- LegjendaAnetar i perjashtuar
- Gjinia :
Shteti :
Mosha : 40
Postime : 5560
Hobi : FUTBOLL
Vendndodhja : ne vendi e dashur quhet tetova
Anetaresuar : 19/02/2012
Në prag të Luftës së Ftohtë, Rusia mund ta bëj Amerikën hi radioaktiv
Tue 18 Mar 2014 - 21:59
Që nga fundi i Luftës së Ftohtë prej më shumë se 20 vjetësh, Perëndimi dhe Rusia nuk kanë pasur marrëdhënie kaq të ftohta si sot.
Këtë marrëdhënie, e përkeqëson edhe më shumë situata pas referendumit në Krime, ku 97 për qind e votuesve ishin pro bashkimit me Rusinë, kur Rusia sot pranoi shtetin e Krimesë dhe kur presidenti amerikan Barack Obama, vendosi sanksione për funksionarët rusë, e sidomos ata të rrethit më të ngushtë të Putinit.
Ishte edhe një parashikim i një prezantuesi të televizionit shtetëror rus, i cili paraqiti këtë tezë:
“Rusia është i vetmi vend në votë që ka kapacitet ti kthejë Shtetet e Bashkuara të Amerikës në hi radioaktiv”, tha prezantuesi, i njohur me lidhjet e tij me Kremlinit.
Por kjo nuk është shaka.
Diçka që nuk po ndalet
A mund të ndodhë që vetëm dy ditë pas referendumit në Krime, presidenti rus Vladimir Putin të deklarojë se Rusia do të fillojë procesin e aneksimit të Krimesë?
Ka indikacione që kjo mund të fillojë.
Ai deklaroi se respekton vendimin e popullit krimean dhe “dëshirat” e tij.
Zyrtarëve rusë as që u bëhet vonë për sanksionet
Ja çka deklaroi Vladislas Surkov, një nga njerëzit e afërt të Putinit:
“Kam marrë vendimin e administratës amerikane për ngrirjen e aseteve të mia. Të them të drejtën, ky është një nder për mua”.
Pyetjet që tani kërkojnë përgjigjie janë:
Çka nësë Putin vendosë të aneksojë Krimenë?
Kush ose cili do jetë caku i radhës i Perëndimit për sanksionet?
Dhe çka nëse Putini dërgon trupat në Ukrainën Lindore?
Cili do të jetë reagimi i Perëndimit në këtë Luftë të Ftohtë, më e reja, shkruan BBC.
Këtë marrëdhënie, e përkeqëson edhe më shumë situata pas referendumit në Krime, ku 97 për qind e votuesve ishin pro bashkimit me Rusinë, kur Rusia sot pranoi shtetin e Krimesë dhe kur presidenti amerikan Barack Obama, vendosi sanksione për funksionarët rusë, e sidomos ata të rrethit më të ngushtë të Putinit.
Ishte edhe një parashikim i një prezantuesi të televizionit shtetëror rus, i cili paraqiti këtë tezë:
“Rusia është i vetmi vend në votë që ka kapacitet ti kthejë Shtetet e Bashkuara të Amerikës në hi radioaktiv”, tha prezantuesi, i njohur me lidhjet e tij me Kremlinit.
Por kjo nuk është shaka.
Diçka që nuk po ndalet
A mund të ndodhë që vetëm dy ditë pas referendumit në Krime, presidenti rus Vladimir Putin të deklarojë se Rusia do të fillojë procesin e aneksimit të Krimesë?
Ka indikacione që kjo mund të fillojë.
Ai deklaroi se respekton vendimin e popullit krimean dhe “dëshirat” e tij.
Zyrtarëve rusë as që u bëhet vonë për sanksionet
Ja çka deklaroi Vladislas Surkov, një nga njerëzit e afërt të Putinit:
“Kam marrë vendimin e administratës amerikane për ngrirjen e aseteve të mia. Të them të drejtën, ky është një nder për mua”.
Pyetjet që tani kërkojnë përgjigjie janë:
Çka nësë Putin vendosë të aneksojë Krimenë?
Kush ose cili do jetë caku i radhës i Perëndimit për sanksionet?
Dhe çka nëse Putini dërgon trupat në Ukrainën Lindore?
Cili do të jetë reagimi i Perëndimit në këtë Luftë të Ftohtë, më e reja, shkruan BBC.
- Ukraina drejt Luftës së Ftohtë
- Paralajmerimi i masonit: "Bota ne prag te luftes"
- Putin: Nato?! Një rikthim i luftës së ftohtë
- Në prag të luftës së Tretë Botërore?:Parlamenti Evropian bëri thirrje për armatosjen e Ukrainës (FOT
- Mediat gjermane: “Greqia në prag të luftës civile. –Dhuna do të derdhet rrugëve duke pushtuar vendit
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi