Macja, kafsha shtëpiake më e zgjuar
Mon 23 Apr 2012 - 15:19
Njeriu dhe macja kanë një tru shumë të ngjashëm në strukturë dhe funksion me njëri-tjetrin. Ky është rezultati interesant i studimeve të fundit mbi inteligjencën e kafshëve që çuditërisht nxjerrin macen më të zgjuar se qenin në dialogun me të zotinRevista shkencore angleze ‘New Scientist’ ka grumbulluar rezultatet e të gjitha eksperimenteve që janë bërë për këto kafshë shtëpiake duke zbuluar se truri i maces (edhe pse më i vogël se i qenit) ka dyfishin e neuroneve.
Gjithashtu studimi tregon se macet janë po aq të shoqërueshme sa edhe qentë. Jo vetëm kaq. Të gjithë do të vinim bast se numri 1 për nuhatje është qeni, por do humbnim. Kërkimet e reja kanë treguar se macet kanë më shumë receptorë nuhatjeje se miku besnik i njeriut.
Një tjetër avantazh i maceve është se të qëndrosh pranë tyre bën mirë për shëndetin, me kusht që të mos jeni alergjikë.TOPCH
Gjithashtu studimi tregon se macet janë po aq të shoqërueshme sa edhe qentë. Jo vetëm kaq. Të gjithë do të vinim bast se numri 1 për nuhatje është qeni, por do humbnim. Kërkimet e reja kanë treguar se macet kanë më shumë receptorë nuhatjeje se miku besnik i njeriut.
Një tjetër avantazh i maceve është se të qëndrosh pranë tyre bën mirë për shëndetin, me kusht që të mos jeni alergjikë.TOPCH
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi