Divorcet me mirëkuptim
Tue 7 Jan 2014 - 21:13
Gjatë vitit të kaluar gjykata e Tiranës ka divorcuar mesatarisht 3.4 çifte në ditë, por shumë prej tyre kanë preferuar që përpara se të vijnë në gjykatë të shkojnë te noteri.
Ndarja me mirëkuptim, duke nënshkruar më parë një kontratë para noterit, ku çiftet bien dakord për përpjesëtimin e pasurisë, kujdestarinë e fëmijëve apo dhe detyrimit që rrjedhin pas divorcit, ndonëse në numër të vogël ka nisur të aplikohet edhe në gjykatat shqiptare.
Edhe këtë vit gjykata e kryeqytetit ka shënuar një numër rekord ndarjesh, ku për 12 muaj janë divorcuar 1 645 çifte, ndërsa shkaqet mbeten të njëjta. Të mësuar me divorcet tradicionale, ku pasi i kanë dhënë fund martesës ligjore çiftet humbasin çdo komunikim mes tyre, ndarja me mirëkuptim ose duke nënshkruar më parë një kontratë është një risi në shoqërinë shqiptare, ku çdo ditë shënohen dhjetëra raste të dhunës në familje apo kërkesave për urdhra mbrojtjeje./Vizion Plus/
Ndarja me mirëkuptim, duke nënshkruar më parë një kontratë para noterit, ku çiftet bien dakord për përpjesëtimin e pasurisë, kujdestarinë e fëmijëve apo dhe detyrimit që rrjedhin pas divorcit, ndonëse në numër të vogël ka nisur të aplikohet edhe në gjykatat shqiptare.
Edhe këtë vit gjykata e kryeqytetit ka shënuar një numër rekord ndarjesh, ku për 12 muaj janë divorcuar 1 645 çifte, ndërsa shkaqet mbeten të njëjta. Të mësuar me divorcet tradicionale, ku pasi i kanë dhënë fund martesës ligjore çiftet humbasin çdo komunikim mes tyre, ndarja me mirëkuptim ose duke nënshkruar më parë një kontratë është një risi në shoqërinë shqiptare, ku çdo ditë shënohen dhjetëra raste të dhunës në familje apo kërkesave për urdhra mbrojtjeje./Vizion Plus/
- DurrsakuV.I.P Forumi
- Gjinia :
Shteti :
Mosha : 47
Postime : 12667
Hobi : bisedat e sinqerta
Vendndodhja : diku
Anetaresuar : 04/12/2011
Re: Divorcet me mirëkuptim
Tue 7 Jan 2014 - 22:28
eshte zyra e ndermjetesimit ajo qe ka keto funksione
- Luan_ValikardiKomplet
- Gjinia :
Shteti :
Mosha : 39
Postime : 21456
Anetaresuar : 28/08/2010
Wed 8 Jan 2014 - 16:52
AnGeLiC shkruajti:Gjatë vitit të kaluar gjykata e Tiranës ka divorcuar mesatarisht 3.4 çifte në ditë, por shumë prej tyre kanë preferuar që përpara se të vijnë në gjykatë të shkojnë te noteri.
Po pse martohen?!
Po pse ndahen?!
Po pse jetojne?!
Po pse vdesin?!
...Dreqi ta mare, vdiq Ashtanji te na zgjidhte kete problem!!!
Se me duket, se vetem bomba atomike u takon disave...
Dhe pastaj flasim per bashkimin kombetar, kur ketu nuk di te bashkohet nje cift!!!
Ky eshte "mirekuptimi" , pikepyetja (?) ?!
- DurrsakuV.I.P Forumi
- Gjinia :
Shteti :
Mosha : 47
Postime : 12667
Hobi : bisedat e sinqerta
Vendndodhja : diku
Anetaresuar : 04/12/2011
Wed 8 Jan 2014 - 22:48
ja do te pyesim ty luano cte na thuash ti do te bejme
Wed 8 Jan 2014 - 22:57
Durrsaku shkruajti:ja do te pyesim ty luano cte na thuash ti do te bejme
Po ty cte dogji mo aman
Dmth je e ti nje nga keta
- Luan_ValikardiKomplet
- Gjinia :
Shteti :
Mosha : 39
Postime : 21456
Anetaresuar : 28/08/2010
Thu 9 Jan 2014 - 18:00
Durrsaku shkruajti:ja do te pyesim ty luano cte na thuash ti do te bejme
Nese dalloj sinqeritet mbi thenjen tende, atehere c'ka them une eshte te jemi pak me te pjekur o vella...
Se, eshte i mire njeriu qe gabon dhe e kupton gabimin por eshte me i mire njeriu qe e kupton gabimin dhe nuk gabon!
Ndersa nese dalloj nje paqartesi mbi thenjen tende, mire eshte te pyesesh te miren...
Dhe me vjen keq qe ne Shqiperi nuk ndodhin shume te mira!
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi