Nese femra do te drejtonte boten ...
+12
Istogali
Luan_Valikardi
Aldino82
InTeRiStI_vLoNjAt
Ermira_vlore
Kushtrimi4
E askujt
Silvana
Arian
Shqiptare
Pal Furtuna
Anabel
16 posters
Wed 10 Aug 2011 - 14:21
Nese femra do te drejtonte boten....
Te gjithe e dime se shumica e shoqerive sot jane patriarkale, madje dhe ne shtete shume te zhvillura, por nese femra do te ishte udheheqesja eshoqerise,cfare
ndryshimi do te sillte ne bote?
A do te vije koha kur gjinia mashkullore do te konsiderohet me e dobet sesa ajo femerore? !
Nese femra do te drejtonte boten....
Te gjithe e dime se shumica e shoqerive sot jane patriarkale, madje dhe ne shtete shume te zhvillura, por nese femra do te ishte udheheqesja eshoqerise,cfare
ndryshimi do te sillte ne bote?
A do te vije koha kur gjinia mashkullore do te konsiderohet me e dobet sesa ajo femerore? !
- VizitorVizitor
Re: Nese femra do te drejtonte boten ...
Wed 10 Aug 2011 - 15:29
Padyshim do ishte me romantike se qka eshte.
- VizitorVizitor
Mon 15 Aug 2011 - 11:38
Shume me romantike e shume me e zgjuar
- Pal FurtunaKomplet
- Gjinia :
Shteti :
Postime : 175
Hobi : Përballja me stuhitë
Vendndodhja : Në mes të Shqipërisë
Anetaresuar : 12/08/2011
Mon 15 Aug 2011 - 13:11
do te ndodhnin shume çudira
- ShqiptarePrinceshe Forumi
- Gjinia :
Shteti :
Postime : 4177
Hobi : shqiptaria
Vendndodhja : Shqiperi
Anetaresuar : 24/07/2011
Mon 15 Aug 2011 - 13:16
Fasada eshte patriarkale, sepse ne realitet jane femrat qe komandojne ne c'do fushe.Si thone, flet krevati nuk flet burri.hahahahhaa Dhe nese do te udhehiqnin femrat edhe diten, jo vetem naten,atehere zoti paste meshire per meshkujt,se ne do ti skllaverojme.
- Pal FurtunaKomplet
- Gjinia :
Shteti :
Postime : 175
Hobi : Përballja me stuhitë
Vendndodhja : Në mes të Shqipërisë
Anetaresuar : 12/08/2011
Mon 15 Aug 2011 - 13:22
Shqiptare shkruajti:Fasada eshte patriarkale, sepse ne realitet jane femrat qe komandojne ne c'do fushe.Si thone, flet krevati nuk flet burri.hahahahhaa Dhe nese do te udhehiqnin femrat edhe diten, jo vetem naten,atehere zoti paste meshire per meshkujt,se ne do ti skllaverojme.
Shume gjeneral neper beteja te ashpra luftarake nuk jane dorezuar,kurse para bukurise se jashtezakonshme femrore ose para te dashurave te tyre kane rene ne gjunje dhe jane dorezuar teresisht.
- ArianV.I.P Forumi
- Gjinia :
Shteti :
Postime : 2612
Hobi : Topi
Vendndodhja : Ne fole te djallit!
Anetaresuar : 12/11/2010
Mon 15 Aug 2011 - 13:55
Vete titulli temes eshte nise nga fjala kryesore e Skeptikeve!
Nese une do isha President i SHBA-se...?
Fillimishte eshte e pamundur kjo siper, e me pas pergjigja eshte thjeshte e imagjinuar apo sipas deshires.
E njejta gje vlen edhe per temen...
E dini pse? Shume mire e ka thene Pushkini nese nuk gabohem:" Femrat kane pushtet deri tek banjo...asnje meter me larg"!!!
Nese une do isha President i SHBA-se...?
Fillimishte eshte e pamundur kjo siper, e me pas pergjigja eshte thjeshte e imagjinuar apo sipas deshires.
E njejta gje vlen edhe per temen...
E dini pse? Shume mire e ka thene Pushkini nese nuk gabohem:" Femrat kane pushtet deri tek banjo...asnje meter me larg"!!!
- Gjinia :
Shteti :
Mon 15 Aug 2011 - 14:00
Femra eshte qafa dhe mashkulli eshte koka...Dhe sic e dine te gjithe koka drejtohet nga qafa...
Une nuk jam as per gjini mashkullore superire as per femerore
Thesht dua BARAZI GJINORE...!!! (qe ne shqiperi nuk ekziston meqe ra fjala)
Arjani femer esht e nena qe ju ka lind ne kete rast
Une nuk jam as per gjini mashkullore superire as per femerore
Thesht dua BARAZI GJINORE...!!! (qe ne shqiperi nuk ekziston meqe ra fjala)
Arjani femer esht e nena qe ju ka lind ne kete rast
- ArianV.I.P Forumi
- Gjinia :
Shteti :
Mon 15 Aug 2011 - 14:44
E di qe edhe nena ime eshte femer, ndryshe s'do isha une ketu. Mirepo une pajtohem me ate qe ka thene Pushikini, sepse eshte shume e vertete, pavaresishte se femrave nuk u pelqen kjo, kuptohet ato qe e kuptojne si puna juaj. Edhe une nuk do doja te ishte ashtu, por s'mund te ndryshoj nje realitet edhe pse nje femer ndoshta po!
Per pjese e pare qe thuani femra eshte qafa e mashkulli koka, kjo eshte per gjera siperfaqesore, rendesi ka qe meshkujt jane koka-mendojne dhe veprojne per gjera te rendesishme edhe pa qafe, nuk u duhet qafa qe te vendosin!
Une them te kunderten per Kosove, jo vetem se ka barazi, por barazia ketu eshte me brina (siq e kendojne nje kenge Etno Engjujt).
Ne Kosove, sot per sot eshte privilegj te jesh minoritet dhe femer. Sepse ka "diskriminim" ndaj tyre shume!
Edhe une nuk mund te them se e dua gjinin tim me shume se ate te kunderten, por, atehere kur me duhet te flase per gjerat qe ekzistojne si te verteta, harroje se ciles gjini i takoj.
Per pjese e pare qe thuani femra eshte qafa e mashkulli koka, kjo eshte per gjera siperfaqesore, rendesi ka qe meshkujt jane koka-mendojne dhe veprojne per gjera te rendesishme edhe pa qafe, nuk u duhet qafa qe te vendosin!
Une them te kunderten per Kosove, jo vetem se ka barazi, por barazia ketu eshte me brina (siq e kendojne nje kenge Etno Engjujt).
Ne Kosove, sot per sot eshte privilegj te jesh minoritet dhe femer. Sepse ka "diskriminim" ndaj tyre shume!
Edhe une nuk mund te them se e dua gjinin tim me shume se ate te kunderten, por, atehere kur me duhet te flase per gjerat qe ekzistojne si te verteta, harroje se ciles gjini i takoj.
- Gjinia :
Shteti :
Mon 15 Aug 2011 - 14:59
Sa per temen nuk do shume diskutim puna se po ta udhehiqte femra boten do ishte njesoj si e udheheqin meshkujt tani, se nuk jeni as me te mencur as me te afte, jo ...Femrat jane te forta jane dhe te ndjeshme, bejne shume pune me delikatese, jane shume precize, femrat nuk duan sqarime duan veprime , jane te mprehta si thika , me nje fjale jane shtylla dhe bajraku i cdo gjeje ...Per te shtuar dhe dicka shume te vogel, por te rendesishme, para pak kohe, kisha lexuar nje shkrim qe thuhej se kur njeriu lind s’është asgjë tjetër veçse njeri. Si çuni, si goca e posalindur s’kanë ide se kush vlen më tepër për shkak të seksit. Janë prindërit dhe te tjeret ata të cilët, përmes socializimit, i mësojnë fëmijët se cila gjini vleka më tepër, e cila më pak. Që në ciklin e hershëm të jetesës, prindërit i mësojnë fëmijët - përmes gjuhës simbolike - se femra s’vlen njësoj si mashkulli. Kjo per arsye se cdohere, e sidomos tek ne shqiptaret femra shtypet, jo mos fol, jo mos u lastro shume, mos vish ket, mos shko ketu, mos mos....Gjithsesi e zgjata ndoshta si shume po duhet ta dine njerezit se nuk duhet te vejne asnje pike dyshimi tek ne , per udheheqjen e dickaje, pa mar parasysh se cfar do ishte ajo....Na lini te veprojme dhe te mendojme dhe do vine rezultatet...Na duhet hapesire dhe besim.
- ArianV.I.P Forumi
- Gjinia :
Shteti :
Mon 15 Aug 2011 - 15:13
Per mua nisu nga te duash, shiko cfare te duash, prap se prap vijme ne kete pike-se femra mund te kete disa perparsi me mashkullin. Mirepo tek pushteti ketu eshte dicka qe nuk pershtatet me natyren e tyre. Edhe pse jetojme ne shekullin e 21 dhe gjerat s'jane si ne kohrat e mesjetes apo edhe me heret, fundja edhe sot perveq se te jesh i zgjuar, largpames, diplomat, po nuk je i guximshem dhe po nuk i meshove tavolines me grusht duke ngulur kemb per kerkesat tua qe ke te drejte dhe t'u besh me dije se kjo eshte e imja dhe per kete kam ardhur ketu...Gje qe per femrat eshte e pamundur kjo, sepse nuk eshte ne netyren e tyre.
Apo, nese do nisemi edhe nga aspekti teologjike. Nese marrim tri fet me te rendesishme sot, te cilat pothuajse njejte besojne ne nje Zot, e sheh se aty eshte "diskriminimi" i femres dhe jo tek shoqeria siq thuani ju, sepse nuk kam lexuar apo ndegjuar per Profete, perveq Profet! Bile ne Islam, jane plote 28 Profet me emra qe ceken ne Kur'an, por asnje femer!!
Pse kerkoni te dilni jashte natyres suaj edhe ju! Se na lakmoni edhe neve-meshkujve te kerkojme gjera qe s'jane per ne, psh, te lindim edhe ne
Apo, nese do nisemi edhe nga aspekti teologjike. Nese marrim tri fet me te rendesishme sot, te cilat pothuajse njejte besojne ne nje Zot, e sheh se aty eshte "diskriminimi" i femres dhe jo tek shoqeria siq thuani ju, sepse nuk kam lexuar apo ndegjuar per Profete, perveq Profet! Bile ne Islam, jane plote 28 Profet me emra qe ceken ne Kur'an, por asnje femer!!
Pse kerkoni te dilni jashte natyres suaj edhe ju! Se na lakmoni edhe neve-meshkujve te kerkojme gjera qe s'jane per ne, psh, te lindim edhe ne
- SilvanaPrinceshe Forumi
- Gjinia :
Mosha : 32
Postime : 9370
Hobi : moda,leximi,poezia..ecc
Vendndodhja : In Italia
Anetaresuar : 03/10/2011
Mon 19 Dec 2011 - 22:45
gjithcka do ishte me mir...
- E askujtPrinceshe Forumi
- Gjinia :
Shteti :
Postime : 1473
Hobi : volejboll , psikologjia , romanet
Vendndodhja : Ne endrrat e tua...
Anetaresuar : 01/12/2011
Mon 19 Dec 2011 - 22:47
hmmm se di
por , po te bej nje krahasim midis femrave shofere dhe meshkujve shofer kta te fundit jan shum her me te kujdeshem..realisht
e them se e njejta gje do ish dhe ne politik
por , po te bej nje krahasim midis femrave shofere dhe meshkujve shofer kta te fundit jan shum her me te kujdeshem..realisht
e them se e njejta gje do ish dhe ne politik
- Kushtrimi4Komplet
- Gjinia :
Shteti :
Postime : 19845
Hobi : fudball
Vendndodhja : linc ne austri
Anetaresuar : 15/01/2011
Mon 19 Dec 2011 - 22:50
nese femra do e drejto boten kijameti esht afer hahaha
- SilvanaPrinceshe Forumi
- Gjinia :
Mosha : 32
Postime : 9370
Hobi : moda,leximi,poezia..ecc
Vendndodhja : In Italia
Anetaresuar : 03/10/2011
Mon 19 Dec 2011 - 23:09
po e bejm prove njeher
- Ermira_vloreKomplet
- Gjinia :
Shteti :
Mosha : 31
Postime : 1245
Hobi : piktura
Vendndodhja : VLORE
Anetaresuar : 04/12/2011
Tue 20 Dec 2011 - 13:48
ateher bota me siguri do te ish me e mire
Tue 20 Dec 2011 - 13:53
Edhe sexin do na e benin me program javor
Jam kurioz te shoh nje her boten te drejtuar nga femrat edhe pse cdo gje do kalonte ne favorizim te tyre
Jam kurioz te shoh nje her boten te drejtuar nga femrat edhe pse cdo gje do kalonte ne favorizim te tyre
- Ermira_vloreKomplet
- Gjinia :
Shteti :
Tue 20 Dec 2011 - 16:55
ti qenke i fiksuar pas sex po jo kaq vulgar o njeri se jeta seshte vetem s..
Tue 20 Dec 2011 - 20:30
Ermira_vlore shkruajti:ti qenke i fiksuar pas sex po jo kaq vulgar o njeri se jeta seshte vetem s..
Po ca te bejem nga vlora acc
- Aldino82V.I.P Forumi
- Gjinia :
Shteti :
Postime : 4586
Hobi : sporti,formula uno,moto GP
Vendndodhja : ITALI
Anetaresuar : 05/11/2011
Tue 20 Dec 2011 - 22:27
Per boten nuk do kishte me shprese do ishte permbys me kohe
- ArianV.I.P Forumi
- Gjinia :
Shteti :
Tue 20 Dec 2011 - 23:39
E sigurt se njerezimi do mbipopullohej dhe nuk do i mbante toka. Ne kete menyre "2012" do ndodhte me te vertete!
Wed 21 Dec 2011 - 11:52
Bota dhe me dy tre gra qe jan ne pushtet po behet nami e jo me te mbetej bota ne dor te grave do shkon me kok e ne lum bota ....
- Luan_ValikardiKomplet
- Gjinia :
Shteti :
Mosha : 39
Postime : 21456
Anetaresuar : 28/08/2010
Wed 21 Dec 2011 - 18:11
Respekti qe mashkulli duhet t'i drejtoje femres, nuk e lejon qe femra te "zoteroje" mbi mashkullin.
Sepse nuk ka hije...
Femra zoteron mbi mashkullin, ne dashurine qe mashkulli ka per femren.
Ndryshe nuk kane kuptim drejtimet e tjera!
Sepse nuk ka hije...
Femra zoteron mbi mashkullin, ne dashurine qe mashkulli ka per femren.
Ndryshe nuk kane kuptim drejtimet e tjera!
- Ermira_vloreKomplet
- Gjinia :
Shteti :
Wed 21 Dec 2011 - 18:13
NQS DO TE LLOGJIKONIOM:baza e shoqeris eshte familja , baza e familjes eshte nena sepse ajo kujdeset me teper per detajet dhe mirqenjen e familjes(flasim per nje femer moderne qe edhe kontribon ne te ardhurat e familjes) keshtu qe nje femer ne krye do te ish kujdes dhe vemendje me shume per te gjith!
megjithate jam me teper per nje mix te te dy gjinive
megjithate jam me teper per nje mix te te dy gjinive
- IstogaliKomplet
- Gjinia :
Shteti :
Postime : 1173
Hobi : Futbollii
Vendndodhja : Istog
Anetaresuar : 22/11/2011
Wed 21 Dec 2011 - 18:14
Mendoj qe meshkujt ishin kan specie ne zhdukje :vals:
- Ermira_vloreKomplet
- Gjinia :
Shteti :
Wed 21 Dec 2011 - 18:18
do thoja qe meshkujt jan me te pershtateshem, nje femer ka teper angazhime per tu mar me politik !
detyra e femres eshte qe te jet ne radh te par nene , bashkshorte e mire pastaj femra e karrieres !
duhet te zgjedhesh midis karieres dhe familjes personalisht mendoji se familja eshte sakrific me e madhe!
detyra e femres eshte qe te jet ne radh te par nene , bashkshorte e mire pastaj femra e karrieres !
duhet te zgjedhesh midis karieres dhe familjes personalisht mendoji se familja eshte sakrific me e madhe!
- LunaKomplet
- Gjinia :
Shteti :
Postime : 11704
Vendndodhja : Iη sυηsεт
Anetaresuar : 14/10/2010
Wed 21 Dec 2011 - 18:19
Amon ,Sa keq paskan mendimet per femrat kta Cunat...he mo se nuk ndodhe qe te sundojn bote Femra.
---
''Nese femra do Sundonte Bote,nuk do kishte arme ...arma me e forte e nje femre eshte Fjala.''
---
''Nese femra do Sundonte Bote,nuk do kishte arme ...arma me e forte e nje femre eshte Fjala.''
- BeSaaFondatore Forumi
- Gjinia :
Shteti :
Postime : 11852
Hobi : leximi dhe muzika
Vendndodhja : Ne Zemren Shqiptare..
Anetaresuar : 12/11/2011
Wed 21 Dec 2011 - 19:03
Ekonomia do te ishte me e zhvilluar ndersa do te ishte shaterrimi i botes
Shaka.
Nuk mendoj qe eshte dicka ekzagjeruese nese femra do e udheheqte boten ashtu ashtu tani ka femra kryetare,boten as meshkujt nuk e udheheqin,ne bashkepunim eshte udheheqja e botes.
Shaka.
Nuk mendoj qe eshte dicka ekzagjeruese nese femra do e udheheqte boten ashtu ashtu tani ka femra kryetare,boten as meshkujt nuk e udheheqin,ne bashkepunim eshte udheheqja e botes.
- MeMoriesKomplet
- Gjinia :
Shteti :
Postime : 1088
Hobi : Leximi...
Vendndodhja : Diku Neper Bote...
Anetaresuar : 03/12/2011
Mon 26 Dec 2011 - 14:30
Do shkatrohet e teraa uh e shkreta....hahaha inshallah sna bjen ndor kurr..
- MarinWebMaster
- Gjinia :
Shteti :
Mosha : 84
Postime : 23043
Vendndodhja : diku neper bote
Anetaresuar : 24/01/2010
Mon 26 Dec 2011 - 14:33
DO NA KISH MARRE LUMI
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi