Shko poshtë
Princo
Princo
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Ilirida
<b>Postime</b> Postime : 3887
<b>Hobi</b> Hobi : Leximin
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Mbi Token e Zotit
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 26/03/2012

default Islami në Europë

prej Sat 19 May 2012 - 17:51
Me të vërtetë, falënderimi i takon vetëm Allahut, Atë falënderojmë dhe vetëm prej Tij ndihmë dhe falje kërkojmë. I lutemi Allahut të na ruajë nga të këqijat e veteve dhe punëve tona. Cilindo që Allahu e udhëzon në rrugë të drejtë askush nuk mund ta humbasë prej saj, dhe cilindo që Allahu e humbet prej kësaj rruge askush nuk mund ta udhëzojë në të.


Dëshmoj dhe deklaroj se nuk ka të adhuruar me të drejtë përveç Allahut, Një, të Vetëm e të Pashok, gjithashtu, dëshmoj dhe deklaroj se Muhamedi (paqja dhe nderimet e Allahut qofshin mbi të) është rob dhe i dërguari i Tij.


Padyshim që fjala më e bukur dhe më e drejtë është fjala e Allahut të Lartmadhëruar, udhëzimi më i mirë është udhëzimi dhe orientimi i profetit Muhamed (paqja dhe nderimet e Allahut qofshin mbi të), punët më të këqija janë ato të shpikurat dhe çdo shpikje në fenë e Zotit është bidat, çdo bidat është humbje dhe çdo humbje të shpie në zjarrin e Xhehenemit.

Momentet që po përjetojmë janë shumë prekëse, janë momente të shtrenjta dhe fisnike. E them këtë, sepse ndodhemi në një vend islam për të cilin Allahu deshi të jetë në mes të Europës, i rrethuar në çdo anë nga vendet perëndimore, të cilat nuk besojnë në fenë islame e as në Profetin islam.

Ky fakt bëri që shumë nga këto vende islame të populluara nga muslimanë, të kenë sprova të vështira, të rënda dhe të forta, por megjithatë Allahu i Madhëruar i forcoi në fenë e Tij, e kështu dolën nga këto sprova të ruajtur dhe të pa cënuar nga ky kurth i madh, të cilin e përgatitën dhe e stolisën ithtarët e kufrit dhe mohimit.

Allahu i Madhëruar thotë: "Ata bëjnë kurthe por edhe Allahu përgatit kurthe, e Allahu është më i Miri që asgjeson kurthet e tyre."
Unë mendoj se ky popull musliman doli nga ajo sprovë, madje në gjendje më të mirë se ajo në të cilën gjendej.


Mos u deshpro nese njerezit nuk te kuptojne. Ata e degjojne zerin tend, ndersa ne koke i kane mendimet e veta.

"Islami është si diell, atë nuk mund ta shuash me frymë; është si dita, ti duke i mbyllur sytë ndaj saj nuk mund të bësh natë, ai që i mbyll sytë vetëm për vetën e tij e ka bërë natë
Islami në Europë J5zhxd
Mbrapsht në krye
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi