Engjujt Shqipetare Forum/portal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Shko poshtë
BeSaa
BeSaa
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
<b>Postime</b> Postime : 11852
<b>Hobi</b> Hobi : leximi dhe muzika
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne Zemren Shqiptare..
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 12/11/2011

Fëmija më i vogël në botë Empty Fëmija më i vogël në botë

Mon 24 Sep 2012 - 20:01
Fëmija më i vogël në botë Charlotte-300x225Charlotte Garside është fëmija më i vogël në botë pasi në moshën 5-vjeçare është vetëm 68 centimetra e gjatë dhe peshon vetëm 4 kilogramë.

Por edhe pse ka përmasat e një të porsalinduri, Charlotte ka ndërmarrë një hap të madh në jetën e saj pasi këtë muaj ka nisur të shkojë në shkollë.5-vjeçarja ka lindur me një çrregullim shumë të rrallë që nuk ka as emër. Doktorët i jepnin vetëm një vit jetë vajzës fatkeqe, por Charlotte është rritur duke u bërë një vajzë shumë e shkathët.Nëna e saj shprehet për ‘Daily Mail’: “Edhe pse ka një problem të dukshëm, Charlotte ka shumë personalitet dhe kërkon të bëjë çdo gjë që bëjnë moshataret e saj. Kisha frikë se mos në shkollë do të lëndohej nga fëmijët e tjerë, por ajo nuk është aq delikate sa duket”Ashtu si trupi, zhvillimi mendor i 5-vjeçares është paksa i vonuar. Gjithsesi prindërit e saj kanë besim: “Do të shohim se çfarë do të ndodhë sepse Charlotte na ka habitur gjithmonë për mirë. Nuk prisnim të jetonte kaq gjatë si fillim.”(tch)
Fëmija më i vogël në botë Charlotte1-300x218
Fëmija më i vogël në botë Charlotte2-238x300
Fëmija më i vogël në botë Charlotte3-300x200
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

Fëmija më i vogël në botë Empty Vajza më e vogël në botë (Foto)

Tue 25 Sep 2012 - 21:05
Fëmija më i vogël në botë 125-300x225Një histori të rrallë sjell ketë javë prestigjozja “Daily Mail”. Flitet për jetën e një vogëlusheje e cila ka lindur me një çrregullim shumë të rrallë që dhe mjekët nuk i kanë vendosur as emrin e sëmundjes.
Ajo quhet Charlotte Garsidedhe dhe është fëmija më i vogël në botë, pasi është vetëm 5 vjeç dhe është 68 centimetra e gjatë dhe peshon 4 kilogramë. Nga fotot duket qartë se vajza ka trupin e një foshnje dhe stonon me bashkëmoshataret e saj. Por gjatë këtyre 5 viteve, Charlotte është rritur mendërisht duke u bërë një vajzë shumë e shkathët dhe këtë muaj do të nisi dhe vitin para-shkollor.

Ndërsa mjekët i kanë dhënë vetëm një vit jetë vajzës fatkeqe, por nëna e saj është shprehur se : “Edhe pse ka një problem të dukshëm, Charlotte ka shumë personalitet dhe kërkon të bëjë çdo gjë që bëjnë moshataret e saj. Kisha frikë se mos në shkollë do të lëndohej nga fëmijët e tjerë, por ajo nuk është aq delikate sa duket. Do të shohim se çfarë do të ndodhë sepse Charlotte na ka habitur gjithmonë për mirë. Nuk prisnim të jetonte kaq gjatë si fillim.”/alb-observer.com/Fëmija më i vogël në botë 220Fëmija më i vogël në botë 318Fëmija më i vogël në botë 417Fëmija më i vogël në botë 68
Calypso
Calypso
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 36630
<b>Hobi</b> Hobi : shkrimi
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : ne hapat e jetes
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 21/05/2011

Fëmija më i vogël në botë Empty Re: Fëmija më i vogël në botë

Mon 1 Oct 2012 - 10:55