Leku, te jesh skllav i tij...
Tue 6 Dec 2011 - 2:40
Duke marr shkas nga tema "femrat materialiste" , po hap ket tem qe te diskutojm per rendisin qe ka , vleren dhe pse jo , ate qe un e quj si "skllavëri" .
ja për shembull ,
thon qe leku te jep respekt ,
ose ndryshe do te thonim se thjesht të tjerët lëpihen qe te përfitojnë diçka.
te jep ide , ose ndihmon ti përmbushësh ato .
te bohesh burri mire me te gjithe ,
te kesh humor te mire , ose si te thush humor te mir te jep vetëm kur nuk të duhet të merresh me të. pra kur nuk ke për ta investuar.
te jep prestigj , ose si kundershembull , dikush qe ka lek. ka ble i alamet BMW ne o tu i dhon rruges durrsit me nja 200 km/h. del makina prej rruge ne shko për lesh. Tu qen makina mir, robi mrena nuk vdes po njelet çyryk. pagu pare tjetri sa me i doktorr me i tjetër, sa me i ven me i tjetër, po asnji nuk ja njit dot vertebren e thyme. paret i ka me thes por tani nuk blen më makinë sportive por blen një karrocë ulokësh moderne.
pra si kto kunder shembuj e shembuj ka plot , nuk mund ti shkruaj dot te gjitha , me lind pytja a janë lekët gjëja më kryesore? sigurisht që jo do thonim. mbi të gjitha nevojiten mend ,
por ja ta hedh ne nje kendveshtrim tjeter ,
kur ke leke behesh skllav i tij , besoj se jeni dakord me mu ketu . dmth, do te kesh perher e më shum. ndoshta dhe nuk e gezon siç mund ta gezonte ai qe s'ka. kur nuk ke leke je po skllav , si i lekut si i deshirave dhe endrrave te tua qe fatkeqesisht REALIZOHEN vetem me ket dreq lek .
Tani pytja qe un i bej vetes eshte , me mire te jesh vetem skllav i lekut apo i çdo gjeje ?
ja për shembull ,
thon qe leku te jep respekt ,
ose ndryshe do te thonim se thjesht të tjerët lëpihen qe te përfitojnë diçka.
te jep ide , ose ndihmon ti përmbushësh ato .
te bohesh burri mire me te gjithe ,
te kesh humor te mire , ose si te thush humor te mir te jep vetëm kur nuk të duhet të merresh me të. pra kur nuk ke për ta investuar.
te jep prestigj , ose si kundershembull , dikush qe ka lek. ka ble i alamet BMW ne o tu i dhon rruges durrsit me nja 200 km/h. del makina prej rruge ne shko për lesh. Tu qen makina mir, robi mrena nuk vdes po njelet çyryk. pagu pare tjetri sa me i doktorr me i tjetër, sa me i ven me i tjetër, po asnji nuk ja njit dot vertebren e thyme. paret i ka me thes por tani nuk blen më makinë sportive por blen një karrocë ulokësh moderne.
pra si kto kunder shembuj e shembuj ka plot , nuk mund ti shkruaj dot te gjitha , me lind pytja a janë lekët gjëja më kryesore? sigurisht që jo do thonim. mbi të gjitha nevojiten mend ,
por ja ta hedh ne nje kendveshtrim tjeter ,
kur ke leke behesh skllav i tij , besoj se jeni dakord me mu ketu . dmth, do te kesh perher e më shum. ndoshta dhe nuk e gezon siç mund ta gezonte ai qe s'ka. kur nuk ke leke je po skllav , si i lekut si i deshirave dhe endrrave te tua qe fatkeqesisht REALIZOHEN vetem me ket dreq lek .
Tani pytja qe un i bej vetes eshte , me mire te jesh vetem skllav i lekut apo i çdo gjeje ?
- MeMoriesKomplet
- Gjinia :
Shteti :
Postime : 1088
Hobi : Leximi...
Vendndodhja : Diku Neper Bote...
Anetaresuar : 03/12/2011
Re: Leku, te jesh skllav i tij...
Mon 12 Dec 2011 - 11:53
ka ikur koha sklavit me ta jetojm jeten pa lek me lek....kryesore me dit qysh me jetu eme shiju,.,,,
- Ermira_vloreKomplet
- Gjinia :
Shteti :
Mosha : 31
Postime : 1245
Hobi : piktura
Vendndodhja : VLORE
Anetaresuar : 04/12/2011
Re: Leku, te jesh skllav i tij...
Mon 12 Dec 2011 - 13:04
besoj se eshte me mire te jesht skllav i lekut se sa i varferise!sepse kjo e fundit i ka pasojat me te renda !
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi