- ShqiptarePrinceshe Forumi
- Gjinia :
Shteti :
Postime : 4177
Hobi : shqiptaria
Vendndodhja : Shqiperi
Anetaresuar : 24/07/2011
Pse partneri është më i bukur se të tjerët
Sat 13 Aug 2011 - 0:35
Bukuria vërtet varet nga syri i atij që vlerëson. Këtë e ka vërtetuar edhe një studim i ri, sipas të cilit, partnerin nuk e shikojmë objektivisht, prandaj për ne është më i bukur se kushdo tjetër.
‘Iluzioni pozitiv’ në bukurinë fizike të partnerit tonë, mund ta bëjë lidhjen të qëndrueshme- thonë shkencëtarët nga Universiteti i Groningenit në Holandë.
Në studim janë përfshirë 70 çifte heteroseksuale të moshave ndërmjet 18 dhe 37 vjeç. Ata kanë shikuar fotografitë e partnerëve të tyre, ngjashëm sikurse edhe pjesëtarët e grupit të kontrollit, dhe në bazë të tërheqjes iu janë përgjigjur pyetjeve.
Pjesëmarrësit në studim gjatë vlerësimit të bukurisë fizike dhe dukjes së partnerit të tyre nuk kanë qenë objektivë. Prandaj partnerët e tyre në fotografi iu janë dukur më të bukur sesa femrat ose meshkujt e panjohur në fotografitë tjera.
Çiftet e anketuara kanë pasur mesatarisht lidhje dy-trevjeçare, ndërsa autorët e studimit pohojnë se perceptimi i joshjes së individëve, në masë të madhe varet nga ndjenjat tona ndaj tij.
Sipas ekspertëve, ‘iluzionet pozitive’ janë të mira derisa nuk teprohet (kjo vlen sidomos kur njëri nga partnerët është shumë joracional dhe i dashuruar së tepërmi).
/Telegrafi/
- CalypsoPrinceshe Forumi
- Gjinia :
Shteti :
Postime : 36630
Hobi : shkrimi
Vendndodhja : ne hapat e jetes
Anetaresuar : 21/05/2011
Re: Pse partneri është më i bukur se të tjerët
Sat 13 Aug 2011 - 0:38
sepse me pak fjale asht njeriu i zemren tane .....pranej asht ma i bukuri
- ArianV.I.P Forumi
- Gjinia :
Shteti :
Postime : 2612
Hobi : Topi
Vendndodhja : Ne fole te djallit!
Anetaresuar : 12/11/2010
Sat 13 Aug 2011 - 0:46
Sepse parimi i pare dhe i fundit ne dashuri eshte:" Nuk e duam me te bukuren\in, por ate qe na pelqen"
- Ak-47Anetar i perjashtuar
- Gjinia :
Shteti :
Mosha : 35
Postime : 13657
Hobi : Cdo gje
Vendndodhja : Tirane
Anetaresuar : 10/02/2011
Sat 13 Aug 2011 - 18:16
kush e tha kte? po te ishte partneri me i bukur se te tjetert ateher zdo te egzistonte tradhetia
Sun 14 Aug 2011 - 0:16
Ne dashuri edhe qymyri te duket flori...Sje duke pare me sy por sheh me zemer...E ndaj cdo gj ete duket e bukur tek ai sepse e do,e kur e do e do sic eshte edhe te metat e tij te duken te bukura...Bukuria eshte relative,eshte njesoj si ti thuash nje nene e ke femijen e keq,vertet qe mund te jete karikature ne pamje ai femije por per nene e vet eshte femija me i bukur ne bote...Kjo me shume lidhet me anen shpirterore dhe menyren se si i perjetojme gjerat dhe njeriu ndonjehere sdi ti beje ndarje nje objektivi me ate qe ai ndjen...
- VizitorVizitor
Sun 14 Aug 2011 - 9:00
A se di kete jo.
- Ak-47Anetar i perjashtuar
- Gjinia :
Shteti :
Mosha : 35
Postime : 13657
Hobi : Cdo gje
Vendndodhja : Tirane
Anetaresuar : 10/02/2011
Sun 21 Aug 2011 - 11:13
ana ktu behet fjal per lidhjet ne cift e jo per lidhjen nen femij, ndryshojn shum kto dy lidhie sepse ne lidhien nen femij, nena nuk do ta nderronte kurr femijen e saj me nje tjeter apo femija nuk do ta nderronte nenen e tij me asnje nen ne bot sado e keqe qe mund te ishte ajo, ndersa lidhia ne cift mund te shkeputet ne cdo momentArtemis shkruajti:Ne dashuri edhe qymyri te duket flori...Sje duke pare me sy por sheh me zemer...E ndaj cdo gj ete duket e bukur tek ai sepse e do,e kur e do e do sic eshte edhe te metat e tij te duken te bukura...Bukuria eshte relative,eshte njesoj si ti thuash nje nene e ke femijen e keq,vertet qe mund te jete karikature ne pamje ai femije por per nene e vet eshte femija me i bukur ne bote...Kjo me shume lidhet me anen shpirterore dhe menyren se si i perjetojme gjerat dhe njeriu ndonjehere sdi ti beje ndarje nje objektivi me ate qe ai ndjen...
- Luan_ValikardiKomplet
- Gjinia :
Shteti :
Mosha : 39
Postime : 21456
Anetaresuar : 28/08/2010
Tue 1 Nov 2011 - 21:52
...se!
- Pse partneri është më i bukur se të tjerët
- Është liqeni më i bukur në planetë me ujërat më të pastër, por është vrasëses, ja misteri!
- Ajo është cilësuar femra më e bukur në kinematografi, e njihni kush është??
- Ku është më e lehtë të gjendet partneri?
- Gogësima është ngjitëse, po a tregon ajo sa shumë ju do partneri?
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi