Distanca forcon marrëdhënien
Fri 19 Jul 2013 - 10:29
Ciftet që mbajnë një lidhje në distancë kanë një ndjenjë më të fortë për njëri-tjetrin sesa ata që jetojnë bashkë, sipas një studimi të fundit nga Universiteti i Hong Kongut që hedh poshtë frazën “larg syrit, larg zemrës”.
Crystal Jiang, asistente në këtë universitet, tha për ‘Today’: “Vëzhgimi ynë na ka nxjerrë në përfundimin se personat që janë larg njëri-tjetrit kanë më shumë afrimitet emocional se ata që kanë partnerët pranë.”
“Njerëzit që kanë partnerin larg nuk duhet të mërziten pasi lidhje të tilla nuk janë të destinuara të dështojnë”, shton Jiang.
Ekspertët thonë se largësia bën që partneri të idealizohet dhe të mos e shohësh realitetin siç është, realitet që vjen ndryshe kur jetohet në t1% njëjtin apartament.
/Top Channel
Crystal Jiang, asistente në këtë universitet, tha për ‘Today’: “Vëzhgimi ynë na ka nxjerrë në përfundimin se personat që janë larg njëri-tjetrit kanë më shumë afrimitet emocional se ata që kanë partnerët pranë.”
“Njerëzit që kanë partnerin larg nuk duhet të mërziten pasi lidhje të tilla nuk janë të destinuara të dështojnë”, shton Jiang.
Ekspertët thonë se largësia bën që partneri të idealizohet dhe të mos e shohësh realitetin siç është, realitet që vjen ndryshe kur jetohet në t1% njëjtin apartament.
/Top Channel
- W0rldV.I.P Forumi
- Gjinia :
Shteti :
Mosha : 35
Postime : 570
Hobi : Muzika,leximi&stervitja
Vendndodhja : In Your Dreams!
Anetaresuar : 14/04/2013
Re: Distanca forcon marrëdhënien
Fri 19 Jul 2013 - 18:51
Nuk mund te ruhet vetem nga njera pale...lidhja ne distance kerkon sakrifice te madhe nga te dyja palet...por mua me duket Mission Impossible.
Per mua nuk funksionoj deri sa mbaroi ne ate menyre qe mbaroi....pa mundesi te thuash qofte edhe nje fjale qe te te degjohet...vetem fjale ne ajer.
Por kam degjuar e raste qe mund te funksionoj.....
Per mua nuk funksionoj deri sa mbaroi ne ate menyre qe mbaroi....pa mundesi te thuash qofte edhe nje fjale qe te te degjohet...vetem fjale ne ajer.
Por kam degjuar e raste qe mund te funksionoj.....
Fri 19 Jul 2013 - 22:18
Kjo ndoshta mund te vleje per ciftet te cilet kane jetuar nje pjese te kohes bashke dhe me pas per arsye te ndryshme u eshte dashur te mbajne kontakt nga larg por persa u perket cifteve qe njihen virtualisht (ze shembull internetin pasi eshte dhe aktuale mendoj) dhe ndertojne nje lidhje e cila lidhje nuk zhvillohet me shume pra me nje takim live ose bashkim,keto lidhje nuk mendoj se distanca i forcon me shume ...Perkundrazi thote nje fjale e urte ketej nga Gr "syte qe nuk shihen shpejt harrohen" ...Mendimi im gjithsesi...
- shaban cakoliV.I.P Forumi
- Gjinia :
Shteti :
Postime : 11174
Vendndodhja : Dardane
Anetaresuar : 15/11/2012
Sat 20 Jul 2013 - 5:47
distance mund te jete largesia fizike,por te e ofroj ngrohtesia shpirterore
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi