shkruajti:
Arian 123 shkruajti:Mbulesa per arsye fetare nuk i perket kultures kombetare te vendit tone.Ne jemi nje komb me shume besime.Do te ishte tradheti per besimtaret e fese tjeter.
Po miniqi i perket kultures ton,po kimoni i perket kultures ton
Kjo veshje qe bohet sod ne Kosov ka qen po thu kultur e jon a

Dasa, nga ekstremi ne ekstrem. Ne kete menyre ju e arsyetoni mbulesen, sikurse ato te minicit e arsyetojne minicin! Per ju minici eshte i zi, mbulesa dicka e bardhe, dhe ndersjelltas. Por, une e kam thene dhe sot mendoje njejte se ka edhe ngjyra me te bukura se e zeza dhe e bardha ne mes tyre. Psh, pantallona te ndryshme, bluza te ndryshme jo te tejdukshme apo fustana te gjate dhe jo te hapur.
BeSaa
BeSaa
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
<b>Postime</b> Postime : 11852
<b>Hobi</b> Hobi : leximi dhe muzika
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne Zemren Shqiptare..
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 12/11/2011

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sun 26 May 2013 - 1:14
Message reputation : 100% (1 vote)
Mbulesa ne fene islame eshte obligim por jo detyrim, nuk jam aspak kunder muleses, jam kunder atyre qe mbulohen dhe i lene vetem syte jasht si ninxha me qene, jam kunder atyre qe as fytura nuk u duket dmth qe mbajne ferexhe, kjo nuk me pelqen aspak.. Kjo as ne kohen e profetit Muhamed nuk ka qene, kush na e solli kete tani te mbulohet tere fytyra, nese do te qendrosh si duhet qendro por mos na sjellin modele se nuk kemi nevoj.. Tjetra per femren muslimane qe eshte e mbuluar e kam fjalen sipas asaj qe thone hoxhallaret eshte e ndaluar te shkoj ne deti, tash kane sjelle edhe modele veshje per ato qe deshrirojne te shkojne... Amon se na e kane perzi fene me keto muhaxhedint, na moren ne qafe te gjithve...Sinqeritetin e kam shume te shtrenjte qe t'ia dhuroj njerezve qe u kushton lire karatkeri.

Bindjet e mia, jane identiteti im..! Nuk lejoj te tjeret te vendosin per mua...!

-BESA-

Nuk jam shiu i pranveres,por jam bora e Janarit.
Nuk jam lule e vyshkur nga vapa,por jam rrenje e trungut t'Shqiptarit
Lulebora
Lulebora
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 38
<b>Postime</b> Postime : 6746
<b>Hobi</b> Hobi : Mendjen ne mendje e Zemren ne zemer!
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : IN THE LAND OF EAGLES...
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 17/12/2012

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sun 26 May 2013 - 3:04
Message reputation : 100% (1 vote)
Aman kush e nxori kte ligjin e te mbuluarit dhe qe thuhet se mbulesa eshte "bindja" ndaj Allahut..Allahu kur i krijoi dy njerezt e pare i krijoi lakuriq, meqe "mbulesa ishte bindja tij pse s'i krijoi te mbuluar sipas jush qe jepni argumenta te tille?/ Edhe sot e ksaj dite lindin femijet lakuriq sic eshte dhe shprehja"Ashtu sic kam dale nga nena". Kto jane ligje te njeriut dhe te udheheqesve te feve te ndryshme qe po t'i shikosh nje e nga nje te gjitha bien ne kundershtim me njera-tjetren e njeriu s'di se kujt t'i bindet, se kush eshte ne rruge te drejte e kush ne te shtrember..Aman pash Zotin se s'te ben mbulesa "njeri moral", se Zoti te ka krijuar te shijosh bukurine tende fizike dhe te kujdesesh per te, pastaj se eshte ne natyren tone te abuzojme me cdo gje qe na eshte dhuruar, eshte p/b jone, po Zoti s'ka vene kushte, sepse nje "Zot" eshte per te gjithe Universin, si per muslimanet, katoliket, ortodokset, ateistet me radhe..Njeriu cdo gje qe ben e ben per te kenaqur egon dhe ndergjegjen e tij, dhe fshihet pas justifikimit se eshte urdher dhe bindje ndaj Zotit!


I AM QUEEN OF MY KINGDOM!
Të mbulohem apo të mos mbulohem? Bar_glitter_crown_bar
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sun 26 May 2013 - 11:48
Lulebore ke shume te drejte ne ate qe thua dhe te mbeshtes por une theksoj se duke mbuluar femren e mbajne te izoluar ate,femra pa karakter,femra e nenshtruar,qe duhet te hesht te urdherohet dhe skllave e gjinise mashkullore dhe vetes jetes se saj...kjo eshte kultura jone per me teper duke shikuar menyren si rritet e edukohet nje mashkull ne krahasim me femren dhe dihet qe femra si gjini ska pas ndonje vlere te vecante madje ajo konsiderohej nje bare me shume per familjen e saj,si nje e keqe qe te godet deren e sdi si ta heqesh qafe..Ja kshu eshte pare femra pergjithesisht ne familjet Shqiptare prandaj deshirojne mbulesen sepse spo u pelqen "barazimi" ose perparimi jone ne kete aspekt..Shume e perkrahin mbulesen per shkak te fese qe i perkasin por kjo nuk eshte kaq e thjeshte duhet te kuptojne femrat se mbulesa eshte prapambetje dhe izolim i saj ...


Të mbulohem apo të mos mbulohem? Engjuj17
Portali ~ Forumi ~ St@ff ~ Rregulloria Forumit

Keni paqartesi... Me kontakto ne PM
Arian 123
Arian 123
V.I.P Forumi
V.I.P  Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Gjermania
<b>Postime</b> Postime : 4194
<b>Hobi</b> Hobi : Shume.
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Gjermani
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 27/08/2012

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sun 26 May 2013 - 12:19
Dasa shkruajti:
Arian 123 shkruajti:Mbulesa per arsye fetare nuk i perket kultures kombetare te vendit tone.Ne jemi nje komb me shume besime.Do te ishte tradheti per besimtaret e fese tjeter.
Po miniqi i perket kultures ton,po kimoni i perket kultures ton
Kjo veshje qe bohet sod ne Kosov ka qen po thu kultur e jon a

Kur i ndihmoi Europa (NATO) kemi menduar se i ndihmojme nje populli te civilizuar qe ka deshire te jetoje ne demokraci.G.Schröder tha qe eshte nje popull me kepuce Puma.


Wer nicht mehr liebt und nicht mehr irrt, der lasse sich begraben.

Johann Wolfgang von Goethe
Dasa
Dasa
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
<b>Postime</b> Postime : 3512
<b>Hobi</b> Hobi : Me flejt
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne Tok te Zotit
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 27/04/2012

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sun 26 May 2013 - 14:06
Message reputation : 0% (1 vote)
AnGeLiC shkruajti:
Dasa shkruajti:
Krahasimet dhe temat e juaja jon banale,nese keni pak logjik me i shiku
Nese pra kto qe po zhveshen jan lavire,paramendo neper shkollat tona sa lavirja qenka,neper darsmet tona,neper tubime etj etj...
Nese ti i thu mbulesa eshte nenshtrimi,un them edhe shum shum tjer se zhveshja eshte loder dhe nenqmim,tregti etj etj per femnat tona.

Ti nuk po kupton cpo them une,une po them ate me logjiken qe sipas meje as xhveshja e tepruar nuk eshte e mire dhe e pranueshme per ne por as mbulesa tek nje femer..Secila prej ketyre per te njetat arsye dhe kjo varet nga kendevshtrimi i dikujt..pra si e xhveshura dhe e veshura e mbuluar konsiderohen njejte pothuajse atehere pse mos jemi pro per nje femer me veshje normale e brenda rregullave te shoqerise Shqiptare dhe traditave se saj se nuk e mohoj ka shume nga ato qe thua si pune "lavirash" edhe pse per mua veshja e dikujt me tregon deri diku se cfare personi eshte por kurrsesi nuk mund te paragjykoj dike duke u bazuar vetem ne veshjen e tij...
Nuk kam hasur hala ne ndonje postim tendin qe ke reagu kunder miniqit apo ksaj veshje,veqse ke bo reklam.


Kurrë mos e ngatërro personalitetin tim me sjelljen time, sepse personaliteti është i imi ... kurse sjellja ime, mvaret shumë edhe prej teje!

'' Kush jane njerezit qe mundohen te me gjykojne mua dhe jeten time??
Une e di qe nuk jam perfekt dhe nuk pretendoj qe te jem i tille , por para se te me drejtoni gishtin e gjykoni mundohuni te shifni duart tuaja nese jan te pastra.
...
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sun 26 May 2013 - 14:23
Dasa shkruajti:
Nuk kam hasur hala ne ndonje postim tendin qe ke reagu kunder miniqit apo ksaj veshje,veqse ke bo reklam.

Do e hap nje teme te vecante heres tjeter me qellim qe te publikoj mendimet e mia perderisa ju duke qene se une kundershtoj mbulesen si veshje atehere beni ato supozimet tuaja edhe thoni se jam pro xhveshjes dhe miniqeve sic thoni...Edhe pse nje miniq deri tek gjunjte apo pak me siper nuk ka dicka te keqe ne syte e mi,madje ka hijeshi ne nje femer dhe tregon ate elegancen,bukurine e saj..Per shume me siper se gjuri ai miniqi qe eshte si vije sa per te mbuluar pjeset intime eh aty po qe jam kunder madje shume kunder...Tani mbet te permend ketu se po bejme paksa ekzagjerime jo se nuk xhvishen vajzat por sepse kete lloj xhveshje me shume e hasim ne moshen e adoloshences,maturante etj qe te gjithe e kemi kalu ate moshe dhe duhet te arrime ti kuptojme sado pak e mos paragjykojme nje te ri per shkak te xhveshjes se tij..Femrat ne pergjithesi flas per ato mbi 20 vjece nuk e egzagjerojne me xhveshjen perkundrasi eshte dhe kultura jone qe sa vjen e rritet femra fillon dhe vete e logjikon mendon e mundohet te sillet,vishet sipas vendit e mentalitetit ku rritet sepse do ti dale nje emer i mire e jo ta perflasin ate pastaj dhe vete prinderit perfkufizohen kur femra rritet,fillojne mos i lene ate lirine e te dalit jashte sikur femije apo adoloshente,i kerkojne llogari me ke del ke shoqerohet,cfare vesh apo xhvesh etj...se e teprova paksa sory


Të mbulohem apo të mos mbulohem? Engjuj17
Portali ~ Forumi ~ St@ff ~ Rregulloria Forumit

Keni paqartesi... Me kontakto ne PM
dr.Dugi
dr.Dugi
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Postime</b> Postime : 117
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Atje
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 27/11/2012
http://www.keshillamjeksore.com

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sun 26 May 2013 - 14:27
Eshte thik me dy teha, keq nese mbulohen edhe me keq nese nuk mbulohen. Me ligje te Fese eshte rregull qe te mbulohen.https://i.servimg.com/u/f81/14/77/87/95/km10.jpg[color=#000000]" width="275" height="33" alt="Natural" />

Keshilla Mjekesore

olsi
olsi
V.I.P Forumi
V.I.P  Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 1015
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 24/09/2012

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sun 26 May 2013 - 14:35
AnGeLiC shkruajti:Lulebore ke shume te drejte ne ate qe thua dhe te mbeshtes por une theksoj se duke mbuluar femren e mbajne te izoluar ate,femra pa karakter,femra e nenshtruar,qe duhet te hesht te urdherohet dhe skllave e gjinise mashkullore dhe vetes jetes se saj...kjo eshte kultura jone per me teper duke shikuar menyren si rritet e edukohet nje mashkull ne krahasim me femren dhe dihet qe femra si gjini ska pas ndonje vlere te vecante madje ajo konsiderohej nje bare me shume per familjen e saj,si nje e keqe qe te godet deren e sdi si ta heqesh qafe..Ja kshu eshte pare femra pergjithesisht ne familjet Shqiptare prandaj deshirojne mbulesen sepse spo u pelqen "barazimi" ose perparimi jone ne kete aspekt..Shume e perkrahin mbulesen per shkak te fese qe i perkasin por kjo nuk eshte kaq e thjeshte duhet te kuptojne femrat se mbulesa eshte prapambetje dhe izolim i saj ...

Ty te ka ngel sahati prapa me duket Të mbulohem apo të mos mbulohem? 2585209286 para 20 viteve mund te ket qene keshtu sic thua ti.

Dhe sa per shamin ne kok, kjo gje pothuajse nuk egziston fare ne SHqiperi

ne SHqiperi me pak se 1 % e praktikojn fene,,pjesa tjeter as qe e di fare se ca feje eshte.

hajd shendet kkk


Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sun 26 May 2013 - 14:39
olsi shkruajti:

Ty te ka ngel sahati prapa me duket Të mbulohem apo të mos mbulohem? 2585209286 para 20 viteve mund te ket qene keshtu sic thua ti.

Dhe sa per shamin ne kok, kjo gje pothuajse nuk egziston fare ne SHqiperi

ne SHqiperi me pak se 1 % e praktikojn fene,,pjesa tjeter as qe e di fare se ca feje eshte.

hajd shendet kkkPer cilat vite me flet ti Olsi se ne vitet e mia nuk mbaj mend as une te mbuloheshin femrat madje dhe une vete si nje adoloshente e moshes e ne harene e jetes sime vishja pantallona jeans (xhinkse) te shkurtra mbi gjunjte dhe jo vetem kaq por edhe te grisura ato vende vende sic ishte moda gjojash atehere Të mbulohem apo të mos mbulohem? 721253 gje qe tani ne kete moshe e te dua jo se si vesh i vesh por jo aq te shkurtra sa ne adoloshencen time..Por ti ke mbet me myzhdene se Ana i perket viteve te 60-es ske faj mo cuno krt


Të mbulohem apo të mos mbulohem? Engjuj17
Portali ~ Forumi ~ St@ff ~ Rregulloria Forumit

Keni paqartesi... Me kontakto ne PM
olsi
olsi
V.I.P Forumi
V.I.P  Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 1015
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 24/09/2012

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sun 26 May 2013 - 14:49
AnGeLiC shkruajti:

Per cilat vite me flet ti Olsi se ne vitet e mia nuk mbaj mend as une te mbuloheshin femrat madje dhe une vete si nje adoloshente e moshes e ne harene e jetes sime vishja pantallona jeans (xhinkse) te shkurtra mbi gjunjte dhe jo vetem kaq por edhe te grisura ato vende vende sic ishte moda gjojash atehere Të mbulohem apo të mos mbulohem? 721253 gje qe tani ne kete moshe e te dua jo se si vesh i vesh por jo aq te shkurtra sa ne adoloshencen time..Por ti ke mbet me myzhdene se Ana i perket viteve te 60-es ske faj mo cuno krt

E ke kuptuar gabim,,,nuk e kisha fjalen per veshjen, po per kete pjesen qe ke then ti pak me lart

dhe dihet qe femra si gjini ska pas ndonje vlere te vecante madje ajo konsiderohej nje bare me shume per familjen e saj,si nje e keqe qe te godet deren e sdi si ta heqesh qafe..Ja kshu eshte pare femra pergjithesisht ne familjet Shqiptare

dhe po te them qe sot nuk shikohet me ne kete menyr femra ne shqiperi. kjo menyr e te parit femern qe thua ti nuk e di se cfar viti mund te kete qen, para 20 apo 30 vjetesh
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sun 26 May 2013 - 14:58
olsi shkruajti:dhe po te them qe sot nuk shikohet me ne kete menyr femra ne shqiperi. kjo menyr e te parit femern qe thua ti nuk e di se cfar viti mund te kete qen, para 20 apo 30 vjetesh

Po cfare flet pash zotin sepse nuk e di por ose une i egzagjeroj gjerat qe shoh e perjetoj vete kur vi aty ose ju nuk jeni ne dijeni te situates ose jeni ne dijeni po si gjithmone nuk ju intereson ta pranoni ate duke qene se femra ne keto vite ka ngrit pak koke por shume pak aman dhe ky zhvillim i saj ju spo ju pelqen aspak keshtu qe cdo ngritje e zhvillim i femres shihet e komentohet keq nga ana juaj duke shprehur keshtu qe ndiheshit me mire kur femra kishte ate rolin e (mushkes) si me perpara e jo te nje individi e cila ka karakter,mendime e meriton respektin si te gjithe ju madje...

Atehere per cilen arsye ter ato adoptime ne Shqiperi (sapo ishte diskutuar nje teme e ngjashme me statika alarmuese madje per rritjen e adoptimeve te femijeve per shkak te gjinise) dhe perse ter kjo dhune e diskriminim nga meshkujt ne cdo familje??


Të mbulohem apo të mos mbulohem? Engjuj17
Portali ~ Forumi ~ St@ff ~ Rregulloria Forumit

Keni paqartesi... Me kontakto ne PM
Dasa
Dasa
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
<b>Postime</b> Postime : 3512
<b>Hobi</b> Hobi : Me flejt
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne Tok te Zotit
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 27/04/2012

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sun 26 May 2013 - 16:46
Message reputation : 0% (1 vote)
Arian shkruajti:
Dasa shkruajti:
Arian 123 shkruajti:Mbulesa per arsye fetare nuk i perket kultures kombetare te vendit tone.Ne jemi nje komb me shume besime.Do te ishte tradheti per besimtaret e fese tjeter.
Po miniqi i perket kultures ton,po kimoni i perket kultures ton
Kjo veshje qe bohet sod ne Kosov ka qen po thu kultur e jon a

Dasa, nga ekstremi ne ekstrem. Ne kete menyre ju e arsyetoni mbulesen, sikurse ato te minicit e arsyetojne minicin! Per ju minici eshte i zi, mbulesa dicka e bardhe, dhe ndersjelltas. Por, une e kam thene dhe sot mendoje njejte se ka edhe ngjyra me te bukura se e zeza dhe e bardha ne mes tyre. Psh, pantallona te ndryshme, bluza te ndryshme jo te tejdukshme apo fustana te gjate dhe jo te hapur.
Nejse de ti fole per kultur kombetare,e kjo u cek ne ket tem ku ka te bej me mbulesen,perndrsyhe gjerat me vler ruhen e mbeshtillen qdoher


Kurrë mos e ngatërro personalitetin tim me sjelljen time, sepse personaliteti është i imi ... kurse sjellja ime, mvaret shumë edhe prej teje!

'' Kush jane njerezit qe mundohen te me gjykojne mua dhe jeten time??
Une e di qe nuk jam perfekt dhe nuk pretendoj qe te jem i tille , por para se te me drejtoni gishtin e gjykoni mundohuni te shifni duart tuaja nese jan te pastra.
...
Dasa
Dasa
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
<b>Postime</b> Postime : 3512
<b>Hobi</b> Hobi : Me flejt
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne Tok te Zotit
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 27/04/2012

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sun 26 May 2013 - 16:51
Message reputation : 0% (1 vote)
AnGeLiC shkruajti:
Dasa shkruajti:
Nuk kam hasur hala ne ndonje postim tendin qe ke reagu kunder miniqit apo ksaj veshje,veqse ke bo reklam.

Do e hap nje teme te vecante heres tjeter me qellim qe te publikoj mendimet e mia perderisa ju duke qene se une kundershtoj mbulesen si veshje atehere beni ato supozimet tuaja edhe thoni se jam pro xhveshjes dhe miniqeve sic thoni...Edhe pse nje miniq deri tek gjunjte apo pak me siper nuk ka dicka te keqe ne syte e mi,madje ka hijeshi ne nje femer dhe tregon ate elegancen,bukurine e saj..Per shume me siper se gjuri ai miniqi qe eshte si vije sa per te mbuluar pjeset intime eh aty po qe jam kunder madje shume kunder...Tani mbet te permend ketu se po bejme paksa ekzagjerime jo se nuk xhvishen vajzat por sepse kete lloj xhveshje me shume e hasim ne moshen e adoloshences,maturante etj qe te gjithe e kemi kalu ate moshe dhe duhet te arrime ti kuptojme sado pak e mos paragjykojme nje te ri per shkak te xhveshjes se tij..Femrat ne pergjithesi flas per ato mbi 20 vjece nuk e egzagjerojne me xhveshjen perkundrasi eshte dhe kultura jone qe sa vjen e rritet femra fillon dhe vete e logjikon mendon e mundohet te sillet,vishet sipas vendit e mentalitetit ku rritet sepse do ti dale nje emer i mire e jo ta perflasin ate pastaj dhe vete prinderit perfkufizohen kur femra rritet,fillojne mos i lene ate lirine e te dalit jashte sikur femije apo adoloshente,i kerkojne llogari me ke del ke shoqerohet,cfare vesh apo xhvesh etj...se e teprova paksa sory
Ahahaah mos hap tem,idim temat dhe mendimet tuaja,beso.........
Ti ke dhen mendimin tend miniq ner gjuj permbi gjunje etj etj,ne kemi mendimin ton se gjerat me vler duhet ruajtur dhe mbuluar,ndersa gjerat pa vler ilajm rrugve....
Un e di se kur shkojm ne shtrat me fjet duhet mu zhvesh,kur dalum jasht shtepije duhet me u vesh,apo gabim e paskna kuptu kete Very Happy


Kurrë mos e ngatërro personalitetin tim me sjelljen time, sepse personaliteti është i imi ... kurse sjellja ime, mvaret shumë edhe prej teje!

'' Kush jane njerezit qe mundohen te me gjykojne mua dhe jeten time??
Une e di qe nuk jam perfekt dhe nuk pretendoj qe te jem i tille , por para se te me drejtoni gishtin e gjykoni mundohuni te shifni duart tuaja nese jan te pastra.
...
Dasa
Dasa
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
<b>Postime</b> Postime : 3512
<b>Hobi</b> Hobi : Me flejt
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne Tok te Zotit
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 27/04/2012

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sun 26 May 2013 - 16:53
Message reputation : 0% (1 vote)
Lloj lloj mendimi ka ktu deri me banal,paramendoni nese eshte e veshrur si njeri thojn je e izoluar,nese veshesh si lavire thojn je perparimtare grrrr


Kurrë mos e ngatërro personalitetin tim me sjelljen time, sepse personaliteti është i imi ... kurse sjellja ime, mvaret shumë edhe prej teje!

'' Kush jane njerezit qe mundohen te me gjykojne mua dhe jeten time??
Une e di qe nuk jam perfekt dhe nuk pretendoj qe te jem i tille , por para se te me drejtoni gishtin e gjykoni mundohuni te shifni duart tuaja nese jan te pastra.
...
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sun 26 May 2013 - 17:56
Dasa shkruajti:
Ahahaah mos hap tem,idim temat dhe mendimet tuaja,beso.........
Ti ke dhen mendimin tend miniq ner gjuj permbi gjunje etj etj,ne kemi mendimin ton se gjerat me vler duhet ruajtur dhe mbuluar,ndersa gjerat pa vler ilajm rrugve....
Un e di se kur shkojm ne shtrat me fjet duhet mu zhvesh,kur dalum jasht shtepije duhet me u vesh,apo gabim e paskna kuptu kete Very Happy

Femrat per ate jane krijuar dhe jo me kot kane marr titullin gjinia e bukur or Das djali Very Happy Po mire meqe me thua kshu me shpjego pak ku eshte xhveshja e femres nese ajo smban shami po ka nje veshje normale,bluze e pantallona si zakonisht....dmth edhe floket pa mbulese konsiderohen si xhveshje nga ju?

Gjeja tjeter qe doja te theksoj ketu,,ju mund te jeni besimtare e te shkoni sipas te thenave te Bibles apo Kuranit ne kete rast shume mire ama nje gje eshte e sigurt qe keto rregulla te gjitha jane shkruar nga dora e njeriut nga ajo qe njerezit asaj kohe e shihnin si te moralshme e si "duhej" te dukej nje femer..pra ster ster ster gjysher qe kane jetuar e perjetuar kohe e jete shume me ndryshe nga ne..por ju jeni ne kundershtim me zotin sepse ai duke krijuar qenien njerezore qe ne fillim diti pse krijoi femren ndryshe nga mashkulli,cfare i ndan ata te dy dhe cfare e ben te vecante femren pra pikerisht ato dhunti qe zoti i ka fal femres bukurine e nurin e saj ju doni ta mbuloni ta zhdukni e te kundershtoni si krijesen me te bukur, femren qe vete Allahu juaj dhe Zoti im e krijoi nga fryma e tij ashtu si i plote fuqishmi e mendonte ate se cfare krijese do ishte e si do dukej para se ta krijonte!!!


Të mbulohem apo të mos mbulohem? Engjuj17
Portali ~ Forumi ~ St@ff ~ Rregulloria Forumit

Keni paqartesi... Me kontakto ne PM
Princo
Princo
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Ilirida
<b>Postime</b> Postime : 3887
<b>Hobi</b> Hobi : Leximin
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Mbi Token e Zotit
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 26/03/2012

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Sun 26 May 2013 - 18:00
Message reputation : 0% (1 vote)
Dasa shkruajti:
AnGeLiC shkruajti:
Dasa shkruajti:
Nuk kam hasur hala ne ndonje postim tendin qe ke reagu kunder miniqit apo ksaj veshje,veqse ke bo reklam.

Do e hap nje teme te vecante heres tjeter me qellim qe te publikoj mendimet e mia perderisa ju duke qene se une kundershtoj mbulesen si veshje atehere beni ato supozimet tuaja edhe thoni se jam pro xhveshjes dhe miniqeve sic thoni...Edhe pse nje miniq deri tek gjunjte apo pak me siper nuk ka dicka te keqe ne syte e mi,madje ka hijeshi ne nje femer dhe tregon ate elegancen,bukurine e saj..Per shume me siper se gjuri ai miniqi qe eshte si vije sa per te mbuluar pjeset intime eh aty po qe jam kunder madje shume kunder...Tani mbet te permend ketu se po bejme paksa ekzagjerime jo se nuk xhvishen vajzat por sepse kete lloj xhveshje me shume e hasim ne moshen e adoloshences,maturante etj qe te gjithe e kemi kalu ate moshe dhe duhet te arrime ti kuptojme sado pak e mos paragjykojme nje te ri per shkak te xhveshjes se tij..Femrat ne pergjithesi flas per ato mbi 20 vjece nuk e egzagjerojne me xhveshjen perkundrasi eshte dhe kultura jone qe sa vjen e rritet femra fillon dhe vete e logjikon mendon e mundohet te sillet,vishet sipas vendit e mentalitetit ku rritet sepse do ti dale nje emer i mire e jo ta perflasin ate pastaj dhe vete prinderit perfkufizohen kur femra rritet,fillojne mos i lene ate lirine e te dalit jashte sikur femije apo adoloshente,i kerkojne llogari me ke del ke shoqerohet,cfare vesh apo xhvesh etj...se e teprova paksa sory
Ahahaah mos hap tem,idim temat dhe mendimet tuaja,beso.........
Ti ke dhen mendimin tend miniq ner gjuj permbi gjunje etj etj,ne kemi mendimin ton se gjerat me vler duhet ruajtur dhe mbuluar,ndersa gjerat pa vler ilajm rrugve....
Un e di se kur shkojm ne shtrat me fjet duhet mu zhvesh,kur dalum jasht shtepije duhet me u vesh,apo gabim e paskna kuptu kete :D

Ja tash e kunderta eshte tek njerzit e "civilizuar" kur shkojn me fjet jan me te veshura se kur dalin jashte heheheh...


Mos u deshpro nese njerezit nuk te kuptojne. Ata e degjojne zerin tend, ndersa ne koke i kane mendimet e veta.

"Islami është si diell, atë nuk mund ta shuash me frymë; është si dita, ti duke i mbyllur sytë ndaj saj nuk mund të bësh natë, ai që i mbyll sytë vetëm për vetën e tij e ka bërë natë
Të mbulohem apo të mos mbulohem? J5zhxd
Princo
Princo
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Ilirida
<b>Postime</b> Postime : 3887
<b>Hobi</b> Hobi : Leximin
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Mbi Token e Zotit
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 26/03/2012

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Mon 27 May 2013 - 12:34
Message reputation : 0% (1 vote)


A po i paguan dikush femrat te cilat po mbulohen sot??? nji pergjegje shuum te bukur nga Dr Shqefqet krasniqi ne nji emision ne Klan Kosova..


Mos u deshpro nese njerezit nuk te kuptojne. Ata e degjojne zerin tend, ndersa ne koke i kane mendimet e veta.

"Islami është si diell, atë nuk mund ta shuash me frymë; është si dita, ti duke i mbyllur sytë ndaj saj nuk mund të bësh natë, ai që i mbyll sytë vetëm për vetën e tij e ka bërë natë
Të mbulohem apo të mos mbulohem? J5zhxd
Arian
Arian
V.I.P Forumi
V.I.P  Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 2612
<b>Hobi</b> Hobi : Topi
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne fole te djallit!
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 12/11/2010

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Tue 28 May 2013 - 23:11
Dasa shkruajti:
Arian shkruajti:
Dasa shkruajti:
Arian 123 shkruajti:Mbulesa per arsye fetare nuk i perket kultures kombetare te vendit tone.Ne jemi nje komb me shume besime.Do te ishte tradheti per besimtaret e fese tjeter.
Po miniqi i perket kultures ton,po kimoni i perket kultures ton
Kjo veshje qe bohet sod ne Kosov ka qen po thu kultur e jon a

Dasa, nga ekstremi ne ekstrem. Ne kete menyre ju e arsyetoni mbulesen, sikurse ato te minicit e arsyetojne minicin! Per ju minici eshte i zi, mbulesa dicka e bardhe, dhe ndersjelltas. Por, une e kam thene dhe sot mendoje njejte se ka edhe ngjyra me te bukura se e zeza dhe e bardha ne mes tyre. Psh, pantallona te ndryshme, bluza te ndryshme jo te tejdukshme apo fustana te gjate dhe jo te hapur.
Nejse de ti fole per kultur kombetare,e kjo u cek ne ket tem ku ka te bej me mbulesen,perndrsyhe gjerat me vler ruhen e mbeshtillen qdoher

Nuk ka lidhje shkrimi im me kulture kombtare. Vetem se e shoh qe ju sulmoni ekstremin tjeter, ato qe vishen me minic ose qe dalin pothuajse me shortse te shkurtra, sikurse keto te fundit ju sulmojne juve qe perkrahni ato qe mbulohen nga majet e gishtave deri tek syt! Une nuk i perkrah as njeren as tjeter, dmth as te bardhen as te zezen sipas juve, apo sipas pales dyte. Une jam e kuqja, e katerta; une jam per veshje serioze, pa shahmi dhe pa minic. Me nje fjale poshte perendimi dhe poshte lindja, rrofte shqiptaria me veshje serioze qe i pershtaten ambientit dhe rrethanave!
Lulebora
Lulebora
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 38
<b>Postime</b> Postime : 6746
<b>Hobi</b> Hobi : Mendjen ne mendje e Zemren ne zemer!
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : IN THE LAND OF EAGLES...
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 17/12/2012

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Wed 29 May 2013 - 0:55
AnGeLiC shkruajti:Lulebore ke shume te drejte ne ate qe thua dhe te mbeshtes por une theksoj se duke mbuluar femren e mbajne te izoluar ate,femra pa karakter,femra e nenshtruar,qe duhet te hesht te urdherohet dhe skllave e gjinise mashkullore dhe vetes jetes se saj...kjo eshte kultura jone per me teper duke shikuar menyren si rritet e edukohet nje mashkull ne krahasim me femren dhe dihet qe femra si gjini ska pas ndonje vlere te vecante madje ajo konsiderohej nje bare me shume per familjen e saj,si nje e keqe qe te godet deren e sdi si ta heqesh qafe..Ja kshu eshte pare femra pergjithesisht ne familjet Shqiptare prandaj deshirojne mbulesen sepse spo u pelqen "barazimi" ose perparimi jone ne kete aspekt..Shume e perkrahin mbulesen per shkak te fese qe i perkasin por kjo nuk eshte kaq e thjeshte duhet te kuptojne femrat se mbulesa eshte prapambetje dhe izolim i saj ...
Po po me se e vertet kjo qe thua Anna, por po te vazhdonin te ishin kaq te theksuara dhe ne kohet e sotme kto fakte qe jane permendur me lart, as ne s'do kishim qene duke shkruar ne kte menyre qe po shkruajme, ( ne rrjete sociale), sepse ato fakte i perkasin nje epoke tjeter ku te gjithe kane qene njesoj dhe s'kane dit e as pare me mire, po sot ne kte kohe qe jetojme dhe vete femra e ka fajin qe pranon te nenshtrohet nje tradite te tille, ku mos te kete te drejten e mendimit dhe veprimit, sepse sot secili nga ne i kemi syte me te hapur dhe dime me mire nga ckane ditur paraardhesit tone, dhe kushdo qe mendon e vepron sot ne ate menyre eshte jasht cdo termi moral dhe fizik duke cenuar lirine dhe te drejten e tjetrit dhe e bejne vetem per kontroll apo ne ate mendjen e tyre te pazhvilluar per tu quajtur "burra me taban", qe ne fakt per mendimin tim s'jane asgje vetem disa anadollake qe nuk pranojne ndryshimin ne kohe! Gjithsesi fatkeqesisht keshtu jane te rrenjosur akoma disa nga popujt tane dhe ne mendjen e tyre jemi ne pjesa tjeter qe s'kemi moral e as qellim dhe jetojme nje jete "te shthurur", por qe harrojne se secili nga ne jemi te krijuar me vullnet te lire dhe vetem ne na perket e drejta e vendimit se si duhet te jetojme cdo dite te jetes tone!!! Gjithkush per vete e Zoti per te gjithe, i thohet nje fjales.....


I AM QUEEN OF MY KINGDOM!
Të mbulohem apo të mos mbulohem? Bar_glitter_crown_bar
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Wed 29 May 2013 - 13:50
Lulebora shkruajti:Po po me se e vertet kjo qe thua Anna, por po te vazhdonin te ishin kaq te theksuara dhe ne kohet e sotme kto fakte qe jane permendur me lart, as ne s'do kishim qene duke shkruar ne kte menyre qe po shkruajme, ( ne rrjete sociale), sepse ato fakte i perkasin nje epoke tjeter ku te gjithe kane qene njesoj dhe s'kane dit e as pare me mire, po sot ne kte kohe qe jetojme dhe vete femra e ka fajin qe pranon te nenshtrohet nje tradite te tille, ku mos te kete te drejten e mendimit dhe veprimit, sepse sot secili nga ne i kemi syte me te hapur dhe dime me mire nga ckane ditur paraardhesit tone, dhe kushdo qe mendon e vepron sot ne ate menyre eshte jasht cdo termi moral dhe fizik duke cenuar lirine dhe te drejten e tjetrit dhe e bejne vetem per kontroll apo ne ate mendjen e tyre te pazhvilluar per tu quajtur "burra me taban", qe ne fakt per mendimin tim s'jane asgje vetem disa anadollake qe nuk pranojne ndryshimin ne kohe!

Ne fakt do te zhgenjej Lulebora ose ndryshe te hamendesoj keshtu qe ke shume vite pa shkuar ne atdheun tend meqe jeton jashte e keshtu mendon ose shpreson qe Shqiperia ka ndryshuar e seshte ajo e asaj kohe (koha e xhaxhit apo zogut)...Ne fakt jane bere ndryshime persa i perket nje pjese te popullates por nje pjese te vogle per ata ndoshta qe jetojne ne Kryeqytet apo ne rrethet perreth Tiranes mund te shohim nje civilizim e modernizim te kohes,vajza qe ne sy te pare i shikon te veshura e pispillosura ter kohes deri ne ekstrem,duke jetuar tashme nje jete me te lire personale ne krahasim me te meparshmen deri edhe te cthurrura fare mund te themi sipas mentalitetit qe kemi..Te dalesh pak me jashte zonave te Tiranes ama do shikosh Shqiperine e vertete,njerezit,shkollimin e mendjen e hapur te tyre qe ti thua se kane ndryshuar por e verteta eshte se brezi me i vjeter se ne mamate e baballaret tane jane rrit ne kohe te veshtira kur shkolla e arsimi per ta ishte luks nderkoh qe luftonin per mbijetese (kafshaten e gojes) Rinia Shqiptare mosha jone dhe ata pak me te rinj se ne gjimnazistet e maturantet ndoshta kane pasur mundesine te ndjekin shkollen te arsimohen nje pjese e tyre por megjithate si keta dhe pjesa tjeter qe eshte pjesa me e madhe e popullsise qe nuk kane pasur mundesine te arsimohen sepse emigruan ose sepse ju duhej te punonin per te mbajt familjet e per tu bere krah i babes kane mbet ne vend numero..Dhe ketu sluan rol vetem shkolla por edhe familja dhe kultura qe merr nga ajo,tani me cfare fryme rritet nje femije kur prindi ne te tille kohe eshte rrit,ashtu eshte mesuar e ate qe ka mesuar do e jap e tek femija e vete? Besoj kupton cdua te them..!!

Per te kuptuar me shume hyr pak tek kronika e zeze e forumit ose ne web faqet e lajmeve ditore te vendit te shikish cbehet..Nuk flasim per raste jeni shume gabim nese mendoni ashtu...Une te sjell vetem nje vertetim te kesaj qe thash duke qene se kam qene ne Shqiperi disa gjera i kam perjetuar vete,disa gjera kam pare nga te afermit e njerezit perreth etj e keto qe themi sjane aspak nje epoke e kaluar...Shqiptari vuan menderisht!!


http://www.engjujtshqiptare.com/t36732-var-veten-20-vjecarja-e-fejuan-pa-deshire-me-emigrantin#626933

Ky lajmi valle kujt epoke i perket nese jo te tashmes?? Të mbulohem apo të mos mbulohem? 723485774

Gjithsesi fatkeqesisht keshtu jane te rrenjosur akoma disa nga popujt tane dhe ne mendjen e tyre jemi ne pjesa tjeter qe s'kemi moral e as qellim dhe jetojme nje jete "te shthurur", por qe harrojne se secili nga ne jemi te krijuar me vullnet te lire dhe vetem ne na perket e drejta e vendimit se si duhet te jetojme cdo dite te jetes tone!!! Gjithkush per vete e Zoti per te gjithe, i thohet nje fjales.....

Nuk kane per ta kuptuar kurr sepse me te till fryme jane rritur dhe sepse do shume pune e kohe per te ndryshuar gjeja me themelore ne ter popullsine...TRURI


Të mbulohem apo të mos mbulohem? Engjuj17
Portali ~ Forumi ~ St@ff ~ Rregulloria Forumit

Keni paqartesi... Me kontakto ne PM
Lulebora
Lulebora
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 38
<b>Postime</b> Postime : 6746
<b>Hobi</b> Hobi : Mendjen ne mendje e Zemren ne zemer!
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : IN THE LAND OF EAGLES...
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 17/12/2012

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Wed 29 May 2013 - 15:54
Te them te drejten me vjen keq nga njera ane qe akoma lexoj te tilla ekstreme atje dhe ndoshta mund te jete dhe ajo qe ke thene ti Anna me lart qe u be pak kohe qe nuk vizitoj vendin Merzitur por ama une kur u shpreha e kisha fjalen ne pergjithesi dhe sigurisht njerzit qe jetojne dhe perballen me kushtet e sotme e jo ata neper male a rrethina te largeta qe akoma nuk gezojne dhe gjerat me elementare e kto lloj njerezish me beso ekzistojne dhe ktu ku jam une, eshte fshati qe thirret me emrin e tyre dhe jetojne si ne mesjete sepse ashtu eshte ajo qe ata besojne (Amish), nuk e di sa ke degjuar per ta, i ke ne cdo vend; une e kuptoj qe atje jane nga kushtet e mjerimit por ama qellimi i fjales time ishte se sot njerezit degjojne, shohin dhe dine me shume dhe pse duhet t'ia lejojne vetes tu neshtrohen kushteve dhe rregullave te tilla; ose ai lajm qe ke postuar ti, 20 vjece te var veten pse e kan fejuar, kta jane pakice Anna e popullit qe mendon se zgjidhja e vetme per t'ia dale eshte t'i japesh fund vetes..Une ne fakt mund dhe te mos kem shume info mbi kto rrethana atje ne vend, sepse une jam lind dhe rrit brenda ne qytet dhe njerezit nga te cilet vij, kane qene te shkolluar dhe me pune e kushte te mira per kohen qe ka qene, kane qene te perfshire ne aktivitete sociale dhe kane ecur me kohen, pastaj ne moshe te re emigrova dhe jam krijuar ne nje vend komplet ndryshe ne cdo aspekt e nga te gjitha kto ndoshta nuk mund te nxjerr nje konkluzion bashkekohor per vendin dhe kushtet atje, por une perseri jam e mendimit se njeriu ambicioz dhe me vullnet arrin te gjeje ne jete rrugen e vet e te eci ne te me hapat e tij pa iu nenshtruar askujt!


I AM QUEEN OF MY KINGDOM!
Të mbulohem apo të mos mbulohem? Bar_glitter_crown_bar
Princo
Princo
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Ilirida
<b>Postime</b> Postime : 3887
<b>Hobi</b> Hobi : Leximin
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Mbi Token e Zotit
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 26/03/2012

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Wed 29 May 2013 - 16:12
Message reputation : 0% (1 vote)
Habitem me disa qe kan nji mendim shuum te mbrapsht qe nuk e pranon aspak Logjika e shendosh...!!?
Ku e shohin ato intelegjencen, civilicimin ,kulturen tek femra e pa Mbuluar ndersa ato qe praktokojn nji parim fetar apo nji obligim te Zotit, dhe ne vecanti femra Muslimane nese e vendon mbulesen na qenka e prapambetur, e shtipur, e pa civilizuar e tj etj Blla blla...

ku e shihni ket se nuk ka talent dhe intelegjenc dhe kultur ..!!?


Mos u deshpro nese njerezit nuk te kuptojne. Ata e degjojne zerin tend, ndersa ne koke i kane mendimet e veta.

"Islami është si diell, atë nuk mund ta shuash me frymë; është si dita, ti duke i mbyllur sytë ndaj saj nuk mund të bësh natë, ai që i mbyll sytë vetëm për vetën e tij e ka bërë natë
Të mbulohem apo të mos mbulohem? J5zhxd
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Wed 29 May 2013 - 19:27
Lulebora shkruajti:Te them te drejten me vjen keq nga njera ane qe akoma lexoj te tilla ekstreme atje dhe ndoshta mund te jete dhe ajo qe ke thene ti Anna me lart qe u be pak kohe qe nuk vizitoj vendin Merzitur por ama une kur u shpreha e kisha fjalen ne pergjithesi dhe sigurisht njerzit qe jetojne dhe perballen me kushtet e sotme e jo ata neper male a rrethina te largeta qe akoma nuk gezojne dhe gjerat me elementare e kto lloj njerezish me beso ekzistojne dhe ktu ku jam une, eshte fshati qe thirret me emrin e tyre dhe jetojne si ne mesjete sepse ashtu eshte ajo qe ata besojne (Amish), nuk e di sa ke degjuar per ta, i ke ne cdo vend;

Lulebora me beso se te behej fjale vetem per krahine do me behej qejfi dhe mua dhe do te isha teper e lumtur qe vendi im ka mundur te perparoje kaq sa thua..Nuk flasim per zona te thella apo malore me beso dhe as per Kukes,Diber,Malesi apo ku tjeter mund te mendosh ti...Po permend ketu qytetin ku kam lindur une,Pogradecin,te duket vend malor ky ty? Apo per fshatrat e Pg dhe te Korces nese ke ardh ndonjehere nuk jane fshatra te thella keto si Verdova qe as 15 min seshte larg prej nesh,Tushemishti ne kufi me Ohrin etj etj,,Pastaj shikoje pak temen qe te solla une,flet per nje vajze nga nje fshat i Tiranes pra afer kryeqytetit aty ku njerezit jane modernizuar e civilizuar etj...Une e di qe shpesh kur ne jetojme nje stil jete normale me kushtet e shkollimin qe marrim dhe kur lexojme per keto vajzat e tjera te na duket cudi dhe mos e besojme sepse ne se kemi perjetuar ndonjehere ose patem fatin qe prinderit tane na shpune diku jashte per kushte me te mira jetese dhe keshtu harrojme shpesh ose imagjinojme se te gjitha femrat kane ate luksin te jetojne keshtu si ne!!! Ne duhet ta quajme veten me fat qe sot e e kesaj dite kemi luksin te rrime ketu e te shkruajme per jeten e atyre femrave qe jetojne ne territorin Shqiptar kur shume te tjera femra si ne,motra,nena etj jashte dhe brenda vendit diskriminohen ne cdo aspekt...Per me shume te sjell nje shembull nderkoh qe ne shkruajme ketu dhe pime kafe me ate qetesine tone ne kete ore nje femer ne Shqiperi ka shkuar te kullos lopet,te filloj turnin e tret te mesnates aty ku behet xhiroja e fanarit te kuq dhe tjetra mbush kazanet me uje sepse per nje ore uji do te ike me pushime perseri per tu kthyher prap mengjesin e dites tjeter..!!

une e kuptoj qe atje jane nga kushtet e mjerimit por ama qellimi i fjales time ishte se sot njerezit degjojne, shohin dhe dine me shume dhe pse duhet t'ia lejojne vetes tu neshtrohen kushteve dhe rregullave te tilla; ose ai lajm qe ke postuar ti, 20 vjece te var veten pse e kan fejuar, kta jane pakice Anna e popullit qe mendon se zgjidhja e vetme per t'ia dale eshte t'i japesh fund vetes..Une ne fakt mund dhe te mos kem shume info mbi kto rrethana atje ne vend, sepse une jam lind dhe rrit brenda ne qytet dhe njerezit nga te cilet vij, kane qene te shkolluar dhe me pune e kushte te mira per kohen qe ka qene, kane qene te perfshire ne aktivitete sociale dhe kane ecur me kohen, pastaj ne moshe te re emigrova dhe jam krijuar ne nje vend komplet ndryshe ne cdo aspekt e nga te gjitha kto ndoshta nuk mund te nxjerr nje konkluzion bashkekohor per vendin dhe kushtet atje, por une perseri jam e mendimit se njeriu ambicioz dhe me vullnet arrin te gjeje ne jete rrugen e vet e te eci ne te me hapat e tij pa iu nenshtruar askujt!

Lulebora une solla vec nje teme per te kuptuar sado pak ate fatkeqesine e jetes qe mund te bej nje femer Shqiptare qe jeton ne Shqiperi..Nuk ka shume rrugezgjedhje xhan as mundesi as mbeshtetje...Jane disa parime,tradita,kultura etj familjare te cilat cdo vajze duhet ti zbatoje sepse keshtu "duhet" keshtu eshte shkruar jeta per te gjitha vajzat atje ne te kunderten nese ajo do te ngreje koke e te bej ate kryengritjen apo revolucucionin e saj per ti shpetuar kesaj skllaverie e vetmja rruge eshte te dal atje jashte te njihet me nje rrugac e ai me pas ta shfrytezoje si prostitute personale...


Të mbulohem apo të mos mbulohem? Engjuj17
Portali ~ Forumi ~ St@ff ~ Rregulloria Forumit

Keni paqartesi... Me kontakto ne PM
Arian 123
Arian 123
V.I.P Forumi
V.I.P  Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Gjermania
<b>Postime</b> Postime : 4194
<b>Hobi</b> Hobi : Shume.
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Gjermani
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 27/08/2012

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Wed 29 May 2013 - 19:31
Mbulohen vetem Anadokkaket,nuk eshte typike per shqipetaret qe jane me tre fe.


Wer nicht mehr liebt und nicht mehr irrt, der lasse sich begraben.

Johann Wolfgang von Goethe
BeSaa
BeSaa
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
<b>Postime</b> Postime : 11852
<b>Hobi</b> Hobi : leximi dhe muzika
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne Zemren Shqiptare..
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 12/11/2011

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Fri 31 May 2013 - 0:14
Nuk ka lidhje mbulesa kur deshiron te arrish aty ku deshiron..

Ja edhe Elhaida Dani kendon nje ilahi e mbuluar por ajo ka arrit ne finale ne Itali...
https://www.youtube.com/watch?v=4YYZqBP1R9YSinqeritetin e kam shume te shtrenjte qe t'ia dhuroj njerezve qe u kushton lire karatkeri.

Bindjet e mia, jane identiteti im..! Nuk lejoj te tjeret te vendosin per mua...!

-BESA-

Nuk jam shiu i pranveres,por jam bora e Janarit.
Nuk jam lule e vyshkur nga vapa,por jam rrenje e trungut t'Shqiptarit
Moter shqiptare
Moter shqiptare
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
 <b>Mosha</b> Mosha : 33
<b>Postime</b> Postime : 47
<b>Hobi</b> Hobi : zanatin e dores
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : si cdo femer shqiptare ne shtepi
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2013

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

prej Fri 31 May 2013 - 15:17
Mua nuk me pengojn aspak dhe askujt nuk duhet me i penguar ..thjesht duhet te respektohet vullneti dhe deshira e asja qe ka vendosur te mbuluhet dhe ta kryj ket obligim fetar...


Bota është plot me sy të bukur, por sytë që te shohin me sinqeritet dhe dashuri janë të pakët.
Sponsored content

default Re: Të mbulohem apo të mos mbulohem?

Mbrapsht në krye
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi