Studimi: Gjumi bëhet më i ëmbël, me kalimin e viteve
Fri 2 Mar 2012 - 22:29
Me rritjen e moshës, rritet edhe cilësia e gjumit. Një fakt i tillë pohohet nga një studim i fundit, i botuar në revistën “Sleep”, i kryer në më shumë se 155.000 të rritur.I realizuar nga hulumtuesit e Universitetit të Pensilvanisë në SHBA, ai arriti të konstatojë se me kalimin e moshës, gjumi bëhet edhe më i ëmbël.
“Përfundimi i këtij studimi, na bën që ta rimendojmë edhe njëherë atë që kemi ditur deri tani lidhur me teorinë e gjumit. Pra, që të rinjtë na kishin gjumin më të mirë. Por doli se në fakt, nuk qenka kështu”, pohoi Michael Grandner, drejtues i këtij studimi.Sipas tij, gjumi mund të përmirësohet me moshën, megjithë praninë e simptomave depresive si edhe shtimin e atyre të sëmundjeve nga më të ndryshmet.Nga ana tjetër, studimi gjeti edhe faktin tjetër, sesi njerëzit e vetmuar, flenë më keq se ata në çift.
Cilësia e keqe e gjumit, duket se është një cilësi për ata që jetojnë vetëm.
e.t/NOA
“Përfundimi i këtij studimi, na bën që ta rimendojmë edhe njëherë atë që kemi ditur deri tani lidhur me teorinë e gjumit. Pra, që të rinjtë na kishin gjumin më të mirë. Por doli se në fakt, nuk qenka kështu”, pohoi Michael Grandner, drejtues i këtij studimi.Sipas tij, gjumi mund të përmirësohet me moshën, megjithë praninë e simptomave depresive si edhe shtimin e atyre të sëmundjeve nga më të ndryshmet.Nga ana tjetër, studimi gjeti edhe faktin tjetër, sesi njerëzit e vetmuar, flenë më keq se ata në çift.
Cilësia e keqe e gjumit, duket se është një cilësi për ata që jetojnë vetëm.
e.t/NOA
- Studimi, gjumi përmirësohet me kalimin e moshës
- Ja pse mashkulli bëhet më besnik kur bëhet baba!
- Ja pse një mashkull bëhet më besnik kur bëhet baba
- Raportet në çift, kur pushteti i femrës bëhet i ëmbël ..........
- si mendoni ju per ndarjen pas 10 viteve martese mund te fillojn problemet pas 10 viteve apo kan vazh
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi