10 këngët që dëmtojnë shëndetin
Sun 8 Jul 2012 - 14:23
A do ta besonit dot, po t’ju thoshim për shembull se “Paparazzi”, kënga e Lady Gaga-s, e cila pëlqehet nga miliona njerëz në botë, është këngë “e dëmshme” për shëndetin?!Vërtet mund të tingëllojë e pabesueshme, por muzika ndikon në shëndetin tonë dhe në marrëdhëniet tona me njerëzit.Në këtë konkluzion ka arritur Komisioni i Shëndetit Publik të Bostonit, i cili ka renditur disa këngë dhe ka mbledhur të dhëna rreth pasojave që lënë ato tek njerëzit. Pyetësorit iu përgjigjën kryesisht të rinjtë, pasi ata dëgjojnë më shumë muzikë.
Njerëzit vërtet mund të ndikohen nga tekstet e këngëve dhe ky ndikim të shfaqet edhe në marrëdhëniet e tyre me të tjerët, kryesisht sa i përket respektit, besimit dhe barazisë.
Pra, muzika është ushqimi i shpirtit dhe mendjes, por ashtu siç kemi ushqime të mirë apo të dëmshëm, e njëjta gjë ndodh edhe me muzikën.
Sipas të anketuarve, pra, pjesa më e madhe e të cilëve ishin të rinj, kënga që zuri vendin e parë në 10 këngët më të dëmshme, ishte “Break Up”, kënduar nga Mario.
Më poshtë po listojmë 10 këngët më të dëmshme për shëndetin:
1. “Break Up” – Mario
2. “Blame It” – Jamie Foxx
3. “Paparazzi” – Lady Gaga
4. “You’re a Jerk” – New Boyz
5. “Baby By Me” – 50 Cent
6. “Best I ever Had” – Drake
7. “One more drink” – Ludacris
8. “Be on You” – Flo Rida
9. “Hotel Room Service” – Pitbull
10. “Bad Romance” – Lady Gaga.
/alb-observer.com/
Njerëzit vërtet mund të ndikohen nga tekstet e këngëve dhe ky ndikim të shfaqet edhe në marrëdhëniet e tyre me të tjerët, kryesisht sa i përket respektit, besimit dhe barazisë.
Pra, muzika është ushqimi i shpirtit dhe mendjes, por ashtu siç kemi ushqime të mirë apo të dëmshëm, e njëjta gjë ndodh edhe me muzikën.
Sipas të anketuarve, pra, pjesa më e madhe e të cilëve ishin të rinj, kënga që zuri vendin e parë në 10 këngët më të dëmshme, ishte “Break Up”, kënduar nga Mario.
Më poshtë po listojmë 10 këngët më të dëmshme për shëndetin:
1. “Break Up” – Mario
2. “Blame It” – Jamie Foxx
3. “Paparazzi” – Lady Gaga
4. “You’re a Jerk” – New Boyz
5. “Baby By Me” – 50 Cent
6. “Best I ever Had” – Drake
7. “One more drink” – Ludacris
8. “Be on You” – Flo Rida
9. “Hotel Room Service” – Pitbull
10. “Bad Romance” – Lady Gaga.
/alb-observer.com/
- LunaKomplet
- Gjinia :
Shteti :
Postime : 11704
Vendndodhja : Iη sυηsεт
Anetaresuar : 14/10/2010
Re: 10 këngët që dëmtojnë shëndetin
Sun 8 Jul 2012 - 15:30
Waaaaaaaaaaaa, 2 konget e mia te plqyara kokan n'lisete....
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi