Engjujt Shqipetare Forum/portal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Shko poshtë
Shqiptare
Shqiptare
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 4177
<b>Hobi</b> Hobi : shqiptaria
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Shqiperi
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 24/07/2011

“Fundi i botës” erdhi më herët për rusët, -50 °C, 21 të vdekur vetëm në 24 orët e fundit! Empty “Fundi i botës” erdhi më herët për rusët, -50 °C, 21 të vdekur vetëm në 24 orët e fundit!

Wed 19 Dec 2012 - 15:23
“Fundi i botës” erdhi më herët për rusët, -50 °C, 21 të vdekur vetëm në 24 orët e fundit! Rus-300x207Ky është titulli që kanë dalë mediat ruse, që nuk i referohen kalendarit të Maya-ve për 21 dhjetorit, por kushteve të vështira të motit që ka kaptuar vendin dhe ka shkaktuar vdekjen e të paktën 21 personave, vetëm 24 orët e fundit.

“Fundi i botës erdhi në rusi shumë herët nga se besohej”, shkruan Rossiïskaïa gazeta.
“Vetëm 24 orët e fundit humbën jetën në rusi si pasoje të ftohtit tët madh 21 veta”, dhe më shumë se 271 të tjerë kërkon ndihmë mjekësore, ku 147 prej tyre janë shtruar në spital, bënë të ditur Ria-Novosti.

Sipas ministrisë së shëndetit të Rusisë, që nga fillimi i dimrit kanë humbur jetën 45 vetë.
Që nga java e shkuar, temperaturat në vend janë në rënie të lirë në të gjithë vendin, duke nisur me -27 °C në Moskë dhe deri në -47 °C në qytete e madha të Siberisë perëndimore. Ndërsa temperaturat në Magadan në Lindjen e Largët ruse është mbërthyer në -50 gradë celsius.
Sigurisht që temperaturat e ulëta dhe reshjeve të dëborës kanë shkaktuar dhe probleme të shumta siç ndërprerje të gjata të energjisë elektrike, të ujit dhe ngrohjes për shkak të ftohtit në qytetet si Samara (në Vollga) në Novosibirsk dhe Saratov (në juglindje) dhe Ufa, kështu njofton Ministria e Emergjencave./alb-observer.com/
shaban cakoli
shaban cakoli
V.I.P Forumi
V.I.P  Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 11174
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Dardane
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 15/11/2012

“Fundi i botës” erdhi më herët për rusët, -50 °C, 21 të vdekur vetëm në 24 orët e fundit! Empty Re: “Fundi i botës” erdhi më herët për rusët, -50 °C, 21 të vdekur vetëm në 24 orët e fundit!

Wed 19 Dec 2012 - 15:39
po pikerisht koha e veshtire,ererat,te reshurat e dicka te ngjajshme kane te bejne me fundin e botes,uroj te ket mbaruar atje te ruset,mos te rrugetoj drejt nesh
Mbrapsht në krye
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi