Engjujt Shqipetare Forum/portal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Shko poshtë
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

Kafshë gjigande, më të mëdhatë në botë Empty Kafshë gjigande, më të mëdhatë në botë

Sat 7 Jul 2012 - 14:49
Kafshët që do të shikoni në fotografitë e mëposhtme, e meritojnë një vend nderi në librin e rekordeve Guinness. Jo të gjitha e kanë fituar këto vend, por gjithsesi, ato bien në sy për përmasat e tyre gjigande, që duket sikur janë zmadhuar me photoshop, por që në fakt janë mëse të vërteta.

Qeni më i madh në botë
Kafshë gjigande, më të mëdhatë në botë Qeni

Përshëndeteni këtë qenie gjigande të quajtur Herkul. Ka fituar çmimin Guinness si qeni më i madh në botë. Herkuli është i racës mastiff anglez. Qafa e tij është 96 cm ndërsa pesha rreth 130 kg.

“Unë e ushqej normalisht por ai shton peshë pa pushim”, thotë padroni i tij, Mr. Flynn.

Kali më i lartë në botë
Kafshë gjigande, më të mëdhatë në botë Kali

Radar quhet kali më i lartë në botë. Ky kalë gjigand me gjatësi 2.1m, është i racës belge dhe ndodhet në Mount Pleasant në Teksas. Pesha e tij është 1090 kg. Radar është shumë mirë me oreks, pasi ha rreth 8 kg tagji në ditë dhe pi rreth 75 litra ujë.

Lopa më e madhe në botë
Kafshë gjigande, më të mëdhatë në botë Lopa

elefant i vogël. Ajo peshon mbi një ton, ndërsa gjatësinë e ka rreth 198 cm. Edhe pse është gjigande, Chilli ushqehet kryesisht me bar dhe kashtë.

Derri më i madh në botë
Kafshë gjigande, më të mëdhatë në botë Derri

Derri që shikoni në foto, nuk rron më. Por sipas të dhënave, ai ka qenë derri më i madh në botë, me peshë 900 kg. Ai ishte 2.5 metra i gjatë dhe ngordhi 5 vjet pas lindjes.

Macja më e gjatë në botë
Kafshë gjigande, më të mëdhatë në botë Macja1

Në fakt nuk është mace, por një kafshe hibride, që ka lindur nga luan mashkull dhe femër tigër. Kjo kafshë hyri në Guinness si macja më e gjatë në botë me peshë 408 kg.

Slamandra më e madhe në botë
Kafshë gjigande, më të mëdhatë në botë Salamandra
U nevojitën 90 minuta që 13 burra ta nxirrnin nga deti këtë salamandra gjigande.

Peshkaqeni – balenë më i madh në botë

Kafshë gjigande, më të mëdhatë në botë Peshkaqeni
hash sesa të të hajë, peshkatarët në brigjet e Kinës kapën një peshkaqen – balenë gjigand. Bëhet fjalë për një nga kafshët më të mëdha në botë, që mund të arrijnë deri në 18 metra të gjatë. Jetojnë në ujëra të ëmbla dhe shumicën e kohës e kalojnë pranë sipërfaqes së ujit.

Lepuri më i madh në botë
Kafshë gjigande, më të mëdhatë në botë Lepuri

Lepuri më i madh në botë e ka emrin Darius dhe është rreth 120 cm i gjatë. /alb-observer.com/
Mbrapsht në krye
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi