Engjujt Shqipetare Forum/portal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Shko poshtë
Anabel
Anabel
Fondatore Forumi
Fondatore Forumi
 <b>Gjinia</b> Gjinia : Female
<b>Shteti</b> Shteti : Greece
<b>Postime</b> Postime : 88355
<b>Anetaresuar</b> Anetaresuar : 22/01/2010
http://www.engjujtshqiptare.com/

Ateistet,13 per qind e popullsise se botes Empty Ateistet,13 per qind e popullsise se botes

Mon 27 May 2013 - 2:19
Message reputation : 100% (1 vote)
Ateistet,13 per qind e popullsise se botes F1_25-ateistet1369473026Të dhënat nga një sondazh i WIN / Gallup International për vendin ku jetojnë ateistët tregon se nuk janë edhe shumë, transmeton “The Washington Post”. Për të realizuar këtë sondazh të vitit 2012, WIN / Gallup International kishte anketuar më shumë se 50 000 njerëz në 40 vende.

Sondazhi nxori si përfundim se rreth 13 për qind e të anketuarve u identifikuan si ateistë.

Përqindja më e lartë e të vetëshpallurve ateistë është në Kinë, dhe atë 47 për qind, ndërsa në Japoni vetëm 31 për qind e konsiderojnë veten ateist.

Si transmeton Albinfo, befasi e këtij studimi ishte Arabia Saudite, ku 5 për qind thonë se janë ateistë.

Studimi gjithashtu zbuloi se ndjenjat më të forta fetare janë të njerëzit e varfër dhe të paarsimuarit.

Më fetarët në botë, sipas hulumtimit, janë qytetarët e Afganistanit, Irakut, Ganës, Nigerisë dhe Armenisë, ku nëntë nga dhjetë njerëz e konsiderojnë veten fetar.
koha.net
Mbrapsht në krye
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi