Të Drejtat e Njeriut, Nishani: Jemi të vetmit në rajon që kemi ligjin e antidiskriminimit
Fri 7 Dec 2012 - 16:06
“Sot ne shqiptarët me të drejtën më të madhe debatojmë për cilësitë e funksionimit të lirisë, të funkionimit të demokracisë, të shtetit ligjor dhe të respektimit të të gjitha të drejtave të përbashkëta dhe individit.
Sot pa dyshim në një realit të ri nuk është më debati për lirinë e fjalës por sesa shumë dhe sa e thellë respektohen të drejtat e pakicave dhe sesa shumë respektohet tjetri .
Sot, Shqipëria është pjesë e konventave të rëndësishme por ka një legjislacion të konsoliduar për respektimin e pakicave dhe komuniteteve të tjera”.
Kështu është shprehur sot kreu i shtetit shqiptarë, Bujar Nishani gjatë ceremonisë së organizuar me rastin e Ditës ndërkomëbtare të të Drejtave të Njeriut.
Alb-observer.com thekson se Nishani nuk la pa përmendur më tej se një nga sfidat kryesore të shoqërisë shqiptare është raporti mes të drejtës së lirisë individuale përballë të drejtës dhe lirisë së tjetrit./alb-observer.com/
- Te drejtat e njeriut dhe konventa mbi te drejtat e femijes.
- Deklarata e Përgjithshme mbi të Drejtat e Njeriut
- Rreth një milion për të drejtat e njeriut
- Hamëz Jashari: Sot kemi profesora, akademika dhe i kemi shti vesht n’lesh
- Babai i Elhaidës:Kemi financuar vetë gjithçka, asnjëherë nuk kemi pasur mbështetjen e shtetit
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi