Engjujt Shqipetare Forum/portal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Shko poshtë
Legjenda
Anetar i perjashtuar
Anetar i perjashtuar
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Male
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 40
<b>Postime</b> Postime : 5560
<b>Hobi</b> Hobi : FUTBOLL
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : ne vendi e dashur quhet tetova
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 19/02/2012

Në prag të Luftës së Ftohtë, Rusia mund ta bëj Amerikën hi radioaktiv Empty Në prag të Luftës së Ftohtë, Rusia mund ta bëj Amerikën hi radioaktiv

Tue 18 Mar 2014 - 21:59
Që nga fundi i Luftës së Ftohtë prej më shumë se 20 vjetësh, Perëndimi dhe Rusia nuk kanë pasur marrëdhënie kaq të ftohta si sot.
Këtë marrëdhënie, e përkeqëson edhe më shumë situata pas referendumit në Krime, ku 97 për qind e votuesve ishin pro bashkimit me Rusinë, kur Rusia sot pranoi shtetin e Krimesë dhe kur presidenti amerikan Barack Obama, vendosi sanksione për funksionarët rusë, e sidomos ata të rrethit më të ngushtë të Putinit.
Ishte edhe një parashikim i një prezantuesi të televizionit shtetëror rus, i cili paraqiti këtë tezë:
“Rusia është i vetmi vend në votë që ka kapacitet ti kthejë Shtetet e Bashkuara të Amerikës në hi radioaktiv”, tha prezantuesi, i njohur me lidhjet e tij me Kremlinit.
Por kjo nuk është shaka.
Në prag të Luftës së Ftohtë, Rusia mund ta bëj Amerikën hi radioaktiv -73641935-021573316-1
Në prag të Luftës së Ftohtë, Rusia mund ta bëj Amerikën hi radioaktiv -73641937-021572345-1
Në prag të Luftës së Ftohtë, Rusia mund ta bëj Amerikën hi radioaktiv -73642016-021572445-1
Diçka që nuk po ndalet
A mund të ndodhë që vetëm dy ditë pas referendumit në Krime, presidenti rus Vladimir Putin të deklarojë se Rusia do të fillojë procesin e aneksimit të Krimesë?
Ka indikacione që kjo mund të fillojë.
Ai deklaroi se respekton vendimin e popullit krimean dhe “dëshirat” e tij.
Zyrtarëve rusë as që u bëhet vonë për sanksionet
Ja çka deklaroi Vladislas Surkov, një nga njerëzit e afërt të Putinit:
“Kam marrë vendimin e administratës amerikane për ngrirjen e aseteve të mia. Të them të drejtën, ky është një nder për mua”.
Në prag të Luftës së Ftohtë, Rusia mund ta bëj Amerikën hi radioaktiv -73642120-017931657-1
Pyetjet që tani kërkojnë përgjigjie janë:
Çka nësë Putin vendosë të aneksojë Krimenë?
Kush ose cili do jetë caku i radhës i Perëndimit për sanksionet?
Dhe çka nëse Putini dërgon trupat në Ukrainën Lindore?
Cili do të jetë reagimi i Perëndimit në këtë Luftë të Ftohtë, më e reja, shkruan BBC. 

Në prag të Luftës së Ftohtë, Rusia mund ta bëj Amerikën hi radioaktiv -73631601-ukraine-crimea-russia-map4-624
Mbrapsht në krye
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi