Shko poshtë
Anonymous
Vizitor
Vizitor

default Rrjetet shoqërore, para leximit:

prej Sun 23 Jun 2013 - 14:26
Rrjetet shoqërore, para leximit: Facebook-1371713956
Për të rinjtë britanikë rrjetet sociale si “Facebook” dhe “Twitter” janë më të rëndësishme se leximi i veprave të Dickens-it, Sheakspear-it dhe Kiths-it, janë rezultatet e një studimi që e ka kryer Agjencia Kombëtare për Letërsi. Anketa, e cila ka përfshirë 18.141 fëmijë të moshës nga 8 deri 17-vjeçe, jashtë lekturave që janë obliguese në shkollë, një libër e lexon më pak se gjysma e të rinjve britanikë.
Interesimi i tyre në fjalën e shkruar, kryesisht ka të bëj me dërgimin e porosive SMS, e-mailve dhe shoqërimit nëpërmjet internetit. Nxënësit më të moshuar e kanë pranuar se nuk kanë lexuar asnjë libër gjatë muajit paraprak. Ky trend, sipas mendimit të ekspertëve, mund të ketë pasoja serioze.
Ata frikohen se gjatë rritjes, këta fëmijë do të arrinin në grupin e një të gjashtëve të britanikëve shkollimi i të cilëve është në pikëpyetje, sepse është në nivelin e një fëmijëve më të ri se 11-vjeç. Duke marrë parasysh se ekzistojnë tregues se shpeshtia e leximit direkt ndikon në sukses, urgjentisht duhet të gjendet një qasje e re me të cilën të rinjtë do të nxiten që të lexojnë më shumë.

/ ZERI INFO /
Mbrapsht në krye
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi