Engjujt Shqipetare Forum/portal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Shko poshtë
Princo
Princo
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Ilirida
<b>Postime</b> Postime : 3887
<b>Hobi</b> Hobi : Leximin
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Mbi Token e Zotit
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 26/03/2012

default Islami burim paqeje dhe jo frymëzim terrorizmi

Sat 8 Feb 2014 - 15:40
Termi “islam” e ka rrënjën te fjala arabe “selam” që do të thotë paqe dhe shpëtim. Myslimanët përshëndeten me shprehjen “paja qoftë me ju” , që nënkupton se islami është feja e sigurisë dhe paqes.

Feja islame duhet të kërkohet tek burimet e saja dhe përfaqësuesit e vërtetë gjatë historisë, jo përmes veprave të një minoriteti të vogël që e shtrembëron atë. E vërteta është që në islam nuk ka fanatizëm apo detyrim. Islami është fe e cila është plote mirëkuptim dhe toleranca.

Shkaktar që disa myslimanë apo institucione islame e kuptojnë gabim Islamin, dhe janë përfshirë në sulme terroriste anembanë botës, duhet kërkuar jo në Islam, por te njerëzit, në keqinterpretimin e tyre dhe në faktorë të tjerë. Islami nuk është një fe e terrorizmit, dhe çdo mysliman që e kupton drejt atë, nuk mund të jetë ose të bëhet një terrorist.

Mendimtari Fet-hullah Gylen thotë : “Islami nuk e pranon terrorizmin në asnjë formë. Terrorizmi nuk mund të shfrytëzohet për të arritur ndonjë qëllim islam. Një terrorist nuk mund të jetë mysliman dhe një mysliman i vërtetë nuk mund të jetë terrorist. Islami kërkon paqe dhe Kur'ani kërkon që çdo mysliman i vërtetë të jetë një simbol i paqes dhe të punojë për të mbrojtur të drejtat themelore të njeriut”.

Muhamedi a.s. gjithmonë tregonte respekt për të tjerët, shkaku që sot njerëzit janë duke thënë që Islami është lëndues për të tjerët, do të thotë që ata nuk kanë kuptuar drejt Profetin. Ne Islam nuk ka asnjë hapësirë për urrejtje ose armiqësi.
Është gabim i tmerrshëm që Islami, i cili është bazuar në parime te paqes, sigurisë, dashurisë dhe respektit te tjerëve te shihet si i njëjtë me terrorizmin. Ky është një gabim i madh historik, nëse një sistem i bazuar në paqen dhe sigurinë barazohet me terrorizmin, kjo tregon që njerëzit akuzojnë pa e njohur thelbin e Islamit

Realiteti është që në Fenë Islame nuk ka fanatizëm apo detyrim. Islami është feja e mirëkuptimit dhe tolerancës.
Islami është i ekuilibruar, i hapur dhe universal, në fushën e të drejtave të njeriut.

Islami i nderon krijesat njerëzore me titullin e "zëvendësit të Zotit." Përveç kësaj, Islami thotë që, nga ligjet e Zotit, çdo gjë në qiell dhe në tokë është e dobishme dhe në të mirë të njerëzimit nëse përdoret në një rrugë legjitime.

Konfliktet e sotme nuk janë luftëra ose konflikte fetare. Por, fatkeqësisht, ato përdorin justifikime fetare. Megjithatë, duhet theksuar se feja në vetvete nuk është shkak për konflikte, por mund të përdoret si një faktor dhe si një simbol në konflikte.
Ata që janë aktivë në kisha, xhami apo vende të tjera të adhurimit duhet të bëjnë të gjitha përpjekjet për të parandaluar që feja të përdoret për t'i hedhur benzinë zjarrit që mund të shkojë në konflikte të hapura.

Islami i pranon fetë tjera dhe tregon se popujt e krijojnë paqen e Zotit sa herë që përpiqen që të kenë një sjellje morale dhe të ndihmojnë tjetrin. Islami mëson se njeriu duhet të jetë burim i paqes dhe ashtu siç kërkon paqen për veten duhet ta kërkojë edhe për të tjerët.

Profeti Muhamedi a.s. ka thënë : “Duaj për të tjerët atë që do për veten tënde dhe ti atëherë do të jesh një mysliman i mirë”.
Islami e konsideron vrasjen e një personi të vetëm të njëjtë me vrasjen e gjithë njerëzimit, ashtu si një jetë simbolizon jetën e të gjithëve, prandaj, shpëtimi i jetës së një personi të vetëm është i njëjtë me shpëtimin e jetës së të gjithëve.

Nëse një barkë ka brenda nëntë kriminelë dhe një njeri të pafajshëm, Islami nuk lejon që barka të fundoset për të ndëshkuar nëntë kriminelët, duke dhunuar kështu të drejtat e një personi të pafajshëm. ( Fet-hullah Gylen).

Çdo veprim terrorist, nuk ka rëndësi kush e bene ose për çfarë qëllimi, është një goditje e rëndë për paqen, demokracinë dhe njerëzimin. Islami respekton të drejtat individuale dhe deklaron qartë që asnjeri nuk mund dhunohet, edhe nëse kjo është në interes të komunitetit.

Zuhdi Hajzeri


Mos u deshpro nese njerezit nuk te kuptojne. Ata e degjojne zerin tend, ndersa ne koke i kane mendimet e veta.

"Islami është si diell, atë nuk mund ta shuash me frymë; është si dita, ti duke i mbyllur sytë ndaj saj nuk mund të bësh natë, ai që i mbyll sytë vetëm për vetën e tij e ka bërë natë
Islami burim paqeje dhe jo frymëzim terrorizmi J5zhxd
Nannerl
Nannerl
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
 <b>Mosha</b> Mosha : 28
<b>Postime</b> Postime : 105
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 02/10/2013

default Re: Islami burim paqeje dhe jo frymëzim terrorizmi

Sat 8 Feb 2014 - 15:59
Bah! Islami burim paqeje dhe jo frymëzim terrorizmi 3480151997 
Kushtrimi4
Kushtrimi4
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 19845
<b>Hobi</b> Hobi : fudball
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : linc ne austri
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 15/01/2011

default Re: Islami burim paqeje dhe jo frymëzim terrorizmi

Sat 8 Feb 2014 - 16:33
https://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DcuSA71YHbtk&h=_AQG2fpwL&enc=AZMperNXrvwierAB4ynzLZtfX7n82NwhCFKAFm3dHzcok5AmS4zrIHIfD0tGyeFss4kSiv2JP6yh6-caYWxC6KFm7aVlXs_ed599hBqlmPVOKEaBcubrEVAJRsu42trTjqe7DrXCgjoATw7vHNQEQk5o&s=1Sponsored content

default Re: Islami burim paqeje dhe jo frymëzim terrorizmi

Mbrapsht në krye
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi