Shko poshtë
aurela
aurela
n'Progres
n'Progres
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Shqipëria
 <b>Mosha</b> Mosha : 27
<b>Postime</b> Postime : 85
 <b>Vendndodhja</b> Vendndodhja : ne kotec me qenin
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 12/04/2012

default Universiteti Politeknik i Tiranës

prej Thu 16 May 2013 - 12:08
Universiteti Politeknik i Tiranës është një ndër universitetet që ofrojnë arsim të lartë në Shqipëri, dhe ndër të paktit që ofrojnë degë inxhinierike. Selia e tij ose "korpusi" ndodhet në Tiranë.
Historiku [redakto]

Universiteti Politeknik i Tiranës është trashëguar nga Instituti Politeknik, i themeluar në vitin 1951. Më vonë, në vitin 1957, të gjitha fakultetet e vendosura në Institutin Politeknik u konvertuan në Universitetin Shtetëror të Tiranës. Në vitin 1991 Universiteti Politeknik i Tiranës u nda nga Universiteti i Tiranës, në bazë të legjislacionit përkatës, dhe që atëherë e deri tani ai mban statusin e institucionit të pavarur. Ai ka gjashtë fakultete dhe dy institute. Fakultetet dhe institutet janë të shpërndara ne godina të ndryshme në qytetin e Tiranes.

Fakultetet [redakto]

Fakulteti i inxhinierisë elektrike
Fakulteti i inxhinierisë së ndërtimit
Fakulteti i inxhinierisë mekanike
Fakulteti i gjeologjisë dhe minierave
Fakulteti i Inxhinierisë Matematike dhe Inxhinierisë Fizike
Fakulteti i Teknologjisë Informacionit

Institutet [redakto]

Instituti i Energjisë Ujit dhe Mjedisit
Instituti i Gjeoshkencës

Organizimi Akademik [redakto]

Universiteti Politeknik i Tiranës zbaton programin e kartës së Bolonjës (3+2). Pas tre viteve të para të studimit, merret një certifikatë. Në qoftë se mesatarja e notave është mbi 7.5, atëherë studenti fiton të drejtën të vazhdojë ciklin 2 vjeçar të quajtur Master. Cikli 5 vjeçar u siguron studentëve mundësi më të mëdha punësimi në çdo fushë.

Lidhje të jashtme [redakto]

Universiteti Politeknik i Tiranës - Universiteti Politeknik i Tiranës
Fakulteti i inxhinierisë mekanike - Fakulteti i inxhinierisë mekanike
Fakulteti i Teknologjisë Informacionit - Fakulteti i Teknologjisë Informacionit
Fakulteti i inxhinierisë së ndërtimit - Fakulteti i inxhinierisë së ndërtimit
Fakulteti i Inxhinierisë Matematike dhe Inxhinierisë Fizike - Fakulteti i Inxhinierisë Matematike dhe Inxhinierisë Fizike
Departamenti i Inxhinierisë së Burimeve Minerare - Departamenti i Inxhinierisë së Burimeve Minerare në Fakultetin e gjeologjisë dhe minierave
Departamenti i Sistemeve Elektrike të Fuqisë - Departamenti i Sistemeve Elektrike të Fuqisë në Fakultetin e inxhinierisë elektrike
Instituti i Gjeoshkencës - Instituti i Gjeoshkencës

Mbrapsht në krye
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi