Engjujt Shqipetare Forum/portal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Shko poshtë
Luna
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
<b>Postime</b> Postime : 11704
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Iη sυηsεт
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 14/10/2010

Topi i futbollit, më i vjetri në botë Empty Topi i futbollit, më i vjetri në botë

Mon 21 May 2012 - 19:41
Duke qenë se historia e futbollit është bërë në Hampden, tifozëve uellsianë po u ofrohet mundësia për të qenë afër futbollit më të vjetër në botë.Topi i futbollit, më i vjetri në botë 60327101_ancientfootball002Topi i futbollit i prodhuar nga lëkurë lope dhe fshikëz derri, u gjet pas panelit të mbretëreshës Mary, në kështjellën Stirling, e dekoruar në vitin 1540.

Por topi mund të jetë edhe më i vjetër se kaq. Historianët thonë se mund të jetë një ndër ato topa që ka zgjatur ndër vite që iu dha mbretëreshës së Uellsit, Mary për të luajtur me të.

Historianët e dinë me siguri se Mary ka luajtur golf dhe futboll pasi e ka shkruar vetë në ditarin e saj. Historianët thonë se ky zbulim është diçka e veçantë pasi tregon për lashtësinë e sportit të futbollit por edhe për preferencat që kishin për të familjet mbretërore.Topi i futbollit, më i vjetri në botë Oldest-football-in-the-world
Mbrapsht në krye
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi