Papa Françesku: Kush jam unë për të gjykuar homoseksualët?
Mon 29 Jul 2013 - 22:22
Papa Françesku ka shokuar të gjithë me deklaratën e sotme, teksa ka kërkuar që grupet e margjinalizuara të integrohen në shoqëri. Ai foli për homoseksualët, teksa u kthye nga vizita e tij në Brazil.
Ai tha se qëndrimi i Kishës Katolike ndaj homoseksualëve ka qenë mëkat, ndërsa orientimi homoseksual për Papën nuk përbën një gjë të tillë.
“Nëse një homoseksual kërkon zotin dhe pranon vullnetin e tij, atëherë përse duhet ta gjykoj unë?”, tha Papa. Ai gjithashtu, ngriti zërin për një pjesëmarrje më të madhe të grave në Kishën Katolike. Papa mbërriti ditën e sotme në Romë pas vizitës disaditore në Brazil.
/Shekulli Online/Përgartiti: E.D/
Ai tha se qëndrimi i Kishës Katolike ndaj homoseksualëve ka qenë mëkat, ndërsa orientimi homoseksual për Papën nuk përbën një gjë të tillë.
“Nëse një homoseksual kërkon zotin dhe pranon vullnetin e tij, atëherë përse duhet ta gjykoj unë?”, tha Papa. Ai gjithashtu, ngriti zërin për një pjesëmarrje më të madhe të grave në Kishën Katolike. Papa mbërriti ditën e sotme në Romë pas vizitës disaditore në Brazil.
/Shekulli Online/Përgartiti: E.D/
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi