- CalypsoPrinceshe Forumi
- Gjinia :
Shteti :
Postime : 36630
Hobi : shkrimi
Vendndodhja : ne hapat e jetes
Anetaresuar : 21/05/2011
Transeksuali pjesëmarrës në “Miss Universe”
Sat 19 May 2012 - 9:14
Një transeksual u ngjit për herë të parë në histori në pasarelën e një konkursi ndërkombëtar të bukurisë femërore, konkretisht në “Miss Universin” që po zhvillohet në Kanada.
23-vjeçarja Jenna Talackova, e lindur si mashkull ishte pjesëmarrëse midis 62 femrave të tjera konkurruese dhe pa një referencë për të shkuarën e saj, do të ngatërrohej shumë thjeshtë me një prej bukurosheve më të hijshme në botë.
Pasi jetoi si mashkull deri në moshën 19-vjeçare, Talackova iu nënshtrua një prej operacioneve më të arrirë ndonjëherë në ndërrimin e seksit.
Parakalimi i 23-vjeçares me rroba banjo ishte momenti më i shumëpritur nga kureshtarët dhe Jenna e kaloi me sukses të plotë edhe këtë provë të fundit të seksualitetit të saj të
Pjesëmarrja e kanadezes në konkurs u vendos në dyshim, pasi organizatorët e përjashtuan në muajin mars.
Megjithatë, ajo u rikthye pas një beteje ligjorë, në të cilat shfrytëzoi rregullat e pjesëmarrjes në Miss Kanadanë, të cilën ajo më parë e fitoi.
Sipas kërkesave, çdo femër me pasaportë kanadeze, në moshat 18-27 vjeç ka të drejtë të regjistrohet në konkurs dhe 23-vjeçarja ligjërisht është femër.
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi