- BeSaaFondatore Forumi
- Gjinia :
Shteti :
Postime : 11852
Hobi : leximi dhe muzika
Vendndodhja : Ne Zemren Shqiptare..
Anetaresuar : 12/11/2011
Dëshmia më e madhe e ngrohjes globale (Video)
Thu 13 Dec 2012 - 23:58
I frustruar nga fakti se opinioni amerikan nuk po i pranon provat e ngrohjes globale, James Balog ka vendosur ta dokumentojë vizualisht ndikimin e ngrohjes globale mbi akullnajat e botës. Studimet kanë treguar se Grenlanda po humbet akull me shpejtësi të pabesueshme prej 142 miliardë tonelata në vit.
"Kjo bie sikur ta shihni Manhatanin se si shpërbëhet para syve tuaj", tha James Balog, duke u përpjekur për të shpjeguar se si duket kjo kur shikoni çarjen e akullnajave gjigante,
Për këtë ngjarje ai ka pritur për disa javë në Grenlandë, në të ftohtë, për të xhiruar në fund thyerjen e jo më pak se 7,4 kilometrave kub të akullit. /Telegrafi/
- BeSaaFondatore Forumi
- Gjinia :
Shteti :
Re: Dëshmia më e madhe e ngrohjes globale (Video)
Fri 14 Dec 2012 - 0:01
E frikshme kjo a ?!!!!!
Fri 14 Dec 2012 - 0:07
Amerika ka arsye te forta sigurisht qe nuk i pranon provat...c'fare na fshehin valle?? Mos ka lidhje edhe kjo me fundin e botes sic degjohet ?!
- i panjohurKomplet
- Gjinia :
Shteti :
Postime : 19172
Vendndodhja : ne krahet e saj
Anetaresuar : 21/02/2012
Fri 14 Dec 2012 - 0:09
Sa shume gjera fshihen ne sy te popujve?????
- ShqiptarePrinceshe Forumi
- Gjinia :
Shteti :
Postime : 4177
Hobi : shqiptaria
Vendndodhja : Shqiperi
Anetaresuar : 24/07/2011
Shkencëtarët: Ishte spektakël krijimi i ajsbergut më të madh të filmuar ndonjëherë!
Fri 14 Dec 2012 - 12:34
Është njësoj sikur të ndjekësh një hapësirë të madhe sa Manhatan të thyhet e të shkërmohet para syve të tu, thotë skenaristi Jams Balog. Kështu e përshkruan ai krijimin e njërit prej ajsbergëve më të mëdhenj që janë filmuar ndonjëherë.
Në kuadër të filmit Chasing Ice, grupi i xhirimit regjistroi një ajsberg gjigand 7.4 km kub, teksa u shkëput nga akullnaja Iluissat në Greenland./alb-observer.com/
Për më shumë pamje spekatakolare në videon që pason:
http://www.guardian.co.uk/environment/video/2012/dec/12/chasing-ice-iceberg-greenland-video
Në kuadër të filmit Chasing Ice, grupi i xhirimit regjistroi një ajsberg gjigand 7.4 km kub, teksa u shkëput nga akullnaja Iluissat në Greenland./alb-observer.com/
Për më shumë pamje spekatakolare në videon që pason:
http://www.guardian.co.uk/environment/video/2012/dec/12/chasing-ice-iceberg-greenland-video
- BeSaaFondatore Forumi
- Gjinia :
Shteti :
Fri 14 Dec 2012 - 13:53
Temat u bashkuan pasi kane kuptimin e njejte...
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi