- ShqiptarePrinceshe Forumi
- Gjinia :
Shteti :
Postime : 4177
Hobi : shqiptaria
Vendndodhja : Shqiperi
Anetaresuar : 24/07/2011
Greqia përfiton nga buxheti europian, Samaras: Bëmë më të mirën për grekët
Sun 10 Feb 2013 - 12:28
ATHINË- Kryeministri grek Antonis Samaras është shprehur shumë optimist për përmirësimin e ekonomisë në Greqi. Ai tha se ka bërë më të mirën për shtetasit grekë, duke marrë ndihmë të nevojshme nga vendet e BE-së. Ditën e premte liderët e Bashkimit Europian kanë mbajtur një samit të veçantë për buxhetin prej 960 miliardë euro përgjatë gjashtë viteve, 2014 deri 2010. Kryeministri tha se Greqia do të përfitojë 14. 5 miliardë nga bashkëpunimi më territorin auropian, 8 miliardë për zhvillimin rural, 2 miliardë të tjera për normat e pjesëmarrjes , të rishikuara në Greqi, për shkak të rënies së mprehtë të prodhimit të brendshëm bruto. Gjithashtu në një komunikatë për mediat greke ai tha se në diskutimet e Brukselit u këmbëngulë nga shtet anëtare që të jepet një buxhet i veçantë për papunësisë e të rinjve në Evropë, kjo me arsye hapjen e vendeve të reja të punës dhe rritjen e forcës punëtore. Nga kjo u shpreh Samaras do të përfitoj edhe Greqia.
/Shekulli Online/E.Sh/
/Shekulli Online/E.Sh/
- Prandeli: Ishim të lodhur, bëmë një Europian të madh
- BE: Greqia duhet shpëtuar që të shpëtojë edhe Bashkimi Europian
- Greqia do të jetë vendi i parë europian që merr drejtpërdrejt gazin azerbajxhanas
- Manolis Glezos: Greqia përbëhet nga dy popuj, grekët dhe arvanitët
- Manolis Glezos: Greqia përbëhet nga dy popuj, grekët dhe arvanitët (video)
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi