- ShqiptarePrinceshe Forumi
- Gjinia :
Shteti :
Postime : 4177
Hobi : shqiptaria
Vendndodhja : Shqiperi
Anetaresuar : 24/07/2011
Duhani pasiv sjell dëme kardiake per femijet
Thu 31 May 2012 - 20:00
Sipas një studimi të Institutit Menzies, nga dëmet e fëmijërisë, më pas arteriet rezultojnë më pak elastike kur rriteshFëmijët e ekspozuar ndaj duhanit të prindërve mund të pësojnë dëme të pandreqshme në shëndet, kur të rriten. Rreziku më i lartë në këtë aspekt vjen nga ataket kardiake dhe iktuset. Këtë e ka shpjeguar një studim i kryer nga Instituti i kërkimeve “Menzies” në Tazmani.
“Vërejtëm ata që ishin ekspozuar në fëmijëri ndaj duhanit pasiv dhe rezultoi se kishin arterie më pak elastike. Dhe efekti është vëzhguar deri në 27 vite më pas”, ka shpjeguar autorja e kërkimit Seana Gall. Nga të dhënat e Organizatës Botërore të Shëndetësisë del se çdo vit janë të ekspozuar ndaj duhanit pasiv plot 40% e fëmijëve. Ky studim eshte i pari i realizuar ndonjehere mbi efektet direkte qe ka duhani ne enet e gjakut te personave qe e "konsumojne" indirekt.
“Vërejtëm ata që ishin ekspozuar në fëmijëri ndaj duhanit pasiv dhe rezultoi se kishin arterie më pak elastike. Dhe efekti është vëzhguar deri në 27 vite më pas”, ka shpjeguar autorja e kërkimit Seana Gall. Nga të dhënat e Organizatës Botërore të Shëndetësisë del se çdo vit janë të ekspozuar ndaj duhanit pasiv plot 40% e fëmijëve. Ky studim eshte i pari i realizuar ndonjehere mbi efektet direkte qe ka duhani ne enet e gjakut te personave qe e "konsumojne" indirekt.
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi