- Luan_ValikardiKomplet
- Gjinia :
Shteti :
Mosha : 39
Postime : 21456
Anetaresuar : 28/08/2010
Tava shqiptare e kosit, gatimi më i mirë i 26 shteteve
Tue 2 Aug 2011 - 16:01
Gatimet e kuzhines shqiptare vlerësohen ndër gatimet tradicionale të 26 shteteve duke fituar çmimin e parë ne konkursin e mbajtur ne Tirane. Tava e kosit e gatuar nga shefja e kuzhinës së restorant Sofra e Ariut ishte ushqimi më i pëlqyer nga vlerësuesit e gatimeve. Konkursi “Perandoria e Shijeve Ndërkombëtare 2011u zhvillua nga data 11 – 26 Korrik 2011 në Napoli. Shefja e kuzhinës u prit nga vetë ministri i Bujqësisë dhe Ushqimit, i cili dhe falënderimet e tij për pjesëmarrjen në këtë garë ndërkombëtare.
“Kombet e mëdha njihen për kulturën e tyre, për artin, letërsinë apo për historinë, por njihen edhe për kuzhinën. Dhe jo gjithë kombet kanë fatin të ketë një identitet të gastronimisë, të njihen për vlerat e kuzhinës së tyre. Kjo është pjesë e krijimtarisë dhe artit të një kombi. Është një konfirmim i faktit se ekziston një kuzhinë shqiptare që vlerësohet në festivale, ku konkuron me kuzhinat më të njohura europiane dhe të botës për shijen e saj të veçantë”-tha Ruli
Një ndër pikat e forta të gatimeve shqiptarë është përdorimi ushqimeve cilësore dhe bio.
“Ne arritëm të dalim në finale me Brazilin, Indonezinë, Italinë dhe Meksikën dhe Shqipëria mori vendin e parë”-tha Dritan Pashako, pronar i Sofrës së Ariut.
Sipas traditës se këtij konkursi ndërkombëtar, edicioni pasardhës zhvillohet në shtetin që fiton vendin e parë të Festivalit. Ndaj dhe organizimi i edicionit të 8-të, të Festivalit të Gastronomisë Ndërkombëtare 2012 do t`i takoje Shqipërisë.
“Kombet e mëdha njihen për kulturën e tyre, për artin, letërsinë apo për historinë, por njihen edhe për kuzhinën. Dhe jo gjithë kombet kanë fatin të ketë një identitet të gastronimisë, të njihen për vlerat e kuzhinës së tyre. Kjo është pjesë e krijimtarisë dhe artit të një kombi. Është një konfirmim i faktit se ekziston një kuzhinë shqiptare që vlerësohet në festivale, ku konkuron me kuzhinat më të njohura europiane dhe të botës për shijen e saj të veçantë”-tha Ruli
Një ndër pikat e forta të gatimeve shqiptarë është përdorimi ushqimeve cilësore dhe bio.
“Ne arritëm të dalim në finale me Brazilin, Indonezinë, Italinë dhe Meksikën dhe Shqipëria mori vendin e parë”-tha Dritan Pashako, pronar i Sofrës së Ariut.
Sipas traditës se këtij konkursi ndërkombëtar, edicioni pasardhës zhvillohet në shtetin që fiton vendin e parë të Festivalit. Ndaj dhe organizimi i edicionit të 8-të, të Festivalit të Gastronomisë Ndërkombëtare 2012 do t`i takoje Shqipërisë.
Re: Tava shqiptare e kosit, gatimi më i mirë i 26 shteteve
Tue 2 Aug 2011 - 16:19
ne te vertet kete gatim e kam mesuar nga mami im pasi ishte top shef ne nje mence ku vinin punetoret e minieres ne kohen e xhaxhit e hanin Buke dhe sot e kesaj dite e gatuaj e une,biles esht nje nga gatimet e mia te preferuara dhe e shume te tjereve sic kam degjuar..ndaj dhe ka dal si gatimi me i mire me te drejte mendoj e meriton
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi