Engjujt Shqipetare Forum/portal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Shko poshtë
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

Qeveria: Nëse nuk i japim detin Greqisë, na bllokon si Maqedoninë Empty Qeveria: Nëse nuk i japim detin Greqisë, na bllokon si Maqedoninë

Sat 29 Sep 2012 - 15:08
Qeveria: Nëse nuk i japim detin Greqisë, na bllokon si Maqedoninë 255493_521247304568948_2031605381_n
Qeveria shqiptare druhet se Greqia do e bllokojë procesin e integrimit të Shqipërisë drejt BE në rast se nuk i japim detin. Këtë fakt e ka bërë të ditur Ministria e Jashtme në një raport që u ka shpërndarë deputetëve të Komisionit të Jashtëm.

Sipas Shqip, në raport thuhet se Greqia nuk pranon rinegocim dhe është gati që të bllokojë integrimin e Shqipërisë në Bashkimin Europian nëse nuk pranohet marrëveshja e nënshkruar mes Lulzim Bashës dhe Dora Bakojanis.

Një skenar që del në skenë, sipas Ministrisë së Jashtme, është që Greqia të vijojë të respektojë në heshtje këtë marrëveshje, e cila është hedhur poshtë nga Gjykata Kushtetuese. Qeveria shqiptare do të heshtë dhe Greqia do vijojë të marrë detin tonë në qetësi.

Skenari i tretë është që marrëdhëniet me Greqinë të acarohen, dhe ky është skenari më ekstrem.

Në të gjitha rastet Greqia duket më superiore. Duke mos pranuar rinegocimin, Greqia e ka futur vendin tonë në një spirale. Prandaj nuk ishte çudi që Panariti deklaroi dje se marrëveshjen me Athinën mund ta bëjë edhe qeveria e re në vitin 2013. Është një patate e nxehtë në dorën e gjithkujt.
(Tema)
Luan_Valikardi
Luan_Valikardi
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 39
<b>Postime</b> Postime : 21456
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 28/08/2010

Qeveria: Nëse nuk i japim detin Greqisë, na bllokon si Maqedoninë Empty Re: Qeveria: Nëse nuk i japim detin Greqisë, na bllokon si Maqedoninë

Sat 29 Sep 2012 - 15:12
"Skenari i tretë është që marrëdhëniet me Greqinë të acarohen, dhe ky është skenari më ekstrem."

Nuk shitet Shqiperia.

Nese duan lufte, le te filloje lufta.
Luan_Valikardi
Luan_Valikardi
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 39
<b>Postime</b> Postime : 21456
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 28/08/2010

Qeveria: Nëse nuk i japim detin Greqisë, na bllokon si Maqedoninë Empty Re: Qeveria: Nëse nuk i japim detin Greqisë, na bllokon si Maqedoninë

Sat 29 Sep 2012 - 15:30
Nese i jepni detin greqise kam per t'ju zhduk nga faqja e dheut, ju betohem per Shqiperine.
Sponsored content

Mbrapsht në krye
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi