- Luan_ValikardiKomplet
- Gjinia :
Shteti :
Mosha : 39
Postime : 21456
Anetaresuar : 28/08/2010
Kursi i këmbimit, leku fiton pikë ndaj euros këtë javë
Mon 27 Jun 2011 - 4:38
Kjo javë, krahasuar me një javë më parë ka sjellë një vlerësim të lehtë të monedhës kombëtare lek. Sezoni turistik dhe kthimi i emigrantëve për pushime po japin efektet e para në kursin e këmbimit të lekut me valutat e tjera.
Pas një periudhe të stabilizuar të tregut, java ka nisur me rënie të vlerës së dy valutave kryesore euro dhe dollar. Në mesditën e së shtunës në tregun valutor të Tiranës, 1 euro këmbehej në blerje me 141.5 lekë në një kohë që një javë më parë kursi i këmbimit ishte fiksuar në 142.1 lekë, pra është zhvlerësuar me 1 lekë. Ndërkohë që 1 USD këmbehet me 99.8 lekë në një kohë që një javë më parë këmbehej 100 lekë, pra me zhvlerësim prej 0.2 lekësh.
Pas një periudhe të stabilizuar të tregut, java ka nisur me rënie të vlerës së dy valutave kryesore euro dhe dollar. Në mesditën e së shtunës në tregun valutor të Tiranës, 1 euro këmbehej në blerje me 141.5 lekë në një kohë që një javë më parë kursi i këmbimit ishte fiksuar në 142.1 lekë, pra është zhvlerësuar me 1 lekë. Ndërkohë që 1 USD këmbehet me 99.8 lekë në një kohë që një javë më parë këmbehej 100 lekë, pra me zhvlerësim prej 0.2 lekësh.
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi