Engjujt Shqipetare Forum/portal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Shko poshtë
Dasa
Dasa
Komplet
Komplet
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
<b>Postime</b> Postime : 3512
<b>Hobi</b> Hobi : Me flejt
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Ne Tok te Zotit
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 27/04/2012

50 mije gabime ne BIBEL,disa prej tyre! Empty 50 mije gabime ne BIBEL,disa prej tyre!

Tue 15 Jan 2013 - 17:28
Message reputation : 0% (1 vote)
Bibla me Kontradiktat e veta, po ja filloj:

Sa shumë fëmijë Abrahamit ka pas?

Abrahami kishte vetëm një djalë.

Hebrenjve 11:17
Me anë të besimit Abrahami, kur ai u përpoq, ofroi Isakun, ... djalin e tij të vetëmlindurin.

Zanafilla 22:02
Merr tani birin tënd, birin tënd të vetëm Isakun, ... dhe të ofrojë atë atje për olokaustin.

Abrahami kishte më shumë se një djalë.

Zanafilla 16:15
Kështu Agari i lindi një djalë me Abrahamin: dhe Abrami i vuri emrin djalit të tij, që Agari kishte lindur, Ismael.

Zanafilla 21:2-3
Dhe Sara u ngjiz dhe lindi një djalë me Abrahamin është pleqërinë e tij .... Dhe Abrahami ia vuri atij Is-hakun.

Zanafilla 25:1-2
Pastaj Abrahami mori një grua, dhe emri i saj ishte Keturahut. Dhe ajo Zimramin lindi, dhe Jokshanin, Medanin, Madianin, Ishbakun dhe Shuahin.

Galatasve 4:22
Abrahami kishte dy djem, një nga një grua-lidhje, dhe tjetri nga një grua e lirë.

.................................................. ...............

Abiathari ishte i ati apo i biri i Ahimelekut?

Abiathari ishte bir i Ahimelekut.

1 Samuel 22:20
Dhe një nga bijtë e Ahimelekut, bir i Ahitubit, i quajtur Abiathar.

1 Samuel 23:06
Abiathari, bir i Ahimelekut.

Abiathari ishte babai i Ahimelekut.

2 Samuel 8:17, 1 CHRONICLES 18:16, 24:6
Ahimelekut, bir i Abiatharit.

Kush ishte nëna Abijamit?

Maakah, bija e Abishalomit

1 Mbretërve 15:1-2
Tani në vitin e tetëmbëdhjetë të mbretërisë së Jeroboamit, birit të Nebatit mbretëroi Abijamit mbi Judën. Ai mbretëroi tre vjet në Jeruzalem. E ëma quhej Maakah dhe ishte bijë e Abishalomit.

Michaiah e bija e Uriel

2 Kronikave 13:1-2
Tani në vitin e tetëmbëdhjetë të mbretërisë së Jeroboamit, Abijahu filloi të mbretërojë mbi Judën. Ai mbretëroi tre vjet në Jeruzalem. Nëna e tij ishte edhe Michaiah e bija e Uriel.

.................................................. ............

Sa kohë ishte arka e besëlidhjes në shtëpinë Abinabadit?

Njëzet vjet.

1 Samuel 7:1-2
Dhe njerëzit e Kirjath-Jearimit erdhën, dhe sjellën arkën e Zotit, dhe e sollën atë në shtëpinë e Abinadadit në kodër, dhe shenjtëruan Eleazarin, birin e tij për të mbajtur arkën e Zotit. Dhe ndodhi që, ndërsa arka qëndroi në Kirjath-Jearimi, se koha ishte e gjatë, sepse ajo ishte njëzet vjet: dhe tërë shtëpia e Izraelit i ankohej Zotit.

1 Samuel 10:24
Pastaj Samueli i tha tërë popullit, e keni parë atë [Sauli] të cilin Zoti ka zgjedhur, se nuk ka asnjë si ai në tërë popullin? Dhe të gjithë njerëzit bërtiti dhe tha: "Rroftë mbreti.

Më shumë se dyzet vjet.

2 i Samuelit 6:2-3
Dhe Davidi u ngrit ... për ta çuar lart që andej arkën e Perëndisë .... Dhe u vendosën në arkën e Perëndisë mbi një qerre të re, dhe e solli atë nga shtëpia e Abinadabit që ishte në Gibeah ....

Acts.13: 21
Dhe pas kësaj, ata kërkuan një mbret; dhe Perëndia u dha atyre Saulin, birin e Kisit, një burrë nga fisi i Beniaminit, nga hapësira e dyzet vjet.

.................................................. .............

Sa vjeç ishte Abrami kur Ismaili ishte i lindur?

86 vjeç

Zanafilla 16:16
Dhe Abrami ishte tetëdhjetë e gjashtë vjeç, kur Agari lindi Ismaelin për Abramin.

Më shumë se 135 vjet i vjetër

Veprat e Apostujve 7:2-4
Abrahamit, atit tonë ... banonte në Haran, dhe prej andej, kur babai i tij ishte i vdekur, ai hoqi vetë në këtë vend.

Zanafilla 11:26
Terahu jetoi shtatëdhjetë vjet dhe i lindi Abrami .... .

Zanafilla 11:32
Dhe Terahu jetoi dyqind e pesë vjet, pastaj Terahu vdiq në Haran.

.................................................. ................

Sa djem i ka pas Absalomi?

Absalomi nuk pati fëmijë.

2 i Samuelit 18:18
Absalomi ... tha: "Unë nuk kam djalë që të ruajë kujtimin e emrit tim.

Absalomi kishte tre djem.

2 i Samuelit 14:27
Dhe u Absalomi kishte lindur tre djem.

.................................................. .................

Kur u Absalomi qoj krye kundër Davidit?

Pas dyzet vjet

2 i Samuelit 15:07
Dhe ndodhi që pas dyzet vjet, që Absalomi i tha mbretit, ty të lutem, më lejoni të shkoj dhe të paguajë kushtin tim, që kam premtuar Zotit, në Hebron.

Shumë më pak se dyzet vjet që nga David vendosi vetëm për një total prej dyzet vjet.

2 Samuel 5:04
Davidi ishte tridhjetë vjeç kur filloi të mbretërojë, dhe mbretëroi dyzet vjet.

Dy llogari kontradiktore krijimit.

Llogaria parë (Zanafilla 1:01-02:03)

Zanafilla 1:25-27
(Njerëzve u krijuan pas kafshët e tjera.)

Dhe Perëndia bëri egërsirat e tokës sipas llojit të tij, kafshët simbas llojit të tyre, dhe çdo gjë që zvarriten mbi tokën simbas llojit të tij, dhe Perëndia e pa që kjo ishte mirë. Pastaj Perëndia tha: "Ta bëjmë njeriun sipas shëmbëlltyrës sonë .... Kështu Perëndia krijoi njeriun në imazhin e tij.

Zanafilla 1:27
(Njeriu i parë dhe gruaja janë krijuar në të njëjtën kohë.)

Kështu Perëndia krijoi njeriun simbas shëmbëlltyrës së vet, simbas shëmbëlltyrës së Perëndisë; Ai krijoi meshkuj dhe femra Ai i krijoi.

Llogaria e dytë (Zanafilla 2:4-25)

Zanafilla 2:18-19
(Njerëzve u krijuan para se kafshët e tjera.)

Pastaj Zoti Perëndi tha: "Nuk është mirë që njeriu të jetë vetëm; unë do t'i bëj një ndihmë që i leverdis. Dhe nga dheu Zoti Perëndi formoi tërë kafshët e fushës dhe tërë zogjtë e qiellit dhe i çoi te njeriu për të parë si do t'i thërrasë ato: dhe sido që njeriu t'i quante qeniet e gjalla, që ishte emri i tyre.

Zanafilla 2:18-22
(Njeriu u krijua së pari, pastaj të kafshëve, pastaj gruaja nga brinja e burrit.)

Pastaj Zoti Perëndi tha: "Nuk është mirë që njeriu të jetë vetëm; unë do t'i bëj një ndihmë që i leverdis. Dhe nga dheu Zoti Perëndi formoi tërë kafshët e fushës dhe tërë zogjtë e qiellit dhe i çoi te njeriu për të parë se çfarë do t'i quante .... Atëherë Zoti Perëndi e futi në një gjumë të thellë njeriun, të cilin e zuri gjumi: dhe ai mori një nga brinjët e tij dhe e mbylli mishin në atë vend, dhe brinjën që Zoti Perëndi kishte hequr njeriut formoi një grua , dhe e çoi te njeriu.

.................................................. ............

Kush ishte i ati Akani?

Babai Akani ishte Karmi.

Joshua 7:01
Për Akani, bir i Karmi, bir i Zabdi, birit të Zerahut, nga fisi i Judës, mori e mallkuar gjë.

Babai Akani është Zerahut

Joshua 7:24
Dhe Jozueu, dhe tërë Izraeli bashkë me të, mori Akani, bir i Zerahut, ....

Jozueu 22:20
A nuk u caktua Akani, bir i Zerahut, kryejnë një shkelje gjë e mallkuar, dhe zemërimin e ra mbi të gjithë asamblenë e Izraelit?

.................................................. ...................

Sa Femije te Adinit u kthyen nga Babilonia?

454

EZRA 2:15
Fëmijët e Adin, katërqind e pesëdhjetë e katër.

655

Nehemia 7:20
Fëmijët e Adin, gjashtëqind e pesëdhjetë e pesë.

.................................................. .......................

Sa Femije te Adonikamit u kthyen nga Babilonia?

666

EZRA 2:13
Fëmijët e Adonikamit, gjashtëqind e gjashtëdhjetë e gjashtë.

667

Neh.7: 18
Fëmijët e Adonikamit, gjashtëqind e gjashtëdhjetë e shtatë.

Se si duhet të ndëshkohen shkelësit e kurorës?

Ata duhet të ekzekutohet.

Levitiku 20:10
Dhe njeriu që shkel kurorën me gruan e një tjetri, edhe ai që shkel kurorën me gruan e fqinjit të tij, shkelësi dhe e kurorës do të dënohen me vdekje.

Ata nuk duhet të ndëshkohet.

John 8:3-8
Atëherë skribët dhe farisenjtë i sollën një grua që ishte kapur duke shkelur kurorën dhe, mbasi e vunë në mes, ata thonë: "Mësues, kjo grua është kapur duke shkelur kurorën, në akt shumë. Tani në ligj Moisiu na ka urdhëruar, që të tilla duhet të vritet me gurë, por çfarë thua? Kjo thanë ata, ta vënë në provë, që ata mund të kenë të akuzojnë atë. Por Jezusi u përkul, dhe shkruante me gisht në terren, sikur nuk i ka dëgjuar ato. Pra, kur ata vazhdonin ta pyesnin, ai u ngrit, dhe u tha atyre: "Ai që është pa mëkat midis jush, le ta hedhë i pari gurin kundër saj.

.................................................. .................

A është e gabuar që të ketë marrëdhënie seksuale jashtë martesës?

Po

Eksodi 20:14, Ligji i Përtërirë 5:18
Nuk do të shkelësh besnikërinë bashkëshortore.

Hebrenjve 13:04
Kurverat dhe shkelësit e kurorës Perëndia do të gjykojë.

Jo

HOS 01:02
Dhe Zoti i tha Oseas: "Shko, merr për grua një ty të kurvërisë ....

HOS 03:01
Pastaj i tha Zotit: "O, Zoti akoma, dashuri një grua e dashur të mikut të saj, por një shkelëse e kurorës.

Ashazi ishte varrosur me etërit e tij?

PO

2 KINGS 16:20
Dhe Ashazi zuri gjumi me etërit e tij, dhe u varros me ta në qytetin e Davidit.

JO

2 CHRONICLES 28:27
Dhe Ashazi zuri gjumi me etërit e tij dhe e varrosën në qytet, në Jeruzalem, por e çuan jo në varrezat e mbretërve të Izraelit

.................................................. .....................

Kur e bëri Ashaziahu të mbretërojë?

Në vitin e dymbëdhjetë të Joramit.

2 KINGS 8:25
Në vitin e dymbëdhjetë të Joramit, birit të Ashabit, mbretit të Izraelit e bëri Ashaziahu, bir i Jerohamit mbret i Judës, të fillojnë të mbretërojë.

Në vitin e njëmbëdhjetë të Joramit.

2 KINGS 9:29
Dhe në vitin e njëmbëdhjetë të Joramit, birit të Ashabit, filloi të mbretërojë Ashaziahu.

Sa vjeç ishte Ashaziahu kur filloi të mbretërojë?

22 vjeç

2 KINGS 8:26
Njëzet e dy vjeç Ashaziahu ishte kur filloi të mbretërojë.

42 vjeç

2 CHRONICLES 22:02
Dyzet e dy vjeç Ashaziahu ishte kur filloi të mbretërojë.

.................................................. ..........................

Çfarë fisi ishte Ajalonin nga?

Dan.

Joshua 21:23-24
Dhe nga trib e Dan ... Ajalonin me tokat e tij, Gath-Rimonin me tokat e tij.

Efraimi.

1 CHRONICLES 6:66, 69
Nga fisi i Efraimit ... Ajalonin me tokat e tij, Gath-Rimonin me tokat e tij.

.................................................. .........................

Perëndia do që disa të shkojnë në ferr?

Perëndia dëshiron që të gjithë të shkojnë në qiell.

1 Timoteut 2:3-4
Perëndinë, Shpëtimtarin tonë, të cilët do të kenë të gjithë njerëzit të shpëtohen.

2 Pjetri 3:09
Zoti është ... nuk do që ndokush të humbasë, por që të gjithë të vijnë në pendim.

Perëndia do që disa të shkojnë në ferr.

Fjalët e urta 16:04
Zoti ka bërë të gjitha gjërat për veten e tij: po, edhe të pabesin për ditën e fatkeqësisë.

John 12:40
Ai i ka verbuar sytë e tyre, dhe i ka ngurtësuar zemrat e tyre, se ata nuk duhet të shohin me sytë e tyre, as nuk kuptojnë me zemër, dhe të konvertohet, dhe unë t'i shëroj.

Romakëve 9:18
Prandaj ai ka mëshirë për atë që ai do të ketë mëshirë, dhe të cilin ai do ai ngurtëson.

2 Thesalonikasve 2:11-12
Perëndia do të dërgojë atyre mashtrim të fortë, që ata duhet të besojnë një gënjeshtër: Se ata të gjithë mund të jetë i dënuar.

Jezusi u thoni dishepujve të tij çdo gjë?

Jezusi u tha dishepujve të çdo gjë të tij.

John 15:15
Për të gjitha gjërat që kam dëgjuar nga Ati im që unë kam bërë të njohura tek ju.

Ka pasur disa gjëra që Jezusi nuk u tha.

John 16:12
Unë kam ende shumë gjëra për t'ju thënë, por ju nuk mund t'i mbani.

Ishte David vetëm kur kërkojnë bukë të shenjtëruar në Nob?

Ai ishte i vetëm.

1 Samuel 21:01
Pastaj erdhi Davidi në Nob tek prifti Ahimelek: dhe Ahimelekut ishte frikë në takimin e Davidit, dhe i tha: "Pse je vetëm dhe nuk ka njeri me ty?

Ai ishte me të tjerët.

Matthew12 :3-4
Por ai u tha atyre: "A nuk keni lexuar çfarë bëri Davidi, kur ai pati uri, dhe ata që ishin me të, Si ai hyri në shtëpinë e Perëndisë, dhe hëngri bukët e paraqitjes, të cilat nuk lejohej t'i hante , as për ata që ishin me të, por vetëm priftërinjtë?

Mark 2:25-26
Dhe ai u tha atyre: "A nuk keni lexuar çfarë bëri Davidi, kur pati nevojë dhe kishte uri, ai dhe ata që ishin me të? Si ai hyri në shtëpinë e Perëndisë në kohën e kryepriftit Abiathar, dhe hëngri bukët e paraqitjes, të cilat nuk lejohet për të ngrënë, por për priftërinjtë, dhe u dha edhe atyre që qenë me të?

Luka 6:3-4
Dhe Jezusi duke u përgjigjur u tha atyre: A nuk keni lexuar aq shumë si ky, çfarë bëri Davidi, kur vetë pati uri, dhe ata që ishin me të, si hyri ai në shtëpinë e Perëndisë, dhe të ka marrë dhe hani bukët e paraqitjes, dhe u dha edhe atyre që ishin bashkë me të, ajo nuk është e ligjshme për të ngrënë, por për priftërinjtë vetëm?

A Sauli dhe Samuel vrasin të gjithë të Amalekitëve?

Po

Dhe Sauli i mundi Amalekitët nga Havilahu deri vish deri në Shur, që ndodhet përballë Egjiptit. Dhe ai i mori Agagun, mbretin e Amalekitëve gjallë, dhe vendosi shfarosjen e të gjithë njerëzit me shpatë. ...
Dhe Samuel preu në copa me qejf përpara Zotit në Gilgal. 1 Samuel 15:7-8, 33

Jo, nënë Agagun mbeti e gjallë.

Samueli i tha: Si shpata ka bërë pa fëmijë gratë, kështu që nëna jote të kenë fëmijë në mesin e grave. 1 Samuel 15:33

Jo, Davidi vrau të gjithë ata disa vjet më vonë.

Dhe Davidi dhe njerëzit e tij u ngjitën, dhe pushtuan e Geshuritëve, dhe bënin plaçkitje në vendin, dhe të Amalekitëve; për ato kombe janë të banorëve të vjetër të vendit, si po shkon deri në Shur, deri në vendin e Egjiptit. Dhe Davidi e shkretonte vendin, dhe u largua as burra as gra gjallë, dhe merrte dele, dhe qe, lopë, gomarë, dhe devetë, dhe rroba, dhe kthehej dhe shkonte tek Akishi. 1 Samuel 27:8-9

Dhe atëherë Davidi vrau të gjithë ata përsëri, vetëm për t'u siguruar. (Përveç kësaj herë 400 guys shpëtoi.)

Dhe ndodhi që, kur Davidi dhe njerëzit e tij arritën në Tsiklag ditën e tretë, Amalekitët kishin pushtuar në jug, dhe Tsiklag, dhe Tsiklag pushtuar, dhe dogji në zjarr;. . . Dhe Davidi i sulmoi nga muzgu deri në mbrëmjen e ditës tjetër: nuk shpëtoi një njeri prej tyre, përveç katërqind të rinjve që u hipën deveve dhe ia mbathën. 1 Samuel 30:1, 17

Jo, Sauli u vra nga një Amalekiti.

Unë jam një Amalekiti. ... Kështu që unë u mbi të, dhe e vrau. 2 Samuel 1:8-10

.................................................. ....................

I cili ishte babai Amasan?

Babai Amasan ishte Ithra një Izraelit.

2 i Samuelit 17:25
Amasan ishte bir njeriu, emri i të cilit ishte Ishra dhe Izraelit.

Babai Amasan ishte Jetheri një Ismaeliti.

1 CHRONICLES 2:17
Dhe i ati i të cilit ishte Jetheri, Ismaeliti.

.................................................. .....................

Si duhet të bijve të Amonit të trajtohen?

A nuk luftojnë kundër tyre ose të marrë tokën e tyre.

Ligji i Përtërirë 2:19
Dhe kur të vish afruar gjatë kundër bijve të Amonit, fatkeqësi e tyre jo, as t'i manipulojë, sepse unë nuk do të të japë ty e vendit të bijve të Amonit posedimin e ndonjë, sepse unë kam dhënë bijve të Lotit për një posedim.

Ligji i Përtërirë 2:37
Vetëm deri në vendin e bijve të Amonit nuk vije ti, e as tek ndonjë vend të Jakob lumit, as deri në qytetet e në malet, as çdo gjë tek Zoti, Perëndia ynë na kundërshtoi.

Vrasin ata dhe për të marrë tokën e tyre.

Gjyqtarët 11:32
Atëherë Jefteu kaloi bijve të Amonit për të luftuar kundër tyre, dhe Zoti i dha në duart e tij.

Jeremia 49:2
Unë do të bëj një alarm të luftës për t'u dëgjuar në Rabah, qytet i bijve të Amonit, dhe kjo do të bëhet një grumbull të shkretë, dhe bijat e saj do të digjen me zjarr.

.................................................. .........

Kush ishte Anahut?

E bija e Cibeonit
"Anahut, e bija e Cibeonit" - Zanafilla 36:2, 14

Vëllai i Cibeonit
"Këta janë bijtë e Seirit, Horeut, që e banuara të vendit;. Ishin Lotani, Shobali, dhe Tsibeoni, Anahu" - Zanafilla 36:20

"Bijtë e Seirit ... Anahu dhe Anahu" - 1 Kronikave 1:38

I biri i Cibeonit
"Dhe këta janë bijtë e Cibeonit, të dy Ajah, dhe Anahu: kjo ishte që Anahu që gjenden mushka në shkretëtirë, si ai kulloste gomarët e Cibeonit babait të tij." - Zanafilla 36:24

"Bijtë e Cibeonit;. Ajahut, dhe Anahu" - 1 Kronikave 1:40

Që çuan Anakim nga Hebronit?

Joshua

Jozueu 11:21
Dhe në atë kohë erdhi Jozueu, dhe të shfaros Anakims nga malet, nga Hebroni, nga Debirit, nga Anabi, dhe nga të gjitha malet e Judës, dhe nga të gjitha malet e Izraelit: Jozueu i shfarosën krejt me qytetet e tyre.

Caleb

Joshua 15:13-14
Kalebit, birit të Jefunehut, Jozueu i dha një pjesë në mes të bijve të Judës, simbas urdhrit të Zotit për të Jozueut, edhe qyteti i Arba ati i Anakut, e cila është qyteti Hebron. Dhe Kalebi dëboi që andej tre djemtë e Anakut, Sheshai, dhe Ahimani dhe Talmai, bijtë e Anakut.

.................................................. ..................

Sa kohë ka kaluar zemërimi i Perëndisë?

zemërimi i Perëndisë zgjat vetëm një moment.

Psalmi 30:5
Për tij vazhdon zemërimi, por një moment.

Jeremia 3:12
Unë jam i mëshirshëm ", thotë Zoti, dhe unë nuk do të mbajnë zemërim për gjithnjë.

zemërimi i Perëndisë zgjat një kohë të gjatë.

Numrat 32:13
Dhe zemërimi i Zotit u ndez kundër Izraelit, dhe ai bëri të enden në shkretëtirë për dyzet vjet.

Jeremia 17:04
Ju keni ndezur një zjarr në zemërimin tim, i cili do të djegë për gjithnjë.

Malakia 1:04
Populli kundër të cilit Zoti indinjatën për gjithnjë.

Mateu 25:41
Largohuni nga unë, ai mallkuar, në zjarr të përjetshëm, të përgatitur për djallin dhe engjëjt e tij.

Mateu 25:46
Dhe këto do të shkojnë në mundim të përjetshëm.

Nga ajo që ishin të kafshëve të krijuar?

Ujë

Zanafilla 1:20
Pastaj Perëndia tha: "Të mbushen ujërat rrituni me të madhe krijesë që lëviz dhe ka jetë, dhe të fluturojnë zogjtë lart mbi tokë në kupën e hapur e qiellit.

Toke

Zanafilla 2:19
Dhe nga dheu Zoti Perëndi formoi tërë kafshët e fushës dhe tërë zogjtë e qiellit

A Pjetri pyet Jezusi, ku ai ishte duke shkuar?

PO

John 13:36
Simon Pjetri i tha: "Zot, ti ku po shkon?

Nr

John 16:05
Por tani unë po shkoj tek ai që më ka dërguar, dhe askush nga ju s'po më pyet: "Ku po shkon?

Kush ka faj për mëkatin origjinal?

EVA

1 Timoteut 2:14
Dhe Adami nuk u mashtrua, por gruaja u mashtruar ishte në shkelje.

Adam

Romakëve 5:12
Nga një mëkat njeri hyri në botë, dhe vdekje nga mëkati.

Kush i bën njerëzit të shurdhër dhe të verbër?

Zoti

Eksodi 4:11
Kush e bën njeriun të pagojë, të shurdhër, me sy, ose të verbër? A nuk jam unë Zoti?

John 9:1-3
Dhe si po kalonte Jezusi, ai e pa një njeri që ishte i verbër që nga lindja e tij. Dhe dishepujt e tij e pyetën duke thënë: "Mësues, kush ka mëkatuar, ai apo prindërit e tij, se ai ka lindur i verbër? Jezusi u përgjigj, As ka ky njeri mëkatuar, as prindërit e tij, por se veprat e Perëndisë duhet të manifestohet në të.

shpirtrat e ndyrë.

Mark 9:17, 25
Dhe dikush nga turma, duke u përgjigjur, tha: "Mësues, unë të prura djalin tim që ka një frymë memece. Jezusi ... qortoi frymën e ndyrë duke thënë: "Në frymë memece dhe e shurdhët, unë po të urdhëroj, dil prej tij dhe mos hyr më kurrë tek ai.

.................................................. ....................

Perëndia mund të bëjë ndonjë gjë?

Perëndia mund të bëjë .

Zanafilla 18:14
Është ndonjë gjë shumë e vështirë për Zotin?

Job 42:1-2
Atëherë Jobi iu përgjigj Zotit dhe tha: "Unë e di se mund të bësh çdo gjë ....

Jeremia 32:17
Ah, Zot, Zot! ... Nuk ka asgjë tepër të vështirë për ty.

Ka disa gjëra që Perëndia nuk mund të bëjë.

Gjyqtarët 1:19
Dhe Zoti ishte me të Judës, dhe ai e përzuri nga banorët e malit, por nuk mund të të dëbojë banorët e fushës, sepse kishin qerre të hekurta.

Mark 06:05
Dhe ai s'mundi të kryejë aty asnjë vepër të pushtetshme.

Hebrenjve 6:18
Ishte e pamundur për të Perëndia të gënjejë.

Ja, unë jam Zoti, Perëndia i çdo mishi: a ka ndonjë gjë shumë e vështirë për Zotin;?

Mateu 19:26, Marku 10:27
Për Perëndinë çdo gjë është e mundur.

Luka 1:37
Sepse me Perëndinë asgjë, do të jetë e pamundur.

Luka 18:27
Gjërat të cilat janë të pamundshme për njerëzit janë të mundshme për Perëndinë.

Zbulesa 19:06
Mbretëron Zoti, Zoti i plotfuqishëm.

.................................................. ........................

Sa shumë njerëz ka vrareDavidi?

700 burra në qerre dhe kalorës 40.000

2 i Samuelit 10:18
Dhe Davidi vrau njerëzit e shtatëqind qerreve e Sirëve, dhe dyzet mijë kalorës.

7000 burra në qerre dhe 40.000 këmbësorë

1 CHRONICLES 19:18
Davidi vrau shtatë mijë burra që luftuan në qerre, dhe dyzet mijë këmbësorë.

.................................................. ......................

Është Perëndia autor i konfuzionit?

po

Zanafilla 11:7-9
Shko tek, të zbresim pra atje poshtë dhe të ngatërrojmë gjuhën e tyre, që njëri të mos kuptojë të folurën e tjetrit ..... Prandaj është emri i tij i quajtur Babel, sepse Zoti aty ngatërroi gjuhën e tërë dheut:

1 Korintasve 1:27
Perëndia ka zgjedhur gjërat e marra të botës për të turpëruar të urtët.

Jo

1 Korintasve 14:33
Sepse Perëndia nuk është autori i konfuzionit ....

.................................................. ............................

Zoti do të mallkojnë tokën?

E pra, ndoshta, në qoftë se ai merr çmendur përsëri.

Malakia 4:06
Dhe ai do të kthehet në zemrën e prindërve te fëmijët, dhe zemra e bijve etërve të tyre, që të mos vijnë e të godas tokën me një mallkim.

Jo, ai kurrë nuk do të bëjë atë përsëri.

Zanafilla 8:21
Dhe Zoti ndjeu një erë të këndshme dhe ai tha në zemër të tij, unë nuk do ta mallkoj më tokën për shkak të njeriut.

Si e vriti Davidi Goliathin?

Me një hobe.

1 Samuel 17:49-50
Davidi e vuri dorën në çantën e tij, dhe mori që andej një gur, dhe zhargon atë, dhe goditi Filisteun në ballin e tij, se guri i zhytur në ballin e tij, dhe ai ra me fytyrë për tokë. David mbizotëronte mbi Filisteun me një hobe dhe një gur dhe e goditi Filisteun dhe e vrau, por nuk kishte asnjë shpatë në duart e Davidit.

Me një shpatë.

1 Samuel 17:51
David vrapoi, dhe u ndal mbi Filisteun, dhe e mori shpatën e tij, dhe tërhoqi atë nga mill e tij, dhe e vrau, dhe i prenë kokën e tij me to.

.................................................. ..........................

Kush e shkatërrojSodomën dhe Gomorën?

Engjëjt

Zanafilla 19:13
Për ne do të shkatërrojmë këtë vend, sepse britma e banorëve të tij është e madhe përpara fytyrës së Zotit dhe Zoti na dërgoi për ta shkatërruar atë.

zot

Zanafilla 19:24
Zoti bëri që mbi Sodomën dhe Gomorën, të binte squfur dhe zjarr nga ana e Zotit të qiellit.

Kush mund të dëbuam demonët në emrin e Jezusit?

Vetëm ndjekësit e Jezusit mund ta bëjë këtë.
(Kjo është një nga shenjat e një besimtar i vërtetë.)

Mark 16:17
Dhe këto janë shenjat që do t'i përcjellin ata që besojnë, në emrin tim ata do të dëboj demonët.

Të tjerët mund ta bëjë këtë, too.

Mateu 7:21-23
Jo çdo njeri që më thotë: "Zot, Zot, do të hyjë në mbretërinë e qiejve, por ai që bën vullnetin e Atit tim që është në qiej. Shumë do të më thonë në atë ditë, Zot, Zot, a nuk kemi profetizuar në emrin tënd? dhe në emrin tënd kanë dëbuam demonët dhe në emrin tënd bërë shumë vepra të mrekullueshme? Dhe atëherë unë do pretendoj atyre, nuk e dija se ju: largohuni nga unë, ju që paudhësi.

Mark 9:38
Dhe Gjoni u përgjigj duke thënë: "Mësues, ne pamë një që i dëbonte demonët në emrin tënd, dhe ai nuk na ndjek dhe ia ndaluam, sepse ai nuk na ndjek.

Luka 9:49
Dhe Gjoni u përgjigj dhe tha: "Mësues, ne pamë një që i dëbonte demonët në emrin tënd, dhe ia ndaluam, sepse ai nuk të ndjek bashkë me ne.

Duhet të gjithë të vdesin?

Disa njerëz nuk do të vdesin.

Zanafilla 5:24
Pra Enoku eci me Perëndinë: dhe ai nuk ishte, sepse Perëndia e mori me vete.

John 8:51
Të vërtetë, në të vërtetë po ju them, se ai që zbaton fjalën time, nuk do të vdiste.

John 11:26
Dhe ai që jeton e beson në mua, nuk do të vdesin.

Hebrenjve 11:05
Me anë të besimit Enoku u përkthyer që ai të mos shikonte vdekje dhe nuk u gjet më, sepse Perëndia e kishte përkthyer atë.

Të gjithë do të vdesin.

Romakëve 5:12
Prandaj, si nga një mëkat njeriu hyri në botë, dhe vdekje nga mëkati, dhe kështu vdekja kaloi mbi të gjithë njerëzit.

Hebrenjve 9:27
Dhe si është e caktuar njerëzve u një herë për të vdekur.

Kur e bëri tokën e thatë mbas përmbytjes?

Në ditën e parë të muajit të parë.

Zanafilla 8:13
Në muajin e parë, në ditën e parë të muajit, ujërat ishin tharë mbi tokë.

Në ditën e 27 të muajit të dytë.

Zanafilla 8:14
Dhe kështu në muajin e dytë, në të shtatë dhe ditën e njëzetë të muajit, toka ishte e thatë.

.................................................. ..................

Banon Zoti në errësirë apo me dritë?

Perëndisë banon në errësirë.

1 Kg.8: 12, 2 CHRONICLES 06:01
Zoti i tha se do të banojë në renë e dëndur.

Psalmi 18:11
Ai e bëri errësirën vendin e tij të fshehtë; raundin e tij të pavion rreth tij ishin errësirën e ujërave dhe retë e dendura të qiellit.

Psalmi 97:2
Resh dhe errësire të janë rreth tij.

Perëndisë banon në dritë.

1 Timoteut 6:15-16
Zot i zotërve, i cili vetëm ka pavdekësinë dhe rri në dritë.
Tironci
Tironci
Administrator
Administrator
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 15973
<b>Hobi</b> Hobi : te qeroj oriz me doreza boksi
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : New York U.S.A
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 12/10/2011

50 mije gabime ne BIBEL,disa prej tyre! Empty Re: 50 mije gabime ne BIBEL,disa prej tyre!

Tue 15 Jan 2013 - 18:48
 50 mije gabime ne BIBEL,disa prej tyre! 2585209286 :s  50 mije gabime ne BIBEL,disa prej tyre! 2585209286  50 mije gabime ne BIBEL,disa prej tyre! 2585209286 po pse o njerez gjithmone me kshu temash
Dasa
Dasa
Komplet
Komplet

50 mije gabime ne BIBEL,disa prej tyre! Empty Re: 50 mije gabime ne BIBEL,disa prej tyre!

Tue 15 Jan 2013 - 18:50
Tironci shkruajti:  50 mije gabime ne BIBEL,disa prej tyre! 2585209286 :s  50 mije gabime ne BIBEL,disa prej tyre! 2585209286  50 mije gabime ne BIBEL,disa prej tyre! 2585209286 po pse o njerez gjithmone me kshu temash
PO DEBATOJM BRE,NU PO SHOH TE KEQE
Tironci
Tironci
Administrator
Administrator

Tue 15 Jan 2013 - 18:52
Dasa shkruajti:
Tironci shkruajti:  50 mije gabime ne BIBEL,disa prej tyre! 2585209286 :s  50 mije gabime ne BIBEL,disa prej tyre! 2585209286  50 mije gabime ne BIBEL,disa prej tyre! 2585209286 po pse o njerez gjithmone me kshu temash
na sill te mirat te debatojme
sme pelqejne gabimet Merzitur
Dasa
Dasa
Komplet
Komplet

Tue 15 Jan 2013 - 18:55
Tironci shkruajti:
Dasa shkruajti:
Te them te drejten une nuk ikam gjet kto gabime,ket shkrim e hasa dhe thash ndosha ndokush nga Feja Krishtere ka argumente me i demantu kete se qka thojn te tjeret,un jam kureshtar veq me dit asgje me shum
Tironci
Tironci
Administrator
Administrator

Tue 15 Jan 2013 - 18:57
Dasa shkruajti:
Tironci shkruajti:
Dasa shkruajti:
Te them te drejten une nuk ikam gjet kto gabime,ket shkrim e hasa dhe thash ndosha ndokush nga Feja Krishtere ka argumente me i demantu kete se qka thojn te tjeret,un jam kureshtar veq me dit asgje me shum
aty ky e ke gjet mbase i gjen dhe gabimet
mos u mundo me ul tjetrin ????????
Anonymous
Vizitor
Vizitor

Tue 15 Jan 2013 - 19:00
Dasa shkruajti:
ketu ska vend per debat
secili BESON fene e tij PA KERKUAR SHPJEGIME APO GABIME
per cdo njeri ajo qe beson eshte e shenjte
besimi ka te beje me shpirtin
cdo lekundje apo diskutim,debat tregon se besimi nuk eshte kaq i forte
dhe cdo tentative per te treguar se feja e njerit eshte me e mire se e tjetrit, te pakten i mungon serioziteti
Dasa
Dasa
Komplet
Komplet

Tue 15 Jan 2013 - 19:11
Tironci shkruajti:
Dasa shkruajti:
Tironci shkruajti:
Dasa shkruajti:
Ky eshte forum per debat,kush ka njohuri mundet me u kyq.
Un kur hapi tem i dal deri ne fund.
Nuk kam hap dhe nuk hapi kurr tem pa pas njohuri rreth asaj teme
Dasa
Dasa
Komplet
Komplet

Tue 15 Jan 2013 - 19:12
Time shkruajti:
Dasa shkruajti:
ketu ska vend per debat
dhe cdo tentative per te treguar se feja e njerit eshte me e mire se e tjetrit, te pakten i mungon serioziteti
Nuk ka vend per debat pe ata qe nuk kan njohuri
Un nuk e besoj fen time ne menyr verbale,nese ti e beson koka puna shum keq.
Un nuk besoj pa u bin,nuk i mesheli syt para gabimeve
Anonymous
Vizitor
Vizitor

Tue 15 Jan 2013 - 19:29
Dasa shkruajti:
Time shkruajti:
Dasa shkruajti:
ketu ska vend per debat
sa per njohuri seshte vendi as koha nuk na lejon ti tregojme po kam mendmin se duhet te jeni me i kujdeshem
po fene e besojme ne menyre verbale nqs na kthjellon mendjen dhe shpirtin
secili beson ne menyren e tij dhe une kam te drejte te besoj fene time ne menyre verbale
po sqaroj fene dhe jo cfare thote cdo njeri qe mund ta quaj veten si i derguar i zotit
sa per gabimet qe thoni diku i lexuat dikush i shkruajti dhe pse jeni kaq i bidur qe ky ka te drejte
sidoqofte secili ka mendimin e tij dhe nuk eshte e thene se duhet gjithmon te jemi ne nje mendje
Tironci
Tironci
Administrator
Administrator

Tue 15 Jan 2013 - 19:33
Dasa shkruajti:
Tironci shkruajti:
Dasa shkruajti:
Tironci shkruajti:
Dasa shkruajti:
po pse nuk kerkon ti hapesh per te mirat e fese por i hap per gabimet .
humb gje sikur te gjesh 50 mije te mirat e fese katolike ose myslimane
Dasa
Dasa
Komplet
Komplet

Tue 15 Jan 2013 - 19:58
Time shkruajti:
Dasa shkruajti:
Time shkruajti:
Dasa shkruajti:
ketu ska vend per debat
sa per njohuri seshte vendi as koha nuk na lejon ti tregojme po kam mendmin se duhet te jeni me i kujdeshem
po fene e besojme ne menyre verbale nqs na kthjellon mendjen dhe shpirtin
secili beson ne menyren e tij dhe une kam te drejte te besoj fene time ne menyre verbale
po sqaroj fene dhe jo cfare thote cdo njeri qe mund ta quaj veten si i derguar i zotit
sa per gabimet qe thoni diku i lexuat dikush i shkruajti dhe pse jeni kaq i bidur qe ky ka te drejte
sidoqofte secili ka mendimin e tij dhe nuk eshte e thene se duhet gjithmon te jemi ne nje mendje
Simbas teje ku eshte vendi per njohuri.
Ti pe besojshe ne menyr verbale,une kam hulumtu di dhe e besoj,kete thuaje vetem per vete.
Ti beso site don Fen tende nuk eshte kat pengon askush.
Nuk thash une se jan gabim,na po diskutojm,normal kush din kush nuk din mundet veq me shiku
Dasa
Dasa
Komplet
Komplet

Tue 15 Jan 2013 - 20:00
Tironci shkruajti:
Dasa shkruajti:
Tironci shkruajti:
Dasa shkruajti:
Tironci shkruajti:
Dasa shkruajti:
po pse nuk kerkon ti hapesh per te mirat e fese por i hap per gabimet .
humb gje sikur te gjesh 50 mije te mirat e fese katolike ose myslimane
Nuk qenke i informuar,un kam hap tema edhe per te miren e Fes.
Mundes me hulumtu dhe bindesh
Kushtrimi4
Kushtrimi4
Komplet
Komplet
<b>Postime</b> Postime : 19845
<b>Hobi</b> Hobi : fudball
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : linc ne austri
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 15/01/2011

Tue 15 Jan 2013 - 20:36
ne bibel ka shum gabime sepse eka shkruajt apostojt per intresa te tyre per at ne bibel ska fjalt te zotit shum dhe per at ne bubel nuk ka besim as vet katolikt
Princo
Princo
Komplet
Komplet
<b>Shteti</b> Shteti : Ilirida
<b>Postime</b> Postime : 3887
<b>Hobi</b> Hobi : Leximin
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Mbi Token e Zotit
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 26/03/2012

Tue 15 Jan 2013 - 20:40
Nese eke ndegjuar Ahmed Didatin dasaa studjues i bibles ika treguar bukur mir gabimet...

keto gabime i ka pranuar edhe papa i vatikanit..
Tironci
Tironci
Administrator
Administrator

Tue 15 Jan 2013 - 20:47
Dasa desha me te bere nje pytje vlla
edhe une sikur ty jam myslimon per kaq sa di ose per kaq sa na kane lejuar neve ketej nga koha e diktatures
por di qe jam bere synet ne ate kohe kur nuk lejohej ketej ka qene e ndaluar predikimi i fese .....
Por une kisha vetem nje pyetje
pervec xhamise ke qene ne ndonje vend tjeter fetare
kishe apo sinagog ??????
ne qofte se po .
si je ndier kur ke qene ne keto vende te shenjta
nese jo ????skam cte them ??????
Dasa
Dasa
Komplet
Komplet

Tue 15 Jan 2013 - 21:18
Princo shkruajti:Nese eke ndegjuar Ahmed Didatin dasaa studjues i bibles ika treguar bukur mir gabimet...

keto gabime i ka pranuar edhe papa i vatikanit..
Po e kam ndegju.
Dasa
Dasa
Komplet
Komplet

Tue 15 Jan 2013 - 21:19
Tironci shkruajti:Dasa desha me te bere nje pytje vlla
edhe une sikur ty jam myslimon per kaq sa di ose per kaq sa na kane lejuar neve ketej nga koha e diktatures
por di qe jam bere synet ne ate kohe kur nuk lejohej ketej ka qene e ndaluar predikimi i fese .....
Por une kisha vetem nje pyetje
pervec xhamise ke qene ne ndonje vend tjeter fetare
kishe apo sinagog ??????
ne qofte se po .
si je ndier kur ke qene ne keto vende te shenjta
nese jo ????skam cte them ??????
Po kam qen ne kisha,kam qen kureshtar me i pa ritet e krishterve.
Ja ndi sine shtepi te Zotit
Tironci
Tironci
Administrator
Administrator

Tue 15 Jan 2013 - 21:22
e neper sinagoget e hajudive ke qene ????????
Dasa
Dasa
Komplet
Komplet

Tue 15 Jan 2013 - 21:24
Tironci shkruajti:e neper sinagoget e hajudive ke qene ????????
Jo
Tironci
Tironci
Administrator
Administrator

Tue 15 Jan 2013 - 21:26
Dasa shkruajti:
Jo
provo shko dhe atje
e pastaj shiko nese ka ndryshim ndremjet feve ????????
Dasa
Dasa
Komplet
Komplet

Tue 15 Jan 2013 - 21:30
Tironci shkruajti:
Dasa shkruajti:
Jo
provo shko dhe atje
Eh edhe pa qen edi se kam lexu shum rreth Feve.
Nuk di ndoshta edhe shum,por edhe pak jo
Silvana
Silvana
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
 <b>Mosha</b> Mosha : 32
<b>Postime</b> Postime : 9370
<b>Hobi</b> Hobi : moda,leximi,poezia..ecc
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : In Italia
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 03/10/2011

Tue 15 Jan 2013 - 21:33
Message reputation : 50% (2 votes)
mos vall e keni lexu biblen qe keni dallu gjith keto gabime...futnja kot si gjithmon
Tironci
Tironci
Administrator
Administrator

Tue 15 Jan 2013 - 21:37
Dasa shkruajti:
Tironci shkruajti:
Dasa shkruajti:
Jo
provo shko dhe atje
kurse une mendoj qe jane njesoj deri sa tek te gjitha keto vende ndiesh mire stern stern stern stern
gjithsesi mendoj se cdo njeri ka te drejte te zgjedhi vet sec fare kerkon

me pelqen kur kalojn katoliket para kishave dhe bejne kryqin stern stern stern
po edhe myslimonet kur thone allahu ekber stern stern stern stern
Dasa
Dasa
Komplet
Komplet

Tue 15 Jan 2013 - 21:37
Message reputation : 0% (2 votes)
Silvana shkruajti:mos vall e keni lexu biblen qe keni dallu gjith keto gabime...futnja kot si gjithmon
PER ME JA FUT KOT EDHE MOS ME DIT SE QKA SHKRUN NE KET FORUM JE TI

Nese ti ke pak mend mi argumento pra
Dasa
Dasa
Komplet
Komplet

Tue 15 Jan 2013 - 21:39
Tironci shkruajti:
Dasa shkruajti:
Tironci shkruajti:
Dasa shkruajti:
Jo
provo shko dhe atje
kurse une mendoj qe jane njesoj deri sa tek te gjitha keto vende ndiesh mire stern stern stern stern
gjithsesi mendoj se cdo njeri ka te drejte te zgjedhi vet sec fare kerkon

me pelqen kur kalojn katoliket para kishave dhe bejne kryqin stern stern stern
po edhe myslimonet kur thone allahu ekber stern stern stern stern
Nuk jan shum larg njera me tjetren edi une
Edhe mir e ke eshte mir me e mbajt secili FEN e ti qe e ka meja dhan hakun si duhet
Silvana
Silvana
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi

Message reputation : 67% (3 votes)
nese ti ke pak mend,shkru gjera sensata...te thash,mos vall e ke lexu biblen qe gjete gjith keto gabime...apo merresh me ato gjera qe jan te publikuara ne website...pastaj,ketu ske se cfar te diksutosh...tem me spec osht dasa
Abdulgafuri
Abdulgafuri
V.I.P Forumi
V.I.P  Forumi
 <b>Mosha</b> Mosha : 45
<b>Postime</b> Postime : 1419
<b>Hobi</b> Hobi : futbolli
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : kastriot
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 10/05/2012

Tironci shkruajti:
Dasa shkruajti:
Jo
provo shko dhe atje

ndoshta nuk e teproj por desha me iu bashkangjit edhe une pak sa kam njohuri ketij diskutimi.

i nderuar tironci fete si fe qe jane qiellore , monoteiste kane pas nje qellim dhe ne to nuk ka pas ndryshime shume te medha sepse ato iu shpallen te derguarve nga nje Zot , nga All-llahu s.w.t por njerzimi jane ata qe kane bere ndryshime . te gjithe te derguarit nga All-llahu kane thirre ne nje gje :

Deshmoni dhe deklaroni se nuk ka Zot tjeter qe meriton , guxon dhe qe duhet te adhurohet pervec All-llahut Zotit te gjihtesise
Dasa
Dasa
Komplet
Komplet

Tue 15 Jan 2013 - 21:41
Silvana shkruajti:nese ti ke pak mend,shkru gjera sensata...te thash,mos vall e ke lexu biblen qe gjete gjith keto gabime...apo merresh me ato gjera qe jan te publikuara ne website...pastaj,ketu ske se cfar te diksutosh...tem me spec osht dasa
A e kum lexu apo qka kum bo nuk edi une
Nje e di une,nese ke njohuri te mirpres ne debat
Silvana
Silvana
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi

Tue 15 Jan 2013 - 21:43
Message reputation : 100% (1 vote)
lene mo...na mjafto njehuri jot...pergjigju shkurt dhe mos i bjer nga kina?
mos vall e ke lexu Ti BIBLEN qe ke nxjerr gjith keto gabime=
Dasa
Dasa
Komplet
Komplet

Tue 15 Jan 2013 - 21:44
Silvana shkruajti:lene mo...na mjafto njehuri jot...pergjigju shkurt dhe mos i bjer nga kina?
mos vall e ke lexu Ti BIBLEN qe ke nxjerr gjith keto gabime=
Nese ke lexu sadopak ne ket tem te kam then ne fillim,por ti nuk lexon ti hyn veq me fol diqka
Silvana
Silvana
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi

Tue 15 Jan 2013 - 21:46
e zot na le mend.,..hajt hajt ta shohim perfundimin e kesaj teme,dhe nese gjen dike per te diskutu...ose diskuto me veten...
Tironci
Tironci
Administrator
Administrator

Tue 15 Jan 2013 - 21:48
Abdulgafuri shkruajti:
Tironci shkruajti:
Dasa shkruajti:
Jo
provo shko dhe atje

ndoshta nuk e teproj por desha me iu bashkangjit edhe une pak sa kam njohuri ketij diskutimi.

i nderuar tironci fete si fe qe jane qiellore , monoteiste kane pas nje qellim dhe ne to nuk ka pas ndryshime shume te medha sepse ato iu shpallen te derguarve nga nje Zot , nga All-llahu s.w.t por njerzimi jane ata qe kane bere ndryshime . te gjithe te derguarit nga All-llahu kane thirre ne nje gje :

Deshmoni dhe deklaroni se nuk ka Zot tjeter qe meriton , guxon dhe qe duhet te adhurohet pervec All-llahut Zotit te gjihtesise
rrespekte Abdulgafuri..
shiko une e kam nga pervoja jo se ndjek shume fete por me ka dhene rasti te punoj neper keto vende te mira ne NEWYORK te AMERIKES
kam bere restaurim e keture vendeve edhe curc edhe mosk edhe sinagog ,
si fe une i perkas fese MYSLIMANE por kur kam hyre per pune pune neper keto vende jam ndier mire si shpirterisht edhe emocionalisht
cdo njeri beson ne nje zot
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

Tue 15 Jan 2013 - 21:50
Eh kshu eshte kur hapen temat per pune inati,si se kemi nje prift ne forum ta haje dreqi te behej nje bisede e bukur por kshu futja e shpif kot sa per tu hakmarr anetares qe hapi nje teme te njejte..e atje ne vend qe te diskutoni te na shpjegoni ju qe jeni ne dijeni dhe keni lexuar kuranin..nuk beni gje tjeter pervec se talleni e krahasoni fete...

Te theksoj ketu qe une sjam me asnjeren fe as mundohem te mbroj dike nga fete por nese mua aq ma pret truri aq kam lexuar aq di e them rreth feve juve qe mbaheni per fetare e qe pretendoni se keni lexuar nuk po flisni dicka duke argumentuar sipas logjikes e njohurive por bini ne te njejtin nivel me ne..Pra nje vrime ne uje
Silvana
Silvana
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi

Tue 15 Jan 2013 - 21:51
Message reputation : 100% (2 votes)
bravo...ne vend se te hapin nje tem qe ka te bej me jeten e perditshme,hapi nje tem,ku si objektiv kan ate qe te sulmojn te tjeret...dhe kur sja dalin,heqin piket,sepse aq aftesi kan...  50 mije gabime ne BIBEL,disa prej tyre! 723485774
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi

Tue 15 Jan 2013 - 21:53
Keta jane fetaret jo ne  50 mije gabime ne BIBEL,disa prej tyre! 723485774 ndaj edhe komenti im Silva eshte pune inati jo teme diskutimi pasi skane cfare argumentojne thjesht i bien fyellit se mos na acarojne pak neve qe ju kundershtojme ehheehe
Silvana
Silvana
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi

Tue 15 Jan 2013 - 21:56
Message reputation : 100% (2 votes)
por asnjhere skam mbajt ana e asnjjerit,dhe gjithmon i kam kundershtu,dasen,abdulin,legjenden dhe princin per temat qe hapen...ama te mos behet e njejta gje ne konfront te tyre se ska lezet...
ne fund te fundit,ne sdim asgje,kemi nje zot siper kokes dhe kaq!!!beso ne te dhe je la me te gjith-...
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi

Tue 15 Jan 2013 - 21:58
Ta ngre une ty me shpirti  50 mije gabime ne BIBEL,disa prej tyre! 2585209286 piken them hej grrrr po c'fare me thua moj..Hoxhen vete e kemi ne forum e ai flet me keq nga ne..po ne arsyetohemi se aq dime po Hoxha Dasa c'ka te thote..prit te mesoj Shqipen njehere se shpejt eshte per argument grrrr
Silvana
Silvana
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi

Tue 15 Jan 2013 - 22:02
Message reputation : 50% (2 votes)
se kam per piket,por per faktin qe sdin te bej nje disktuim sic duhet...
gjithsesi mbeshtes ate qe thu,dhe ja kam thon dhe vet...
Dasa
Dasa
Komplet
Komplet

Tue 15 Jan 2013 - 22:03
Silvana shkruajti:e zot na le mend.,..hajt hajt ta shohim perfundimin e kesaj teme,dhe nese gjen dike per te diskutu...ose diskuto me veten...
Ti veq se i ke rras hunt,d.m.th.je ka debaton
Sponsored content

Mbrapsht në krye
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi