A ka barazi gjinore dhe cilat janë sfidat?
Sat 20 Feb 2010 - 14:56
Kjo u theksua në një nga takimet e nivelit të lartë mbi barazinë gjinore dhe rritjen ekonomike të mbajtur në Suedi kohët e fundit. Një mesazh i qartë që dali nga takimi është se Evropa nuk mund të ofrojë të lerë gratë jashtë forcës së punës dhe kështu të humbasë potenciali ekonomik që gratë përfaqësojnë në Evropë. Po si paraqitet gjendja në rajonin tonë? Sa janë gratë në fokus të vendimarrjes dhe të punësimit? Pse kaq pak prej tyre janë në krye të organeve drejtuese dhe në qeveri? Çfarë duhet bërë? Cila është përvoja juaj? |
- VizitorVizitor
Re: A ka barazi gjinore dhe cilat janë sfidat?
Sun 12 Jun 2011 - 13:49
Te drejta duhen te jen te barabarta gjithmon sepse ekshtu eshte dhe me ligj , por sa pretendohen ato ke ne shqiptaret shum pak gjithmon ka diskriminim ndaj gjinis Femrore , Mashkulli ka te drejta me te larta sipas shqiptarve ndersa Femra duhet ti perulet Mashkullit qje qe e quaj nje diskriminim dhe padrejtsi Njerzore , ne evrop zbatohet drejtsia.!
- VizitorVizitor
Sun 12 Jun 2011 - 13:56
Shqipëria ka bërë përparim në fushën e barazisë gjinore dhe gratë janë shquar në shumë fusha – arte, arsim, shkencë, gazetari, drejtësi dhe qeverisje. Megjithatë, më shumë duhet bërë për të çuar përpara të drejtat e gruas në të gjitha fushat e shoqërisë.
- Luan_ValikardiKomplet
- Gjinia :
Shteti :
Mosha : 39
Postime : 21456
Anetaresuar : 28/08/2010
Mon 13 Jun 2011 - 13:32
Barazi gjinore nuk ka.
Femra është gjithmonë një hap para për mashkullin dhe mashkulli është gjithmonë një hap para për femrën.
Sfidë, unë quaj papjekuritë.
Femra është gjithmonë një hap para për mashkullin dhe mashkulli është gjithmonë një hap para për femrën.
Sfidë, unë quaj papjekuritë.
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi