Engjujt Shqipetare Forum/portal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Shko poshtë
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

Shume fjale per pak gjera qe duhet te sqarohen.. Empty Shume fjale per pak gjera qe duhet te sqarohen..

Mon 18 Feb 2013 - 15:35
Message reputation : 100% (2 votes)
Se pari gezuar 5-vjetorin e clirimit te Kosoves nga Serbia..
Ne urimet e mia mundohem te jem sa me i sakt..dhe jo per veten..por per ata qe kane nerva te me lexojne..
As Shqiperia dhe as Kosova nuk jane shtete te pavaruara..dhe ne fakt nuk jane as shtete..por disa lloj principatash feudale qe udhehiqen nga feudale te gatshem ti sherbejn kujdo qe ju garanton pushtetin ne keto principata ,atyre dhe familjes apo sherbetorve te tyre..
Por le te dalim tek ajo qe dua te sqaroj..
Une dhe Enveri..!
Me shume se nje here ju kam "merzitur" me kete emer..
Po perse..?!
Enveri dhe shteti.!
Krijoje te vetmin shtet Shqiptar te pa varur (Kush se kupton nuk kupton shtetin.)
Enveri dhe ligji.!
Te gjithe te barabarte para ligjit..asnje perfitues, kriminel, dhunues..nuk i shpetonte dot ligjit..nga lart deri poshte.
(Ketu do ndalem pak..pasi shume jane te indinjuar se perse jane denuar ish-ballistet, ish zogistet, ish intelektualet qe kane perkrahur keta dhe me gjere..Po ju ri kujtoj..se nese keni ndonje pa kenaqesi per denimet sot, menyren e jeteses, menyren e qeverisjes..te gjithe sa lart permenda jane sot e 22-vjet ne pushtet..dhe pjese te qeverise, aleat te saj..pra ky ishte vizioni i tyre per shtetin dhe ligjin..)
Enveri dhe uniteti.
Kurr ne jeten Shqiptare ska qene nje unitet me i madh..nga veriu ne jug..nga Shqiptar dhe minoritar..pa dallim feje, krahine dhe ideje..(Dhe shume "patriote" jane kundra tij..!! )
Enveri dhe arsimi
Nje arsim me se i forte dhe gjithperfshires..nje aresim qe nuk te linte pa pune, nje aresim qe pergatiste jo skllever por njerez te afte..
(Ketu perseri me duhet te ndalem..pasi ka shume kamarier, pastrues, te pa pune, bastaxhinj..me diploma..dhe pasi kane shpenzuar nje mal me para per tu arsimuar..qe ndoshta jane ne borxhe pikerisht per kete..E habitshme por e vertet..)
Enveri dhe feja..
Kjo ka te beje ne fakt me unitetin dhe jo besimin..me llogjiken dhe jo me besimin.
Institucionet fetare ne te gjithe boten jane vetem percarse..jane ne sherbim te shtypsve..te okupatoreve..te qeverive te pa drejta..A keni pare ne 22-vjet..te dale nje perfaqesues feje dhe te thot "Stop..mjaft e shtypet kete popull, mjaft e percmuat dhe varferuat..mjaft e traumatizuat..Stop shitjes se jeteve te tyre..Stop"
Ndersa ata qe besonin ne zot..mund ta benin fare mire..gjithcka eshte shpirterore..
(Por cuditerisht perseri shikoj "Ateiste" dhe njerez inteligjent kundra..Jane pak te pa qarte..?..Mundet..por mundet edhe te mos dine se cduan..)
Enveri dhe familja
Ky ishte nje nga prioritet..qe ne fakt do nje studim te vecante..sepse shoqeria sot kete po vuan me shume se cdo gje tjeter..
Nis me femren..me imazhin e saj..si nje shoqe apo e dashur, si nje grua apo nene..si nje faktor vendimtar dhe me i rendesishmi ne shoqeri.."Stop dhunes ndaj saj..Stop shitjes se saj..Stop nenvleftesimit te saj..Stop perdorjes se saj si objekt seksi.."..dhe jo sllogane dhe jo kercime ne shesh..por ligj, mbeshtetje, edukim, pune..dhe te drejta te pa cenueshme.
(Cuditerisht sot femra dhe meshkuj te cilet nuk jane ne gjendje te krijon lidhje, te divorcuar, te dhunuar, femra qe rrisin femij jetim, disa edhe pa e njohur se cili eshte babai..femij jetim te cilet neser do te rriten me probleme jo te vogla..financjare apo psikologjike..femij qe neser do tu duhet shume me shume fat..per te krijuar identitetin e tyre..Femra te cilat jane bere preh e shfrytezimit..ne menyra dhe forma te ndryshme..nga rruga tek motelet..ose ose nga pamundesia per te gjetur nje pune..)
Enveri dhe ekonomia.
Te gjithe permendin "rradhat e qumeshti"..ose "Per veze"..ose "Buke te zeze"..ose "Buke misri"..dhe ketu ju mbaron arsyetimi..ose kjo eshte "pergjigja".."gjetja".."protesta"..Por do tju a zbertheja me thjeshte..pa u futur ne embargot, sabotimet, bllokimet..e te lart permendurve sot ne qeveri, te provuara tashme me ane te cdo lloj video dhe dokumentacioni..(per ate qe do te shikoje)..
Por me thjesht akoma po ju a demnstroj me nje shembull..
Sot bota eshte ne krize..dhe krizen eshte si pasoje e borxheve..te shteteve dhe individeve..sepse gjithsecilit ju eshte afruar nje cmim per ti blere te ardhmen (ne forme te nje borxhi.)..ne ca raste i drejt per drejte..ne shume shume raste i kamufluar..per ti marre per asgje pasurite, per ti vene ne sherbim si skllever apo si ushtare..per te mos i lene asnje rruge ose mundesi te dale nga kjo..pak vete kane shanc..dhe kjo trumbetohet..e gjitha i ngjan nje kazinoje ose llotarie..ku disa "fitues" trumbetohen..dhe te gjithe provojne fatin , dhe te gjithe humbasin edhe ato qe kane bashke me shpresen e tyre..bashke me familjet, bashke me jeten..
Dhe kjo eshte bota sot..dhe kjo eshte aresyeja ime kryesore qe ju "bombardoj" me Enverin..
Shikoni..se sa eshte investuar ne vetem 45-vjet ne Shqiperi..Ku ?, Si.?.Ku ishim
me pare..? (para 44-tes )
Nje shtet pa pasuri shteterore, pa ndermmarje shtetore..eshte i destinuar te deshtoj..per aresyen e thjeshte sepse ska ku ti gjeje parat per investim..sepse eshte e destinuar ti kthehet vetem borxhit..dhe borxhi ka nje perqinde..dhe perqindja eshte marramendese..dhe borxhlit nuk presin dhe as nuk falin..(Greqi, Itali, Irlande, Angli, France..etj etj.) Keshtu krijohen problemet sociale..krijohen skamjet, krimet dhe gjithcka tjeter qe po shikoni dhe jetoni..
(Cuditerisht te gjithe viktimat e kesaj sa po them..jane kundershtar te fuqishem..me te fuqishmit..me pa kompromis..Injorance..?.."Modernitet"..?..Manipulim..?..Mediokritet..?..Se di.!..Ah se harrova "pronaret"..ketu fus ata qe kane ndonje kafe, ata qe shesin ndonje qep a fasule..ata qe kane ndonje car-wash..Te mjeret ju..perisni rradhen, ajo nuk vonon. Apo zvarraniket e pushteteve..?..Ah keto specie te cuditshme qe ju duket vetja inteligjent..me ngjajne me prostitutat qe krenohen se PIMP-at e tyre kane makine me te mire..)
Enveri dhe pluralizmi..
Me thoni se cfar gjeje pozitive eshte arritur ne 22-vjet nga pluralizmi politik..?
Cili ligj eshte permiresuuar ne dobine tuaj..cili investim eshte bere ne te miren tuaj..?..Cila zgjidhje eshte bere per ta bere me te mire jeten tuaj..?..Pikerisht nga pluralizmi politik..
Po ja u them une.."Per inat te sime vjehrre po shkoj me mullixhiun"..
Kjo ne investime (shiko borxhet dhe shpenzimin e tyre per inevestimin e partive, per investime elektorale..per privilegje miqsh..per te mbajt pushtetin..shiko kualicione te pista ..dhe deputet shan lepires )''Ah harrova tju permend qe ne vendet si Greqia dhe Italia..kur kriza ekonomike kish arritur ti mberthente ..cuditerisht zgjidhja ishte "Qeveri Teknike"..Dhe..?
Shembujt me te mire te politkes ekonomike dhe sociale ne bote..i kane shtetet te cilat nuk kane "lufte partishe"..
Dhe e fundit ..?
Enveri dhe Shqiperia..
Duhet te kuptosh shume me thelle se mediokriteti , duhet te kesh pak njohuri rreth "suksesit"...te individit apo popujve..duhet te kuptosh pertej bythes..asaj )*( qe neser do te pervelohet..Qe..: Popujt edhe kur nuk kane heronj..mundohen ti krijojn ata..qe ti mbaj bashke..ka te beje me krenarine..me ne unitet..!
Kjo analize nuk eshte e mbeshtetur vetem ne faktorin Shqiperi dhe Shqiptar..por rrezultat i asaj cka sot po ndodh ne bote..
Askush nuk do te jetoj me nen shabllone..askush nuk do te jetoj me nen lufte klasash..aq me pak une qe e kam jetuar..
Por e gjitha sa thashe eshte per te hapur syte se cpo ndodh..e gjitha sa thash eshte nje pasuri e ter qe quhet ksperience tjeter..qe shume popuj e vende se kane pasur fatin ta dine..
Pra jesmi shume te pasur..ne gjithcka ..Me kryesorja ne ide..te cilat po te mos nenvleftesohen..por te alternohen, perbejn ate celsin qe mungon ne jetet tona..
P.S
(Kam pare shume anti-komunist ne borxhe, te pa pune, te ndare, me femij jetim..kam pare shume anti-komunist te pa pune..kam pare shume anti-komunist me familje te shkaterruara nga bixhozi, droga..prostitucioni...kam pare shume ant-komuniste..te vetmuar sa me ska..te perbuzur..dhe se di se cdreqin jam une..) S.I
Mbrapsht në krye
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi