Shko poshtë
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

default Pse evolucioni i njeriut është jashtë harmonisë së kozmosit?

prej Wed 19 Mar 2014 - 22:00
Pse evolucioni i njeriut është jashtë harmonisë së kozmosit? M_9763
Evolucioni i harbuar i njeriut ka vënë në rrezik mbijetesën e planetit dhe të vete species njerëzore . Luftërat dhe ndotja duket se kundërshtojnë harmoninë kozmike që rregullon gjithësinë . Mitet e lashta , të tilla si 'Sin Original' ose 'Historia e Prometeut' , na flasin për një ndërhyrje "të huaj " në evolucionin natyror të njeriut ? Vërtet njeriu është një virus për vete Tokën ?
E keqja është pa dyshim një fenomen i vërtetë me përvojë në rrjedhën e historisë njerëzore . Por në të njëjtën kohë ai është gjithashtu një mister i pashpjegueshëm . Cili është origjina e tij ? Në qoftë se kozmosi dhe natyra e njeriut ishin radikalisht të keqia , si e shpjegoni nostalgjinë e të mirës që banon në zemrën e njeriut , hedhjen poshtë të se keqes dhe te padrejtësisë ? Nga ana tjetër , në qoftë se kozmosi dhe njeriu janë të mire , atëherë si ka ardhur kjo çoroditje ?

Shpesh e justifikojmë te keqen si një mungesë e të mirës,por ne nuk mund ta kufizojmë veten për të përshkruar të keqen si mungesë e te mirës , por si një perversitet i vërtetë , një shtrembërim i ndjenjës së te qenit dhe te ekzistencës . Njeriu i keq degradon dhe dhunon . Ai vihet në konflikt me veten e tij . Pra ai nuk është asgjë tjetër,veçse i pakuptimtë dhe zvetënues.

Njerëzit pyesin: a ka një problem në marrëdhëniet në mes njeriutdhe midis njeriut dhe krijimit ? Ekziston një plage ne harmoninë kozmike midis krijuesit dhe njeriut,dhekështu njeriu nuk është në gjendje të kryejmarrëdhëniet e tij me natyrën dhe me veten e tij ? Nga çdo pjese arrijnë shenja të shqetësimit të thellë në zemrën e njeriut , sikur kjo botë nuk është e jona .

Nuk është e qartë nëse njerëzit janë të huaja për ketë planet,si krimba te babëzitur te precipituar këtu rastësisht , dhe sepse ne jemi ulur ne këtë planet , një ditë djepi ynë komod , do te transformohet ne një botë armiqësore dhe kërcënuese ,me karakteristikat e lakmisë sonë destruktive dhe indiferencën cinike .


Njeriu, nga kujdestar, në grabitqar i krijuar

Ndoshta ne duhet të shkojmë në ditën e largët kur askush nuk ndjehet më shumë si vetë natyra , si një fëmijë i tokës . Nga një njeri i natyrës,zbulohetnjeriu në natyrë, me asgjë si veten e tij .Atehere ai ndjehej zot i Tokës dhe jo kujdestar i saj, kryetar i të gjithave , duke harruar tmerrin ,dobësitë dhe fatin e tij të vdekjes .Njeriu reduktoi të gjitha gjërat për të ruajtur " objektet ", që do të mbaheshin, për t'i shfrytëzuar ato në mënyrë te kënaqshme.

Kjo lindi kulturën e njeriut , kulturën e teknologjisë , dominimin dhe duke e bërë natyren racionale , të ftohtë. . Për pak kohe ' gjërat ishin duke shkuar mirë . Teknika i jepte një dorë të forte njeriut në tokë , derisa kriteret që drejtonin çdo zgjedhje në planet nuk bëheshin ekonomikisht.

Njeriu -padron ishte derisa problemet ekonomikisht te dobishme, zgjidheshin me kosto efektive . Ndryshe ai fillon e shkatërron një sipërfaqe. Kjo ndihmon për një periudhe kohe,pastaj, keni kujdes ai territor behet si armik i plagosur. Nëse ju nuk ja keni nevojën ,njeriu e 'le të vdesë' .

" Ekonomia e re " , siç quhet sot , përveç shkatërrimit te natyrës, rrezon çdo njeri , e pengon atë për të jetuar, përveç atyrëve qe i takojnë një numri të vogël të njerëzve të privilegjuar . Sepse prona është grabitur në të gjitha hapësirat dhe është bëre pronë e një pakice , me bashkëpunimin e atyre që e quanin të drejtë hyjnore,pronën private .

Pra, ekonomia bëhet një pasiguri e përditshme , lufte, anulimin e të drejtave të njeriut , gënjeshtra , përmbysje te natyrës se pakuptimtë . Ne sot dimë seekonominë e një shteti nuk e drejton kryeministri apo një President , por" Banka " .

Teknika është krahu i armatosur i ekonomisë , një ekonomi që anulon dinjitetin njerëzor dhe skllavëron atë,nga lakmia e grupeve te pakta që ndikojnë në jetën e të gjithë planetit. Atomibëri të fitojë një luftë , por gjeneratat kane trashëgojnë njëndotje te tmerrshme rrezatimi. Biologjia na ndihmon në pjellorinë e njeriut. Organizmat e modifikuara gjenetikisht mund të rrisin prodhimin , por Monsanto ndjehet mese i pafajshëm,atëherë ndoshta do të zbulojmë se ne jemi të helmuar me paratë tona .

Paradoksale por e vërtetë : ekonomia nuk e di se çfarë bene njeriu , nuk do natyrën njerëzore e cila në vetvete është e lidhur me çdo gjë përvetë- ruajtjen e tij . Kjo është, në fund të fundit ,idhujtaria e dollarit dhe mallrave .

Ky qytetërim që çdo ditë, karakterizohet nga cinizmi i disponueshem , nuk ka arritur ende që të na bëjnë të harrojmë se ne nuk jemi zotëritë e natyrës , por ne jemi të lidhur ngushtë me të , në mënyrë që shpërfytyrojmë faktorët vetë- shkatërruese.

Një njerëzim pa ndjenja , thjesht njerëzim teknik , po çon në zhdukjen e mijëra llojeve bimore dhe shtazore . Askush nuk ka nostalgji për një bukuri të zhytur në hiç pas mijëra viteve të udhëtimit në tokë . Por askush nuk ka te drejte te privoje te drejtate konsiderueshme të njerëzimit,të kafshëve dhe te bimëve . Këto te drejta dhe kërkesa, në logjikën perëndimore,sot marren për idiotësi !

Njeriu lindi për të shkatërruar ?

Njeriu biologjikisht është i destinuar për shkatërrim? Çfarë dinamikash pengojnë ose lehtësojnë mundësinë e një shoqërie multikulturore ? Me fundin e Luftës së Ftohtë , shumë kanë shpresuar se do të hapet një epokë e paqes , e dëshiruar për të ruajtur ekuilibrin e terrorit për përmirësimin e kushteve të jetesës së njerëzimit .

Kjo nuk ndodhi .Kandryshuar vetëm lloji i konfliktit , një rënie te konfliktevenë mes të shteteve ,por kemi një rritje te konflikteve të brendshme të ndërkombëtarizuara, të cilat , duke ruajtur epiqendrën brenda shtetit, përfundojnë duke përfshirë kombet e tjera , duke pasur gjithnjë neper këmbë përhapjen e terrorizmit .

A është e mundur për të parashikuar një perspektivë shkencore të këtij fenomeni ? Mund të ndihmojë shkenca për të qartësuar faktorët kryesorë që ndikojnë në rrezikun e konfliktit dhe dhunës masive ?

Pyetja mund të duket jashtë vendit, ose të paktën jashtë kohës , për ata që besojnë se Holokausti, bomba atomike dhe shkenca e kane" humbur pafajësinë e tyre " dhe i japin fund" tregimit te madh " që kishte lejuar kohezione sociale dhe utopi, të frymëzuara në historitë e njerëzimit , ne emër të hapjes se derës për një shoqëri post- moderne të përshkruar nga shumë sociologë ,qe nga Jean- François Lyotard e deri tek Zygmund Bauman ,shoqeri e cila bëhet " liquide" të cilës i mungon një sens i komunitetit , dhe përpiqen për ta gjetur atë përmes krijimit të identitetit ne geto indiferente, tolerante ndaj të tjerëve dhe gjithmonë te gatshëm për të hyrë në konflikt .

Njerëzimi është një virus për të Tokën ?

Të gjithë ne mund të jemi më pak njerëzor se sa ne mendojmë . Të paktën kjo është ajo që sugjeron studimi i ri , duke zbuluar se gjenomi i njeriut është pjesërisht një virus , veçanërisht Bornavirus , Ai është përhapës i vdekjes për kuaj dhe dele . Duket se 2 milionë vjet më parë , ky virus ka hyrë në një pjesë të materialit tone gjenetik në ADN.

Zbulimi , i publikuar në revisten shkencore 'Nature' më January 7 , tregon se si këto lloj virusi ne ADN mund të veprojë si retrovirusët ( të tilla si HIV ) dhe të integrohen stabel si mysafirë të gjeneve tona . Ky hulumtim do të mund të mundësojë që të kuptojmë më shumë rreth evolucionit tonë , duke zbuluar se si bota sot është edhe rezultat i punës së një virusi qe gjendet në secilin prej nesh .

"Njohurite për veten si një specie janë keqinterpretuar , " thotë Robert Gifford ,virologist në Qendrën e Kërkimeve Aaron Diamond AIDS . Pra, ne nuk përpiqemi te kuptojmë se ADN-ja e njeriut ka evoluar në sajë të kontributit të baktereve dhe mikroorganizmave të tjera dhe se mbrojtjet tona imunitare kanë përdorur materialin gjenetik për të mbrojtur veten nga infeksioni . Duket se deri në 8 % të gjenomit tonë mund të presë miqësishtmateriale gjenetike virusale .

Në studim , hulumtuesit japonezë kanë gjetur kopje të një gjeni të Bornavirus-it,i futur të paktën në katër zona të ndryshme të gjenomit tonë . Hulumtimi i kryer ne gjitarët e tjerë ka zbuluar praninë e tij në një gamë të gjerë të llojeve për miliona vjet . " Ata kanë gjetur prova tek një fosile me gjurmët e Bornavirus-it , " thotë John Coffin , një virologist në Tufts University School of Medicine në Boston dhe bashkë - autor i studimit , "Kjo gjithashtu na tregon se evolucioni i virusit nuk ka shkuar siç kemi menduar . "

Në rezultatet e studimit , hulumtuesit e udhëhequr nga Keizo Tomonaga ne Universitetin Osaka , zbuloi se dy gjene janë shumë të ngjashme me gjenin e njeriut Bornavirus .

Shkencëtarët pohojnë se ky " infeksion prehistorik " mund të jetë një burim i mutacionit të njeriut , sidomos në neuronet tona . Në këtë pikë ne mund të japin te drejte tek Matrix. Agent Smith-it në besimin e tij se vetëm një organizëm tjetër në planet sillet si një njeri dhe ky është virusi

Ky kërcim misterioz evolucionar i Homo Erektus

Zecharia Sitchin në shumë nga librat e tij teorike, thotë se , në të kaluarën e largët , një grup udhëtares jashtëtokësore të planetit Nibiru , te quajtur Anunnaki , duhet të zbresin në Tokë për të shfrytëzuar burimet minerale e planetit tonë .

Sipas Sitchin ,ata kanë nevojë për fuqi punëtore për nxjerrjen e mineraleve ,Anunnaki kane menduar për të manipuluar gjenetikisht llojet tokësore të ngjashëm me veten e tyre,nje shartim ADN-je e tyre me Hominidin , Homo Erektus .

Është e mundur që kjo ndërhyrje mund të ketë ndryshuar rrjedhën natyrore të evolucionit të njeriut ? Ndryshimet tona me shpejtësi , në gjendje të përziheshin e ndërroheshin shume herë ligjet e natyrës,a mund të jetë për shkak të kësaj ?

Gjetjet e reja komplikojnë debatin mes atyre që besojnë se Homo erectus të ketë origjinën në Afrikën Lindore dhe ata që e mbështesin origjinën aziatike . Homo Erektus do të kishte qenë në gjendje për prodhimin e mjeteve të sofistikuara tashmë 1.8 milionë vjet më parë , pra të paktën 300.000 vjet më herët se sa ishte menduar më parë . Kështu thotë një studim i publikuar në Nature nga një ekip të paleo-antropologëve të Universitetit Rutgers dhe Lamont - Doherty Earth Observatory ne Universitetin Kolumbia .

Homo Erektus u shfaq rreth 2 milionë vjet më parë , do të zërë zona të gjera të Azisë dhe Afrikës . Dhe Afrikën Lindore e ka konsideruar të tyren se ajo e kishte evoluar , por zbulimi në vitin 1990 te fosileve të lashta, në mënyrë të barabartë në Gjeorgji ka hapur mundësinë që Homo Erektus mund të ketë origjinën në Azi .

Gjetjet e reja më tej komplikojë situatën sepse mjetet janë gjetur së bashku me sitet gjeorgjian Dmanisi te fosileve,sic janë mjete të vogla te prerjes dhe gërmuesit e dheut të cilat tregojnë karakteristika të ngjashme me ato të kulturës në Olduvai , ndërsa në mesin e atyre që gjenden në rajonin perëndimor të Turkana , në Kenia,gjenden mjete të tjera të reja që antropologët i quajnë te tipit " Acheulian " ,qe lejonin të therje dhe copëtoje një kafshë për ta ngrënë. Aftësitë e përfshira në prodhimin e një instrumenti të këtij lloji sugjeron ndër të tjera se Homo Erektus ishte i aftë për të menduar" paraprakisht " .

Duke folur për kërcime teknologjike , vlen të përmenden mitet misterioze që rrëfejmë lindjen e civilizimit dhe të teknologjisë . Pothuajse të gjitha kulturat njerëzore, tregojnë për një hyjni që në kohë umësoi njerëzve prodhimin e objekteve të bujqësisë, të artit dhe ligjet civile .

Vetëm sikur te mendoni për mitin grek te Prometeut qe e ka vjedhur zjarrin nga perënditë për t'ja dhënë njerëzve , ose për zotin Quetzalcoatl ,te Mayave , të cilët në agim të historisë njerëzore ju dhane dituri burrave , dhe më në fund , në histori biblike të mëkatit origjinal në të cilin ' njeriu është joshur nga një gjarpër ,atëherë duhet te besosh se këto vijnë nga një urdhër kozmike që të bëhet i ngjashëm si " Perëndia " .

Misteri i mitit te lashte "Goditja e Origjinës”

Pothuajse të gjitha kulturat njerëzore kanë mitet që tregojnë për një "Goditje fillestare", e cila bën fjale për një ngjarje të lashtë që do ta " shmang " njeriun nga rruga e tij natyrore e evolucionit .Sigurisht më i njohur është ai qe rrëfehet ne Bibla dhe që interpretohet nga një shkrimtar krishterë i shekullit të tretë , Ireneo i Lionit , që vete Adami ishte një mëkat i padurimit , një dëshirë për të ecur përpara .

Edhe pse eshte krijuar tashmë një " shëmbëlltyrë e përngjasim "me atë të Perëndisë , njeriu dëgjon blandishmentin e gjarprit që premton për ta bërë atë të barabartë me Perëndinë , por kush është ky gjarpër ? Është e mundur që qeniet jashtëtokësore te lashta kanë ndryshuar gjenomin njerëzor , duke ndërhyrë padrejtësisht në historinë natyrore të njerëzimit ?...

explorerunivers


Pse evolucioni i njeriut është jashtë harmonisë së kozmosit? Engjuj17
Portali ~ Forumi ~ St@ff ~ Rregulloria Forumit

Keni paqartesi... Me kontakto ne PM
avatar
i panjohur
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 19172
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : ne krahet e saj
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 21/02/2012

default Re: Pse evolucioni i njeriut është jashtë harmonisë së kozmosit?

prej Wed 19 Mar 2014 - 23:54
T'paska dal frika prej explorerit Anula...tash po i ndjek me endje  grrrr  grrrr  grrrr


Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

default Re: Pse evolucioni i njeriut është jashtë harmonisë së kozmosit?

prej Thu 20 Mar 2014 - 0:03
Po po qe kur kaloi 21.12.2012 dhe fantazite e tua qe i besoje fundit kkk tanime sme tremb asgje me...Jam bere shoqe e mire e alieneve tash  grrrr grrrr 


Pse evolucioni i njeriut është jashtë harmonisë së kozmosit? Engjuj17
Portali ~ Forumi ~ St@ff ~ Rregulloria Forumit

Keni paqartesi... Me kontakto ne PM
avatar
i panjohur
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 19172
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : ne krahet e saj
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 21/02/2012

default Re: Pse evolucioni i njeriut është jashtë harmonisë së kozmosit?

prej Thu 20 Mar 2014 - 0:15
Realiteti seshte fantazi...tashme eshte duke ndodhur,kush ka kurajon dhe perthith energjin do marri njohurin e nevojshme...eshte cituar dhe Zecharia Sitchin,lexoje ate per te kuptuar dicka rreth saj...shoqja e Alieneve,qesh mire ai qe qesh i fundit kkk


Sponsored content

default Re: Pse evolucioni i njeriut është jashtë harmonisë së kozmosit?

Mbrapsht në krye
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi