- Luan_ValikardiKomplet
- Gjinia :
Shteti :
Mosha : 39
Postime : 21456
Anetaresuar : 28/08/2010
Molla trajton pese semundjet kryesore
Thu 28 Apr 2011 - 5:01
Ka shije freskuese, është vakt ideal për cilëndo pjesë të ditës. Molla, pos këtyre sjell me vete edhe pesë dobi të fshehta për organizmin tuaj.
Ushqim i ngadalshëm
Molla është e pasur me fibra. I nevojitet shumë përtypje, që nuk rastis edhe me ushqimet e tjera, prandaj organizmit i ofron rastin që të ndërpresë kur është i ngopur. Është ushqim ideal grimcues, shtypjen e gjakut e mban stabil e po ashtu edhe nivelin e sheqerit e mban nën kontroll.
Merret frymë më lehtë
Nënat e fëmijëve të cilat gjatë kohës sa ishin shtatzënë kanë konsumuar nga një mollë në ditë janë më pak të rrezikuar se do të preken nga sëmundja e astmës. Shkencëtarët britanikë kanë zbuluar se kjo pemë mbron edhe mushkëritë e të rriturve, nga infeksionet e ndryshme dhe nga kanceri.
Parandalon kolesterolin
Falë polifenolit, mollët mund të ulin kolesterolin e keq në gjak. Për të pasur një efekt maksimal, mollët nuk duhet qëruar – lëvorja posedon gjashtë herë më shumë efekt antioksidues.
Lufta kundër kancerit
Shkencëtarët italianë kanë lajmëruar se disa komponentë që gjenden në mollë, kur e konsumoni të tërën (pa fara), ndikon në qeliza, forcimin e tyre. Njerëzit të cilët brenda ditës konsumojnë edhe më shumë se një mollë janë shumë pak të rrezikuar nga sëmundja e kancerit.
Kthjellon mendjen
Me siguri që kthjellon mendjen ngase shton prodhimin e acetilholinës, substancës e cila dërgon porositë mes qelizave nervore. Shkencëtarët nga universiteti në Masaçusets kanë zbuluar se molla po ashtu zvogëlon rrezikun edhe nga sëmundja e Alzhaimerit.
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi