Engjujt Shqipetare Forum/portal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Shko poshtë
Calypso
Calypso
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 36630
<b>Hobi</b> Hobi : shkrimi
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : ne hapat e jetes
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 21/05/2011

Fotografohet njolla diellore më e madhe e parë ndonjëherë  Empty Fotografohet njolla diellore më e madhe e parë ndonjëherë

Fri 22 Feb 2013 - 17:40
Fotografohet njolla diellore më e madhe e parë ndonjëherë  2e650a28-4e88-4420-acf5-e259065ad3dc---0-

Një fenomen i pazakontë po bën kurioz shkencëtarët. Për dy ditë, objektivat e NASA-s kanë mbetur të përqendruara mbi këtë fenomen dhe kanë regjistruar zgjerimin deri në 6 herë sa dimensionet e planetit tonë. Bëhet fjalë për një njollë ë zezë, të shoqëruar nga disa të tjera aty afër.
Njollat diellore janë fenomene të përkohshme që regjistrohen në sipërfaqen e diellit. Madje mund të vëzhgohen edhe nga Toka. Ndonëse në këtë rast, vërejtja e tyre i është besuar mjeteve të vendosura në orbitë. Aty gjenden me dhjetëra që kontrollojnë gjendjen e yllit tonë.
Këto njolla tregojnë zona më të ftohta se të tjerat, që mund të kapërcejnë 5000 gradët. Kurse këto njolla diellore variojnë nga 2000 deri në 4200 gradë. Veçantia e tyre është që janë zona të magnetizuara, aq sa zotërojnë dy pole. Madje valët e magnetizmit që prodhojnë, shpesh janë aq të forta sa që mund të çajnë deri në planetin tonë, duke vendosur në vështirësi aparatet elektromagnetike.
Tironci
Tironci
Administrator
Administrator
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
<b>Postime</b> Postime : 15973
<b>Hobi</b> Hobi : te qeroj oriz me doreza boksi
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : New York U.S.A
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 12/10/2011

Fotografohet njolla diellore më e madhe e parë ndonjëherë  Empty Re: Fotografohet njolla diellore më e madhe e parë ndonjëherë

Fri 22 Feb 2013 - 17:50
i paskan ardh edhe diellit ato si duket grrrr grrrr
Rrushjaa
Rrushjaa
Princeshe Forumi
Princeshe Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Kosova
<b>Postime</b> Postime : 5780
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : Gjermani
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 06/01/2013
http://gbpics.to/gbpics/blumen-fuer-dich32.jpg

Fotografohet njolla diellore më e madhe e parë ndonjëherë  Empty Re: Fotografohet njolla diellore më e madhe e parë ndonjëherë

Fri 22 Feb 2013 - 17:53
grrrr grrrr Fotografohet njolla diellore më e madhe e parë ndonjëherë  1698836746 Fotografohet njolla diellore më e madhe e parë ndonjëherë  1698836746 Fotografohet njolla diellore më e madhe e parë ndonjëherë  1698836746
Sponsored content

Mbrapsht në krye
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi