- DurrsakuV.I.P Forumi
- Gjinia :
Shteti :
Mosha : 47
Postime : 12667
Hobi : bisedat e sinqerta
Vendndodhja : diku
Anetaresuar : 04/12/2011
Greqi, lirohen nga burgu të dënuarit deri në 5 vjet heqje lirie
Thu 29 Mar 2012 - 11:26
ATHINE - Gjykata e lartë greke propozon lirimin e të gjithë personave të dënuar deri në 5 vjet heqje lirie, për vepra të ndryshme penale.
Ata persona që janë dënuar mbi 5 vjet burg, nuk do të përfitojnë, pasi në propozimin e Gjykatës së Lartë theksohet se duhet të lirohen të gjithë ata që janë dënuar deri në 5 vjet.
Në propozimin 3/2012 thuhet se të burgosurit që janë dënuar më pak se 5 vjet, lirohen menjëherë në zbatim të ligjit 4043/2012, me urdhër të prokurorëve vendorë në rastet kur:
1) Dënimi i tyre është 3 vjet dhe kanë kryer 1/10 e kohës së tij
2) Dënimi i tyre është deri në 5 vjet dhe kanë kryer 1/5 kohës së tij
Zv/prokurori i Gjykatës së Lartë thekson se në paragrafin 1 të ligjit 4043/2012 thuhet se "duhet të lirohen të gjithë të dënuarit deri në 5 vjet" dhe shton se "të gjithë ata që janë dënuar më shumë se 5 vjet, nuk mund të përfitojnë lirinë".
Nga ky propozim përfitojnë qindra shqiptarë, të cilët janë dënuar për sasi të vogla lëndësh narkotike apo për vepra të tjera.
Ata persona që janë dënuar mbi 5 vjet burg, nuk do të përfitojnë, pasi në propozimin e Gjykatës së Lartë theksohet se duhet të lirohen të gjithë ata që janë dënuar deri në 5 vjet.
Në propozimin 3/2012 thuhet se të burgosurit që janë dënuar më pak se 5 vjet, lirohen menjëherë në zbatim të ligjit 4043/2012, me urdhër të prokurorëve vendorë në rastet kur:
1) Dënimi i tyre është 3 vjet dhe kanë kryer 1/10 e kohës së tij
2) Dënimi i tyre është deri në 5 vjet dhe kanë kryer 1/5 kohës së tij
Zv/prokurori i Gjykatës së Lartë thekson se në paragrafin 1 të ligjit 4043/2012 thuhet se "duhet të lirohen të gjithë të dënuarit deri në 5 vjet" dhe shton se "të gjithë ata që janë dënuar më shumë se 5 vjet, nuk mund të përfitojnë lirinë".
Nga ky propozim përfitojnë qindra shqiptarë, të cilët janë dënuar për sasi të vogla lëndësh narkotike apo për vepra të tjera.
- Pjesëmarrja në terrorizëm, Arabia cakton masën ‘Burg deri në 20 vjet’
- Deri në shekullin XIX, në Greqi flitej Shqip
- Kujdestare e përhershme Trojka në Greqi deri në 2030
- Vajza që parashihet të jetojë deri në 105 vjet
- Financieri grek: “SOS, do konfiskojnë depozitat bankare në Greqi nga 29 marsi deri më 1 prill”
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi