Shko poshtë
Abdulgafuri
Abdulgafuri
V.I.P Forumi
V.I.P Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
 <b>Mosha</b> Mosha : 41
<b>Postime</b> Postime : 1419
<b>Hobi</b> Hobi : futbolli
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : kastriot
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 10/05/2012

default Pyetje rreth islamit

prej Thu 10 May 2012 - 9:26
Message reputation : 100% (1 vote)
First topic message reminder :

te nderuar forumista duke kerkuan tek nenforumi mbi islamin nuk vrejta nje teme te ketill andaj edhe e hapa. ata qe kane deshire te mesojne diqka nga islami mund te shtrojne pyetje ne kete teme dhe shpresoj qe do marrin pergjegje .ju mirepresim pyetjet tuaja


5:3.Sot përsosa për ju fenë tuaj, plotësova ndaj jush dhuntinë Time, zgjodha për ju islamin fe.

3:102. O ju që besuat, kini frikë All-llahun me sinqeritet të vërtetë dhe mos vdisni, pos vetëm duke qenë muslimanë (besimtarë)!

18 : 27. Lexo çka të është shpallur ty nga libri i Zotit tënd! Nuk ka kush që mund t'i ndryshojë fjalët e Tij dhe pos Tij, nuk mund të gjesh strehim.
18:29. E ti thuaj: “E vërteta është nga Zoti juaj, e kush të dojë, le të besojë, e kush të dojë, le të mohojë. Ne kemi përgatitur për jobesimtarët zjarr që muret e tij (të flakës) i rrethojnë ata, e nëse kërkojnë shpëtim, ndihmohen me një ujë si katran që përzhit fytyrat. E shëmtuar është ajo pije, e vend i keq është ai”.

Princo
Princo
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Ilirida
<b>Postime</b> Postime : 3887
<b>Hobi</b> Hobi : Leximin
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Mbi Token e Zotit
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 26/03/2012

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Thu 14 Jun 2012 - 10:14
Per shkak te mosbindjes dhe mos nenshtrimit te urdherit te All-llahut...

Nga cka jan te krijur Xhinet,?


Mos u deshpro nese njerezit nuk te kuptojne. Ata e degjojne zerin tend, ndersa ne koke i kane mendimet e veta.

"Islami është si diell, atë nuk mund ta shuash me frymë; është si dita, ti duke i mbyllur sytë ndaj saj nuk mund të bësh natë, ai që i mbyll sytë vetëm për vetën e tij e ka bërë natë
Pyetje rreth islamit - Faqe 5 J5zhxd
Abdulgafuri
Abdulgafuri
V.I.P Forumi
V.I.P Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
 <b>Mosha</b> Mosha : 41
<b>Postime</b> Postime : 1419
<b>Hobi</b> Hobi : futbolli
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : kastriot
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 10/05/2012

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Thu 14 Jun 2012 - 17:10
Princo shkruajti:Per shkak te mosbindjes dhe mos nenshtrimit te urdherit te All-llahut...

Nga cka jan te krijur Xhinet,?

Nga flaka e zjarrit pa tym.

Nga cka jane krijuar melaiket ?


5:3.Sot përsosa për ju fenë tuaj, plotësova ndaj jush dhuntinë Time, zgjodha për ju islamin fe.

3:102. O ju që besuat, kini frikë All-llahun me sinqeritet të vërtetë dhe mos vdisni, pos vetëm duke qenë muslimanë (besimtarë)!

18 : 27. Lexo çka të është shpallur ty nga libri i Zotit tënd! Nuk ka kush që mund t'i ndryshojë fjalët e Tij dhe pos Tij, nuk mund të gjesh strehim.
18:29. E ti thuaj: “E vërteta është nga Zoti juaj, e kush të dojë, le të besojë, e kush të dojë, le të mohojë. Ne kemi përgatitur për jobesimtarët zjarr që muret e tij (të flakës) i rrethojnë ata, e nëse kërkojnë shpëtim, ndihmohen me një ujë si katran që përzhit fytyrat. E shëmtuar është ajo pije, e vend i keq është ai”.
Abdulgafuri
Abdulgafuri
V.I.P Forumi
V.I.P Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
 <b>Mosha</b> Mosha : 41
<b>Postime</b> Postime : 1419
<b>Hobi</b> Hobi : futbolli
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : kastriot
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 10/05/2012

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Mon 2 Jul 2012 - 11:55
Abdulgafuri shkruajti:

Nga cka jane krijuar melaiket ?

Nga drita jan krijuar melaiket.

Nga cka eshte krijuar njeriu i pare ?5:3.Sot përsosa për ju fenë tuaj, plotësova ndaj jush dhuntinë Time, zgjodha për ju islamin fe.

3:102. O ju që besuat, kini frikë All-llahun me sinqeritet të vërtetë dhe mos vdisni, pos vetëm duke qenë muslimanë (besimtarë)!

18 : 27. Lexo çka të është shpallur ty nga libri i Zotit tënd! Nuk ka kush që mund t'i ndryshojë fjalët e Tij dhe pos Tij, nuk mund të gjesh strehim.
18:29. E ti thuaj: “E vërteta është nga Zoti juaj, e kush të dojë, le të besojë, e kush të dojë, le të mohojë. Ne kemi përgatitur për jobesimtarët zjarr që muret e tij (të flakës) i rrethojnë ata, e nëse kërkojnë shpëtim, ndihmohen me një ujë si katran që përzhit fytyrat. E shëmtuar është ajo pije, e vend i keq është ai”.
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Thu 5 Jul 2012 - 12:09
Njeriu esht krijuar nga dheu .. dmth nga balta

Cila eshte surja qe na lidh ne namaz?


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Princo
Princo
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Ilirida
<b>Postime</b> Postime : 3887
<b>Hobi</b> Hobi : Leximin
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Mbi Token e Zotit
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 26/03/2012

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Sun 8 Jul 2012 - 11:31
Surja el-fatiha..

Cili muaj eshte muaj i meshires sipas kalendari Hanor??


Mos u deshpro nese njerezit nuk te kuptojne. Ata e degjojne zerin tend, ndersa ne koke i kane mendimet e veta.

"Islami është si diell, atë nuk mund ta shuash me frymë; është si dita, ti duke i mbyllur sytë ndaj saj nuk mund të bësh natë, ai që i mbyll sytë vetëm për vetën e tij e ka bërë natë
Pyetje rreth islamit - Faqe 5 J5zhxd
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Sun 8 Jul 2012 - 11:33
Princo shkruajti:Surja el-fatiha..

Cili muaj eshte muaj i meshires sipas kalendari Hanor??
Muaji Ramazan mendoj

E sa per ate un se cila sure na lidh ne namaz un e di se sureja Suphaneke pasi eshe edhe e para qe themi ne namaz...keshtu mendoj une


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Princo
Princo
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Ilirida
<b>Postime</b> Postime : 3887
<b>Hobi</b> Hobi : Leximin
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Mbi Token e Zotit
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 26/03/2012

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Sat 14 Jul 2012 - 10:38
Essi shkruajti:
Princo shkruajti:Surja el-fatiha..

Cili muaj eshte muaj i meshires sipas kalendari Hanor??
Muaji Ramazan mendoj

E sa per ate un se cila sure na lidh ne namaz un e di se sureja Suphaneke pasi eshe edhe e para qe themi ne namaz...keshtu mendoj une

Subhaneke nuk eshte sure...
Muhamedi a,s ka than qe nuk ka namaz pa Fatihan .pra ajo qe ne lidh ne namaz eshte fatihaja...


Mos u deshpro nese njerezit nuk te kuptojne. Ata e degjojne zerin tend, ndersa ne koke i kane mendimet e veta.

"Islami është si diell, atë nuk mund ta shuash me frymë; është si dita, ti duke i mbyllur sytë ndaj saj nuk mund të bësh natë, ai që i mbyll sytë vetëm për vetën e tij e ka bërë natë
Pyetje rreth islamit - Faqe 5 J5zhxd
Arian
Arian
V.I.P Forumi
V.I.P Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 2612
<b>Hobi</b> Hobi : Topi
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne fole te djallit!
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 12/11/2010

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Tue 17 Jul 2012 - 22:44
Kush e pranoje fen Islame i pari, kuptohet pas Muhamedit?
Abdulgafuri
Abdulgafuri
V.I.P Forumi
V.I.P Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
 <b>Mosha</b> Mosha : 41
<b>Postime</b> Postime : 1419
<b>Hobi</b> Hobi : futbolli
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : kastriot
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 10/05/2012

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Wed 18 Jul 2012 - 9:37
Arian shkruajti:Kush e pranoje fen Islame i pari, kuptohet pas Muhamedit?

Gruaje e tij Hatixheja.

prej burrave cili ishte personi i pare qe e pranoj islamin?


5:3.Sot përsosa për ju fenë tuaj, plotësova ndaj jush dhuntinë Time, zgjodha për ju islamin fe.

3:102. O ju që besuat, kini frikë All-llahun me sinqeritet të vërtetë dhe mos vdisni, pos vetëm duke qenë muslimanë (besimtarë)!

18 : 27. Lexo çka të është shpallur ty nga libri i Zotit tënd! Nuk ka kush që mund t'i ndryshojë fjalët e Tij dhe pos Tij, nuk mund të gjesh strehim.
18:29. E ti thuaj: “E vërteta është nga Zoti juaj, e kush të dojë, le të besojë, e kush të dojë, le të mohojë. Ne kemi përgatitur për jobesimtarët zjarr që muret e tij (të flakës) i rrethojnë ata, e nëse kërkojnë shpëtim, ndihmohen me një ujë si katran që përzhit fytyrat. E shëmtuar është ajo pije, e vend i keq është ai”.
Arian
Arian
V.I.P Forumi
V.I.P Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 2612
<b>Hobi</b> Hobi : Topi
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne fole te djallit!
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 12/11/2010

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Thu 19 Jul 2012 - 0:43
Nje rob ne statusin e sherbetorit! ( tingellon mjerushem kjo he?)

Pse ne fen Islame lejohet qe nje mashkull t'i kete deri ne kater gra?
Abdulgafuri
Abdulgafuri
V.I.P Forumi
V.I.P Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
 <b>Mosha</b> Mosha : 41
<b>Postime</b> Postime : 1419
<b>Hobi</b> Hobi : futbolli
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : kastriot
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 10/05/2012

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Thu 19 Jul 2012 - 19:41
Arian shkruajti:Nje rob ne statusin e sherbetorit! ( tingellon mjerushem kjo he?)

Pse ne fen Islame lejohet qe nje mashkull t'i kete deri ne kater gra?

po eshte e vertete qe nje burre musliman ka te drejte ti marre deri ne 4 gra. kur ka zbrite ky ajete ne ate kohe shume burra musliman jane vra ne lufte dhe grate e muslimaneve kane mbete te veja, keshtu qe nje prej arsyjeve ka qene kjo.ndersa si arsye tjeter eshte ajo se para shkaterrimit te kesaj bote pra para Kijametit numri i grave do e rritet ndersa i burrave do te paksohet.

por mbi te gjitha All-llahu e din mas miri.

lejohet me i marr 4 por nuk urdherohet qe gjithsesi merrni 4.


5:3.Sot përsosa për ju fenë tuaj, plotësova ndaj jush dhuntinë Time, zgjodha për ju islamin fe.

3:102. O ju që besuat, kini frikë All-llahun me sinqeritet të vërtetë dhe mos vdisni, pos vetëm duke qenë muslimanë (besimtarë)!

18 : 27. Lexo çka të është shpallur ty nga libri i Zotit tënd! Nuk ka kush që mund t'i ndryshojë fjalët e Tij dhe pos Tij, nuk mund të gjesh strehim.
18:29. E ti thuaj: “E vërteta është nga Zoti juaj, e kush të dojë, le të besojë, e kush të dojë, le të mohojë. Ne kemi përgatitur për jobesimtarët zjarr që muret e tij (të flakës) i rrethojnë ata, e nëse kërkojnë shpëtim, ndihmohen me një ujë si katran që përzhit fytyrat. E shëmtuar është ajo pije, e vend i keq është ai”.
Arian
Arian
V.I.P Forumi
V.I.P Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 2612
<b>Hobi</b> Hobi : Topi
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne fole te djallit!
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 12/11/2010

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Thu 19 Jul 2012 - 22:58
Message reputation : 100% (1 vote)
Pyetje nuk paska! Atehere po vazhdoje une me pyetje.

E di cila eshte fjala qe pothuajse perdoret me se shumti ne Kur'an? Ne nje menyre ose tjeter, fjala qe te bije ne sy eshte:mos hy ne gjyhna-ne hak-mos beje padrejtesi. Nese jam gabim me korigjioni ju lutem, ju qe e keni lexuar Kur'anin dhe qe jeni besimtar te devotshme, sepse une s'jam besimtar, por e kam lexuar nga kurreshtja per te mesuar dicka me shume, per t'i thelluar njohrit e mija ndaj ketij religjioni.
Pra, nga njera ane shohim se qe ne fillim te Kur'anit hasim ne ate fjale qe ceka me siper aq shpeshe dhe ne anen tjeter, lejohet ( nuk detyrohet, eshte fakt) qe nje musliman te martohet deri ne 4 gra!
Kjo mendja ime e (pa) dijtur, i ka nxjerr shume pyetje, njera nder to, qe me mundon me se shumti eshte: athua ka mundesi nje mashkull, cilido qofte ai, te kete mundesi te ndaj zemren ne dy, tre apo kater pjese? Me thjeshte, te dij, te mund dhe te arrije t'i doje dhe t'i respektoje te kater grat barabart?
Kjo mendja ime me thote JO! Bile eshte e pamundur, eshte si te thuash, mund te kalon ne te njejtin uje; dy, tre apo kater here!
Me sa pam me siper, vijme ne perfundimin se qe ne momentin qe nje mashkull martohet me me shume se nje grua, ai veq se po hyn ne gjyhna, po bene padrejtesi ndaj njeres apo tjetres!

A nuk eshte kjo kontradikte? Nese jo, cka.....?
Abdulgafuri
Abdulgafuri
V.I.P Forumi
V.I.P Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
 <b>Mosha</b> Mosha : 41
<b>Postime</b> Postime : 1419
<b>Hobi</b> Hobi : futbolli
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : kastriot
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 10/05/2012

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Fri 20 Jul 2012 - 12:20
Arian shkruajti:Pyetje nuk paska! Atehere po vazhdoje une me pyetje.

E di cila eshte fjala qe pothuajse perdoret me se shumti ne Kur'an? Ne nje menyre ose tjeter, fjala qe te bije ne sy eshte:mos hy ne gjyhna-ne hak-mos beje padrejtesi. Nese jam gabim me korigjioni ju lutem, ju qe e keni lexuar Kur'anin dhe qe jeni besimtar te devotshme, sepse une s'jam besimtar, por e kam lexuar nga kurreshtja per te mesuar dicka me shume, per t'i thelluar njohrit e mija ndaj ketij religjioni.
Pra, nga njera ane shohim se qe ne fillim te Kur'anit hasim ne ate fjale qe ceka me siper aq shpeshe dhe ne anen tjeter, lejohet ( nuk detyrohet, eshte fakt) qe nje musliman te martohet deri ne 4 gra!
Kjo mendja ime e (pa) dijtur, i ka nxjerr shume pyetje, njera nder to, qe me mundon me se shumti eshte: athua ka mundesi nje mashkull, cilido qofte ai, te kete mundesi te ndaj zemren ne dy, tre apo kater pjese? Me thjeshte, te dij, te mund dhe te arrije t'i doje dhe t'i respektoje te kater grat barabart?
Kjo mendja ime me thote JO! Bile eshte e pamundur, eshte si te thuash, mund te kalon ne te njejtin uje; dy, tre apo kater here!
Me sa pam me siper, vijme ne perfundimin se qe ne momentin qe nje mashkull martohet me me shume se nje grua, ai veq se po hyn ne gjyhna, po bene padrejtesi ndaj njeres apo tjetres!

A nuk eshte kjo kontradikte? Nese jo, cka.....?
i nderuar do mundohem ta sqaroj edhe nje here kete gje. lejohet te martohesh me 4 gra dhe nuk urdherohesh. dhe lejimi per martese ka kushtete e sja. s ai perket se dashuria nuk mund te ejt ee njete per 4 gra po ja nje shembull. nese nej burre i ka 4 femije sipas jush dashurin se paska te njejt per secilin.
mashkulli qe martohet me 4 gra ne momentin qe ben dallim qofte edhe sa nje fije floku ne njeren nga grate ai ka bere padrejtesi. andaj ai qe bene kete duhet pasur shume kujdes.


5:3.Sot përsosa për ju fenë tuaj, plotësova ndaj jush dhuntinë Time, zgjodha për ju islamin fe.

3:102. O ju që besuat, kini frikë All-llahun me sinqeritet të vërtetë dhe mos vdisni, pos vetëm duke qenë muslimanë (besimtarë)!

18 : 27. Lexo çka të është shpallur ty nga libri i Zotit tënd! Nuk ka kush që mund t'i ndryshojë fjalët e Tij dhe pos Tij, nuk mund të gjesh strehim.
18:29. E ti thuaj: “E vërteta është nga Zoti juaj, e kush të dojë, le të besojë, e kush të dojë, le të mohojë. Ne kemi përgatitur për jobesimtarët zjarr që muret e tij (të flakës) i rrethojnë ata, e nëse kërkojnë shpëtim, ndihmohen me një ujë si katran që përzhit fytyrat. E shëmtuar është ajo pije, e vend i keq është ai”.
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Sun 22 Jul 2012 - 23:55
Sa here nxihemi rreth Islamit dhe na rrjedhin shume keqkuptime. Per te na e bere kete me te qarte kisha nje pyetje. Sa eshte i perfaqesuar Islami ( sipas Kuranit ) ne vendet qe e quajne veten shtete Islamike, ne sa rryma eshte i ndare dhe cila nga keto rryme perfaqeson rrugen me te drejte ( pra Islamin sipas Kuranit) ? Mundesisht, sa eshte numri i frymoreve te kesaj rryme ?


Pyetje rreth islamit - Faqe 5 Engjuj17
Portali ~ Forumi ~ St@ff ~ Rregulloria Forumit

Keni paqartesi... Me kontakto ne PM
Arian
Arian
V.I.P Forumi
V.I.P Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 2612
<b>Hobi</b> Hobi : Topi
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne fole te djallit!
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 12/11/2010

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Mon 23 Jul 2012 - 17:56
Message reputation : 100% (1 vote)
Abdulgafuri shkruajti:
Arian shkruajti:Pyetje nuk paska! Atehere po vazhdoje une me pyetje.

E di cila eshte fjala qe pothuajse perdoret me se shumti ne Kur'an? Ne nje menyre ose tjeter, fjala qe te bije ne sy eshte:mos hy ne gjyhna-ne hak-mos beje padrejtesi. Nese jam gabim me korigjioni ju lutem, ju qe e keni lexuar Kur'anin dhe qe jeni besimtar te devotshme, sepse une s'jam besimtar, por e kam lexuar nga kurreshtja per te mesuar dicka me shume, per t'i thelluar njohrit e mija ndaj ketij religjioni.
Pra, nga njera ane shohim se qe ne fillim te Kur'anit hasim ne ate fjale qe ceka me siper aq shpeshe dhe ne anen tjeter, lejohet ( nuk detyrohet, eshte fakt) qe nje musliman te martohet deri ne 4 gra!
Kjo mendja ime e (pa) dijtur, i ka nxjerr shume pyetje, njera nder to, qe me mundon me se shumti eshte: athua ka mundesi nje mashkull, cilido qofte ai, te kete mundesi te ndaj zemren ne dy, tre apo kater pjese? Me thjeshte, te dij, te mund dhe te arrije t'i doje dhe t'i respektoje te kater grat barabart?
Kjo mendja ime me thote JO! Bile eshte e pamundur, eshte si te thuash, mund te kalon ne te njejtin uje; dy, tre apo kater here!
Me sa pam me siper, vijme ne perfundimin se qe ne momentin qe nje mashkull martohet me me shume se nje grua, ai veq se po hyn ne gjyhna, po bene padrejtesi ndaj njeres apo tjetres!

A nuk eshte kjo kontradikte? Nese jo, cka.....?
i nderuar do mundohem ta sqaroj edhe nje here kete gje. lejohet te martohesh me 4 gra dhe nuk urdherohesh. dhe lejimi per martese ka kushtete e sja. s ai perket se dashuria nuk mund te ejt ee njete per 4 gra po ja nje shembull. nese nej burre i ka 4 femije sipas jush dashurin se paska te njejt per secilin.
mashkulli qe martohet me 4 gra ne momentin qe ben dallim qofte edhe sa nje fije floku ne njeren nga grate ai ka bere padrejtesi. andaj ai qe bene kete duhet pasur shume kujdes.

E c'mundoheni t'ma perzini me keto krahasime edhe ju! Perpara se te thellohemi ne analizen e ketij problemi, po te them se kjo eshte KONTRADIKTE. Sepse, ne te njejten kohe i njejti "Zot" kerkon qe te jemi te drejte dhe vetem te drejte dhe menjehere lejon qe nje njeri me permasa normale, me konkretishte nje mashkull te martohet me 4 gra, me arsyetime qe ne ate kohe i kane pranu (jane mashtru) mirepo sot, as edhe logjika i nje femije 5 vjec nuk e pranon!
Sa per krahasimin qe keni marre. Zoteri, une di me aq sa kam ndegjuar se gjdo nene qe ka me shume se nje femije ne parim i do te gjithe njejte, por ne praktike JO. Perveq kur eshte ne pyetje dhimbja, atehere nuk i dallon asnjerin femije, sepse dhimbja eshte per te gjithe e njejte.

Ne regull, e di qe nuk e pranoni sikurse nuk pranon asnje shok si puna juaj kete fakt. Atehere po e shtjelloje pak me gjere kete problem. Gjithashtu qe nga fillimi i Kur'anit e deri ne fund "Zoti" apo All-llahu, i Plotefuqishmi, i Gjithe dijshmi, etj, se jane plote 99 sinonime te All-llahut ne Kur'an. Arsyetimi qe e jepni ju, dmth qe bazoheni ne Kur'an, per punen e 4 grave, a e di sa qesharak duket ne logjiken e shendosh, nese e pranojme se All-llahu eshte aq i Plotefuqishem dhe njekohesishte te kete kaq pa rregullsi kur behet fjale per meshkujt dhe femrat? Ne regull, paska pas luftra ne ate kohe, pasken vdek meshkuj, sikurse ndodh edhe sot. Pse All-llahu, nuk lind me shume femra kur ka nevoje? Ne menyre qe te jete perafersishte i barabart numri i meshkujve dhe femrave dhe mos te kete nevoje qe nje mashkull te merr me shume se nje grua?
Nje besimtari si puna e juaj, beson se All-llahu na ka lind neve dhe vetem ai e di kur do vdesim! Nese eshte keshtu, pra All-llahu, e paska shkru-caktu kur une, ti apo tjetri te lindim e te vdesim! Sipas kesaj, prap dalim ne KONTRADIKTE, sepse vete All-llahu, ka dashur ose i pelqen, ose i shkon pershtati atij qe te kete me pak femra se sa meshkuj. Perderisa Ai e cakon daten e lindjes dhe te vdekjes se njerezve.

Perveq atyre pyetjeve, edhe dy pyetje tjera. Shpresoje qe te pakten ne kete tem te mos nderhyn te tjeret, sepse ne kete menyre ju ndieni me rehat, keni mundesi me manovru dhe mos m'u pergjigje ne pyetje apo pse jo edhe me ndryshu drejtimin e bisedes.

Pse nuk ka asnje femer Pejgambere? Jane plote 28 qe permendet me emra ne Kur'an, por asnje femer!

Kush eshte Luti, ke ndegjuar apo lexuar, nese po, me thuaj dy-tre fjale per historine e tij?

Shendet!
Abdulgafuri
Abdulgafuri
V.I.P Forumi
V.I.P Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
 <b>Mosha</b> Mosha : 41
<b>Postime</b> Postime : 1419
<b>Hobi</b> Hobi : futbolli
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : kastriot
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 10/05/2012

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Mon 23 Jul 2012 - 22:06
Arian shkruajti:
E c'mundoheni t'ma perzini me keto krahasime edhe ju! Perpara se te thellohemi ne analizen e ketij problemi, po te them se kjo eshte KONTRADIKTE. Sepse, ne te njejten kohe i njejti "Zot" kerkon qe te jemi te drejte dhe vetem te drejte dhe menjehere lejon qe nje njeri me permasa normale, me konkretishte nje mashkull te martohet me 4 gra, me arsyetime qe ne ate kohe i kane pranu (jane mashtru) mirepo sot, as edhe logjika i nje femije 5 vjec nuk e pranon!
Sa per krahasimin qe keni marre. Zoteri, une di me aq sa kam ndegjuar se gjdo nene qe ka me shume se nje femije ne parim i do te gjithe njejte, por ne praktike JO. Perveq kur eshte ne pyetje dhimbja, atehere nuk i dallon asnjerin femije, sepse dhimbja eshte per te gjithe e njejte.

Ne regull, e di qe nuk e pranoni sikurse nuk pranon asnje shok si puna juaj kete fakt. Atehere po e shtjelloje pak me gjere kete problem. Gjithashtu qe nga fillimi i Kur'anit e deri ne fund "Zoti" apo All-llahu, i Plotefuqishmi, i Gjithe dijshmi, etj, se jane plote 99 sinonime te All-llahut ne Kur'an. Arsyetimi qe e jepni ju, dmth qe bazoheni ne Kur'an, per punen e 4 grave, a e di sa qesharak duket ne logjiken e shendosh, nese e pranojme se All-llahu eshte aq i Plotefuqishem dhe njekohesishte te kete kaq pa rregullsi kur behet fjale per meshkujt dhe femrat? Ne regull, paska pas luftra ne ate kohe, pasken vdek meshkuj, sikurse ndodh edhe sot. Pse All-llahu, nuk lind me shume femra kur ka nevoje? Ne menyre qe te jete perafersishte i barabart numri i meshkujve dhe femrave dhe mos te kete nevoje qe nje mashkull te merr me shume se nje grua?
Nje besimtari si puna e juaj, beson se All-llahu na ka lind neve dhe vetem ai e di kur do vdesim! Nese eshte keshtu, pra All-llahu, e paska shkru-caktu kur une, ti apo tjetri te lindim e te vdesim! Sipas kesaj, prap dalim ne KONTRADIKTE, sepse vete All-llahu, ka dashur ose i pelqen, ose i shkon pershtati atij qe te kete me pak femra se sa meshkuj. Perderisa Ai e cakon daten e lindjes dhe te vdekjes se njerezve.

Perveq atyre pyetjeve, edhe dy pyetje tjera. Shpresoje qe te pakten ne kete tem te mos nderhyn te tjeret, sepse ne kete menyre ju ndieni me rehat, keni mundesi me manovru dhe mos m'u pergjigje ne pyetje apo pse jo edhe me ndryshu drejtimin e bisedes.

Pse nuk ka asnje femer Pejgambere? Jane plote 28 qe permendet me emra ne Kur'an, por asnje femer!

Kush eshte Luti, ke ndegjuar apo lexuar, nese po, me thuaj dy-tre fjale per historine e tij?

Shendet!


jo i nderuar nuk po mundohemi me ua pshtjell fare per kundrazi jam duke u mundu me ua sqaru.
i nderuar nuk eshte puna se ka nevoje per gra me shume siq duket sme ke kuptu. mashkulli mundet me u martu deri me 4 femra . po ua tregoj nje thenie te Muhamedit a.s dhe besoj qe sado pak do ta kuptosh arsyen pse lejohet kjo .
Nuk do te ndodhe dita e kijametit,te shkaterrohet kjo bote deri sa te rriten numri i femrave sa qe nje burre do te kujdeset per 50 gra. kjjo do te ndodhe si pasoje qe do te lindin femra me shume se djem dhe se doi te kete luftra qe mashkujt do te vriten ,keto jane ato dy arsyet qe nurmi i grave do te rritet.

sa i perket asaj pse nuk ka femra pejgamber e dijme shume mire qe vetem mashkujt jane dergu si pejgamber. vet natyra e femres eshte me e dobet se mashkulli prandaj ne islam femra nuk mundet me qene prijes ne namaz pra nuk mundet me qene Imam dmth nuk mundet me iu pri burrave ne namaz . All-llahu e din me se miri.

sa i perket luti a.s. ai ka qene nje prej te dashurve te All-llahut ka qene pejgamber i derguar tek populli i njohur qe ka jetu ne vendet qe sot njihen si sodome dhe gomore. eshte i afert i Ibrahimit a.s.(abrahamit). ne ate vend ka qene i perhapte homoseksualizim dhe per ata eshte dergu luti a.s. te ai popull qe tiu terheq vrejtjen atij populli se kjo eshte veper e ndaluar dhe nese nuk tehiqeni do te ndeshkoheni per kete gje. sipasojq e ata nuk jane terhjek nga ky mekat All-llahu i ka shkaterru keto dy vendbanime dhe sot mbi to ndodhet deti i vdekur.


5:3.Sot përsosa për ju fenë tuaj, plotësova ndaj jush dhuntinë Time, zgjodha për ju islamin fe.

3:102. O ju që besuat, kini frikë All-llahun me sinqeritet të vërtetë dhe mos vdisni, pos vetëm duke qenë muslimanë (besimtarë)!

18 : 27. Lexo çka të është shpallur ty nga libri i Zotit tënd! Nuk ka kush që mund t'i ndryshojë fjalët e Tij dhe pos Tij, nuk mund të gjesh strehim.
18:29. E ti thuaj: “E vërteta është nga Zoti juaj, e kush të dojë, le të besojë, e kush të dojë, le të mohojë. Ne kemi përgatitur për jobesimtarët zjarr që muret e tij (të flakës) i rrethojnë ata, e nëse kërkojnë shpëtim, ndihmohen me një ujë si katran që përzhit fytyrat. E shëmtuar është ajo pije, e vend i keq është ai”.
Arian
Arian
V.I.P Forumi
V.I.P Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 2612
<b>Hobi</b> Hobi : Topi
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne fole te djallit!
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 12/11/2010

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Tue 24 Jul 2012 - 0:32

jo i nderuar nuk po mundohemi me ua pshtjell fare per kundrazi jam duke u mundu me ua sqaru.

Nuk eshte s’qarim ky, te krahasosh dy gjera qe s’kane te perbashket asgje. Ne momentin qe mendon dy gjera, duhet te kesh parasysh se dicka duhet te kene te perbashket. Rasti ne fjale: dashuria, kujdesi apo drejtesia ndaj gruas\grave dhe dashuria, kujdesu dhe drejtesia ndaj femijeve jane krejte te kunderte. Ky shembull bije posht.

i nderuar nuk eshte puna se ka nevoje per gra me shume siq duket sme ke kuptu.

Deri ne momentin qe shkruani shqip, kuptoje shume mire. Ne momentin qe nuk te kuptoje, dije qe s’po shkruani shqip. Ju, thoni se ne ate kohe, kishte munges te theksume te gjinis femrore, ose me sakt, ishin te barabarta, por meqe kishte luftra, meshkujt vdisnin ne lufte, atehere prishej ajo baraza peshe. Prandaj All-llahu I meshiruheshem (e hapi zemren, u treguar dore lire per mshkujt e pallavra te ketij lloi), lejoje qe meshkujt te martohen deri ne 4 gra, ne menyre qe mos te mbesin femra pa martu, mos te shkojne rrugeve te kqija keto te fundit! Shume ne regull deri ketu, por une po pyes (por ke ta p yes?!kot se koti) pse All-llahu, nuk zgjedhi rrugen me te arsyshme, me te mire dhe te mbaj ne balanc raportin e meshkujve dhe femrave? Te them me sigurin me te madhe se asnjehere ne gjithe historine e njerezimit deri me sot s’ka pasur dhe s’do te kete mashkull qe do te mund t’i mbaje 4 femra njejte! Ne asnje aspekt, as kujdesin, as drejtesine, as financiar, as dashurine, e as ate mas 12…Prandaj, mos insisto ne kete pike, por nuk them as te pranoni, se e di qe askush si puna juaj nuk pranon te metat e fes Islame.

mashkulli mundet me u martu deri me 4 femra . po ua tregoj nje thenie te Muhamedit a.s dhe besoj qe sado pak do ta kuptosh arsyen pse lejohet kjo .
Nuk do te ndodhe dita e kijametit,te shkaterrohet kjo bote deri sa te rriten numri i femrave sa qe nje burre do te kujdeset per 50 gra. kjjo do te ndodhe si pasoje qe do te lindin femra me shume se djem dhe se doi te kete luftra qe mashkujt do te vriten ,keto jane ato dy arsyet qe nurmi i grave do te rritet.

Sipas kesaj thenjes se “famshme” te Muhamedit, i bije se para tij, dmth para se te lind ai, nuk paska pas luftrash! Po luftra gjithnje ka pas, prej se ekziston njerezimi, ka gjdo dite edhe do te kete!

sa i perket asaj pse nuk ka femra pejgamber e dijme shume mire qe vetem mashkujt jane dergu si pejgamber. vet natyra e femres eshte me e dobet se mashkulli prandaj ne islam femra nuk mundet me qene prijes ne namaz pra nuk mundet me qene Imam dmth nuk mundet me iu pri burrave ne namaz . All-llahu e din me se miri.

Kete frazen e fundit “All-llahu e di me se miri” e kam lexuar dhe e kam ndegjuar aq shume, sa qe pikrishte kjo fjali e perdorur nga ju besimtaret me bind se ju thjeshte jeni te fiksuar pas fes dhe jo se e dini, keni arsye perse! Njejte sikurse ka meshkuj apo femra qe jane te fiksuar pas njeri tjetrit dhe jane ne gjendje te bejne gjithcka(edhe te vdesin per ate, sikurse ju), por kur i pyet:pse, cka ka te mire ai\ajo, qe te pelqen? Thone nuk e di! ( vetem se nuk thone sikurse ju frazen…)
Arsyea pse te bera kete pyetjen eshte qe ta rikutoje se nuk ka barazi ne fen Islame, sikurse ne fet tjera njejte; llogaritet si object, si dicka qe ka nje vlere te caktuar, psh, makin, shtepi, etj. Arsyea pse mendoj keshtu, eshte se gjdo Pejgamber, asnjeri nuk eshte prit nga populli me aq zemersi. Edhe Muhamedi, qe eshte i fundit dhe qe llogaritet si me i dashur per All-llahun, eshte gjuajte me gure nga populli. Nje femer pejgambere, te pakten do dukej me serioze dhe me e pranuheshme, ose me pak e trilluar kjo puna e fes Islame.


sa i perket luti a.s. ai ka qene nje prej te dashurve te All-llahut ka qene pejgamber i derguar tek populli i njohur qe ka jetu ne vendet qe sot njihen si sodome dhe gomore. eshte i afert i Ibrahimit a.s.(abrahamit). ne ate vend ka qene i perhapte homoseksualizim dhe per ata eshte dergu luti a.s. te ai popull qe tiu terheq vrejtjen atij populli se kjo eshte veper e ndaluar dhe nese nuk tehiqeni do te ndeshkoheni per kete gje. sipasojq e ata nuk jane terhjek nga ky mekat All-llahu i ka shkaterru keto dy vendbanime dhe sot mbi to ndodhet deti i vdekur.

Sa mire kur i mer per baze gjitha pyetjet dhe pak a shume jep pergjigje. Ne kete menyre me jep mundesine te bejme debat gjithnje edhe me te thelle.
Nese eshte keshtu siq e keni pershkruajte pak a shume edhe ju historine e Lutit, atehere po te beje nje pyetje direk ty, por te lutem m’u pergjigje me logjike. Supozojme se ajo histori po perseritet edhe sot, diku ne nje vend ku nje X popull eshte i infektuar me semundjen (po e quaj kushtimisht)te homoseksualizmit! C’te keqe sjelle ai popull, pas 10, 20 apo 100 vjetesh?
Une them asnje. Per arsye se, nese nje popull i tere eshte homoseksual, atehere ai vetvetiu zhduket nga faqja e dheut.
Edhe me absurd me duket arsye qe e ka dergu Lutin qe t’i paralajmeroj! Po pse nuk dergoi qe t’i paralajmeroj per dicka me njerezore, dicka qe eshte direct ne dem te tjetrit: psh, MOS VIDHNI-MOS E MERRNI DJERSEN E TJETRIT? Apo, MOS LUFTONI DHE MOS VRISNI NJERIU-NJERIUN?

Kete here ke pyetje, spo beje dicka te veqant, sepse dua te qendroje ne keto pika qe po diskutojme edhe pse kam shume pyetje.

P,s: per gjdo pyetje, mund te thuash “ nuk e di ose nuk du m’u pergjigje”. Nuk ta mar per pike te dobet. Mendoj se po bejme debat me deshire dhe jo me dhune qe doemos te pergjigjesh.

Shendet.

Abdulgafuri
Abdulgafuri
V.I.P Forumi
V.I.P Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
 <b>Mosha</b> Mosha : 41
<b>Postime</b> Postime : 1419
<b>Hobi</b> Hobi : futbolli
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : kastriot
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 10/05/2012

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Tue 24 Jul 2012 - 2:46

Nuk eshte s’qarim ky, te krahasosh dy gjera qe s’kane te perbashket asgje. Ne momentin qe mendon dy gjera, duhet te kesh parasysh se dicka duhet te kene te perbashket. Rasti ne fjale: dashuria, kujdesi apo drejtesia ndaj gruas\grave dhe dashuria, kujdesu dhe drejtesia ndaj femijeve jane krejte te kunderte. Ky shembull bije posht.

dmth patjeter duhet te behet ashtu siq deshiron ti per ndryshe nuk vlene ajo. po si qenka ndryshe sipas teje ?

Deri ne momentin qe shkruani shqip, kuptoje shume mire. Ne momentin qe nuk te kuptoje, dije qe s’po shkruani shqip. Ju, thoni se ne ate kohe, kishte munges te theksume te gjinis femrore, ose me sakt, ishin te barabarta, por meqe kishte luftra, meshkujt vdisnin ne lufte, atehere prishej ajo baraza peshe. Prandaj All-llahu I meshiruheshem (e hapi zemren, u treguar dore lire per mshkujt e pallavra te ketij lloi), lejoje qe meshkujt te martohen deri ne 4 gra, ne menyre qe mos te mbesin femra pa martu, mos te shkojne rrugeve te kqija keto te fundit! Shume ne regull deri ketu, por une po pyes (por ke ta p yes?!kot se koti) pse All-llahu, nuk zgjedhi rrugen me te arsyshme, me te mire dhe te mbaj ne balanc raportin e meshkujve dhe femrave? Te them me sigurin me te madhe se asnjehere ne gjithe historine e njerezimit deri me sot s’ka pasur dhe s’do te kete mashkull qe do te mund t’i mbaje 4 femra njejte! Ne asnje aspekt, as kujdesin, as drejtesine, as financiar, as dashurine, e as ate mas 12…Prandaj, mos insisto ne kete pike, por nuk them as te pranoni, se e di qe askush si puna juaj nuk pranon te metat e fes Islame.

tani do te del qe as shqip spo dija te shkruaj. nese juve keto ju duken pollavra atehere me trego ti te verteten . pra sipsa teje po del qe nje burre smundet me i dashte 4 femra njekohesishte njejt ndersa keta te sodit po mund te dalin me secilen femer qe ta takojne ne rruge apo?

Sipas kesaj thenjes se “famshme” te Muhamedit, i bije se para tij, dmth para se te lind ai, nuk paska pas luftrash! Po luftra gjithnje ka pas, prej se ekziston njerezimi, ka gjdo dite edhe do te kete!

edhe qka pra ? me mire me u martu me 4 gra apo me fjet me gra te huaja qe nuk i ke kurore.sipas teje cila eshte me e mire?

Kete frazen e fundit “All-llahu e di me se miri” e kam lexuar dhe e kam ndegjuar aq shume, sa qe pikrishte kjo fjali e perdorur nga ju besimtaret me bind se ju thjeshte jeni te fiksuar pas fes dhe jo se e dini, keni arsye perse! Njejte sikurse ka meshkuj apo femra qe jane te fiksuar pas njeri tjetrit dhe jane ne gjendje te bejne gjithcka(edhe te vdesin per ate, sikurse ju), por kur i pyet:pse, cka ka te mire ai\ajo, qe te pelqen? Thone nuk e di! ( vetem se nuk thone sikurse ju frazen…)
Arsyea pse te bera kete pyetjen eshte qe ta rikutoje se nuk ka barazi ne fen Islame, sikurse ne fet tjera njejte; llogaritet si object, si dicka qe ka nje vlere te caktuar, psh, makin, shtepi, etj. Arsyea pse mendoj keshtu, eshte se gjdo Pejgamber, asnjeri nuk eshte prit nga populli me aq zemersi. Edhe Muhamedi, qe eshte i fundit dhe qe llogaritet si me i dashur per All-llahun, eshte gjuajte me gure nga populli. Nje femer pejgambere, te pakten do dukej me serioze dhe me e pranuheshme, ose me pak e trilluar kjo puna e fes Islame.


pse ju mendoni se njeriu e din me mire se ai qe e ka krijuar qka eshte mire e qka eshte keq per te. nese kjo puna e fese tone eshte e trilluar ne kete e kemi per vete e ju qe mund ta zbuloni nje fe me te mire urdheroni vetem se nje gje ua siguron qe ne fillim do te deshtoni

Sa mire kur i mer per baze gjitha pyetjet dhe pak a shume jep pergjigje. Ne kete menyre me jep mundesine te bejme debat gjithnje edhe me te thelle.
Nese eshte keshtu siq e keni pershkruajte pak a shume edhe ju historine e Lutit, atehere po te beje nje pyetje direk ty, por te lutem m’u pergjigje me logjike. Supozojme se ajo histori po perseritet edhe sot, diku ne nje vend ku nje X popull eshte i infektuar me semundjen (po e quaj kushtimisht)te homoseksualizmit! C’te keqe sjelle ai popull, pas 10, 20 apo 100 vjetesh?
Une them asnje. Per arsye se, nese nje popull i tere eshte homoseksual, atehere ai vetvetiu zhduket nga faqja e dheut.
Edhe me absurd me duket arsye qe e ka dergu Lutin qe t’i paralajmeroj! Po pse nuk dergoi qe t’i paralajmeroj per dicka me njerezore, dicka qe eshte direct ne dem te tjetrit: psh, MOS VIDHNI-MOS E MERRNI DJERSEN E TJETRIT? Apo, MOS LUFTONI DHE MOS VRISNI NJERIU-NJERIUN?

sepse me kete ves te poshter shkaterrohet njerzimi, apak po ju duket kjo. dhe me kete pyetjen ne fund ke tregu qe perseri nuk din asgje mbi islamin dhe mbi pejgambet e derguar njerzimit sepse nuk do te shtroje kete pyetej. qdo pejgabmer ka ardhe tek njerzimi ua ka terheqe verejtjen ne baze te mekatiti qe kane bere. nese nuk gaboj diku i ke permend sa pejgabmer kane qene atehere analizoj secilin aryest e ardhjes se tyre e kupton qfar kane thirre ata.

Kete here ke pyetje, spo beje dicka te veqant, sepse dua te qendroje ne keto pika qe po diskutojme edhe pse kam shume pyetje.

P,s: per gjdo pyetje, mund te thuash “ nuk e di ose nuk du m’u pergjigje”. Nuk ta mar per pike te dobet. Mendoj se po bejme debat me deshire dhe jo me dhune qe doemos te pergjigjesh.

Shendet.


nuk eshte fort problem si i merr pergjegjet ti por ato qe ti lexosh analizoj me logjiken e zemres e jo me logjiken e urrejtes atehere ke me kuptu te verteten


5:3.Sot përsosa për ju fenë tuaj, plotësova ndaj jush dhuntinë Time, zgjodha për ju islamin fe.

3:102. O ju që besuat, kini frikë All-llahun me sinqeritet të vërtetë dhe mos vdisni, pos vetëm duke qenë muslimanë (besimtarë)!

18 : 27. Lexo çka të është shpallur ty nga libri i Zotit tënd! Nuk ka kush që mund t'i ndryshojë fjalët e Tij dhe pos Tij, nuk mund të gjesh strehim.
18:29. E ti thuaj: “E vërteta është nga Zoti juaj, e kush të dojë, le të besojë, e kush të dojë, le të mohojë. Ne kemi përgatitur për jobesimtarët zjarr që muret e tij (të flakës) i rrethojnë ata, e nëse kërkojnë shpëtim, ndihmohen me një ujë si katran që përzhit fytyrat. E shëmtuar është ajo pije, e vend i keq është ai”.
Abdulgafuri
Abdulgafuri
V.I.P Forumi
V.I.P Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
 <b>Mosha</b> Mosha : 41
<b>Postime</b> Postime : 1419
<b>Hobi</b> Hobi : futbolli
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : kastriot
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 10/05/2012

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Tue 24 Jul 2012 - 3:16
Αrjana shkruajti:Sa here nxihemi rreth Islamit dhe na rrjedhin shume keqkuptime. Per te na e bere kete me te qarte kisha nje pyetje. Sa eshte i perfaqesuar Islami ( sipas Kuranit ) ne vendet qe e quajne veten shtete Islamike, ne sa rryma eshte i ndare dhe cila nga keto rryme perfaqeson rrugen me te drejte ( pra Islamin sipas Kuranit) ? Mundesisht, sa eshte numri i frymoreve te kesaj rryme ?

fatkeqesishte islami sipas kur'anit eshte thuaje se fare i pakt ne shtete qe e quajne vete islame . me kete dua te them se praktikimi i sheriatit ne nje shtet eshte fjala.

islami do te ndahet deri ne 72 dege prej te cilavenje eshte ne xhenet e tjerat ne zjarr te xhehenemit eshte nje dege me shume se qe do te ndahet krishterimisepse krishterimi do te ndahet ne 71 dege.
dega e vetme e drejte eshte pasimi i Kur'anit dhe sunetit (tradites) se Muhamediti a.s.
kete te fundit numrin nuk mund tua jap sespe nuk e di.


5:3.Sot përsosa për ju fenë tuaj, plotësova ndaj jush dhuntinë Time, zgjodha për ju islamin fe.

3:102. O ju që besuat, kini frikë All-llahun me sinqeritet të vërtetë dhe mos vdisni, pos vetëm duke qenë muslimanë (besimtarë)!

18 : 27. Lexo çka të është shpallur ty nga libri i Zotit tënd! Nuk ka kush që mund t'i ndryshojë fjalët e Tij dhe pos Tij, nuk mund të gjesh strehim.
18:29. E ti thuaj: “E vërteta është nga Zoti juaj, e kush të dojë, le të besojë, e kush të dojë, le të mohojë. Ne kemi përgatitur për jobesimtarët zjarr që muret e tij (të flakës) i rrethojnë ata, e nëse kërkojnë shpëtim, ndihmohen me një ujë si katran që përzhit fytyrat. E shëmtuar është ajo pije, e vend i keq është ai”.
Arian
Arian
V.I.P Forumi
V.I.P Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 2612
<b>Hobi</b> Hobi : Topi
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne fole te djallit!
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 12/11/2010

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Tue 24 Jul 2012 - 15:24
Message reputation : 100% (1 vote)
dmth patjeter duhet te behet ashtu siq deshiron ti per ndryshe nuk vlene ajo. po si qenka ndryshe sipas teje ?

Ideja nuk eshte te behet siq them une. Thjeshte po jap mendimin tim, mendim i cili eshte i perpunuar nga arsyea dhe logjika e shendosh, pa qene i ndikuar apo fiksuar nga faktore te tjere…Nuk eshte me patjeter ta pranon mendimin tim ndryshe. Se po ta marresh ashtu, s’do quhet debat ky.


tani do te del qe as shqip spo dija te shkruaj. nese juve keto ju duken pollavra atehere me trego ti te verteten . pra sipsa teje po del qe nje burre smundet me i dashte 4 femra njekohesishte njejt ndersa keta te sodit po mund te dalin me secilen femer qe ta takojne ne rruge apo?

Mos luaj rolin e viktimes kur nuk te takon. Nuk thash (nese po me thuaj ku?) se nuk dini te shkruani shqip! Perkundrazi, te shpjegova se te kuptoje shume mire, ne momentin qe nuk do te kuptoje, atehere sigurishte do te keni shkruar dicka jo shqip. Ne regull?
Jo sipas meje, sepse une jam askushi fundja. Por sipas njereve qe i kane kushtu nje jete te plote kesaj fushe eshte vertetu edhe sot pranohet pa hezitim se nje njeri me permasa normale s’mund ta ndaj zemren ne dy, tre apo me shume pjese. Nderkohe qe feja Islame, me konkretishte ne Kur’an behet thirrje qe ne fillim dhe te bije ne sy shume shpesh kjo thirrje per drejtesi, e njekohesishte lejon dicka kaq te padrejte?! Ketu nuk po pajtohem, kaq. Ju vazhdoni te me sillni shembuj absurd, ose te thoni “ Zoti e di me se miri”.
edhe qka pra ? me mire me u martu me 4 gra apo me fjet me gra te huaja qe nuk i ke kurore.sipas teje cila eshte me e mire?

Sipas meje qe te dyja jane mbeturina. Sipas juve e shoh se i permbaheni mendimit se te zgjedhesh mbeturinen e fundit eshte me mire!

pse ju mendoni se njeriu e din me mire se ai qe e ka krijuar qka eshte mire e qka eshte keq per te. nese kjo puna e fese tone eshte e trilluar ne kete e kemi per vete e ju qe mund ta zbuloni nje fe me te mire urdheroni vetem se nje gje ua siguron qe ne fillim do te deshtoni

Ju s’mund te siguroni asgje. Une nuk e pranoje kete fe sikurse nuk i pranoje edhe fet tjera. Sot, fatkeqesishte apo fatmiresishte ekzistojne me mijera besime neper bote! Atehere, nje e keq apo e mire me shume, c’rendesi ka nese edhe une besoj ne menyre time, apo krijoje fen time? Vetem se ne ndryshim me fen tuaj apo te tjereve, une s’kam nevoje t’i perkulem askujt dhe t’i lutem askujt apo te pranoje dicka si Zot, All-llah apo dicka e ngjajshme, perveq se te kem besim ne vete, ta pranoje veten ne menyren me te mire.
Kjo puna e fes tuaj ne kete rast, e di si eshte? Si puna e atij te burgosurit! Te burgosurit i lejohet “gjithcka” perveq te mos dije per LIRINE.


sepse me kete ves te poshter shkaterrohet njerzimi, apak po ju duket kjo. dhe me kete pyetjen ne fund ke tregu qe perseri nuk din asgje mbi islamin dhe mbi pejgambet e derguar njerzimit sepse nuk do te shtroje kete pyetej. qdo pejgabmer ka ardhe tek njerzimi ua ka terheqe verejtjen ne baze te mekatiti qe kane bere. nese nuk gaboj diku i ke permend sa pejgabmer kane qene atehere analizoj secilin aryest e ardhjes se tyre e kupton qfar kane thirre ata.

Cili njerezimi more i nderuar? Si ka mundesi qe njerezimi nuk u shkaterruar deri me sot nga gjithe keto luftra e semundje qe si e para ashtu edhe e dyta marrin jete njerezish me qindra mijera menjehere? E, po u shkaterrojka njerezimi nga semundja e quajtur homoseksualizem?! Ma shpjego pak…si vije deri tek shkaterrimi?
Une s’po them se di shume per Islamin, as pak, por po te beje pyetje dhe njekohesishte po te jap shpjegime rrethe pyetjes per gjerat qe ju edhe mund te mos i keni kuptuar ne Kur’an, apo thjeshte te mos u kujtohen per momentin.
Te pakten une gjithcka qe ka te beje me fen tende, qe nga emri All-llah, Kur’an, Islam apo gjithcka ka te beje me kete fe, po te respektoje ne menyre me te drejte edhe pse nuk i takoje kesaj feje, kurse ju qe i takoni, besoni dhe e mbroni me kaq fanatizem, nuk keni respektin as minimal ndaj gjerave qe i ceka me siper! Po, e kam cek se kane qene 28 Pejgamber me emra, sikurse se kam cek shume gjera tjera. E di gjithashtu se cfar misioni kane pasur qe te gjithe, por kjo puna e Lutit, me duket qesharake.

nuk eshte fort problem si i merr pergjegjet ti por ato qe ti lexosh analizoj me logjiken e zemres e jo me logjiken e urrejtes atehere ke me kuptu te verteten

Nese nje dite do dal nje makin qe do lexone urretjen, atehere do doja qe t’me behen me mijera pyetje rrethe fes Islame apo ciles do fe, dhe kot e kane se nuk do dal as edhe nje njolle qofte mikroskopike e zeze qe tregon urretjen time. Mos pranimi dhe mos pelqimi dhe shprehja e arsyes se mos pranimit dhe mos pelqimit s’do te thote urretje! Por thjeshte mendim, pranim, shije tjeter. [b]Edhe qokolada eshte shume e embel dhe shumica e pranojne, e pelqejne e shijojne, por ja qe dikujt nuk i pelqen, nuk i hahet. Kjo s’do te thote se personi ne fjalek ka urretje dhe deshiron ta zhduk qokoladen. Eshte pune perceptimi dhe shijesh, kaq.

Tani krejt ne fund, meqe une s’di asgje per fen Islame, ju qe dini do kerkoja nga ju t’me pergjigjen ne pyetjet ne menyre qe te mesoje me shume, se jam shume kurreshtar.[/b]

-Kur’ani, thuhet se ka “zbritur” ne vitin 620 apo 622 nuk e di me saktesi, por me aq sa me kujtohet keshtu dicka. Piramidat jane objekte qe ekzistojne edhe sot dhe gjdo njera eshte ndertuar para ardhjes se Kur’anit. Me intereson te di mendimin tend, nga ajo qe keni lexuar ne Kur’an, cfar thuhet per Piramidat-objektet me te mistershme edhe sot e kesaj dite?
-Besimi ka te beje me shume me ndjenjat apo arsyen?

-Sipas fes tuaj, prej kur ekziston njerezimi, sa vite?
-Po per fosilet e dinozaureve, c'mendim keni apo me sakt, c'thote Kur'ani?

Abdulgafuri
Abdulgafuri
V.I.P Forumi
V.I.P Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
 <b>Mosha</b> Mosha : 41
<b>Postime</b> Postime : 1419
<b>Hobi</b> Hobi : futbolli
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : kastriot
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 10/05/2012

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Tue 24 Jul 2012 - 19:27
Ideja nuk eshte te behet siq them une. Thjeshte po jap mendimin tim, mendim i cili eshte i perpunuar nga arsyea dhe logjika e shendosh, pa qene i ndikuar apo fiksuar nga faktore te tjere…Nuk eshte me patjeter ta pranon mendimin tim ndryshe. Se po ta marresh ashtu, s’do quhet debat ky.

atehere ne per ju nuk kemi logjike dhe nuk mendojme fare.


Mos luaj rolin e viktimes kur nuk te takon. Nuk thash (nese po me thuaj ku?) se nuk dini te shkruani shqip! Perkundrazi, te shpjegova se te kuptoje shume mire, ne momentin qe nuk do te kuptoje, atehere sigurishte do te keni shkruar dicka jo shqip. Ne regull?
Jo sipas meje, sepse une jam askushi fundja. Por sipas njereve qe i kane kushtu nje jete te plote kesaj fushe eshte vertetu edhe sot pranohet pa hezitim se nje njeri me permasa normale s’mund ta ndaj zemren ne dy, tre apo me shume pjese. Nderkohe qe feja Islame, me konkretishte ne Kur’an behet thirrje qe ne fillim dhe te bije ne sy shume shpesh kjo thirrje per drejtesi, e njekohesishte lejon dicka kaq te padrejte?! Ketu nuk po pajtohem, kaq. Ju vazhdoni te me sillni shembuj absurd, ose te thoni “ Zoti e di me se miri”.


degjo he burre i dheut nese ke hye ketu me repliku me mua ba baze ne rregull njdeke ti drejtesine sipas qefit tend mua sme pengon asgje por mendo dhe logjiko me baze te shendosh dhe arsye.
ju thash qe ne fillim e lejon martesen por me leju eshte diqka tjeter e me urdhru eshte diqka tjeter. psh urdher i prere eshte namazi ne islam, agjerimi i ramazanit , zekati dhe haxhi keto jane urdhera te prere qe duhet gjithsesi me i permbush . e ketu shume mire thuhet lejohet andaj kuptoje kete.


Sipas meje qe te dyja jane mbeturina. Sipas juve e shoh se i permbaheni mendimit se te zgjedhesh mbeturinen e fundit eshte me mire!

nese fjala e All-llahut drejtuar njerzve eshte mbeturine per ju po fjala ime ?

Ju s’mund te siguroni asgje. Une nuk e pranoje kete fe sikurse nuk i pranoje edhe fet tjera. Sot, fatkeqesishte apo fatmiresishte ekzistojne me mijera besime neper bote! Atehere, nje e keq apo e mire me shume, c’rendesi ka nese edhe une besoj ne menyre time, apo krijoje fen time? Vetem se ne ndryshim me fen tuaj apo te tjereve, une s’kam nevoje t’i perkulem askujt dhe t’i lutem askujt apo te pranoje dicka si Zot, All-llah apo dicka e ngjajshme, perveq se te kem besim ne vete, ta pranoje veten ne menyren me te mire.
Kjo puna e fes tuaj ne kete rast, e di si eshte? Si puna e atij te burgosurit! Te burgosurit i lejohet “gjithcka” perveq te mos dije per LIRINE.


ju siguroj edhe shume bile dhe ate me fjale te All-llahu qe e ka garantu kete fe dhe eshte feja e vetem qe e merr emrin nga Krijuesi i tij e jo nga njerzimi siq eshte me fete e tjera.
ju keni te drejte te zgjedhni qfar te doni kjo eshte nga meshira e All-llahu qe qdo njeriut ia ka dhane dijen te zgejdhe rrugen qe deshiron. une kam nevoje ti perkulem atij qe me krijoi ne menyre te persosur qe eshte All-llahu fuqiplote e ju qfar beni eshte pune e juaja. sa i perkete te burgosurit po te mos bente krim do te shijonte lirine por kur e kerkon denimin do ta gjen


Cili njerezimi more i nderuar? Si ka mundesi qe njerezimi nuk u shkaterruar deri me sot nga gjithe keto luftra e semundje qe si e para ashtu edhe e dyta marrin jete njerezish me qindra mijera menjehere? E, po u shkaterrojka njerezimi nga semundja e quajtur homoseksualizem?! Ma shpjego pak…si vije deri tek shkaterrimi?
Une s’po them se di shume per Islamin, as pak, por po te beje pyetje dhe njekohesishte po te jap shpjegime rrethe pyetjes per gjerat qe ju edhe mund te mos i keni kuptuar ne Kur’an, apo thjeshte te mos u kujtohen per momentin.
Te pakten une gjithcka qe ka te beje me fen tende, qe nga emri All-llah, Kur’an, Islam apo gjithcka ka te beje me kete fe, po te respektoje ne menyre me te drejte edhe pse nuk i takoje kesaj feje, kurse ju qe i takoni, besoni dhe e mbroni me kaq fanatizem, nuk keni respektin as minimal ndaj gjerave qe i ceka me siper! Po, e kam cek se kane qene 28 Pejgamber me emra, sikurse se kam cek shume gjera tjera. E di gjithashtu se cfar misioni kane pasur qe te gjithe, por kjo puna e Lutit, me duket qesharake.

ju edhe pyesni edhe pergjegjeni vet dhe vetem ju dini kurse tjert nuk dijne apo?
e dini i nderuar si vie deri te semudja vdekje prurese ?
e din i nderuar per siden stergjysherit tane a kane degju?
nese mashkulli martohet me mashkull dhe femra me femer me trego si do te shtohet njerzimi?


Nese nje dite do dal nje makin qe do lexone urretjen, atehere do doja qe t’me behen me mijera pyetje rrethe fes Islame apo ciles do fe, dhe kot e kane se nuk do dal as edhe nje njolle qofte mikroskopike e zeze qe tregon urretjen time. Mos pranimi dhe mos pelqimi dhe shprehja e arsyes se mos pranimit dhe mos pelqimit s’do te thote urretje! Por thjeshte mendim, pranim, shije tjeter. [b]Edhe qokolada eshte shume e embel dhe shumica e pranojne, e pelqejne e shijojne, por ja qe dikujt nuk i pelqen, nuk i hahet. Kjo s’do te thote se personi ne fjalek ka urretje dhe deshiron ta zhduk qokoladen. Eshte pune perceptimi dhe shijesh, kaq.

Tani krejt ne fund, meqe une s’di asgje per fen Islame, ju qe dini do kerkoja nga ju t’me pergjigjen ne pyetjet ne menyre qe te mesoje me shume, se jam shume kurreshtar.

edhe ne do te pergjegjemi aq sa kemi njohuri rreth kesaj feje pa fare pritese dhe pa u nervozu dhe lodhe . ka shume gjera qe ju mos tiu pelqejne por keto ajete te kuranit nuk jane fjale te mia.

-Kur’ani, thuhet se ka “zbritur” ne vitin 620 apo 622 nuk e di me saktesi, por me aq sa me kujtohet keshtu dicka. Piramidat jane objekte qe ekzistojne edhe sot dhe gjdo njera eshte ndertuar para ardhjes se Kur’anit. Me intereson te di mendimin tend, nga ajo qe keni lexuar ne Kur’an, cfar thuhet per Piramidat-objektet me te mistershme edhe sot e kesaj dite?

zbritja e kur'anit ka zgjat 23 vjet i nderuar. per mua personalishte paramidat qe ne i njohim sot nuk jane te ndertuara nga faraoni ne kohen e egjiptit por jane te ndertuar nga nje popull shume me i hershem.

-Besimi ka te beje me shume me ndjenjat apo arsyen?


nese une te them ne gjepin tim kam nje laps me lloj lloj ngjyrash varet nga ti sa beson ne mua , por nese une e nxjerr lapsin nga gjepi dhe ta tregoj a mundesh me pas dyshim me ne mua.

-Sipas fes tuaj, prej kur ekziston njerezimi, sa vite?

sa vite sakt kete nuk e dij por e dije qe njeriu i pare eshte Ademi a.s.

-Po per fosilet e dinozaureve, c'mendim keni apo me sakt, c'thote Kur'ani?5:3.Sot përsosa për ju fenë tuaj, plotësova ndaj jush dhuntinë Time, zgjodha për ju islamin fe.

3:102. O ju që besuat, kini frikë All-llahun me sinqeritet të vërtetë dhe mos vdisni, pos vetëm duke qenë muslimanë (besimtarë)!

18 : 27. Lexo çka të është shpallur ty nga libri i Zotit tënd! Nuk ka kush që mund t'i ndryshojë fjalët e Tij dhe pos Tij, nuk mund të gjesh strehim.
18:29. E ti thuaj: “E vërteta është nga Zoti juaj, e kush të dojë, le të besojë, e kush të dojë, le të mohojë. Ne kemi përgatitur për jobesimtarët zjarr që muret e tij (të flakës) i rrethojnë ata, e nëse kërkojnë shpëtim, ndihmohen me një ujë si katran që përzhit fytyrat. E shëmtuar është ajo pije, e vend i keq është ai”.
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Wed 26 Sep 2012 - 15:05
Qka eshte HAXHI?


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Princo
Princo
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Ilirida
<b>Postime</b> Postime : 3887
<b>Hobi</b> Hobi : Leximin
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Mbi Token e Zotit
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 26/03/2012

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Wed 26 Sep 2012 - 15:11
Ajo... shkruajti:Qka eshte HAXHI?

Haxhi - apo Pelegrinazhi - është një nga ngjarjet më të rëndësishme të Kalendarit Islam. Haxhi është një obligim fetar për çdo Musliman, burrë dhe grua, që është në gjendje ta kryeje ate, te pakten nje here ne jeten e tyre, nese mjetet financiare lejojne. Per 14 shekuj Muslimanet mblidhen ne Mekë duke ndjekur shembullin e profetit tone, Muhamedit alejhi selam (paqja qofte mbi te), dhe duke rikujtuar historine e profeteve Ibrahim as. dhe birit te tij Ismailit as. Ne diten e Arafatit, dita e 9 e muajit te Dhul-Hixhes, gjtihe pelegrinet mblidhen ne rrafshin e Arafatit, 6 milje jashte Mekes ne nje dite lutjesh dhe adhurimi per Zotin..

kjo eshte shkurt nese deshiron ma gjersisht trego..


Mos u deshpro nese njerezit nuk te kuptojne. Ata e degjojne zerin tend, ndersa ne koke i kane mendimet e veta.

"Islami është si diell, atë nuk mund ta shuash me frymë; është si dita, ti duke i mbyllur sytë ndaj saj nuk mund të bësh natë, ai që i mbyll sytë vetëm për vetën e tij e ka bërë natë
Pyetje rreth islamit - Faqe 5 J5zhxd
Ajo...
Ajo...
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 21467
<b>Hobi</b> Hobi : .
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Te shpia Re
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 29/05/2011

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Wed 26 Sep 2012 - 15:51
Princo shkruajti:
Ajo... shkruajti:Qka eshte HAXHI?

Haxhi - apo Pelegrinazhi - është një nga ngjarjet më të rëndësishme të Kalendarit Islam. Haxhi është një obligim fetar për çdo Musliman, burrë dhe grua, që është në gjendje ta kryeje ate, te pakten nje here ne jeten e tyre, nese mjetet financiare lejojne. Per 14 shekuj Muslimanet mblidhen ne Mekë duke ndjekur shembullin e profetit tone, Muhamedit alejhi selam (paqja qofte mbi te), dhe duke rikujtuar historine e profeteve Ibrahim as. dhe birit te tij Ismailit as. Ne diten e Arafatit, dita e 9 e muajit te Dhul-Hixhes, gjtihe pelegrinet mblidhen ne rrafshin e Arafatit, 6 milje jashte Mekes ne nje dite lutjesh dhe adhurimi per Zotin..

kjo eshte shkurt nese deshiron ma gjersisht trego..
Shum Falemnderit per pergjigjjen inderuar... mjafton kjo.

All-llahu te shperblefte.


O Zoti im!!
Jetën e kam dhurat nga Ti...
e askush nuk ma merr veq Teje..
Dua ta jetoj në mënyren më të mirë,
dhe të bukur, Ashtu siq ma fale TI!


Kurrë mos i thuaj 1 sekret dikujt që sa po të tha 1 sekret të DIKUJT TJETER !!.
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Sat 29 Sep 2012 - 15:21
Nuk dija se ku tjeter ta drejtoja kete pyetje e keshtu mu duk me e arsyeshme tua bej ne kete teme pasi "RRETHPRERJA" (synetlleku)ka qene nje praktike e fese Islame....

Tani kohet e fundit rrethprerja (synetlleku popullorce) ka marre aprovim nga shume autoritete te ndryshme dhe te fuqishme mjekesore. Eshte nje praktike qe nuk njeh as race, as moshe dhe as fe. I shendetshem dhe nga aspekti mjekesor i keshillueshem.

Pyetja qe me lind rrishtaz per besimtaret e komuniteteve fetare qe pretendojne se rrethprerja (circumcisioni) eshte udhezim dhe detyrim i drejteperdrejte nga Perendia;

"Perendia/Zoti/Allahu etj, pranoi ne heshtje se kishte gabuar me vendosjen e kesaj shtrese mbrojtese mbi organin seksual mashkullor, apo nuk e kishte imagjinuar se neper shkretetirat e nxehta, gjithe pluhur e pa uje, mbajtja e higjenes personale do ishte nje mision i pamundur?


Pyetje rreth islamit - Faqe 5 Engjuj17
Portali ~ Forumi ~ St@ff ~ Rregulloria Forumit

Keni paqartesi... Me kontakto ne PM
Abdulgafuri
Abdulgafuri
V.I.P Forumi
V.I.P Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
 <b>Mosha</b> Mosha : 41
<b>Postime</b> Postime : 1419
<b>Hobi</b> Hobi : futbolli
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : kastriot
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 10/05/2012

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Wed 10 Oct 2012 - 10:59
Arjana shkruajti:Nuk dija se ku tjeter ta drejtoja kete pyetje e keshtu mu duk me e arsyeshme tua bej ne kete teme pasi "RRETHPRERJA" (synetlleku)ka qene nje praktike e fese Islame....

Tani kohet e fundit rrethprerja (synetlleku popullorce) ka marre aprovim nga shume autoritete te ndryshme dhe te fuqishme mjekesore. Eshte nje praktike qe nuk njeh as race, as moshe dhe as fe. I shendetshem dhe nga aspekti mjekesor i keshillueshem.

Pyetja qe me lind rrishtaz per besimtaret e komuniteteve fetare qe pretendojne se rrethprerja (circumcisioni) eshte udhezim dhe detyrim i drejteperdrejte nga Perendia;

"Perendia/Zoti/Allahu etj, pranoi ne heshtje se kishte gabuar me vendosjen e kesaj shtrese mbrojtese mbi organin seksual mashkullor, apo nuk e kishte imagjinuar se neper shkretetirat e nxehta, gjithe pluhur e pa uje, mbajtja e higjenes personale do ishte nje mision i pamundur?

jo e nderuar All-llahu nuk ka gabuar asgje ,qdo gje eshte e krijuar me Dijen e te Gjithdijshmit. por ky urdher eshte caktuar qe te provohet njeriu sa i zbaton urdherat e Krijuesit te tij. kete urdher e ka zbatu i pari Ibrahimi a.s.(Abrahami) kur ai veten e vet e ka bere rrethprerjen (synetimin) dhe kete e bejne sot edhe besimtaret e fese islame dhe jevrejt(jahudite). kohen e fundit kane fillu edhe te krishteret.


5:3.Sot përsosa për ju fenë tuaj, plotësova ndaj jush dhuntinë Time, zgjodha për ju islamin fe.

3:102. O ju që besuat, kini frikë All-llahun me sinqeritet të vërtetë dhe mos vdisni, pos vetëm duke qenë muslimanë (besimtarë)!

18 : 27. Lexo çka të është shpallur ty nga libri i Zotit tënd! Nuk ka kush që mund t'i ndryshojë fjalët e Tij dhe pos Tij, nuk mund të gjesh strehim.
18:29. E ti thuaj: “E vërteta është nga Zoti juaj, e kush të dojë, le të besojë, e kush të dojë, le të mohojë. Ne kemi përgatitur për jobesimtarët zjarr që muret e tij (të flakës) i rrethojnë ata, e nëse kërkojnë shpëtim, ndihmohen me një ujë si katran që përzhit fytyrat. E shëmtuar është ajo pije, e vend i keq është ai”.
Kushtrimi4
Kushtrimi4
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 19845
<b>Hobi</b> Hobi : fudball
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : linc ne austri
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 15/01/2011

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Thu 1 Nov 2012 - 19:34
QKA ESHT HAGJI


a libri “Fikhu Suneh”
Pyetje rreth islamit - Faqe 5 Qabja1 TELBIJA

Ligjshmëria e saj

Të gjithë dijetarët e pranojnë se telbija është një praktikë e
urdhëruar. Umu Seleme transmeton se ka dëgjuar të Dërguarin e Allahut të
thotë: “O Familja e Muhamedit! Kushdo prej jush që kryen haxhin, duhet
ta ngrejë zërin ndërkohë që shqipton telbijen[25]“[26] Transmeton Ahmedi
dhe Ibën Hibani.

Megjithatë, dijetarët nuk kanë të njëjtin mendim mbi statutin e saj
ligjor, kohën e caktuar dhe gjendjen e atij që e vonon atë. Shafiu dhe
Ahmedi mendojnë se është e pëlqyeshme dhe është sunet i Profetit (a.s.)
që telbija të shqiptohet në çastin kur vishet rroba e ihramit. Nëse një
person që ka për qëllim të kryejë haxhin por nuk shqiptonte telbijen,
haxhi i tij konsiderohet i vlefshëm dhe atij nuk i kërkohet të bëjë
ndonjë gjë, sepse sipas tyre ai hyn në gjendjen e ihramit vetëm duke
bërë nijetin për të kryer haxhin.

Dijetarët hanefi mendojnë se telbija ose ndonjë zëvendësues për të –
p.sh. që përmban lavde ose lartësim të Allahut dhe sjellja e një kafshe
për kurban – është një kusht i domosdoshëm për vlefshmërinë e ihramit.
Nëse dikush vesh rrobën e ihramit pa shqiptuar telbijen ose lavdëruar
Allahun ose pa sjellë një kafshë për kurban, ihrami i tij nuk është i
vlefshëm, sepse ihrami, sipas tyre (dijetarëve hanefitë), është një
ndërthurje e nijetit dhe një rit prej riteve të ihramit. Kështu, nëse
dikush deklaron nijetin për ihram dhe ndonjë nga ritet, për shembull,
nëse lavdëron Allahun apo deklaron: “Nuk ka zot tjetër përveç Allahut të
vetëm,” ose sjell një kafshë për kurban me vete, por nuk shqipton
telbijen, atëherë ihrami i tij do të jetë i vlefshëm, por atij do t’i
kërkohet të bëjë kurban një kafshë për atë që nuk e ka bërë telbijen.

Sipas qëndrimit të njohur të Imam Malikit, shqiptimi i telbijes është
i detyrueshëm dhe në rastet kur nuk arrihet të kryhet kjo gjë ose
personi nuk e shqipton atë gjatë veshjes së rrobës së ihramit, më vonë
duhet të therë një kafshë për ta shlyer. Maliku transmeton nga Nafiu se
Ibën Umeri ka thënë se Profeti (a.s.) e ka bërë telbijen e tij me këto
fjalë:

“Lebbejkell[27]-llahumme Lebbejke

Lebbejke la-sherijke leke Lebbejke

In-nel hamde uan-ni’mete leke uel mulk

La sherijke leke”

(Iu përgjigja thirrjes Tënde o Allah! Ti nuk ke asnjë ortak. Ja ku
jam në shërbimin Tënd, o Allah! Me të vërtetë gjithë lavdërimi, mirësia
dhe pushteti të përket vetëm Ty. Ti je i Vetëm dhe nuk ke shok).

Nafiu thotë se Ibën Umeri shtonte: “Iu përgjigja thirrjes Tënde, o
Allah! Iu përgjigja thirrjes Tënde o Allah! Gjithçka e mirë është në
duart e Tua, unë jam në shërbimin Tënd! Dëshirat dhe veprat tona janë
vetëm për ty”.[28]

Megjithatë, dijetarët parapëlqejnë t’i kufizojnë fjalët e telbijes me
fjalët që ka përdorur Profeti (a.s.) dhe për këtë nuk nuk ekziston një
konsensus i përbashkët në lidhje me ndonjë shtesë të mundshme.
Megjithatë, shumica e dijetarëve mendojnë se nuk ka asgjë të keqe në
shtimin e fjalëve të tjera siç ka bërë Ibën Umeri dhe disa shokë të
tjerë të Profetit (a.s.), ndërkohë që vetë Profeti (a.s.) i ka dëgjuar
ata dhe nuk u ka thënë gjë.[29] Transmeton Ebu Daudi dhe Bejhakiu.

Maliku dhe Ebu Jusufi nuk e pëlqenin shtimin e fjalëve të tjera telbijes së Profetit (a.s.).

Vlera e Telbijes

Xhabiri transmeton se Profeti (a.s.) ka thënë: “Kushdo që bën nijetin
për të kryer haxhin dhe thotë telbijen gjithë ditën deri në perëndimin e
diellit, Allahu i Plotfuqishëm do t’i falë gjynahet dhe ai do të jetë i
lirë prej tyre (mëkateve), ashtu siç ka qenë ditën që e ka lindur
nëna”.[30] Transmeton Ibën Maxhe.

Ebu Hurejra transmeton se Profeti (a.s.) ka thënë: “Kush deklaron:
“La ilahe il-Allah”, do të marrë lajmin e mirë për shpërblim (për të)
dhe kush e lartëson Allahun (thotë Allahu Ekber), do të marrë lajmin e
mirë për shpërblim (për të)”. Ata pyetën: “O Profet i Allahut! Është
(lajmi i mirë) Xheneti?” Ai u përgjigj: “Po”.[31] Transmeton Tabaraniu
dhe Seid ibën Mensuri.

Sehël ibën Seadi ka transmetuar se Profeti (a.s.) ka thënë: “Kur një
musliman shqipton telbijen, çdo gjë: çdo gur, çdo pemë apo guralec në të
djathtën dhe të majtën e tij përgjigjet me një telbije (të ngjashme),
derisa krejt toka kumbon me të”.[32] Transmeton Ibën Maxhe, Bejhakiu,
Tirmidhiu dhe Hakimi, të cilët e quajnë hadith të besueshëm.

Preferohet që shqiptimi i Telbijes të bëhet me zë të lartë

Zejd ibën Halid transmeton se Profeti (a.s.) ka thënë: “Xhebraili
(a.s.) erdhi te unë dhe më tha: “Urdhëroi shokët e tu që ta ngrenë zërin
kur thonë telbijen, sepse ajo është një nga ritet e haxhit”.[33]
Transmeton Ibën Maxhe, Ahmedi, Ibën Huzejme dhe Hakimi, i cili e
konsideron hadithin të vërtetë.

Ebu Bekri (r.a.) ka treguar se Profeti (a.s.) u pyet njëherë: “Cili
haxh është më i miri?” Ai u përgjigj: “Ai, në të cilin ngrihet zëri kur
thuhet telbija dhe bëhet kurban”.[34] Transmeton Tirmidhiu dhe Ibën
Maxhe.

Ebu Hazim tregon: “Kur sahabët vishnin ihramin e ngrinin zërin
përpara se të arrinin në Mekë, aq sa ngjireshin”. Duke u mbështetur në
këto hadithe, shumica e dijetarëve parapëlqejnë që haxhilerët ta ngrejnë
zërin kur thonë telbijen.

Maliku mendon se nuk duhet të ngrihet zëri në thënien e telbijes
brenda një xhamie plot me besimtarë. Megjithatë, ajo mund të thuhet me
aq zë, sa ta dëgjosh vetë ose dhe ata që janë afër, përveçse në Xhaminë e
Shenjtë dhe në Xhaminë e Minas. Në këto të dyja, duhet të ngrihet zëri
kur thuhet telbija. Kjo vlen vetëm për pelegrinët meshkuj.

Sa për gratë, ato mund ta ngrenë zërin kur thonë telbijen, aq sa ato
vetë dhe ata që janë afër tyre të mund ta dëgjojnë. Nuk është e
pëlqyeshme që ato ta ngrejnë zërin më lart se kaq. Atau ka thënë:
“Burrat duhet ta ngrejnë zërin (kur thonë telbijen), por gruaja duhet ta
ngrejë zërin aq sa ta dëgjojë ajo vetë e jo më shumë se aq”.

Vendet ku preferohet të thuhet Telbija

Telbija është e pëlqyeshme të thuhet në vendet dhe kohët si vijon:
kur hip në kafshën e ngarkesës (ose çfarëdo mjeti të transportit), kur
zbret (mbërrin në një vend), kur ngjitesh në një kodër dhe zbret në një
luginë, kur takon një grup njerëzish, në fund të çdo faljeje dhe herët
në mëngjes. Shafiu ka thënë: “Ne pëlqenim ta thoshim gjithë kohën”.

Kohëzgjatja e Telbijes

Haxhiu duhet ta fillojë telbijen që nga koha kur vesh ihramin dhe e
vazhdon deri në hedhjen e guralecit të parë në Xhemeran (shtyllë) e
Akabesë në ditën e dhjetë të Dhul-Hixhes (Ditën e Kurbanit). Pastaj
duhet të ndalojë së thëni telbijen, ashtu siç bëri dhe Profeti
(a.s.),[35] sipas një hadithi të transmetuar nga “Grupi”. El-Theuri,
shkolla hanefite, Shafiu dhe shumica e dijetarëve kanë gjithashtu këtë
pikpamje. Megjithatë, Ahmedi dhe Is’haku mendojnë se haxhiu duhet ta
vazhdojë telbijen derisa të ketë goditur të tria xhemeratet (shtyllat).
Pas kësaj, ai mund të pushojë së thëni atë.

Maliku mendon se haxhiu duhet të vazhdojë telbijen deri në fund të
Ditës së Arafatit (ditën e nëntë të Dhul-Hixhes). Kjo vlen vetëm për ata
që kryejnë haxhin.

Sa për ata që kryejnë umren, ata mund ta ndërpresin telbijen pasi të
puthin Gurin e Zi dhe të fillojnë tavafin. Ibën Abasi tregon se Profeti
(a.s.) e ndërpriste telbijen pasi puthte Gurin e Zi (në fillim të
tavafit të tij).[36] Transmeton Tirmidhiu dhe e quan hadith të
besueshëm. Praktikisht, shumica e dijetarëve ndjekin këtë hadith. Kështu
thotë Tirmidhiu. [37]

Pëlqehet që të dërgohen salavate për Profetin (a.s.) dhe të bëhen lutje për të

El-Kasim ibën Muhamed ibën Ebu Bekri ka thënë: “Pëlqehet që haxhiu të
dërgojë salavate për Profetin (a.s.) pasi të thotë telbijen”.

Profeti (a.s.) i kërkonte Allahut faljen e Tij, kënaqësinë e Tij dhe
mbrojtje nga njerëzit pasi thoshte telbijen. Transmeton Tabaraniu dhe të
tjerë.

ÇFARË I LEJOHET NJË MUHRIMI

Muhrimit i lejohet të kryejë veprimet e mëposhtme:

[list]
[*]1- Larja e plotë dhe ndërrimi i rrobave
[*]Ibrahim Nehai ka thënë: “Sa herë që shokët tanë i afroheshin pusit
të Mejmunes, ata pastroheshin dhe vishnin rrobat e tyre më të mira”.
[*]Tregohet se Ibën Abasi hyri në një banjë publike në Xhuhfe për t’u
pastruar, ndërkohë që ishte në gjendjen e ihramit. E pyetën: “Si vepron
kështu, ndërkohë që je në gjendjen e ihramit?” Ai u përgjigj: “Allahut
nuk i duhet asnjë prej nesh i papastër dhe i ndotur!”.[38]
[*]Xhabiri ka thënë: “Një person në gjendjen e ihramit mund të pastrohet dhe të lajë rrobat e tij”.
[*]Abdullah ibën Hunejn ka treguar: “Ibën Abasi dhe El Misver ibën
Mehreme ishin në El-Ebva kur u grindën në duhet ta lajë apo jo kokën
personi që është në gjendjen e ihramit. Lidhur me këtë, Ibën Abasi tha:
“Atij që është në gjendjen e ihramit i lejohet ta lajë kokën”. El-Misver
kishte mendim të ndryshëm duke thënë se muhrimit nuk i lejohet ta lajë
kokën. Kështu, Ibën Abasi më dërgoi te Ebu Ejub El Ensari, të cilin e
gjeta duke u larë ndërmjet dy shtyllave të drunjta të pusit dhe ishte
mbuluar me një copë. E përshëndeta dhe ai më pyeti se kush isha. Iu
përgjigja: “Unë jam Abdullah ibën Hunejn dhe më ka dërguar Ibën Abasi që
të pyes se si lahej i Dërguari i Allahut kur ishte në gjendjen e
ihramit. Ebu Ejub El Ensari mbajti shtrënguar copën me të cilën ishte
mbështjellë dhe e uli derisa zbuloi kokën dhe pastaj i tha dikujt t’i
hidhte ujë për të larë kokën. Hodhi ujë mbi kokë dhe pastaj (Ebu Ejub
El-Ensari) e fërkoi me duar nga pjesa e pasme dhe përpara dhe nga
përpara në pjesën e pasme. Pas kësaj, tha: “Unë kam parë Profetin (a.s)
duke vepruar kështu”.[39] Transmeton “Grupi”, përveç Tirmidhiut.
[*]Në transmetimin e tij, Buhariu shton: “Pastaj unë u ktheva dhe u
tregova atyre dhe El-Misver i tha Ibën Abasit: “Unë nuk do të debatoj
kurrë më me ty”.
[*]Sheukani ka thënë: “Ky hadith tregon se muhrimit i lejohet të lahet
kur është në gjendjen e ihramit, madje dhe mund ta mbulojë kokën me dorë
kur e kryen këtë veprim”.
[*]Ibën El Mundhiri ka thënë: “Është pranuar me konsensus se muhrimi
mund të lahet kur është xhunub. Megjithatë, në lidhje me rastet e tjera
ka mendime të ndryshme”.
[*]Maliku ka transmetuar në “El-Muvata” nga Nafiu se Ibën Umeri nuk e
lante kokën kur ishte në gjendjen e ihramit, përveçse kur ejakulonte
spermë gjatë gjumit.”[40]
[*]Tregohet se Malikut nuk i pëlqente që dikush të zhyste kokën në ujë kur ishte në gjendjen e ihramit.
[*]Përdorimi i sapunit apo ndonjë pastruesi tjetër është i lejueshëm.
Shafitë dhe hanbelitë mendojnë se mund të përdoret sapun me aromë për
t’u pastruar dhe në mënyrë të ngjashme edhe gratë lejohen të lëshojnë
flokët dhe t’i krehin ato, sepse Profeti (a.s.) e ka urdhëruar Aishen
duke i thënë: “Lëshoji flokët dhe krihi ato!” [41] Transmeton Muslimi.
[*]Neveviu ka thënë: “Është e lejuar të lëshohen flokët dhe të krihen
gjatë gjendjes së ihramit, me kusht që asnjë fije floku të mos shkulet.
Megjithatë, krehja nuk është e pëlqyer vetëm nëse ka ndonjë arsye të
vlefshme për ta bërë atë. Nuk përbën problem nëse mbahen në kokë gjëra
personale”.
[*]2- Veshja e të mbathurave të shkurtra
[*]Buhariu dhe Seid ibën Mensuri transmetojnë se Aishja (r.a.) mendonte
se nuk përbën problem nëse muhrimi veshë të mbathura të shkurtëra.[42]
[*]El Hafidhi ka thënë: “Ky është një mendim i Aishes, por shumica e
dijetarëve mendojnë se veshja e mbathjeve është e ndaluar për muhrimin,
sepse kjo është e ngjashme me veshjen e pantallonave, të cilat janë të
ndaluara për muhrimin.”
[*]3- Mbulimi i fytyrës
[*]Shafiu dhe Seid ibën Mansuri transmetojnë nga El Kasimi se ky i
fundit ka thënë: “Othman ibën Afani, Zejd ibën Thabiti dhe Mervan ibën
El Hakemi e mbulonin fytyrën kur ishin në gjendjen e ihramit”. Ndërsa
Tausi ka thënë: “Një person në gjendjen e ihramit mund ta mbulojë
fytyrën nëse ka pluhur ose hi”.
[*]Në lidhje me këtë çështje, Muxhahidi ka thënë: “Kur ishin në gjendjen e ihramit, ata mbulonin fytyrën nëse kishte stuhi rëre”.
[*]4- Gratë lejohen të veshin këpucë
[*]Ebu Daudi dhe Shafiu transmetojnë nga Aishja se i Dërguari i Allahut
i lejonte gratë të vishnin këpucë, kur ishin në gjendjen e ihramit.[43]
[*]5- Mbulimi i kokës gabimisht (nga harresa)
[*]Shkolla shafite nuk sheh ndonjë problem nëse ndonjë haxhi harron dhe e mbulon kokën apo vesh ndonjë këmishë.
[*]Atau ka thënë: “Nuk fajësohet një person i tillë, por ai duhet t’i
kërkojë falje Allahut”. Hanefitë thonë se një person i tillë duhet të
bëjë shlyerje (kurban). Gjithashtu, ka një mospajtim mendimesh për
hedhjen e parfumit nga harresa apo pa dashje. Pasuesit e shkollës
shafite mendojnë se padituria dhe harresa përbëjnë një justifikim të
mjaftueshëm që mos të jetë e nevojshme shlyerja e gabimit për bërjen e
diçkaje të ndaluar nëse nuk përbën dëm si gjuetia, rruajtja dhe prerja e
thonjve. Ky është dhe qëndrimi më objektiv sipas tyre.
[*]6- Hedhja e kupave, shpimi i një lunge, heqja e një dhëmbi apo prerja e një damari
[*]Është vërtetuar se i Dërguari i Allahut hidhte kupa mbi kokën e tij kur ishte në gjendjen e ihramit.[44]
[*]Maliku ka thënë: “Nuk fajësohet një muhrim nëse, në rast nevoje, ai shpon një lungë, lidh një plagë apo pret një damar”.
[*]Ibën Abasi ka thënë: “Personi që është në gjendjen e ihramit mund të heqë dhëmbin apo të shpojë një lungë”.
[*]Neveviu ka thënë: “Nëse një haxhi dëshiron të hedhë kupa pa ndonjë
arsye dhe kjo gjë kërkon prerjen e flokëve, atëherë ky veprim është i
ndaluar, por nëse nuk e kërkon prerjen e flokëve, shumica e dijetarëve
mendojnë se është e lejueshme”.
[*]Megjithatë, Maliku mendon se një gjë e tillë nuk është e pëlqyeshme.
[*]El Hasani është i mendimit se, nëse dikush vepron kështu, edhe nëse
kjo gjë nuk kërkon prerjen e flokëve, ai duhet të bëjë shlyerje. Por,
nëse kjo gjë bëhet sepse është e domosdoshme, atëherë ajo është e
lejueshme, por për këtë do t’i duhet të paguajë një dëmshpërblim për të
bërë shlyerje.
[*]Shkolla dhahirite mendon se kërkohet shlyerje vetëm në rast të prerjes së flokëve.
[*]7- Kruajtja e kokës dhe e trupit
[*]Aishja u pyet rreth një haxhiu që kishte nevojë të kruante trupin.
Ajo tha: “Po, ai mund të kruhet aq fort sa t’i pëlqejë”.[45] Këtë e
transmeton Buhariu, Muslimi dhe Maliku, i cili ka shtuar: “Nëse të dyja
duart e mia të ishin të lidhura dhe vetëm këmba ime të ishte e lirë, atë
do ta përdorja për t’u kruajtur”. E njëjta gjë tregohet edhe nga Ibën
Abasi, Xhabiri, Seid ibën Xhubejri, Atau dhe Ibrahim Nehai.
[*]8, 9- Shikimi në pasqyrë dhe marrja erë borzilokut
[*]Ibën Abasi ka thënë: “Personi në gjendjen e ihramit lejohet t’i
mbajë erë borzilokut, të shihet në pasqyrë dhe të kurojë veten duke u
ushqyer me gjalpë dhe vajra.”[46] Transmeton Buhariu.
[*]Umer ibën Abdulazizi shihej në pasqyrë dhe përdorte misvak për dhëmbët kur ishte në gjendjen e ihramit.
[*]Ibën El Mundhiri ka thënë: “Të gjithë dijetarët kanë rënë dakord se
muhrimi mund të ushqehet me vaj, dhjamë dhe gjalpë, por atij nuk i
lehohet të parfumoset kudo nëpër trup”.
[*]Hanefitë dhe malikitë mendojnë se nuk është e pëlqyer për një muhrim
që të rrijë në një vend, në të cilin ka parfume apo aroma, qoftë nëse
ka ndërmend t’u marrë erë ose jo.
[*]Shkolla hanbelite dhe ajo shafite janë të mendimit se, nëse dikush
vepron kështu me qëllim, kjo gjë i ndalohet dhe në të kundërt, kur është
pa qëllim nuk përbën problem. Shafitë mendojnë se të qëndrosh pranë një
parfumuesi në një vend të temjanisur është e lejueshme, sepse ndalimi i
saj do t’i vështirësonte gjërat. Përdorimi i parfumit nuk është i
dëshirueshëm dhe ai duhet shmangur. Nëse qëndrohet në një vend ku është e
pamundur të shmanget, për shembull në Qabe në kohën kur në të përhapet
parfum, në këtë rast nuk ka asgjë të keqe e as nuk është e papëlqyeshme,
sepse qëndrimi në këtë vend është një mundësi për të arritur afërsinë
me Allahun dhe të largohesh prej aty për diçka që është në rastin më të
mirë vetëm e lejuar, nuk është e dëshirueshme. Parfumi mund të mbahet në
një shishe ose të mbështillet me një copë dhe askujt nuk i kërkohet të
bëjë ndonjë pendesë se ka vepruar kështu.
[*]10, 11- Mbajtja e një brezi me xhep rreth belit për të mbajtur paratë dhe mbajtja unazës
[*]Ibën Abasi thoshte: “Nuk ka asgjë të keqe nëse muhrimi mban një unazë, apo brez me xhep për të mbajtur paratë”.[47]
[*]12- Lyerja e syrit me pluhur antimoni
[*]Ibën Abasi ka thënë: “Një person në gjendjen e ihramit mund t’i
lyejë sytë me pluhur antimoni nëse i djegin, me kusht që pluhuri i
antimonit të mos jetë i aromatizuar”.[48]
[*]Të gjithë dijetarët e lejojnë përdorimin e tij, por jo për zbukurim.
[*]13- Qëndrimi nën hijen e një çadre, tende, çatie, etj.
[*]Abdullah ibën Amir tregon: “Dola me Umerin dhe ai hidhte një copë
lëkure në një pemë dhe rrinte nën hijen e saj kur ishte në gjendjen e
ihramit”.[49] Transmeton Ibën Ebu Shejbe.
[*]Umu El Husejni ka transmetuar: “Unë e kreva Haxhin e Lamtumirës me
Profetin (a.s.). Pashë Usame ibën Zejdin dhe Bilalin. Njëri prej tyre po
mbante kapistrën e devesë së Profetit dhe tjetri po i bënte atij hije
me një copë derisa goditi me guralecë Akaben”.[50] Transmeton Ahmedi dhe
Muslimi.
[*]Atau ka thënë: “Një muhrim mund ta ruajë veten në hije nga dielli dhe të hyjë në një strehë për t’u mbrojtur nga shiu dhe era”.
[*]Ibrahim Nehaiu transmeton: “El Esved ibën Jezid hodhi një copë mbi
kokë për t’u mbrojtur nga shiu në kohën që ishte në gjendjen e ihramit”.
[*]14- Përdorimi i kënasë
[*]Shkolla hanbelite mendon se përdorimi i kënasë për të ngjyer ndonjë
pjesë të trupit, përveç kokës, nuk është i ndaluar për një muhrim,
mashkull apo femër qoftë.
[*]Shkolla shafite mendon se muhrimi mashkull mund të përdorë këna për
të ngjyer të gjitha pjesët e trupit, përveç duarve dhe këmbëve, ngjyerja
e të cilave pa ndonjë arsye të vlefshme nuk është e lejueshme në
gjendjen e ihramit. Gjithashtu, mbulimi i kokës me (shtresa) këna të
trashë nuk është i lejueshëm. Ata thonë se nuk është e pëlqyeshme për
një grua në gjendjen e ihramit të përdorë këna. Asaj i ndalohet të
veprojë kështu kur është në periudhën e caktuar të pritjes pas vdekjes
së bashkëshortit.
[*]Nga ana tjetër, shkollat hanefite dhe malikite mendojnë se muhrimit,
mashkull apo femër qoftë, nuk i lejohet të përdorë këna për të ngjyer
ndonjë pjesë të trupit, sepse muhrimit nuk i lejohet të hedhë parfum
gjatë gjendjes së ihramit.
[*]Haule, e bija e Hakimit, transmeton prej nënës së saj se Profeti
(a.s.) i tha Umu Selemes: “Mos hidh parfum kur je në gjendjen e ihramit e
as mos prek këna sepse ajo është parfum”.[51] Transmeton Tabaraniu në
“El-Kebir”, Bejhakiu në “El-Ma’rife” dhe Ibën Abdul –Berr në veprën e
tij “Et-Temhid”.
[*]15- Ndëshkimi i shërbyesit për ta edukuar
[*]Esmaja – e bija e Ebu Bekrit – transmeton: “Shkuam për haxh me
Profetin (a.s.) e kur arritëm në një vend të quajtur Arxh[52], Profeti
(a.s.) ndaloi. Kështu bëmë dhe ne. Aishja (r.a.) u ul afër Profetit
(a.s.) dhe unë pranë Ebu Bekrit. Rezervat e udhëtimit të Pejgamberit
(a.s) dhe të Ebu Bekrit i kishte një shërbyes i Ebu Bekrit. Ky i fundit u
ul për të pritur shërbyesin e tij. Shërbyesi po ecte në këmbë dhe nuk e
kishte devenë me vete. Kur u afrua, Ebu Bekri e pyeti për devenë.
Shërbyesi u përgjigj: “E humba dje.” Këtu, Ebu Bekri u zemërua dhe i
tha: “Ti kishe vetëm një deve (për t’u kujdesur) dhe e humbe?!” Dhe e
qëlloi atë. Profeti (a.s.) buzëqeshi dhe tha: “Shiheni këtë muhrim (Ebu
Bekrin). Çfarë po bën ai?” Dhe vazhdoi të buzëqeshte dhe të përsëriste
po ato fjalë”.[53] Transmeton Ahmedi, Ebu Daudi dhe Ibën Maxhe.
[*]16- Vrasja e mizave, këpushave dhe buburrecave
[*]Një burrë e pyeti Ataun për këpushat ose milingonat që e bezdisnin
kur ishte në gjendjen e ihramit. Ai iu përgjigj: “Ti mund ta hedhësh
tutje atë që nuk të përket”.
[*]Ibën Abasi ka thënë: ‘Një muhrim mund t’i vrasë këpushët”.
[*]Gjithashtu, muhrimi mund t’i heqë rriqërat nga deveja e tij. Ikrima
transmeton se njëherë Ibën Abasi e urdhëroi të zhdukte rriqrat e devesë
së tij në kohën që të dy ishin në gjendjen e ihramit. Ikrimas nuk i
pëlqente që ta bënte këtë. Atëherë, Ibën Abasi e urdhëroi Ikriman të
therte një deve, gjë të cilën ai e bëri më dëshirë. Pas kësaj, Ibën
Abasi e pyeti: “A e di ti se sa rriqra vrave tani?”
[*]17- Vrasja e pesë kafshëve grabitqare dhe të tjerave që janë të dëmshme
[*]Aishja transmeton se Profeti (a.s.) ka thënë: “Pesë kafshë bëjnë
përjashtim dhe mund të vriten në Rrethinat e Shenjta të Haramit: korbi,
skifteri, akrepi, miu dhe qeni kafshues”.[54] Ky hadith është
transmetuar nga Muslimi dhe Buhariu, i cili shton “(dhe) gjarpri”.
[*]Ndër dijetarët pranohet se korbi i vogël, i cili ha farat, nuk
përfshihet në kategorinë e kafshëve të mësipërme. Me qen kafshues
kuptojmë qenin që kafshon njerëzit dhe i frikëson ata, si edhe të gjitha
ato kafshë të tjera kafshuese që sulmojnë njerëzit si: luani, tigri,
leopardi dhe ujku. Kështu, Allahu i Madhëruar ka thënë:
[*]يَسْأَلُونَكَ مَاذَا أُحِلَّ لَهُمْ قُلْ أُحِلَّ لَكُمْ
الطَّيِّبَاتُ وَمَا عَلَّمْتُمْ مِنْ الْجَوَارِحِ مُكَلِّبِينَ
تُعَلِّمُونَهُنَّ مِمَّا عَلَّمَكُمْ اللَّهُ
[*]“Kur të pyesin ty (Muhamed) se çka u është lejuar atyre, thuaj: “U
janë lejuar të gjitha ushqimet e mira dhe ai (gjahu) i gjuetarëve
(shtazëve)[55] që i mësoni ashtu si ju ka mësuar Allahu”. (El-Maide, 4)
[*]Megjithatë, hanefitë mendojnë se fjala “qen kafshues” në këtë rast përdoret vetëm për qentë dhe ujqërit.
[*]Ibën Tejmije është i mendimit se një muhrim mund të vrasë një
krijesë të dëmshme që zakonisht i bën dëm njerëzve, si p.sh. një
gjarpër, akrep, mi, korb apo dhe një qen kafshues. Gjithashtu, atij i
lejohet vetëmbrojtja kundër çfarëdo gjëje të dëmshme, qofshin kafshë apo
njerëz. Pra, nëse e sulmojnë, ai duhet të kundërpërgjigjet.
[*]Profeti (a.s.) ka thënë: “Kush vritet në mbrojtje të pasurisë së
tij, është dëshmor; kush vritet në mbrojtje të gjakut të tij është
dëshmor; kush vritet në mbrojtje të fesë së tij, është dëshmor dhe, në
mënyrë të ngjashme, kush vritet në mbrojtje të nderit të tij, është
gjithashtu dëshmor”.[56]
[*]Më tej, Ibën Tejmije ka thënë: “Nëse pleshtat dhe morrat e pickojnë
muhrimin, ai duhet t’i largojë ata. Gjithashtu, ai mund t’i vrasë dhe
nuk merr asnjë dënim. Megjithatë, është më e lehtë t’i largosh sesa t’i
vrasësh. Në mënyrë të ngjashme, muhrimi ndalohet të vrasë cilëndo kafshë
që sheh, si psh. luanin, leopardin, etj”.
[*]Por, shumica e dijetarëve janë të mendimit se, nëse ai vret një nga
këto kafshë, atij nuk i kërkohet ndonjë dëmshpërblim. Megjithatë,
kërkimi i këtyre insekteve të dëmshme pa ndjerë ndonjë kafshim, për
rehati apo kënaqësi gjatë gjendjes së ihramit, duhet të shmangen. Por,
nëse dikush e bën këtë, atij nuk i kërkohet dëmshpërblim.
BeSaa
BeSaa
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
<b>Postime</b> Postime : 11852
<b>Hobi</b> Hobi : leximi dhe muzika
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne Zemren Shqiptare..
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 12/11/2011

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Mon 12 Nov 2012 - 0:04
Pse lehin qenet kur theret ezani ?Sinqeritetin e kam shume te shtrenjte qe t'ia dhuroj njerezve qe u kushton lire karatkeri.

Bindjet e mia, jane identiteti im..! Nuk lejoj te tjeret te vendosin per mua...!

-BESA-

Nuk jam shiu i pranveres,por jam bora e Janarit.
Nuk jam lule e vyshkur nga vapa,por jam rrenje e trungut t'Shqiptarit
Abdulgafuri
Abdulgafuri
V.I.P Forumi
V.I.P Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
 <b>Mosha</b> Mosha : 41
<b>Postime</b> Postime : 1419
<b>Hobi</b> Hobi : futbolli
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : kastriot
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 10/05/2012

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Mon 12 Nov 2012 - 11:31
BeSaa shkruajti:Pse lehin qenet kur theret ezani ?

e nderuar besaa ke bere nje pyetje shume interesante dhe mjaft me domethenes. do te mundohemi me iu pergjegje aq sa kemi njohuri dhe besoj qe kur dikush ta lexon pergjegjen do te habitet.
Muhamedi a.s na ka njoftu qe nese e keni ne shtepi nje qen qe eshte komplet i zi pas as nje lare te bardhe ate qen largojeni nga shtepia sepse eshte shejtan. duke e ditur qe shejtani nuk e duron ezanin dhe duke e ditur qe Muhamedi a.s. na ka then qe ne ate moment qe fillon ezani shejtani i mallkura ik nga ai vend deri sa te perfundoj ezani arrijme te kuptojme keto qe:

qeni i zi eshte shejtan dhe arsye pse leh kur e degjon ezanin eshet se ai nuke duron ate.
flm per pyetjen shpreosj qe sado pak e kemi sqaru.


5:3.Sot përsosa për ju fenë tuaj, plotësova ndaj jush dhuntinë Time, zgjodha për ju islamin fe.

3:102. O ju që besuat, kini frikë All-llahun me sinqeritet të vërtetë dhe mos vdisni, pos vetëm duke qenë muslimanë (besimtarë)!

18 : 27. Lexo çka të është shpallur ty nga libri i Zotit tënd! Nuk ka kush që mund t'i ndryshojë fjalët e Tij dhe pos Tij, nuk mund të gjesh strehim.
18:29. E ti thuaj: “E vërteta është nga Zoti juaj, e kush të dojë, le të besojë, e kush të dojë, le të mohojë. Ne kemi përgatitur për jobesimtarët zjarr që muret e tij (të flakës) i rrethojnë ata, e nëse kërkojnë shpëtim, ndihmohen me një ujë si katran që përzhit fytyrat. E shëmtuar është ajo pije, e vend i keq është ai”.
BeSaa
BeSaa
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
<b>Postime</b> Postime : 11852
<b>Hobi</b> Hobi : leximi dhe muzika
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne Zemren Shqiptare..
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 12/11/2011

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Mon 12 Nov 2012 - 21:00
Abdulgafuri shkruajti:
BeSaa shkruajti:Pse lehin qenet kur theret ezani ?

e nderuar besaa ke bere nje pyetje shume interesante dhe mjaft me domethenes. do te mundohemi me iu pergjegje aq sa kemi njohuri dhe besoj qe kur dikush ta lexon pergjegjen do te habitet.
Muhamedi a.s na ka njoftu qe nese e keni ne shtepi nje qen qe eshte komplet i zi pas as nje lare te bardhe ate qen largojeni nga shtepia sepse eshte shejtan. duke e ditur qe shejtani nuk e duron ezanin dhe duke e ditur qe Muhamedi a.s. na ka then qe ne ate moment qe fillon ezani shejtani i mallkura ik nga ai vend deri sa te perfundoj ezani arrijme te kuptojme keto qe:

qeni i zi eshte shejtan dhe arsye pse leh kur e degjon ezanin eshet se ai nuke duron ate.
flm per pyetjen shpreosj qe sado pak e kemi sqaru.

Une sa kam sa e di per kete thone qe qenet e shohin shejtanin duke ikur kur theret e zani dhe per kete aryse lehin, e jo qe eshte qeni shejtan sepse une kam nje qene te zi ne shtepi por se besoj qe mund te jete shejtan,sepse po te ishte ashtu do ti linte tere hajnat te futeshin ne shtepi Very Happy ketu pak shaka... Nuk e di une keshtu e kam degjuar dhe pyta ndoshta dikush tjeter dine ndonje version tjeter... Gjithsesi te faleminderit Abdulgafur...Sinqeritetin e kam shume te shtrenjte qe t'ia dhuroj njerezve qe u kushton lire karatkeri.

Bindjet e mia, jane identiteti im..! Nuk lejoj te tjeret te vendosin per mua...!

-BESA-

Nuk jam shiu i pranveres,por jam bora e Janarit.
Nuk jam lule e vyshkur nga vapa,por jam rrenje e trungut t'Shqiptarit
Abdulgafuri
Abdulgafuri
V.I.P Forumi
V.I.P Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
 <b>Mosha</b> Mosha : 41
<b>Postime</b> Postime : 1419
<b>Hobi</b> Hobi : futbolli
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : kastriot
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 10/05/2012

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Tue 13 Nov 2012 - 10:16
e nderuar Bessa ekziston nje hadith(thenie ) e Muhamedit a.s. qe thot :
nese e degjoni gjelin duke kenduar lutjuni All-llahu per veten tuaj per mire sepse ai gjeli i ka pa engjullin ndersa nese e degjoni duke leh qeni apo duke bertite(pall) magari lutjuni All-llahu per mbrojtje sepse ai ka pare shejtanin.
ne rastin e me siper une iu referova nje hadithi tjeter qe flet vetem per qenin qe eshte komplet i zi e ketu te kjo qe e ceka ma lart permenden nuk ceket qfar qeni por ceket qente ne pergjithesi.
shpresoj qe tani jam me ikuptueshem.


5:3.Sot përsosa për ju fenë tuaj, plotësova ndaj jush dhuntinë Time, zgjodha për ju islamin fe.

3:102. O ju që besuat, kini frikë All-llahun me sinqeritet të vërtetë dhe mos vdisni, pos vetëm duke qenë muslimanë (besimtarë)!

18 : 27. Lexo çka të është shpallur ty nga libri i Zotit tënd! Nuk ka kush që mund t'i ndryshojë fjalët e Tij dhe pos Tij, nuk mund të gjesh strehim.
18:29. E ti thuaj: “E vërteta është nga Zoti juaj, e kush të dojë, le të besojë, e kush të dojë, le të mohojë. Ne kemi përgatitur për jobesimtarët zjarr që muret e tij (të flakës) i rrethojnë ata, e nëse kërkojnë shpëtim, ndihmohen me një ujë si katran që përzhit fytyrat. E shëmtuar është ajo pije, e vend i keq është ai”.
Abdulgafuri
Abdulgafuri
V.I.P Forumi
V.I.P Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
 <b>Mosha</b> Mosha : 41
<b>Postime</b> Postime : 1419
<b>Hobi</b> Hobi : futbolli
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : kastriot
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 10/05/2012

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Tue 8 Jan 2013 - 17:43
Ariana shkruajti:Nuk dija se ku tjeter ta drejtoja kete pyetje e keshtu mu duk me e arsyeshme tua bej ne kete teme pasi "RRETHPRERJA" (synetlleku)ka qene nje praktike e fese Islame....

Tani kohet e fundit rrethprerja (synetlleku popullorce) ka marre aprovim nga shume autoritete te ndryshme dhe te fuqishme mjekesore. Eshte nje praktike qe nuk njeh as race, as moshe dhe as fe. I shendetshem dhe nga aspekti mjekesor i keshillueshem.

Pyetja qe me lind rrishtaz per besimtaret e komuniteteve fetare qe pretendojne se rrethprerja (circumcisioni) eshte udhezim dhe detyrim i drejteperdrejte nga Perendia;

"Perendia/Zoti/Allahu etj, pranoi ne heshtje se kishte gabuar me vendosjen e kesaj shtrese mbrojtese mbi organin seksual mashkullor, apo nuk e kishte imagjinuar se neper shkretetirat e nxehta, gjithe pluhur e pa uje, mbajtja e higjenes personale do ishte nje mision i pamundur?

faleminderit e nderuar per kete pyetje qe ke bere do mundohemi te japim pergjegje aq sa kemi njohuri.

se pari RRETHPRERJA" (synetlleku) eshte veprim i takon islamit dhe njeriu i pare qe e ka kry kete veprim eshte Ibrahimi a.s.(Abrahami).
eshte shume e vertete qe ky urdher eshte nga Zoti fuqiplote pra nga All-llahu s.w.t dhe kete e besojne edhe ithtaret e librave te tjere te shpallur.

kurse sa i perket pyetjes nuk eshte se All-llahu ka gabu qe mashkullit ia ka dhene kete shtrese qe po e cekni ju dhe se Al-llahu , por All-llahu ka dashte qe se pari ti tregoj njeriut qe ne trupin e tij ka pjese qe ai duhet ti kushtoj nje vemendje te veqant duke e mbrojt si ne aspektin shendetsor po ashtu edhe ne aspektin e moralit. kurse se dyti kjo ka qene nje urdher qe njeriu te provohet a po e zbaton urdherin e Krijuesit te tij All-llahut s.w.t.
All-llahu e din mas miri.5:3.Sot përsosa për ju fenë tuaj, plotësova ndaj jush dhuntinë Time, zgjodha për ju islamin fe.

3:102. O ju që besuat, kini frikë All-llahun me sinqeritet të vërtetë dhe mos vdisni, pos vetëm duke qenë muslimanë (besimtarë)!

18 : 27. Lexo çka të është shpallur ty nga libri i Zotit tënd! Nuk ka kush që mund t'i ndryshojë fjalët e Tij dhe pos Tij, nuk mund të gjesh strehim.
18:29. E ti thuaj: “E vërteta është nga Zoti juaj, e kush të dojë, le të besojë, e kush të dojë, le të mohojë. Ne kemi përgatitur për jobesimtarët zjarr që muret e tij (të flakës) i rrethojnë ata, e nëse kërkojnë shpëtim, ndihmohen me një ujë si katran që përzhit fytyrat. E shëmtuar është ajo pije, e vend i keq është ai”.
Princo
Princo
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Ilirida
<b>Postime</b> Postime : 3887
<b>Hobi</b> Hobi : Leximin
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Mbi Token e Zotit
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 26/03/2012

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Tue 8 Jan 2013 - 21:24
Cili mekat eshte me i madh dhe qe nuk e fal Zoti ??


Mos u deshpro nese njerezit nuk te kuptojne. Ata e degjojne zerin tend, ndersa ne koke i kane mendimet e veta.

"Islami është si diell, atë nuk mund ta shuash me frymë; është si dita, ti duke i mbyllur sytë ndaj saj nuk mund të bësh natë, ai që i mbyll sytë vetëm për vetën e tij e ka bërë natë
Pyetje rreth islamit - Faqe 5 J5zhxd
Kushtrimi4
Kushtrimi4
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 19845
<b>Hobi</b> Hobi : fudball
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : linc ne austri
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 15/01/2011

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Tue 8 Jan 2013 - 21:27
mekati ma i madh esht vrasja e muslimanitKushtrimi4
Kushtrimi4
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 19845
<b>Hobi</b> Hobi : fudball
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : linc ne austri
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 15/01/2011

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Tue 8 Jan 2013 - 21:41
e do t'ju takoj në këtë vend pas këtij viti.
O njerëz! Kini frikë Zotin dhe respektojeni Atë. Bëhuni të
njerëzishëm dhe të drejtë ndaj vetes dhe ndaj të tjerëve. Kjo është dita e
flijimeve në emër të Allahut. Më të vërtetë gjaku dhe pasuria juaj janë të
shënjta për ju, derisa të takoheni me Krijuesin tuaj, ashtu siç është e shënjtë
kjo ditë në këtë muaj dhe në këtë vend.


Ruajeni, respektoni dhe
nderojeni vlerën e personalitetit dhe dinjitetit njerëzor. Njeriu është
vepër madhështore e Allahut dhe mjere ai që e nënçmon nderin dhe dinjitetin e
veprës së Allahut. Ju, o njerëz, pashmangshëm dhe pakthyeshëm do t'i ktheheni
Allahut të Amshueshëm dhe Ai do t'ju marrë në përgjegjësi për veprat dhe
punën tuaj.
O besimdrejtë! Ta dini, ta mbani mend dhe të jeni të bindur se përfundoi koha e
mosdijes dhe traditave të këqija, që i sollën fatkeqësi të shumta gjinisë
njerëzore. Unë jua kam treguar rrugën e shpëtimit, nëpër të cilën duhet të
shkoni. Gjakmarrja është e ndaluar. Të gjitha akuzat e këtilla që rrjedhin nga
koha para Islamit, anulohen. Akuza e parë e këtillë që anulohet është gjakmarja
e xhaxhait tim, Amir b. Rebi`b. Harith b. Abdulmuttalibit, të cilin pa kurrfarë
faji e mbytën njerëzit nga fisi Hudhejl. Kjo gjakmarrje le të harrohet dhe të
gjitha të tjerat në të ardhmen le të falen.
Fajdeja dhe kamata janë të ndaluara. Huadhënësi nga huamarësi duhet ta marrë
vetëm atë që vërtet ia ka huazuar. Huatë e para që i nënshtrohen këtij vendimi
janë huatë e xhaxhait tim Abbasit, i cili ka pasur mjaft borxhlinj. O
besimdrejtë! Duhet t`ua falni kamatat borxhlinjve. Dëgjoni këshillën time dhe
pasuria juaj do të shtohet, sepse juve ju mbetet kryegjëja për tregti dhe punë
të ndershme. Nëse nuk e bëni këtë, duhet ta dini se do t`i zemëroni thellë
Allahun dhe të Dërguarin e Tij. Nëse borxhliu juaj është në vështirësi,
duhet t`ia vazhdoni afatin e pagimit, ndërsa nëse jeni në gjendje që t`ia falni
borxhin, kjo do të ishte edhe më mirë për ju.
O besimdrejtë! O njerëz! Frikësojuni asaj dite që me siguri do të vijë, kur të
gjithë do të paraqiteni para Allahut, Gjykatësit të Vetëm Suprem. Kur ju pret
drejtësia absolute. Kur të zotoheni se një borxh do ta paguani me kohë dhe kur
ta lidhni marrëveshjen, të gjitha këto bëni me shkrim, dhe me besnikëri theksoni
afatin e pagimit. O të vdekshëm! Duajeni dhe dëgjojeni Zotin, Kr
Abdulgafuri
Abdulgafuri
V.I.P Forumi
V.I.P Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
 <b>Mosha</b> Mosha : 41
<b>Postime</b> Postime : 1419
<b>Hobi</b> Hobi : futbolli
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : kastriot
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 10/05/2012

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Tue 8 Jan 2013 - 22:22
Princo shkruajti:Cili mekat eshte me i madh dhe qe nuk e fal Zoti ??

Mekati me i madh dhe i vetem qe All-llahu nuk e fal eshte shirku dmth me adhuru Zot tjeter pos All-llahut.

Nga cka eshte krijuar njeriu?


5:3.Sot përsosa për ju fenë tuaj, plotësova ndaj jush dhuntinë Time, zgjodha për ju islamin fe.

3:102. O ju që besuat, kini frikë All-llahun me sinqeritet të vërtetë dhe mos vdisni, pos vetëm duke qenë muslimanë (besimtarë)!

18 : 27. Lexo çka të është shpallur ty nga libri i Zotit tënd! Nuk ka kush që mund t'i ndryshojë fjalët e Tij dhe pos Tij, nuk mund të gjesh strehim.
18:29. E ti thuaj: “E vërteta është nga Zoti juaj, e kush të dojë, le të besojë, e kush të dojë, le të mohojë. Ne kemi përgatitur për jobesimtarët zjarr që muret e tij (të flakës) i rrethojnë ata, e nëse kërkojnë shpëtim, ndihmohen me një ujë si katran që përzhit fytyrat. E shëmtuar është ajo pije, e vend i keq është ai”.
Dasa
Dasa
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
<b>Postime</b> Postime : 3512
<b>Hobi</b> Hobi : Me flejt
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne Tok te Zotit
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 27/04/2012

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Tue 8 Jan 2013 - 23:08
Abdulgafuri shkruajti:
Princo shkruajti:Cili mekat eshte me i madh dhe qe nuk e fal Zoti ??

Mekati me i madh dhe i vetem qe All-llahu nuk e fal eshte shirku dmth me adhuru Zot tjeter pos All-llahut.

Nga cka eshte krijuar njeriu?
Nga dheu

Melaqet nga qka jan kriju


Kurrë mos e ngatërro personalitetin tim me sjelljen time, sepse personaliteti është i imi ... kurse sjellja ime, mvaret shumë edhe prej teje!

'' Kush jane njerezit qe mundohen te me gjykojne mua dhe jeten time??
Une e di qe nuk jam perfekt dhe nuk pretendoj qe te jem i tille , por para se te me drejtoni gishtin e gjykoni mundohuni te shifni duart tuaja nese jan te pastra.
...
Kushtrimi4
Kushtrimi4
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 19845
<b>Hobi</b> Hobi : fudball
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : linc ne austri
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 15/01/2011

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Tue 8 Jan 2013 - 23:14
[quote="Abdulgafuri"]
Princo shkruajti:Cili mekat eshte me i madh dhe qe nuk e fal Zoti ??

Mekati me i madh dhe i vetem qe All-llahu nuk e fal eshte shirku dmth me adhuru Zot tjeter pos All-llahut.

Nga cka eshte krijuar njeriu?[/quote


nerijun e krijoj ZOTI nga nje droqk gjaku dhe ijitDasa
Dasa
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
<b>Postime</b> Postime : 3512
<b>Hobi</b> Hobi : Me flejt
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne Tok te Zotit
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 27/04/2012

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Tue 8 Jan 2013 - 23:19
[quote="Kushtrimi4"]
Abdulgafuri shkruajti:
Princo shkruajti:Cili mekat eshte me i madh dhe qe nuk e fal Zoti ??

Mekati me i madh dhe i vetem qe All-llahu nuk e fal eshte shirku dmth me adhuru Zot tjeter pos All-llahut.

Nga cka eshte krijuar njeriu?[/quote


nerijun e krijoj ZOTI nga nje droqk gjaku dhe ijit
Njeriu i par eshte kriju nga dheu Ademi a.s.


Kurrë mos e ngatërro personalitetin tim me sjelljen time, sepse personaliteti është i imi ... kurse sjellja ime, mvaret shumë edhe prej teje!

'' Kush jane njerezit qe mundohen te me gjykojne mua dhe jeten time??
Une e di qe nuk jam perfekt dhe nuk pretendoj qe te jem i tille , por para se te me drejtoni gishtin e gjykoni mundohuni te shifni duart tuaja nese jan te pastra.
...
Abdulgafuri
Abdulgafuri
V.I.P Forumi
V.I.P Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
 <b>Mosha</b> Mosha : 41
<b>Postime</b> Postime : 1419
<b>Hobi</b> Hobi : futbolli
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : kastriot
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 10/05/2012

default Re: Pyetje rreth islamit

prej Tue 8 Jan 2013 - 23:23
Dasa shkruajti:
Nga dheu

Melaqet nga qka jan kriju

Melaqet jane te krjiuara nga drita.

Po exhinet (shejtani) nga qka jane krijuar?


5:3.Sot përsosa për ju fenë tuaj, plotësova ndaj jush dhuntinë Time, zgjodha për ju islamin fe.

3:102. O ju që besuat, kini frikë All-llahun me sinqeritet të vërtetë dhe mos vdisni, pos vetëm duke qenë muslimanë (besimtarë)!

18 : 27. Lexo çka të është shpallur ty nga libri i Zotit tënd! Nuk ka kush që mund t'i ndryshojë fjalët e Tij dhe pos Tij, nuk mund të gjesh strehim.
18:29. E ti thuaj: “E vërteta është nga Zoti juaj, e kush të dojë, le të besojë, e kush të dojë, le të mohojë. Ne kemi përgatitur për jobesimtarët zjarr që muret e tij (të flakës) i rrethojnë ata, e nëse kërkojnë shpëtim, ndihmohen me një ujë si katran që përzhit fytyrat. E shëmtuar është ajo pije, e vend i keq është ai”.
Sponsored content

default Re: Pyetje rreth islamit

Mbrapsht në krye
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi