Engjujt Shqipetare Forum/portal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Shko poshtë
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

Mrekulli: Dy binjakeve siameze ndahen pas 10 orë operacioni Empty Mrekulli: Dy binjakeve siameze ndahen pas 10 orë operacioni

Sat 22 Dec 2012 - 21:56
Mrekulli: Dy binjakeve siameze ndahen pas 10 orë operacioni F1_22-siam-jpg1356174666-300x175Operacioni i dy binjakeve siameze ka dalë me sukses. Alison Džun dhe Amelija Li Taker pas 10 orë operacion ia dolën mbanë që të ndahen nga njëra-tjetra. Në këtë ndërhyrje kirurgjikale të vështirë morën pjesë një staf mjekësor prej 40 anëtarësh.

Binjaket kishin lindur të ngjitura dhe tashmë që janë 9 muajshe ato janë ndarë nga trupi i njëra tjetrës. Sipas mjekëve, vogëlushet iu nënshtruan operimit për ndarje të gjoksit dhe pjesës abdominale. Ato ishin të ngjitura në pjesën e poshtme të gjoksit dhe barkut, kurse kishin të përbashkët gjoksin, diafragmën, qesen e zemrës dhe mëlçinë.

Pas këtij operacioni, Alison është më e vogël, por më e fuqishme, kurse Amelia është më e përparuar, por gjendet akoma në kurim intensiv. Binjakët e ngjitur (siamezë) lindin në çdo 50-60 mijë lindje, kurse shumica nuk mbijetojnë.alb-observer.com/
Mbrapsht në krye
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi