Një mijë fytyrat e Frankfurtit
Sun 22 Apr 2012 - 18:59
Frankfurt, 22 prill 2012, NOA- Në Gjermani dhe konkretisht në Frankfurt i quajtur ndryshe Manhatani i Gjermanisë spikasin pamjet që e bëjnë qytetin e 1 mijë fytyrave.Siç raporton agjencia e lajmeve noa.al, duke nisur nga monumentet historike te arkitektura ultramoderne, gjithë ata që duan ta vizitojnë kanë mundësi ta shijojnë në çdo stinë.Nëse dikush e viziton në Tetor, Frankfurti do i presë me panairin e librit, nëse dikush do të shijojë pranverën gjermane nga 5-12 maj i pret shija tradicionale në Festivalin e Salcës Jeshile.
Me nisjen e pranverës Frankfurti mbushet nga lulet aromatike dhe nga këtu lind edhe salca e cila përbëhet nga 7 bimë aromatike, festë e cila kremtohet çdo vit.
Mësohet se çdo ditë shefa të ndryshëm të kuzhinës marrin pjesë në konkurs për të gatuar salcën sipas versionit të tyre dhe më pas u ofrohet të pranishmëve dhe jurisë së përzgjedhur.
Por gjatë vizitës në Frankfurt nuk duhet harruar të vizitohet qendra historike dhe katedralja e Perandorit Municipio Römer, simboli absolut i qytetit dhe në vijim të vijohet me 26 muzetë.
Ndërkaq të pasionuarit e natyrës kanë mundësinë të vizitojnë një nga 50 parqet e vendosura në zona të ndryshem të qytetit.
Në bazë të klasifikimeve të fundit thuhet se Frankfurti është një nga qendrat urbane më jeshile të Gjermanisë me rreth 3 mijë lule të ndryshme.
a.y/noa.al
Me nisjen e pranverës Frankfurti mbushet nga lulet aromatike dhe nga këtu lind edhe salca e cila përbëhet nga 7 bimë aromatike, festë e cila kremtohet çdo vit.
Mësohet se çdo ditë shefa të ndryshëm të kuzhinës marrin pjesë në konkurs për të gatuar salcën sipas versionit të tyre dhe më pas u ofrohet të pranishmëve dhe jurisë së përzgjedhur.
Por gjatë vizitës në Frankfurt nuk duhet harruar të vizitohet qendra historike dhe katedralja e Perandorit Municipio Römer, simboli absolut i qytetit dhe në vijim të vijohet me 26 muzetë.
Ndërkaq të pasionuarit e natyrës kanë mundësinë të vizitojnë një nga 50 parqet e vendosura në zona të ndryshem të qytetit.
Në bazë të klasifikimeve të fundit thuhet se Frankfurti është një nga qendrat urbane më jeshile të Gjermanisë me rreth 3 mijë lule të ndryshme.
a.y/noa.al
- EpiKadaWebMaster
- Gjinia :
Shteti :
Postime : 3107
Hobi : Jam fisnike kam zemren gure Si Shqiponja ne flamure Mburrem dhe jam krenare Qe kam lindur Shqiptare nga do qe te jem me ndjek fati se jam vajze LaBe hesapi!!
Vendndodhja : Cteduhetty
Anetaresuar : 13/02/2011
Re: Një mijë fytyrat e Frankfurtit
Sun 22 Apr 2012 - 19:46
Gjithashtu Frankfurt am Mein eshte kryeqyteti i Ekonomise Europiane dhe i Ekonomise Gjermane, pikerisht ne Frankfurt jane dy banka shume te rendesishme europiane ajo e Europes dhe Bundesbank .
Frankfurt dallohet si nje nga qytetet me te rendesishme te Editorise se Gjermane pas Leipzig, qytetit lindor ne te cilin ndodhet universiteti i dyte me i vjeter i Gjermanise.
Frankfurt dallohet si nje nga qytetet me te rendesishme te Editorise se Gjermane pas Leipzig, qytetit lindor ne te cilin ndodhet universiteti i dyte me i vjeter i Gjermanise.
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi