Engjujt Shqipetare Forum/portal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Shko poshtë
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

Zbulimi: Zjarri u përdor nga njeriu, 1 milion vjet më parë Empty Zbulimi: Zjarri u përdor nga njeriu, 1 milion vjet më parë

Wed 4 Apr 2012 - 21:52
Zbulimi: Zjarri u përdor nga njeriu, 1 milion vjet më parë 131Përdorimi i zjarrit nga njeriu para-historik, shkon prapa në kohë deri në 1 milion vjet më parë. Ndërsa deri tani, ekzistonte teoria se ai ishte zbuluar vetëm 300 mijë vjet prej tij.

Në arritjen e përfundimit të ri, duket se ka ndihmuar gjetja e disa eshtrave të njerëzve para-historikë në një shpellë në Afrikën e Jugut.

Kjo shpellë, e vendosur në skaj të shkretëtirës Kalahari, dhe është bërë vend i provave të jashtëzakonshme arkeologjike.

Studimi i publikuar në revistën “PNAS”, dhe realizuar nga ekspertët e universitetit të Torontos dhe ata të Jeruzalemit, ka marrë në shqyrtim mbetjet mikroskopike të drurit të djegur, që u zbuluan në shpellën e Afrikës së Jugut, së bashku me fragmente të eshtrave dhe veglave të gurit.

Ekspertët besojnë se zjarri mund të ketë qenë përdorur për të gatuar, siç sugjerohet nga mbetjet e eshtrave.

e.t/NOA
Mbrapsht në krye
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi