Engjujt Shqipetare Forum/portal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Shko poshtë
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

Më shiko në sy dhe më thuaj nëse jam hetero apo gay! Empty Më shiko në sy dhe më thuaj nëse jam hetero apo gay!

Thu 9 Aug 2012 - 14:49
Të jesh hetero apo homoseksual është e “shkruar” jo në ballë por në sytë e njëriut. Ky është zbulimi që kanë bërë studiuesit e Universitetit të Korneullit në Britani, pas ekzaminimit të imtësishëm të qindra meshkujve e femrave të tërhequr nga seksi i kundër apo e njëjta gjini. Sipas tyre, orientimi seksual iu njëriut dallohet tek bebja e syrit sipas reflekseve optike që ajo jep dhe nga pulitja e syve që njihet si shenjë e emocioneve.Kështu ata testuan personat duke iu shfaqur imazhe mepërmbajtje seksuale për meshkujt dhe një peisazh natyror për femrat. Imazhet ngacmuese në trurin e meshkujve arrinin të krijonin pulitje më të shpeshta të syve dhe një zgjerim të përkohshëm të bebes, duke thënë një përgjigje pothuajse gjithmonë të saktë mbi prirjen seksuale të të anketuarit.
Megjithatë tek femrat reagimi nuk ishte i njëjtë ndaj imazheve me përmbajtje seksuale. Sipas studiusit Ritch Savin-Williams “kjo nuk do të thotë se të gjitha femrat janë biseksuale, por se truri i tyre reagon ndryshe, për një arsye ende tërësisht të paeksploruar, ndaj imazheve seksuale”/alb-observer.com/
Mbrapsht në krye
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi